Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışıyorum. Eşim %74 raporla engelli aylığı alabilir mi?

-mka Sayın Mka annem 53 yaşında biz 2022 engelli maaşı için başvuru yapıyoruZ

arkadaşlar yasalar var evet ve gelir e bakıyorlar hanede kaç kişi falan filan benim tavsiyem. ev kira çalışan bir kişi ailede engelli birey var. engelli kardeşimiz kendi baş vursun ve baş vuruca kurumda üst meltebeyle görüşsün ikna ederse tek imzaya bakar. gerçekden ihtiyaç sahibiyse. birde beni yanlış anlamayın. ağır engelli yazana denk geldim. hatda lafımıda söyledim. kulak meme ucu yok buna :% 75 raporu kim veriyor kardeşim gerekli kurumlar boş işleri bırakıp bunları takip etmeli...

fatihseri
annenız 60 yaşındna küçük ve gelirinizde tutuyor maaşın bağlanması gerek.bağlanmazsa itiraz edin

-mka sayın mka Rabbim yardımcınız olsun çok yardımcı oldunuz , biz kaymaka çıktık durumu anlattık ve memur başvuruyu yapmış sanırım e devlette şimdi durumu:başvuru şeklinde gözüküyor, sanırım bundan sonra sıkıntı çıkmaz ve eylül e bağlanır mı

Herşey gönlünüzce olsun
Saygılarımla

fatihseri
teşk ederim sizinde her şey gönlünüzce olsun.inşALLAH sıkıntı çıkmaz.
bulundugunuz yerın yogunluguna baglı yetişip yetişmeyeceği ama yetişir gibi duruyor.2022 eylülden itibaren aylıga dönecekmış yetişirse alacagınız maaş 433 lira olur.birde siz bu ay başvurdunuz .buna 1 aylık ağustos maaşıda dahıl olur o zaman eylülde yetişirse alacagınız ilk maaş toplamda 866 lira olur.ekımde gene normal maaş olanı 433 lirayı alırsınız bu yılbaşına kadar böyle gider yılbaşında tekrar zam var.

@Kalem
merhaba abla daha önce yazmıştım 2022 maaş için eşime eve heyet geldi bakmışlar 10 gün sonra arayın demişlerdi aradık şükürler olsun kabul edilmiş başvurumuz maaş bağladılar teşekkürler kimsenin emegi boşa çıkmasın inşallah.
eylül ilk haftası postaneden ögrenebilirsiniz demişler

Kalem
merhaba abla ödeme yatmış görünüyor başvuru 16.07.2018 867 lira görünüyor dogru mu acaba sana zahmet abla

sabri57
senin eşinin rapor oranı %70 ve ustu.
ilk sayfalarda yazdığına göre eşin raporuyla birlikte vakfa haziran ayında başvurmuş. buna göre aylık başlangıç tarihi 1 Temmuz olur.
eylül'de;
temmuz + agustos olmak iki aylık birikmiş ödeme + eylül aylığı olmak üzere 3 aylık ödeme alması gerekiyordu.
bu da 650,52 X 3 = 1951,56 TL eder.

yani eşin için eylülde toplam 1951,56 TL yatması gerekiyordu.
bu hesaba göre eşine eksik ödeme yapılmış.

şimdi olayı netleştirmek için şu sorumu cevapla lütfen:
1) eşin raporuyla birlikte vakfa haziran ayında mı başvurdu? doğru mu bu? e-devlette başvuru tarihi olarak ne yazıyor?

Kalem
Abla vakıfı telefonla aradım başvuru tarihini sordum 16.07.2018 dediler daha önce 2005 te başvuru olmuş evlenince kesilmişti tarihi alınca size yazdım bugün yani 7.ayda başvuru olmuş abla

Son düzenleme:
[FONT=sans-serif]@[/FONT]Kalem[FONT=sans-serif] [/FONT]
[FONT=sans-serif]Abla vakıfı telefonla aradım başvuru tarihini sordum 16.07.2018 dediler daha önce 2005 te başvuru olmuş evlenince kesilmişti tarihi alınca size yazdım bugün yani 7.ayda başvuru olmuş abla[/FONT]

sabri57
ablacım,eşinin rapor oranı %70 ve üstü
başvuru tarihi temmuz olunca
aylık başlangıç tarihi 1 agustos olur (kanun ve yönetmeliğe göre, başvuru tarihini takip eden aybaşı, aylık başlangıç tarihidir)
eşine 5-9 eylülde,
agustos ve eylül olmak üzere 2 aylık toplam 650,52 X 2 = 1301,04 TL yatırılmalıydı.

