Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışanların, engelli memur olması önlenecek

Sacma sapan yazanlar var, Allah akil fikir versin diyorum. Birde Faruk Celigin karsisina cikan engelliler kesin zihinsel engelliler ki abuk sabuk düsüncelerle ve yanlis kelimelerle cümle kurup durumu anlatmaya calismislar ve pek tabii ellerine yüzlerine bulastirmakla kalmamislar, Bakanin aklini karistirmislar. Mühendis, memurlar nette ki yorumlarina (jeologsun orada dimi) cok gülüyorum haberin olsun, buraya copy paste yapiyorsun belli oluyor. :D

suyum;

:D hadi ya demek belli oluyor tüh napacam ben şimdi ordakinin ben olduğu belli oldu demek :D çok zekisin suyum..bu zekanı daha verimli şeylerde kullanmanı tavsiye ediyorum..

düşüncen neyse sende yaz ben yazıyorum orda burda insanları takip edip gereksiz yorumlar yapma...

özel sektörde görevli engelli kardeşlerimizin sınava girmesini engelleyemezler. gerekirse mahkemede karar bozulur. Öte yandan baktım bazı arkadaşlar, örneğin hizmetli olarak çalıırken hukuk okumayı örnek göstermiş. Üniversitesini bitiren kardeşlerimiz tekrardan memurluk sınavına girmezler. Ünvan değişikliği sınavıyla yeni kadrolarına yeterli puanı almak üzere atanırlar.

Fatih_123; bastan sona yanlis bir yorum yazmissiniz. Hala bilmeden yorum yapiyorsunuz. Özelde calisana kimse karisamaz, sinava girebilir. Arti hizetli biri belli bir statüye kadar yükselir memurlukta (gih sinifi icerisinde). Görevde yükselme ile hemen avukat olunmaz, mühendis olunmaz, bir arastirin öyle yazin ya. Allah icin bos bos yazmayin.

ben kamuda 3 yıldır bu işin içindeyim suyum.. asıl sen biraz araştır olur mu :) biz burada yorum eleştirisi yapmıyoruz olan bir konuda gücümüz yettiğince bilgilendirme yapmaya çalışıyoruz.

kendini ne kadar milleti eleştirmeye kaptırmışsınki özelde çalışan sınava girebilir demişim sen de aynısını demişsin bir de başta sona yanlış yorum yapmışsın demişsin.

ayrıca görevde yükselme ile ünvan değişikliği sınavları farklı şeyler suyum :) bilmem başka yazayım mı yani. bir sonraki yorumlarında umarım gerekli şekilde cevap vermek üzere dersini almışsındır :)

Ukalalik iyi birsey degildir. Yorumunu bir daha oku noluuuurrrr ? :D

bence gereksiz yere birbirinizi hırpalıyorsunuz arkadaşlar!! bu sınavla ilgili mevzuat tam olarak oturmadığı ve eksiklikler olduğu için bu kadar tartışma oluyor ama şunu unutmayın bu konuda son kararı verecek olan bakanlık ve hükümet..gerçi onlarında bu aralar başı ayakkabı kutularıyla dertte ama sizlere tavsiyem lütfen birbirimizi kırmadan bilgi paylaşımında bulunalım burada..zaten engelliyiz bir şekilde yemişiz golü hayattan birde birbirimize düşüp kalp kırmayalım!!

Neden giremeyecekmiş ? adam çalışır sınavına girer ve kazanır ! yeni bir kurum seçer ve gider...

böyle bir saçmalık olamaz.Kimse kabul etmez.özel sektör de ne zor şartlarda çalışan engelli var Sn.Faruk Çelik çalışsında bi görsün..

arkadaşlar ben kurumsal bir şirkette çalışıyorum aldıgınm üçret asgari üçret ömmsye kurra usülüyle katılacagım gerçekten böyle birşey olabilirmi konunun altını çiziyorum asgari üçretle çalışıyorum ve izin günüm belli degil işten geç sahatte çıkıyorum şu yazıyı okuyan arkadaşlarım biliyorum madem şikayetçisin neden halen ordasın diyeceksiniz süylim borcum var işten ayrılırsan ödemelerimde çok sıkıntı çekerim ve ömmsye de katılmak istiyorum sizce ne yapabilirim böyle bir şeyin olması sizce 100 de kaç ihtimal
....

