Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışıyorum. Eşim %74 raporla engelli aylığı alabilir mi?

sabri57

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhaba
sitede eski üyelerden biriyim bi sorum olacaktı yardımcı olursanız tsk

ben evliyim sigortalı çalışıyorum 1 çocugumuz var hanımda engelli %74 raporlu ben çalıştıgım için engelli maası alamıyoruz
inş bir çocugumuzda olacak yakında o zaman engelli maası alabilirmiyiz maasım 2300 lira 700 lira kira ödüyorum gıda ve mutfak masraflarımızda var bilgi verirsen abla tesekkürler

sabri57
gelirinizden dolayı 2022 maaşı ve evde bakım maaşı alamazsınız.çocugunuz oldugu zaman ise evde bakım maaşı için geliriniz tutar ama eşinizin engelli raporunda ağır engel evet işaretli ise yoksa yine engelli maaşı bağlanmaz.

@sabri57 şu an hanede 3 kişisiniz? 1 çocuğunuz daha olacak yakında inşallah. bu durumda inşallah hane sayısı 4 kişi olacak.

hanedeki kişi sayısı 4 olursa, hanede maaştan başka gelir, mal mülk yoksa, emsal kira bedeli de 365,48 üstünde belirlenirse evet 2022 aylığı bağlanır eşine.

2022 aylığında emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür. emsal kira bedeli haricinde hiçbir gider hane gelirinden düşülmez.

hanedekilerin üstüne araç,tarla,arsa vs mal mülk var mı? senin maaşından başka gelir var mı?

abla benim maastan baska gelirim yok ev kira 700 lira aylık bilgi verdigin için teşekkürler

sabri57 o halde, hanede 4 kişi olduktan sonra eşin, 2022 aylığı için vakfa (SYDV) raporuyla birlikte başvursun. kirada oturduğunu da söylesin. gelişmelerden de haberim olsun.

Kalem Hanım öğrenmek istediğim bir şey var bu 2002 maaşında kişinin sosyal güvencesi olmaması gerekir diye bir madde var sanırım burada hanımefendi eşinden dolayı sosyal güvence sahibi anladığım kadarıyla kriterler uygun varsayalım bu duruma yani maaş bağlanmasına vakıf elemanları mı karar veriyor yoksa kanunen maaş bağlamayı kabul etmek zorundalar mı saygılar

Barda5
kanun ve yönetmeliğe göre yakınlarının sağlık güvencesinden yararlanmak 2022 aylığına engel değil (18 yaş altı engelli yakını aylığı hariç/bu konuyla ilgili en sonda açıklama yaptım). vakfın inisiyatifinde değil yani bu konu.

ama yakınlarının sağlık güvencesinden yararlananlar 2022 aylığına başvurduklarında yakınlarından yararlandığı sağlık guvencesini iptal ettirmek zorundalar. çünkü 2022 aylığı baglandığında 60/c 3 GSS'lı (yeşil kart/primi devlet öder) olmak zorundalar. 2022 aylığı alındığı sürece de bu sağlık güvencesinden (yeşil kart/ 60/c 3 ) yararlanırlar.
eger sigortalı değillerse hane gelirine bakılır. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

UYARI!
2022 aylığına başvuran kişinin kendi sigortası varsa (sigortalı olarak çalışıyorsa, emekli ve dul yetim aylığı gibi SGK'dan bir gelir ve aylık alıyorsa, istege bağlı prim yatırıyorsa ya da 60/g ise vs) 2022 aylığı başvurusu bile alınmaz, hane gelirine bakılmadan başvurusu reddedilir.

18 yaş altı engelli çocukların anne ve babasından birinin bile sigortalı olmaması gerekir. eger anne ve babadan biri bile sigortalı ise, bu durumda da 18 yaş altı çocuk için yakınlarının 2022 engelli yakını aylığı başvurusu alınmaz, hane gelirine bile bakılmaz.

teşekkürler abla 4 kişi olduktan sonra gelişmelerden haberdar edecegim

tşk ederim verdiğiniz bilgiler için Kalem hanım.

2022engelli aylıgı

Merhaba
ben sigortalı olarak çalışıyorum eşim %74 engelli raporum var maas başvurusu yapacagım kişi başına düşen gelir 583 lira geçmemesi lazım herhalde ailede 4 kişiyiz ev kira 750 lira maas net mi brüt mü yoksa elimize geçen agi toplam miktar mı baz alınır teşekkürler

Eve giren bütün gelirleri topla evdeki kişi sayısına böl bakım parası için 967 TL 2022 maaşı içinde 483 tl + kira yı sadece 2022 de düşülüyor bakım parasinada düşülmüyor....