e-devlette bu miktardan az bir tutar yazıyorsa, pazartesi hemen vakfa gidip eksik ödeme yapıldığını söyleyip hesabı düzeltmelerini isteyin.
gelişmelerden de haberim olsun.

eşin bu eylülde 1301,04 TL alacak
ekimde 650,52
kasımda 650,52,
aralıkta 650,52 TL alacak.

@Kalem
abla vakıf ile daha önceki görüşmemde başvuru tarihi 16/07/2018 olarak söylemişlerdi 867,36 lira hesaba yatırmışlar
ben tekrar vakıf ile görüşeyim bilgi alayım tarihle ve konu ile alakalı neden bu şekilde olmuş teşekkürler abla gelişmelerden haberdar ederim

abla herhalde raporu oranı yanlış bir yazmış olabilirler aylık 433,68 geliyor vakıfla görüşeceğim

Kalem
merhaba abla vakıf ile görüştüm heyet eve gelip onayladıktan sonraki tarih geçerli dedi bizim 18/08/2018 tarihinde eve gelmişlerdi abla hesaplama dogru sanırım ilgilendiginiz için teşekkür ederim

sabri57

onca yazdığımı dikkatli okumamışsın ablası.

vakıf hesabı yanlış yapmış. kanun dışı hesap yapmış.

2022 sayılı kanun şöyle der:
Madde 3 – Bu aylıkların başlangıç tarihi, ilgililerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacakları yazılı
müracaatlarını takip eden aybaşıdır. (1)"

bu kanun kapsamında hazırlanan yönetmelik de aynı şeyi söyler:
"Ödeme

MADDE 9 – (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.

"
MEVZUAT GÖRDÜĞÜN GİBİ BU KONUDA ÇOK NET KONUŞUYOR.

eşinin vakfa başvurduğu tarihi takip eden aybaşı aylığa hak kazanma tariihindir (aylık başlangıç tarihin yani).
ödemeler de aylık başlangıç tarihinden itibaren yapılır.

eşinin vakfa başvuru tarihi: temmuz
temmuzu takip eden aybaşı 1 agustos.
bu durumda eşinin aylık başlangıç tarihi 1 agustos olur. ve eşine 1 agustos tarihinden itibaren ödeme yapılır.
bu vakfın birinci ama en önemli hatasıydı. kanun dışı işlem yapmış çünkü.

gelelim diğer hatasına.

eşinin rapor oranı %70 ve üstü dedin bana sen.
eşinin 2018 yılının 2. altı ayında alacağı aylık miktarı bu duurmda 650,52 TL'dir.

eşine eylül'de agustos ve eylül olmak üzere 2 aylık 650,52 X 2= 1301,04 TL ödeme yapılması gerekirken 867 TL ödeme yapılmış.

bu 867 TL ne Allah aşkına?

sadece eylülü ödedilerse 650,52 TL ödemeleri gerekirdi?
2 aylık ödeyeceklerse 1301 TL ödemeleri gerekirdi. 867 ne yaw?

vakfın elindeki rapor % 70 ve üstü değil mi?

Kalem
tamam abla anladım oradaki vatandaş tlf bana öyle anlattı ben yönetmelikle çıktı alıp giderim nasıl bir itiraz dilekçesi doldurmam lazım

