Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışma olanağı vermeyen psikotik bozukluk için hangi oranda rapor verilir?

YILMAZ351

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
28 Haziran 2014 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...bozukluk-hakkinda-deneyimlerim-sorularim.html

Merhaba arkadaşlar ben forumu uzun sürediir takip etmeme rağmen,yeni üye oldum.Ben Heyet raporu çıkarıyorken ve sadece geriye tek imza psikoloji kalmışken sorun görülüp, 6 aydır psikotik bozukluk ile gözlem altında olan biriydim.Dün itibariyle 6 aylık gözlemim doldu ve devlet hastanesinden doktorum heyete girmem gerektiğini artık sölemişti ben de dün heyete girdim fizik tedavi ve ortopedi(2 imza kaldı,öğlen 13.00 oldugu için yetişemedi pazartesi ye kaldı) kaldı geriye sadece imza attırmam gereken.Şunu sormak istiyorum sayın Oturanboga ve diğer arkadaşlarıma,
Sorum:Heyet raporumun Psikoloji bölümünde şu yazıyor.Psikotik bozukluk,Çalışma olanağı vermeyen(Şizofreni tedavisi görüyordum 6 aydır.Solian,sormodren içiyordum.Solian 800 mg içiyordum.)
Pazartesi kalan 2 imzamıda attırıp büyük heyete gireceğim ve puanlar verecekler,sorum acaba bu teşhise göre sizce psikolojiden ne kadar puan alırım.

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

Çalışma olanağı vermeyen psikotik bozukluk kendi başına % 80 alır. Ayrıca malülen emeklilik için başvurma imkanınız da olabilir.

Sayın MeTePe verdiğin cevap için çok teşekkür ederim inşallah alırım %80 ve maulen emeklilik şansım doğar,baska cevabı olanlarda ya da tahmini olanlar yazarsa sevinirim arkadaşlarım.

bende %80 agır özürlüyüm. sizde %80 agır özürlü veırırler.

evet arkadaşlar muhtemelen doğrudur %80 verirler.

insallah pazartesi belli olacak sizinle paylaşacağım arkadaşlar çok saolun.

yılmaz 35 ne verdıler oranı bıze yzıcaktın yazamdın merak ettım.

Sayın ahuse ve diğer arkadaşlarım pazartesi dediğim gibi büyük heyete girdim fakat bnm sağ el parmaklarımda hareketsiz olduğundan(2011 de sağ ön kol bileğime cam düşmüş ve 15 cm lik kesi oluşmuştu) benden EMG istedi büyük heyet yoksa koluna puan veremeyeceklerini söylediler.Ben de Emg için gün aldım.2 Eylül sabah saat 9.00 da EMG çektireceğim,2 Eylül den sonra büyük heyete tekrar gireceğim ve kaç puan aldığımı insallah sizlerle paylaşacağım.

Sürekli iş görmezlik geliri

Sevgili abilerim ablalarım ve saygıdeğer engelliler.biz sitesinin büyükleri sizlerden yardıma çok ihtiyacım var kafamda takılan sorularım var sizlerden yardıma ihtiyacım var mağdurum yardımalarınızı bekliyorum.Ben 27.05.2011 tarihinde ısı cam atölyesinde koluma cam düştü ve iş kazası geçirdim.Sonra bu sitedeki siz abilerimden ablalarımdan kardeşlerimden iş kazası geçiripte yüzde 10 dan fazla sürekli işgöremez raporu alanlara hak olduğunu ve ömür boyu alacağım puana göre para bağlanacağını ve hatta hatta ölsem dahi kızıma bu aylığın kalacağını öğrendim.Bunun üzerine hemen İzmir Sgk il merkezi iş kazaları bölümüne gidip sürekli iş görmezik geliri için dilekçe yazdım,bunun üzerine Sgk beni iş kazası geçirdikten sonra ameliyat olduğum hastane olan İzmir Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesine mağluliyetimin tespiti için sevk ettiler.Ayrıca ben 7 aydır bu sevk edildiğim hastanede önceden psikiyatrik tedavi görmekteydim ve Solian,sormodren,cipralex ilaçlarını devamlı kullanmaktaydım ve psikiyatri doktorum bana A tipik Psikoz teşhisini 6 ay geçtikten sonra zaten koymuştu.Sonra Sgk'da beni iş kazası geçirdiğimden dolayı sürekli iş görmezlik gelirinin bağlanması içn mağluliyetimin tespiti için 7 aydır psikiyatrik tedavi gördüğüm bu aynı hastaneye sevk etti kısacası.Sonra SGK beni sevkle heyete gönderdiği için benden 100 TL gibi bi ücret almadılar Sgk sevk ettiği için ücretsiz girdim heyete.Psikiyatri doktorum beni tanıdığı ve tedavi gördüğü bildiği ve beni tanıdığı için heyet raporuma Psikotik bozukluk çalışma olanağı vermeyen yazmıştı,fizik tedavi bölümü ise sağ elde sinir kesisi tüm vücuda oranı yazmıstı,diğerlerinde sağlam yazdılar.Bana doktorlarım bu teşhisleri yazdıktan ve imzaladıktan sonra büyük bir odada toplanan doktorların içine girdim orası Sağlık Kurulu Raporumu vercek olan büyük heyet oluyordu.Şimdi ben size sağlık kurulu raporumun bir fotokopisi elimde burada yazanları tek tek yazmak istiyorum çünkü kafama takılan sorular var ondan sonra soracağım izninizle.
iZMİR kATİP çELEBİ üNİVERSİTESİ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
SAĞLIK KURULU RAPORU
___________________________________________________________________________________________________________
İSİM,SOYİSİM,BABA ADI FALAN BURALARI ÖNEMLİ DEİL
___________________________________________________________________________________________________________
TANI
PSİKOTİK BOZUKLUK+SAĞ ÖNKOL DÜZEYDE RADİAL ARTER,MEDİAN SİNİR OPERE ESKİ KESİSİ
BULGULAR
PSİKİYATRİ:psikotik bozukluk çalışma olanağı vermeyen