Başlık yanıltıyo kamuda çalışanların olması gerekmezmı

merhabalar arkadaşlar

öncelikle

1) 657 sayılı kanuna göre bir hizmetli direk yada sınavla branş dalında başka bir kadroya atanamaz ( doktor . mühendis , avukat v.s ) eğer atanırsa bu yok hükmünde olur ve atama iptal olur . 657 sayılı kanuna göre bir hizmetli önce genel idare sınıf kadrosuna ( kıssaca düz vasıfsız memur . vasıfsızı yanlış anlamayın ) atanır .

bu kanun maddesini ekarte edebilen özel durum yada kanunlar varmıdır ? evet vardır örnegin :5345 sayılı kanun gibi özel bir kanunun çıkarılır ve 5345 sayılı kanunda 657 sayılı kanunun bu hükmü unutulur ve 657 sayılı kanunun bu hükmünü koruyacak bir ibare 5345 sayılı kanuna eklenmezse , 657 sayılı kanunun hüküm ifade etmez velvelev özel bir kanun maddesine dayanarak hizmetli vasıflı memur olur ( olurda sorun bitermi ? bu şarkı hiç bitmez ) ......

kıssadan hisse ekpss özel bir kanununla yapılan özel bir sınavdır . ekpss kanununa 657 sayılı kanun hükmünü koruyacak bir madde koyarlarsa , memur olan engelliler bu sınava giremez . bu durumun kime zararı olur ? tabiki memur OLMAYAN engelliye neden ?

1 ) memur olmayan engelli vasıflı olsa zaten sınava girer ve vasfına uygun yere yerleşir bu gruptaki engellileri ayrı tutarak .......
2 ) vasıfsız engelli hangi kadrolara yerleşecek ? eee bu kadrolar dolu !!!!!! o kadrolar nasıl boşalır ?

A) çalışan engelli memurlar bu sınava girmesin diyen arkadaşlar kendi oturdukları dalı kesmeye çalıştıklarının farkına varmalıdırlar .

en güzel tespiti sen yapmışsın rind ağzına sağlık..

grcnckr;
süper zekalı kardeşim başlık "çalışanların engelli memur olması engellenecek" diye yazınca hem özel hem kamu anlıyorsun zaten.ayrıca başlığı açan arkadaşda haberde "kamudaki çalışanlar" dememiş ..5000 ini hala çalışan diye geçiyor haber!!!belirtilmemiş yine kamumu özelmi diye ....

''ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK YARIŞMA SINAVLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK''MADDE 1- 20/8/2004 tarihli ve 2004/7754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesinde yer alan ilk defa ibaresi ile 4 üncü ve 6 ncı maddelerinde yer alan İlk defa ibareleri madde metinlerinden çıkartılmıştır.''bu durumda çalışırken sınava girme hakkın doğmuştur. Kanunu iyi okuyun arkadaşlar kimse sen memursun EKPSS sınavına giremezsin diyemez zaten yasa ''ilk defa'' ibaresini kaldırdı. Ayrıca bu bir yarışmadır kamuda çalışan engelli birey bu sınava ister girer ister girmez..

Birde şu var GYS kurumlar açtı da biz girmedik mi ? Hangi kurum GYS açmış bi söyleyin bakalım, Lise mezunu olarak girdim ÖMSS ye, şimdi bu sene AÖF bitiyor 2 yıllık ön lisans mezunu olacağım kim engelleyebilir benim yükselmemi ben hem çalışıyorum akşamda evde EKPSS ye hazırlanıyorum artı birde AÖF var benden çok zamanının var oturun ders çalışın. Sınav bir bilgi yarışmasıdır çalışan kazanır atanır.

Bazı arkadaşların demek istediği hep bana rab bana.
Adam yatmamış hademe iken çalışmış üniversite bitirmiş mühendis olmuş şimdi bu adama sen,
"işçisin sen işçi kal" mı diyelim yani.
Yapmayın yahu birlik anlayışınız yanlış. Birlik olun ama daha uygun daha geniş kadrolar için, yoksa
onu alma beni al böyle bir yere varılmaz.

işte bunun bir çözümü olmalı heriki tarafta madur olmamalı mesala ankarada veri hazırlama memuru tutup farklı ilde yine veri hazırlama vs..olması engellenebilir..ama tutpta hademe olan birnin mühendis olması engellenemez yani sadece daha üst bir göreve atananların ataması yapılır..

Yok öyle bir atama mühendis3232 kardeş olsa neden girelim EKPSS ye, Ayrıca VHKİ olan biri sınava girer ama aynı kadroda ataması yapılmaz bunun için çalıştığı kurumdan muafakatname alması gerekli ki o da çok zordur. Ama birey hizmetli kadrosundadır EKPSS ye girer ve üst kadro olan GİH,VHKİ,THS seçer ise ataması yapılır kurumda muafakatnamesini verir velev ki vermedi yargı yolu açıktır emsal kararlar mevcuttur.

Officer editör, su bilip bilmeden yazan muhendis32'ye cok güzel cevap vermissin, cok tesekkür ederim, yüregine saglik.

İlker abi tarih notlarımı getir evdeyim :D :p

Üst Alt