Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışma Bakanı: Engelli memur yerleştirmesi Mart'ta

Ata_Türk

Üye
Konular
62
Reaksiyonlar
5
Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, engelli memur yerleştirmesinin martta yapılacağını belirterek "İlk ve son çeyrekte 2 bin 500'er olmak üzere toplam 5 bin kişi kamuya yerleştirilecek" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bakanlığının bütçe sunumunda önemli açıklamalarda bulundu. İşyerlerine 12 başlıkta istihdam teşvikleri verildiğini ve 1 milyon işyerinin, yaklaşık 8 milyon çalışanı için 5 puanlık prim indiriminden yararlandığını anımsatan Sarıeroğlu, 10 yılda 6.5 milyon kişiye istihdam sağlandığını söyledi. Engelli memur yerleştirmesinin mart ayında yapılacağını açıklayan Sarıeroğlu, "Bu konuda bir diğer düzenleme de EKSS sonuçlarının geçerliliğinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılması olacak. İlk çeyrekte 2 bin 500, son çeyrekte 2 bin 500 olmak üzere toplam 5 bin engelli kardeşimizi kamu kurumlarına yerleştireceğiz" müjdesini verdi.

ASGARİ ÜCRETLİYE 6.7 MİLYAR DESTEK

Hükümet 15 binden fazla Suriyeliye çalışma izni verirken, Bakan Sarıeroğlu, mesleki profillerinin çıkarılması, nitelikli olanların belgelendirilmesi, diploma-sertifika sahibi olanların belgelerinin akreditasyonunun sağlanması ve vasıfsız olanların ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam edilebilmesi için niteliklerini artıracak çalışmalar yapılacağını açıkladı. Sarıeroğlu, geleceğin iş kollarından bulut bilişim uzmanı, kodlama uzmanı, mobil uygulama tasarımcısı, siber güvenlik uzmanı başta olmak üzere belirledikleri meslekler için eğitim modülleri hazırladıklarını söyledi. Bakan Sarıeroğlu, asgari ücret desteğinin bu yıl da devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: Yıl içinde 6.7 milyar lira istihdama destek sağladık. Toplu sözleşme uygulanan işyerlerinde asgari ücret desteğinden yararlanma sınırını 165 liraya yükselterek örgütlü kesime daha fazla kaynak aktarılmasını sağladık. Prime esas günlük kazanç üst sınırı da asgari ücretin 6.5 katından 7.5 katına çıkartıldı.

EKPSS 4 YIL GEÇERLİ OLACAK

Sarıeroğlu, EKPSS sonuçlarının geçerliliğinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılması için de çalışma yaptıklarını söyledi.

İŞTE ÇALIŞMA BAKANININ, BÜTÇE KOMİSYONUNDAKİ AÇIKLAMALARI

Sosyal devlet olmanın gereği olarak engelli memur kadrolarına yapılacak atamaları genel atama sınırlamasından istisna tuttuk. Son on beş yılda engelli memur istihdamında yaklaşık 9 kat bir artış sağladık. 24 Ağustos 2017 tarihinde en son olarak 2.363 kadroya engelli kardeşlerimizin yerleştirme işlemini gerçekleştirdik. Bu yerleştirme sonrasında engelli memur sayısında 52 bin sayısını aşmış durumdayız. Kamu kurumlarımızın kontenjan açığı, eğitim düzeylerine göre engelli memur talepleri doğrultusunda 2018 yılının ilk çeyreğinde 2.500, son çeyreğinde 2.500 ol mak üzere 5 bin engelli kardeşimizi daha kamu kurumlarımıza yerleştireceğiz. 2018 yılı ilk çeyrekteki yerleştirme işlemimizi de Mart ayında yapacağız. Bu konuda yapacağımız bir diğer düzenlemede EKPSS sonuçlarının geçerliliğinin iki yıldan dört yıla çıkarı lmasıdır. Bu konuda, engelli kardeşlerimizin bizlerden talepleri, istekleri vardı, geçtiğimiz haftalarda da Sayın Başbakanımız grup toplantımızda açıkladı, bu yönetmelik değişikliğini de gerçekleştiriyoruz.