@Kalem
merhaba abla
ben önceki konulara baktım aynı benim gibi yanlış hesap yapılan ve sizin ilgili maddelerle cvp verdiginiz konulara baktım vakıfa verilecek dilekçe örnegi var orada ben şimdi vakıfa dilekçeyi yazıp verelim mi yoksa bimere mi yazayım birde abla benim elimde maasa başvuru yaptıktan sonra evrak vermediler nasıl yapayım abla maaş hanımın adına ya dilekçeyi eşim mi imzalasın yoksa ben doldurup vereyim mi

ilgili linkler

https://www.engelliler.biz/forum/202...ilgi-notu.html

XXXX tarihinde "2022 engelli aylığımın eksik yatırılması" ile ilgili BİMER aracılığı ile gönderdiğim dilekçem, xxxx Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından şu şekilde cevaplanmıştır: "xxxx T.C. Nolu XXXX adlı şahsın hane araştırmasının vakfa müracaat ettiği 27.04.2017 tarihinden itibaren 1 ay içerisinde yapılması gerektiği nitekim 24.05.2017 tarihinde hane araştırmasının yapılıp engelli aylığı raporunun hazırlandığı ancak karar organı olan mütevelli heyetine sunulmuştur. Mütevelli Heyetinin 28.06.2017 tarihli toplantısında 2022 engelli aylığı onaylanmıştır. Şahsın maaşı mütevelli heyet onayından itibaren geçerlidir."

Gelen cevaptan anlaşılıyor ki xxxx Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Engelli Ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik"in 9. maddesinin 1. Fıkrasını ya yanlış yorumluyor ya da bu fıkradan haberi bile yok. İlgili Yönetmelik'in 9.Maddesinin 1. Fıkrası şöyle der: "MADDE 9 - (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır."

Adı Geçen SYDV başkanlığı 2022 aylığa hak kazanma başlangıç tarihimi Yönetmelik hükümlerine göre değil kendi bildiğine göre belirlemiş ve beni mağdur etmiştir. Yönetmeliğin ilgili hükmüne göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihimin, başvuru tarihini takip eden aybaşı olması gerekiyor. başvuru tarihim 27.04.2017 olduğuna göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihim de 1 Mayıs oluyor. Bana 1 Mayıs'tan itibaren Eylül dönem aylığıyla birlikte toplam 3892,09 TL TL ödenmesi gerekirken eksik ödeme yapılmış olup Mayıs ve Haziran aylarına ait 1059,64 TL ödenmemiştir.

xxxx SYDV Başkanlığı tarafından bana gönderilen cevapta Yönetmelik hükümlerinin ihlal edildiği çok açıktır. Aynı şekilde Aylığa hak kazanma başlangıç tarihimi Yönetmelik hükümlerine aykırı olarak yanlış biçimde belirlemesi yüzünden de benim magdur olduğum ortadadır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, xxxx SYDV Başkanlığı tarafından 2022 sayılı Kanun kapsamındaki "aylığa hak kazanma başlangıç tarihi" ile ilgili yapılan işlemleri incelemesini ve mağduriyetimin giderilmesi hususunda gereğinin yapılmasını, ödenmeyen 2022 engelli aylıklarımın tarafıma ödenmesini saygılarımla arz ederim.

sabri57
şu linkteki 1 numaralı örnek dilekçeyi eşin adına düzenle. eşinin adına ve imzasıyla olsun.
1 numaralı dilekçedeki kırmızı renkli yerleri eşinin bilgilerine göre düzenle.

dilekçe için yine aynı linkteki şu uyarıları yerine getir:

"1- İtirazlar yazılı ve ilgilisine yapılır
2- İtiraz dilekçeleri ya elden sayı ve tarih numarası alınarak ya da PTT'nin "haber kağıtlı" ya da "iadeli taahhütlü" olarak gönderilmelidir. "

vakıftakiler sayı ve tarih numarası vermiyor genelde. sen 2. şıktaki PTT seçeneğini uygula.

"ekler" kısmına başvuru alındı belgesini eklemene gerek yok.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Kalem
[FONT=sans-serif]merhaba abla cuma günü dilekçeyi verdim bugün gittim görüştüm eşimin raporunu %74 yerine %52 girmişler eşimin evlenmeden önceki maaş aldıgı için rapor oranı kayıtlıymış dedi sistemde o geçmiş sisteme dedi. Oranı %74 olarak düzeltti rapor 52 hesaplandığı için 433 den 867.36 vermişler bundan sonra 650 alırsınız dedi sistemde eksik yatan miktarlar düzelir mi teşekkürler abla.

abla engelli maaş giriş dogru yazılmış ama oran yanlış yazılmış 3 aylık eksik yatan miktarı nasıl geri alabiliriz teşekkürler [/FONT]

sabri57
eger vakıf kayıtlarında %74 oranlı rapor varken sisteme oran %52 girilmişse ve bu hata vakfa aitse eksik ödemeleri alabilirsin tabi. bunun için dilekçe vermen kafi vakfa.