Fizik Tedavi:Median+radial sinir kesisi+Radial sinir-->>el bileği ve parmak extansiyonu 5,5,median sinir-->3/5 kas gucu Tablo 2.14
Tüm vücut --> yüzde 14
KARAR
SAĞ ÜST EKSTREMİTE KESİSİ SONRASI,RADİAL ARTER KESİSİ,MEDİAN SİNİR KESİSİ,RADİAL SİNİR DUYU KESİSİ TAMİRİ YAPILMIŞ.
KAZA GEÇİRDİĞİ 27.05.2011 TARİHİNDEN 05.10.2011 TARİHİNE KADAR GEÇEN SÜRE ISTIRAHATTAN SAYILIR.
SAĞ ÜST EKSTREMETİSİNİ KULLANMASINI GEREKTİREN AĞIR VE İNCE BECERİ GEREKTİREN İŞLERDE ÇALIŞAMAZ.

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLMİŞTİR...

VE KURU BAŞKANI VE BAŞ TABİPİNDE İMZASININ OLDUĞU 9 ADET İMZA.
Şimdi sorularım şunlar;
1-Sgk bu raporu eksik buldu,bu şekilde Ankara'ya yollayamam boş geri döner dedi.Karar bölümünün en sonuna maluliyetinin tespitinin kurumuzca tespiti uygundur yazmadığı için hastanem kabul etmediler bu raporumu, hatta beni baska bir devlet hastanesine sevk edip tekrar karar bölümünde maluliyetinin kurumunuzca tespit edilmesi uygundur yazısının olduğu bir heyet rappor istediler ama ben itiraz ettim bu benim sucum değil dedim SGK daki hanfendiye bu hastanenin sucu,siz sevk kağıdında özellikle belirtmenize rağmen yazmamışlar dedim.Bunu üzerine Sgk daki hanfendi bana sağlık kurulu raporumun bir fotokopisini verdi ve git o hastaneye düzelttir.Karar bölümümnün sonuna maluliliyetinin kurumunuzca tespiti uygundur yazısını yazdır öyle getir dedi.Şimdi sorum size ben gidince düzeltirlermi,çünkü SGK sevk kağıdında belirtmiş mutlaka belirtin diye düzeltmezlerse çünkü birdaha baska heyete gitmek zorunda kalcam düzeltirlermi o ibareyi eklerler mi?
2-Bu sağlık kurulu raporumda sizede sölediğim gibi zaten 7 aydır psikolojik tedavi gören birisiyim,tedavimde devam etmekte,Kullandıgım ilaçlar Solian,Sormodren,cipralex hatta doktorum ilaç muhafiyet raporumda beni A tipik tanımlanmayan psikoz olarak belirlemiş.Keza sağlık kurulu raporumun TANI bölümüde yukarıdada yazdığım gibi PSİKOTİK BOZUKLUK ve BULGULAR bölümünde DE PSİKOTİK BOZUKLUK,ÇALIŞMA OLANAĞI VERMEYEN yazıyor ama dikkat ettim,KARAR bölümünde psikolojik durumum hakkında hiç bir şey yazılmamış.Sorularım bu bir yazıcının hatasımı,yazmalarımı gerekiyordu,Karar bölümünde yazmamış olmaları ankaradaki sağlık kurulunda psikolojiden alacağım puanı etkilermi,ne yapmam gerekiyor gidip sağlık kurulu raporunu aldığım hastaneye bu durumu anlatayımmı,çünkü çok saçma geldi TANI ve BULGULARDA psikolojisi bozuk çalışamaz yazıyor,KARAR bölümünde bu konula ilgili hiç bir şey yazmamışlar.Yoksa sadece TANI ve BULGULAR bölümüde yazan psikotik bozukluk çalışamaz yazısı yeterlimi karar bölümüne yazmamış olmalarının bir önemi yokmu? Yani bu haliyle ankaraya giderse raporum psikoloji bölümünden ne kadar oran alırım,fizik tedavi bölümünde kaç puan alırım sizce?
3-Bugün sürekli iş görmezlik için SGK ya gittiğimde ordaki memur hanfendi bu işlemin bana çok uzun süreceğini söyledi,gerçektende bu işlem ne kadar sürer en fazla 5-6 ay beklememin bir önemi yok beklerimde hani bu işlemlerin tamamlanması 2 sene felen sürerse biterim çünkü hem psikolojik yönden hemde elim sakat çalışamıyorum annem,babam bakıyor bana birde bakmakla yüükümlü oldugum kızım var 6 yaşında mağdurum,bu yüzden bu işlemlerin bir an evvel tammlanıp bir gelir bağlanmasına bana çok ihtiyacım var.