2016 EKPSS 3.atama tarihi belli oldu!

Ülke tv de yayınlanan bi programda, Sayın Ç.S.G.B Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun, "2018 de 5000 engelli kardeşimize istihdam sağlıcaz. İlk atama 2500 kardeşimizi Mart ayında atıcaz."dedi. Mart ayında 3.atama var, hayırlı olsun herkes için. Emeği geçen herlesten Allah razı olsun.
:)

herkese günaydın arkadaşlar, sayın ç.s.g bakanımız jülide hanımın dün ülke tv ekranlarında paylaşmış olduğu engelliler ile ilgili 3. atama bilgisini aktarıyorum. 2500 engelli atamasını mart ayında gerçekleştireceklerini ve lisans, önlisans, ortaöğretim ve diğer eğitim grupları için adaletli bir dağılım ile atamaları gerçekleştireceklerini dile getirmiştir. youtube ta paylaşılmıştır, dileyen oradan izleyebilir. 3. atama herkes için hayırlı olmasını diliyorum.

not: ayrıca şubat ayında 400 adet engelli öğretmen ataması da olacağını milli eğitim bakanımız bildirmişti, bu 400 öğretmen adayının 2500 kontenjanı içinden mi olacağı bilgisi olan varsa paylaşırsa seviniriz.

kendinizi kandımayın arkadaşlar 3. atama lacağını sanmıyorum.....

gönül_yorgunu

Boşuna moral bozmaya çalışmayın. 3.atama olacağı kesin olarak açıklandı. Önce Başbakan sonra çalışma Bakanı açıkladı bu işleri yapan İnsanlar 3.atama yapıca diyolar, siz neye dayanarak olmucsk diyosunuz çok merak ediyorum?

adaletli bir dağılım yapacağız demişler hadi bakalım gözünüz aydın arkadaşlar
mart' uzun oldu gerçekten
belki atanamayan 2018 e hazırlık yapanlar olurdu erkenden alım olsaydı

neyse darısı bize artık

olumsuz bakan arkadaşlar, sanırım güncel haberleri takip edecek zamanınız yok diyeyim. koskoca bakan ve başbakan açıklayıp sonra biz vazgeçtik demelerini beklemiyorsunuz sanırım? çocuk oyuncağımı sandınız? inanıp inanmamak size kalmış bir şey! ve mart ayında görüşürüz yine inşallah, o zaman da helal olsun valla yaptılar demeyin sakın, olmayacak diye düşünen arkadaşlar,

bence siz kendinizi kandırmayın, şartlandırmışsınız kendinizi olmayacak diye, ç.s.g bakanımız defalarca açıkladı, ve inanmak istemeyen arkadaşlar youtube den tekrar izlesinler bence. Bakan Hanım her birinize tek tek 3. atama olacak diye telgraf gönderecek değil ya.

geç olsun güç olmasın kardeşim:)) her şeyin hayırlısı olur inşallah..

Hepinize hayırlı olsun ama şu cümlemde şuralarda dursun

Herkesin atanmasını isterim tabiki ama kendine çok güvenipte atanamayacaklar 2018 alımlarında ağladığında inanın vicdan falan yapmicam gülücem :) çünkü kafa basmıyor 2018 son çeyrek alımları 2500 anlatamıosn :)

2018 in ilk çeyreğinde 2500 alım var ve ösymnin sitesinde kura tarihi 2018 mayıs olarak geçiyor şimdi ilk çeyrekte o zaman 5000 alımmı olacak??

burak1980. Ösym engelli birimini aradım, "yerleştirme takvimi belli değil size kim mayısta kura olucak dedi" diye sordu. Ösym sitesinde kura Mayısta diye olan linki paylaşır mısınız? Branş sıralamaları nezaman güncellenir dedim "tercih tarihine yakın bi zamanda" dedi.

EKPSS
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı
2018-EKPSS / KURA

02.05.2018
16.05.2018

29.05.2018
30.05.2018 23:59

Takvim

şimdi 5000 kadro olacak bu 5000nin 2500 3. atama için kullanılacak
2018de sadece 2500 kişimi alınacak?

bu mu yani

2018 e ait hiç bi duyuru klavuz yada yerleştirme bulamadım. Bizimi trollüyosunuz

Neden böyle bişey yapıldı acaba. Bunun 3.atamayla bi ilgisi yok 3.atama martta

en baştaki yazıda 3. atama diye bir şey geçmiyor. sadece ilk çeyrek ve son çeyrek diye geçiyor.

Bakan jülide hanım ilk atamayı martta yapıcaz dedi. Mayıs zaten ilk çeyrek değil.