ama vakıf kayıtlarında %74 rapor yok ama %52 rapor varsa, yapılan işlem doğru eksik ödeme söz konusu olamaz.
bu durumda %74 oranlı raporun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden dönem başından itibaren aylık yükseltme yapılır.
diyelim ki siz %74 oranlı raporu eylülde verdiniz ve rapor vakıf kayıtlarına eylülde geçti,
bu durumda aylık yükseltmeniz 1 ekim itibariyle yapılır. yani ekimde 650 TL alır eşin.

bu bilgilerden sonra sorayım:

vakıfta %74 oranlı rapor varken yanlışlıkla sisteme %52 olarak mı girmişler?
yoksa, %74 oranlı raporu vakfa, yeni mi, bu eylülde mi verdiniz?

hangisi?

@Kalem
evlenmeden önceki rapor bilgilerini otomatik geçmiş dedi 52 olarak girmişler gittigimde 74 olarak düzelttiler başvuru tarihi 16.07.2018 abla eylül ayında 867 almıştık bu ay 433 aldık sonraki ayda düzelir 650 alırsınız dedi görevli eksik yatan kısımları alamazmıyım dedim alamazsın dedi gelirin sınırda zaten karıştırma dedi teşekkürler abla

Merhabalar,

İlerleyişi bilmeyenler için tam bir başarı öyküsü bu topic. Kalem hanım Allah razı olsun sizden,insanları aydınlatıp hakkı olanı almalarını sağlıyorsunuz.

Dip not:Bu işlemleri resmi dairelerde gerçekleştiren arkadaşlar eğer burayı okuyorsanız lütfen çok daha dikkat edin bilgi ekskliğine.
Girilmemiş veya eksik girilmiş bilgiler yüzünden insanlar mağdur oluyorlar.Maddi kaybın yanı sıra o kadar dilekçe ve uğraşma da cabası.

Herkes işini düzgün yapar inşallah.

sabri57
sen bu sayfayı güncellemişsin ama ben sorularımın cevabını alamadıms enden? sorduğum soruyu net bir şekilde cevapla lütfen. sorumu buraya da kopyalayayım dur:

vakıfta %74 oranlı rapor varken yanlışlıkla sisteme %52 olarak mı girmişler?
yoksa, %74 oranlı raporu vakfa, yeni mi, bu eylülde mi verdiniz?

hangisi?

ya da şöyle anlatayım:

demişsin ki: "... gittigimde 74 olarak düzelttiler "
bu düzeltmeyi neye göre yaptılar?
vakıfta %74 oranlı rapor kayıtlı mıydı?

yoksa gittiğinde %74 Oranlı raporu vakfa sen mi verdin?

hangisi?

Kalem
Merhaba melek hanım
daha önceki yazışmalardan hanıma engelli aylığı bağlandı teşekkürler şimdi soruma geleyim maaş bağlanalı 6-7 ay oldu yeni yılda kişi başına düşen gelir değişti benim önceki çalıştığım işte 3000 lira yakın maaşım vardı 750 lira kira giderim var 2 çocuğum var hanımın rapor %74 şuan yeni işe girdim asgari ücret +agi maaş alacağım birde abla daha önceki işyerimden tazminat aldım hanımın engelli maaş Durumu ne olur bilgi verebilir misiniz teşekkürle

@Kalem
merhaba abla rahatsız ediyorum ama sorum olacaktı eşim engelli aylığı alıyor ve sosyal yard.dan senelik denetim için gelmişler ve son 1yıl önceki hizmet dökümü talap ediliyor doğru mu acaba teşekkürler gelirimde değişiklik olmadı

abla hesaplama net maaştan mı yapılıyor brüt mü bizim maaşlarda mesai pazar çalışması dahil bilgi verebilirmisin

@Ufukalp
hepsi içinde alınan maaş 2900 3000 en fazla 820 kira var

Aile de 4 kişiyiz

Gelirden, emsal kira bedeli cık,ggeriye kalanı dörde böl kişi başı 609tl gecmezse alırsın

Üst Alt