Sürekli iş görmezlik geliri
Sevgili abilerim ablalarım ve saygıdeğer engelliler.biz sitesinin büyükleri sizlerden yardıma çok ihtiyacım var kafamda takılan sorularım var sizlerden yardıma ihtiyacım var mağdurum yardımalarınızı bekliyorum.Ben 27.05.2011 tarihinde ısı cam atölyesinde koluma cam düştü ve iş kazası geçirdim.Sonra bu sitedeki siz abilerimden ablalarımdan kardeşlerimden iş kazası geçiripte yüzde 10 dan fazla sürekli işgöremez raporu alanlara hak olduğunu ve ömür boyu alacağım puana göre para bağlanacağını ve hatta hatta ölsem dahi kızıma bu aylığın kalacağını öğrendim.Bunun üzerine hemen İzmir Sgk il merkezi iş kazaları bölümüne gidip sürekli iş görmezik geliri için dilekçe yazdım,bunun üzerine Sgk beni iş kazası geçirdikten sonra ameliyat olduğum hastane olan İzmir Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesine mağluliyetimin tespiti için sevk ettiler.Ayrıca ben 7 aydır bu sevk edildiğim hastanede önceden psikiyatrik tedavi görmekteydim ve Solian,sormodren,cipralex ilaçlarını devamlı kullanmaktaydım ve psikiyatri doktorum bana A tipik Psikoz teşhisini 6 ay geçtikten sonra zaten koymuştu.Sonra Sgk'da beni iş kazası geçirdiğimden dolayı sürekli iş görmezlik gelirinin bağlanması içn mağluliyetimin tespiti için 7 aydır psikiyatrik tedavi gördüğüm bu aynı hastaneye sevk etti kısacası.Sonra SGK beni sevkle heyete gönderdiği için benden 100 TL gibi bi ücret almadılar Sgk sevk ettiği için ücretsiz girdim heyete.Psikiyatri doktorum beni tanıdığı ve tedavi gördüğü bildiği ve beni tanıdığı için heyet raporuma Psikotik bozukluk çalışma olanağı vermeyen yazmıştı,fizik tedavi bölümü ise sağ elde sinir kesisi tüm vücuda oranı yazmıstı,diğerlerinde sağlam yazdılar.Bana doktorlarım bu teşhisleri yazdıktan ve imzaladıktan sonra büyük bir odada toplanan doktorların içine girdim orası Sağlık Kurulu Raporumu vercek olan büyük heyet oluyordu.Şimdi ben size sağlık kurulu raporumun bir fotokopisi elimde burada yazanları tek tek yazmak istiyorum çünkü kafama takılan sorular var ondan sonra soracağım izninizle.
iZMİR kATİP çELEBİ üNİVERSİTESİ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
SAĞLIK KURULU RAPORU
___________________________________________________________________________________________________________
İSİM,SOYİSİM,BABA ADI FALAN BURALARI ÖNEMLİ DEİL
___________________________________________________________________________________________________________
TANI
PSİKOTİK BOZUKLUK+SAĞ ÖNKOL DÜZEYDE RADİAL ARTER,MEDİAN SİNİR OPERE ESKİ KESİSİ
BULGULAR
PSİKİYATRİ
sikotik bozukluk çalışma olanağı vermeyen
Fizik Tedavi:Median+radial sinir kesisi+Radial sinir-->>el bileği ve parmak extansiyonu 5,5,median sinir-->3/5 kas gucu Tablo 2.14
Tüm vücut --> yüzde 14
KARAR
SAĞ ÜST EKSTREMİTE KESİSİ SONRASI,RADİAL ARTER KESİSİ,MEDİAN SİNİR KESİSİ,RADİAL SİNİR DUYU KESİSİ TAMİRİ YAPILMIŞ.
KAZA GEÇİRDİĞİ 27.05.2011 TARİHİNDEN 05.10.2011 TARİHİNE KADAR GEÇEN SÜRE ISTIRAHATTAN SAYILIR.
SAĞ ÜST EKSTREMETİSİNİ KULLANMASINI GEREKTİREN AĞIR VE İNCE BECERİ GEREKTİREN İŞLERDE ÇALIŞAMAZ.
OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLMİŞTİR...
VE KURU BAŞKANI VE BAŞ TABİPİNDE İMZASININ OLDUĞU 9 ADET İMZA.
Şimdi sorularım şunlar;
1-Sgk bu raporu eksik buldu,bu şekilde Ankara'ya yollayamam boş geri döner dedi.Karar bölümünün en sonuna maluliyetinin tespitinin kurumuzca tespiti uygundur yazmadığı için hastanem kabul etmediler bu raporumu, hatta beni baska bir devlet hastanesine sevk edip tekrar karar bölümünde maluliyetinin kurumunuzca tespit edilmesi uygundur yazısının olduğu bir heyet rappor istediler ama ben itiraz ettim bu benim sucum değil dedim SGK daki hanfendiye bu hastanenin sucu,siz sevk kağıdında özellikle belirtmenize rağmen yazmamışlar dedim.Bunu üzerine Sgk daki hanfendi bana sağlık kurulu raporumun bir fotokopisini verdi ve git o hastaneye düzelttir.Karar bölümümnün sonuna maluliliyetinin kurumunuzca tespiti uygundur yazısını yazdır öyle getir dedi.Şimdi sorum size ben gidince düzeltirlermi,çünkü SGK sevk kağıdında belirtmiş mutlaka belirtin diye düzeltmezlerse çünkü birdaha baska heyete gitmek zorunda kalcam düzeltirlermi o ibareyi eklerler mi?
2-Bu sağlık kurulu raporumda sizede sölediğim gibi zaten 7 aydır psikolojik tedavi gören birisiyim,tedavimde devam etmekte,Kullandıgım ilaçlar Solian,Sormodren,cipralex hatta doktorum ilaç muhafiyet raporumda beni A tipik tanımlanmayan psikoz olarak belirlemiş.Keza sağlık kurulu raporumun TANI bölümüde yukarıdada yazdığım gibi PSİKOTİK BOZUKLUK ve BULGULAR bölümünde DE PSİKOTİK BOZUKLUK,ÇALIŞMA OLANAĞI VERMEYEN yazıyor ama dikkat ettim,KARAR bölümünde psikolojik durumum hakkında hiç bir şey yazılmamış.Sorularım bu bir yazıcının hatasımı,yazmalarımı gerekiyordu,Karar bölümünde yazmamış olmaları ankaradaki sağlık kurulunda psikolojiden alacağım puanı etkilermi,ne yapmam gerekiyor gidip sağlık kurulu raporunu aldığım hastaneye bu durumu anlatayımmı,çünkü çok saçma geldi TANI ve BULGULARDA psikolojisi bozuk çalışamaz yazıyor,KARAR bölümünde bu konula ilgili hiç bir şey yazmamışlar.Yoksa sadece TANI ve BULGULAR bölümüde yazan psikotik bozukluk çalışamaz yazısı yeterlimi karar bölümüne yazmamış olmalarının bir önemi yokmu? Yani bu haliyle ankaraya giderse raporum psikoloji bölümünden ne kadar oran alırım,fizik tedavi bölümünde kaç puan alırım sizce?
3-Bugün sürekli iş görmezlik için SGK ya gittiğimde ordaki memur hanfendi bu işlemin bana çok uzun süreceğini söyledi,gerçektende bu işlem ne kadar sürer en fazla 5-6 ay beklememin bir önemi yok beklerimde hani bu işlemlerin tamamlanması 2 sene felen sürerse biterim çünkü hem psikolojik yönden hemde elim sakat çalışamıyorum annem,babam bakıyor bana birde bakmakla yüükümlü oldugum kızım var 6 yaşında mağdurum,bu yüzden bu işlemlerin bir an evvel tammlanıp bir gelir bağlanmasına bana çok ihtiyacım var.
Şimdiden vereceğiniz cevplar için çok teşekkür ediyorum,lütfen fikirlerinizi belirtin devamlı takip ediyorum sizleri ve konumu bir gözüm burda olacak teşekkür ediyorum saygılar efendim.