Şimdiden vereceğiniz cevplar için çok teşekkür ediyorum,lütfen fikirlerinizi belirtin devamlı takip ediyorum sizleri ve konumu bir gözüm burda olacak teşekkür ediyorum saygılar efendim.

Sayın arkadaşım,

Sekreterlik muhtemelen raporunuzu eksik yazmış... Heyetteki doktorlarda dikkat etmeden imzalamışlar. SGK doğru söylüyor. Karar kısmına sadece sinir kesisi yazılarak malülen emekli olamazsınız. Psikiyatrinin tanısının dikkate alınması lazım. Onun da karar kısmında belirtilmesi lazım. Sizin raporunuzun karar kısmında bu hiç yazılmamış. Gidip sekretere durumu anlatın. Bir daha heyete girmeniz gerekeceğini sanmıyorum. Raporu düzeltip yeniden imzalatacaklardır. O da 1-2 gün içinde falan biter. Gerçi ne yazılırsa yazılsın kararı Ankara verecek ama raporda da yazması lazım.

Sayın MeTePe evet bende dikkat ettim,tanı ve bulgularda psikotik bozukluk çalışma olanağı vermeyen yazıyor ama Karar bölümünde psikolojik durumumla ilgili hiçbirşey yazmıyor.Bende sekreter eksik yazmış olarak düşündüm ve gidip düzelttireceğim ama şundan korkuyorum.Senin Tanı ve Bulgular bölümünde psikotik bozukluk çalışma olanağı vermeyen yazıyor ama Karar bölümüne bilerek yazmamışıızdır çünkü sende böyle bir durum görmemişlerdir diyecekelrindne korkuyorum.HALBUKİ BÜYÜK HEYET ODASINDA YÜZÜME BİLE BAKAN OLMADI 10 SANİYE GİRİDİM ÇIKTIM.bÖYLE BİRŞEY DEMELERİ MÜMKÜN MÜ.bUNDNA KORKUYORUM BURASI TÜRKİYE.Ama biryandanda zannetmiyorum sekreter hatasıdır diyorum çünkü tanı ve bulgular bölümünde koskoca psikotik bozukluk çalışamaz yazıyor.Şimdi gidince değiştirirlermi yanlıslıklarını yada bana sekreter, kararı doktorlar böle belirttiler ben de böle yazdım derse,başhekime çıkmayı düşünüyorum tabi beni kabul ederse.Kabul etmezse heyetime giren psikoloji doktoruna durumumum anlatacağım ve ben 6 aydır tedavi eden psikoloji doktorumada,yine karar bölümüne belirtmezlerse yüksek il sağlık kuruluna başvurup itiraz edeceğim hakkım benim sizlere 2 gün içinde son durumu bildireceğim saygılar.