1100 adet diyanet, 300 adet MEB, 600 sağlık bakanlığı, ne kaldı geriye? 500..onu da nokta atışıyla el altından hallederler..sen şimdi 90 puan aldım diye sevinme..neden? kontrol yok denetim yok.. felanca ensesi kalın da 90.99 almış kardeşim..nerden bileceksin??

invictus arkadaşım, Bakan hanım özellikler ortaöğretimde alımın azlığından gelen şikayetler üzerine bununla ilgili sorulan soruya yanıt olarak eğitim sınıflamasına göre eşit bir dağılım yapılacağını beyan etti. sizde youtube den yayının tamamını izleyebilirsiniz ki izlemediğinizden dolayı sanırım böyle bir yorum yapmışsınız.

ayrıca 1100 adet engelli din görevlisi adayı olacağına sanırım siz de ihtimal vermezsiniz değil mi? hatta neredeyse yok denecek kadar azdır. bir önceki atamalarda boş kalan diyanet kontenjanlarından bu istatistiki veriyi analiz edebilirsiniz.

editörden ricam olacak, kullaktan dolma ve verinin kaynağı belli olmayan yorumları yayımlamazlarsa sevinirim.

adamlar halen rüya görüyor.. bizzat ösym sitesinde 2 mayıs yazıyor işte.. sen daha neyin peşindesin..maaşlar dolarla mı yatıyo sizin.. maaşlar gün be gün eriyor.. halen goygoy peşindesiniz.. sanki bana babasının hayrına kontenjan açıyorlar.. hepsi kocaman bir tiyatro işte..

@seyyaheto
@Smilemisty

siz yine de bi deneyin bakalım ösym başkanını arayıp kurayı mart ayına çekin madem bu kadar ilgili ve bilgilisiniz

bu arada ben 5 yaşımdan beri izliyorum oynayan filmleri.. daha öncesini de kitaplardan okuyorum..bizim hesaplaşcağımız yer bu saçma sapan maddi dünya değil.. mahşerdir, ahirettir..

Hükümetin anlamadigi nokta

Değerli arkadaşlar, öncelikle merhaba. Foruma yeni üye oldum ve bu konuyu açmak istedim.

Basbakan binali yıldırım dedi ki 2018 senesinde 5000 engelli kadrosu müjdesi veriyoruz.

bakan da dedi ki 2018 yilundaki 5000 kadronun 2500'u ilk çeyrekte 2500'u son çeyrekte yapılacak.

Ilk çeyrekte yapılacak atama 2016 puanı ile son çeyrekte yapılacak atama 2018 ekpss puanı ile yapılacaktır.

Halbuki 2016 ekpss puanı ile 2016 senesinde 5000, 2017 senesinde ise 2500 atama yapıldı. Yani şimdiye kadar 2016 puanı ile 7500 kişi atandı. Eğer ilk çeyrekte 2500 kadro ataması yapılır ise 2016 ekpss puanı ile toplam 10 bin atama yapılır iken 2018 ekpss puanı ile 2500 kadro ataması yapılmış oluyor?

Tekrar etmek gerekir ise 2016 ekpss puanı ile 10 bin, 2018 ekpss puanı ile 2500 atama yapılmış olacak? Adalet nerede?

Mayısta ki kurracıların kadrosunu marttaki 2500 den mi düşecekler, Yoksa son çeyrekten mi acaba?

Engelsizbiz elbette her zaman öyle olmuş hocam ayrı kadro açılmaz onlara 2500 ün içinde kura da var

ruhisuhi

Adalet şurada;
2018 sınavı ile 2018'de bir alım yapılacak, 2019'da da 1 veya 2 alım yapılacak. Eğer 2019'da 1 alım yapılırsa 2020'de 2018 puanları ile 3. alım yapılır. yani işin özü her sınav sonucu ile 3 alım yapılıyor ve rakamlar hemen hemen birbirinin aynısı oluyor.
2018 puanı ile tek alım yapılsa ve sadece 2500 kişi alınmış olsa isyanında haklı olabilirdin ama değilsin kardeşim..

Arkadaslar 2018in son ceyregindemerkezi atama mi olacak yoksa güvenlik soruşturması bitenlerin yerleşmesi mi olacak? Sanırım ilkidir değil mi. Yani 2018inson çeyreğinde atanan 3-5 aylık güvenlik soruşturması sonucu 2019 şubat-martı-gibi atanır??? :(

mabel. güvenlik soruşturmasına tabi tutulanlar zaten atanan arkadaşlarımız. yapılacak atamalar şu şekilde olacak;
ilk çeyrek dedikleri atama zamanında 2016 ekpss sınav sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak. sonraki atamada ise 2018 ekpss sınavı sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak.

invictus arkadaşım, sen biraz yor kendini ve araştır derim, 2012 yılından başla bence, her sınav sonucuyla kaç atama oluyormuş bi bak kardeşim. ruhisuhi arkadaşım aşağıda zaten güzelce anlatmış, iyi okuyun.

Üst Alt