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalem
merhaba abla ailede 4 kişi olduktan sonra bilgi verin demiştin
dün itibari ile sosyal yardımlaşmaya başvuru yaptım kabul ettiler tam olarak 7-10 gün sonra bilgi verecekler teşekkürler

aldıgımız maaş agi+elimize geçen miktardan hesap ettiler ve hizmet dökümünü teslim ettim hizmet dökümünde de önce ye dönük 1 yıl dan hesap ettiler teşekkürler

Kalem
Merhaba abla bügün sosyal yard kurumunu aradım 2022 için başvuru yapmıştım ya önce eve gelmeleri gerekir dedi bilgi verebilirmisin teşekkürler

sabri57

ev niye problem çıkarsın herkesın kendı evımı sankı.kirada oturan bidünya insna var.kirada oturdugnuz için 2022 de geliriniz hesaplanırken emsal kıra bedelı düşülür.

not: ne kadar kanunlar olsada iş heyetın ınsafına kalıyo birazcıkda. iilerini tenzih ederim ama benim kıl naklıyat diye tabir ettiğim memurlarda var. geldilermi işin bitene kadar he abla he abi de :D kimisi odaların alayını gezıo kımı içeri bile girmio.artık şansına ii bi heyete denk gelirsin inşALLAH .

-mka
evet işallah iyi bir heyete denk gelir daha önce heyet gelmedi ben engelliyim çalısıyorum hanımda engelli 74 raporu var ev düzgün eşyalar falan diye sorun çıkar mı diye durumunuz iyi muhtacınız yok demesin gelir bakımından kurtarıyor ama bakalım o yüzden endişelendim sonucu yazarım teşekkürler

2022 belki ama evde bakım bağlanmaz çünkü bakıcı lazım siz çalışıyorsunuz kim bakıcı olacakki

Biz 2022 istiyoruz raporda Ağrı engelli geçmiyor hayırlısı olsun teşekkürler sorun çıkmaz inş

sabri57

işte bende bunu anlatmaya çalısıom malesef diyebiliyorlar. bir arkadasıma evde bakım maaşı için geldıklerınde aldıgnız maaş size yeter deyip red cevabı vermısler.ev köy evi aldıkları maaş ise dul ve yetim maaşı gerisini sen hesap et artık kardeş.

-mka
ama böyle olmaması lazım çok madur olanlar var inş kimse madur olmaz bu konuda sonuçta kişi başına düşen gelir 483 antında işe baglaması lazım kanun böyle aslında kişi basına düşen gelirde olmaması lazım engelli işe hak ediyorsa vermesi lazım çok madur kişiler var inşallah kimse madur olmas bilgi verecegim sonunda
2022 maas için heyet gelen arkadaşlar biraz bilgi verirseler teşekkürler arkadaşlar.

@sabri57

2022 aylığı için eşin başvurmuş vakfa.
memurların dediği doğru. başvurudan sonra sosyal inceleme için hanene bir heyet gelecek ve incelemede bulunacak.

daha önceki mesajlarımda da dediğim gibi emsal kira bedeli belirleyecek her şeyi. emsal kira bedeli düşüldükten sonra kalan hane aylık gelir toplamı hanedeki kişi sayısına bölünecek. hanede kişi başına düşen aylık gelir hesabı sosyal inceleme ve merkezi sistem üzerinden alınan verilere göre vakıf mütevelli heyeti tarafından sonuçlandırılacak. vakıf mütevelli heyeti muhtaç oldugunuz yönünde karar verirse (hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,64 TL altında olduğu takdirde muhtaç kabul edilirsiniz). 2022 aylığı baglanacaktır.

Kalem
abla başvuru yaparken gelir hesaplandı 750 lira kira hesaplandı ve maasta pazar ve mesai dahil di ona göre hesapladılar sisteme göre 483 liranın altında kaldıgı için başvuru kabul ettiler inşallah sorun çıkmaz tüm başvuru yapanlar için de ama evdeki eşyalara vb.şeylerle durumunuz iyi denilerek başvuru red olur mu abla sonuçta kişi başına gelir 483 altında inşallah kimse magdur olmaz teşekkürler abla

sabri57
evdeki eşyalar önemli değil ablası. önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin 483,63 Tl altında olması. gelirin de uygun olduğuna göre aylık talebin olumlu sonuçlandırılacaktır:)

@Kalem

Kalem Hanım Merhaba forma çol değerli bilgilerinizi paylaştığınız için üye oldum ve Allah razı olsun, umarım banada cevap verir mutlu edersiniz. Hane halkı sayısı 5 babamın maaşı 2300 kız kardeşim 2022 maaşı alıyor 3 aylık 1300 tl ve annnemin raporu yüzde 50. Annem için başvursak onaylanma ihtimali var mı.