Arkadaşlar ben heyete gidip sordum tani ve bulgularda psikotik bozukluk yaziyor ama karar bölümünde yazmiyor bu bnm anakaradan psikoloji üzerinden alacagim puani etkileri dedim.Hayir dediler zaten tani ve bulgularda yaziyor puan verirler dediler.Sen is kazasi geçirdiğin için sürekli is gormezlik geliri için heyetimize başvurduğun için karar bölümüne sadece elinin durumunu yazmisiz dediler.sen hic korkmana gerek yk tani ve bulgularda psikotik bozukluk yaziyor psikolojiden puan verecekler dediler.Lütfen yorumlarinizi bekliyorum yukarida yazdigim raporum Ankara-Kocatepe yuksek saglik kuruluna postalandi lütfen yukarıda yazdigim raporu bi bakin sizce bu raporuna fizik ve psikolojiden kaç puan alirim yorumlarinizi bekliyorum arkadaşlar tskler

pskıoljık bozukluk ,depresyon, anksıyıte vs... gıbı sorunları hemen teshıs konuyomu sonuçta elle tutulur gorulur bışey deyıl .15 yıldır içmedgım şey kalmadı sadece bundan dolayı gıtsem rapor alablıtmıyım acaba fıkrı olan varmı.

Fiziği boşverin, psikiyatriden alacağınız puan yeter zaten.

Syn MeTePeİlgilendiğiniz icin ck tsk ederim.O halde yukarıdaki heyet raporuna gore psikoloji bolumu bana kaç puan verir yüzde 80 diyorlar sizce kaç alirim yukarıdaki raporunun tanı ve bulgular bolumunde yazana gore syn metepe

Benim raporda çoğul madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk yazıo
100 de 50 verdiler bana
3 kere atak geçirdim
saçma düşüncelerle insanların içinde gezdimde oldu

Psikotik bozukluk calisma olanagi vermeyen yüzde 80 vermeleri gerekiyor kanuna gore öyle değil mi

Doktor durumuna bakıcak ona göre vercek işte oran

Ben bursa devlet hastanesinden aldım raporu
benden epkriz istediler o ne dedim bakırköy de yattığına dair bi belge dediler

Sen ne için kullancan raporu

Ben 2022 maaşı almak için aldım raporu mesela
bide şehir içi otobüs metro tramway bedava

iZMİR kATİP çELEBİ üNİVERSİTESİ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi

SAĞLIK KURULU RAPORU
TANI: PSİKOTİK BOZUKLUK+SAĞ ÖNKOL DÜZEYDE RADİAL ARTER,MEDİAN SİNİR OPERE ESKİ KESİSİ
BULGULAR:
PSİKİYATRİ:psikotik bozukluk çalışma olanağı vermeyen
Fizik Tedavi:Median+radial sinir kesisi+Radial sinir-->>el bileği ve parmak extansiyonu 5,5,median sinir-->3/5 kas gucu Tablo 2.14
Tüm vücut --> yüzde 14
KARAR: SAĞ ÜST EKSTREMİTE KESİSİ SONRASI,RADİAL ARTER KESİSİ,MEDİAN SİNİR KESİSİ,RADİAL SİNİR DUYU KESİSİ TAMİRİ YAPILMIŞ. KAZA GEÇİRDİĞİ 27.05.2011 TARİHİNDEN 05.10.2011 TARİHİNE KADAR GEÇEN SÜRE ISTIRAHATTAN SAYILIR.SAĞ ÜST EKSTREMETİSİNİ KULLANMASINI GEREKTİREN AĞIR VE İNCE BECERİ GEREKTİREN İŞLERDE ÇALIŞAMAZ.OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLMİŞTİR...

raporum bu bunna göre psikolojiden ankara bana kaç puan veerir bunu örenmek istoyrum arkadaslar.

Cevabi olan biri yokmu

800mg bayağa yüksek bi miktar. obsesif in değişik türleri var tabi tanımlamalarda alacağın oranı değiştiriyor.eski kullandığın ilaç ve tanı raporlarınıda yanında götürüp bir pskyatriye danışabilirsin. yanında bir bireyle gitmen yararına olacaktır. senin hakkında bilgi isteyebilir.

yukarıda %14 özürlü vermişler sanırım ve gireceğin işlerde "AĞ ÜST EKSTREMETİSİNİ KULLANMASINI GEREKTİREN AĞIR VE İNCE BECERİ GEREKTİREN İŞLERDE ÇALIŞAMAZ" bunlarla ilgili bölümlerde çalışamazsın.