Saygılarımla

Bu arada babam emekli maaşı alıyor, annem babamın üxerinden sosyal güvencesi var ayrıca vakıfa gittiler çıkmaz demiş hane geliri 480 tl altında olduğunda vakıf istese onaylamayabiliyor mu

@fatihseri
2022 maaşında hane kişi başı gelir 483,63 lirayı geçmeyecek.ikamet ettiğiniz ev sizin mi kirada msınız.kirada iseniz bir tek o evin emsal kıra bedeli hesaplamadan düşülür.ev araba tarla varsa onlarda hesap ediliyor.gelir getiren her şey dahil edilir.babanzın maaşından başka geliriniz var mı çalışan abi ablanız var ise onların maaşlarıda hesaplamaya dahil edilir.Annenızın raporunda ağır engellı kısmında evet işareti var mi.

-mka çok teşekkür ederim cevabınız için. İkamet ettiğimiz ev bizim başka ev araba tarlamız yok.sadece babamın emekli maaşı o kadar.çalışan kişi yok.annemin raporun yüzde 50 ancak ağır engelli kısmında hayır yazıyor.

@fatihseri
2022 için geliriniz tutuyor.annenız için 2022 maaşına başvuracaksınız bunun için kardeşinizin aldıgı 1300 lira hesaplamaya dahil edilmez.

babanzın maaşından başka geliriniz olmadıgı içinde 2300 / 5 = 460 kişi başı gelirniz.23 lira ile kurtarıyo.siz 2022 değilde 65 yaş üzeri maaş için başvruyu sorduysanız vakıftakıler haklı annenız 65 yaşından büyük olsada bile o maaş olmaz çünkü 65 yaş maaşında eşlerin gelirine ve sigortasına bakıolar babanızn maaşı o mıktardan az bile olsa sigortası olmasından dolayı bağlanmaz

evde bakım maaşı raporda ağır engellı hayır yazdıgı için olmaz.sadece 2022 maaşı olur.

@fatihseri
yukarıda arkadaşımızın da dediği gibi anneniz 65 yaş üstü ise 2022 yaşlı aylığı çıkmaz.

lakin anneniz 65 yaş altı ise ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altı ise 2022 aylığı baglanır.

ev sizinmiş. bu durumda ev hane gelirine dahil edilmez. emekli maaşından başka gelir yokmuş. bir de kızkardeşiniz 2022 aylığı alıyormuş.

alınan 2022 aylıkları hane geliirne dahil edilmez.

bu durumda hanedeki tek gelir emekli aylığı. bu aylıkla da hane geliriniz sınırı geçmez. anneniz 65 yaş altı ise raporuyla birlikte vakfa gidip 2022 aylığına başvurabilir.

oradaki memurların işi başvuruyu almaktır. kime çıkıp çıkmayacagı kararı onlara ait değildir.

2022 aylığı vakıf mütevelli heyetinin muhtaçlık kararına göre baglanacaktır. müteveli heyeti annenin muhtaç olduğuna karar verirse 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz. (hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında ise muhtaç kabul edilecektir).

yalnız şöyle bir şey var. emekli aylığından başka gelir varsa, hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL ve üstü çıkarsa annene 2022 aylığı baglanmayacağı gibi kızkardeşinin 2022 aylığı da kesilir. bilginiz olsun.

Sayın Kalem ve -mka vermiş plduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz.Rabbim sizlerden razı olsun gönlünüze göre verain herşeyi. Siznde beyan ettiğim bilgiler ışığında vermiş olduğunuz bilgiler ışığında 2022 sayılı kanuna uygun maaşın bağlanması ancak memur az önce annemin babamdan dolayı güvencesi olduğu için sistemin red ettiğini red yazısı istediğimizde de veremeyceğini söyledi. Bimer kanalı ile talep ve ya şikayette bulunmayı düşünüyoruz inşAllah bir sonuç elde ederiz

fatihseri

annenız kaç yaşında.galiba siz 65 yaş ve üzeri maaşına başvurksunuz.bu durmda babanzın sigortalı olmasındna dolayı memurun red demesı doğru.şikayet etsenizde bişi çıkmaz.

Üst Alt