Şahin Besim biçer yukarıdaki raporunun tani ve bulgular bölümünde psikotik bozukluk calisma olanagi vermeyen yaziyor ve tedavim devam ediyor 800 mg Solian iciyorum hergun bu raporun ankara-kocatepe saglik kuruluna gitti sonuç itibariyle bana psikolojiden puan vermeyeceklermi ;vaeceklersese tahminen kaç puan verirler.

Hastanedeki heyette calisan memurlar konuştum olurmu ole şey tanı ve bulgularda psikotik bozukluk calisamaz yazıyor yuksek puan alirsin psikolojiden dedi hatta 1800 günün varsa malulen emeklilik için basvur dedi.Ama siz psikolojiden puan alamazsin diyorsunuz kafam iyice karisti yokmu yukarıdaki raporuna gore bni güzel bilgilensirecek biri yorum lutfen

bende geçen hafta heyete girdim yüzde kırbeş atipik pisikozdan aldım engelli indirimnden faydalandım fakat ben bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattım 7 yıl tedavi gördüm ilaç kullnadım askerliğimi çürük aldı şu an çok şükür ıyıyım ama psikolojik hastalara en az yüzde kırk beş veriyorlar bilgininze bu arada hal ilaç kullanmaktayım

geçmiş olsun yılmaz ben de 2008 yılında psikotik bozukluktan %45 oranında rapor aldım. vergi indiriminden faydalanıyorum. Raporumda tedavi ile çalışma olanağı veren şeklinde not düşülmüş. eğer tedavi ile çalışma olanağı vermeyen diye not düşülürse %80 civarında puan verirler. amcamın kızı da şizofreni o da %80 rapor aldı. bakıma muhtaç aylığı alıyor şu an. bu arada ben de solian kullanıyorum 6 yıldır.

Saim kgokbak dizede geçmiş olsun,evet biliyorum tedaviye rağmen calisma olanagi vermeyen yüzde 80 aliyormus Fakat benim yukarıda birebir örnegini yazdigim raporumda sadece psikotik bozukluk calisma olanagi vermeyen yaziyor.Sanirim ikisinde ayni anlama gelen şeyler rica etsem yukaride yazdigim raporunda tanı ve bulgulgularda yazanlara gore bir bakarmisiniz rica etsem kaç puan alirim tahminimizce psikolojiden ben lütfen değerli yorumlarinizi eksik etmeyin zor durumdayim

Psikotik bozukluk çalışma olanağı vermeyen % 80 oran alabilir.. Diğer rahatsızlıklarınız eklenmese bile bu oran emeklilik için size yeter.. Endişelenmeyin..

Sayın Editörüm Bacıbey benim kafamın takıldığı nokta raporumda Tanı ve Bulgular bölümünde psikotik bozukluk calisma olanagi vermeyen yaziyor ama Karar bölümünde psikolojik ile ilgili birşey yazmamis heyet.Korktugum konu Tanı ve bulgularda yazanlari görmezden gelirde Ankara sadece Kararda yazanlara gore puan verirler diye korkuyorum.Boyle birşey mümkün olabilirmi sayin editorum yoksa dediğiniz gibi inşallah tanı ve bulgularda yyazan psikotik bozukluk calisma olanagi vermeyen değerlendirip yüzde 80 alirmiyim gerçekten agir tedavi görüyorum 800 mg Solian ve Sormodren kullaniyorum calisamiyorum sayin editorum.Sonuç itibariyle bana tanı ve bulgularda yaziyor olması psikolojiden puan anlamda yeterli demi sayin Editorum korkmama gerek yok oylemi yorum yazarsaniz sevinirim Syn Bacıbey Allahım bana yardim etsin amin.

Ankara-Kocatepe Yüksek Sağlık Kuruluna Malüliyet oranımın belirlenmesi için giden heyet raporumun aslının bir örneğini sizlere sunuyorum,bu raporuma bakarak psikoloji ve fizik bölümlerinden kaç puan alacağımı tahminen yazabilirmisiniz lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.

http://u1311.hizliresim.com/1h/u/uwpjg.jpg

sanırım raporda sadece kazada yaralandıgın ve sanırım kolunda büyük hasar oluşmuş onu belirterek sonuç vermişler.pskyatride hastalıgını tanımlamış.kararda sadece kazadan kalan özürlülüğüne göre malüliyet için bir sonuç vericekler.

şahsi görüşüm: pskyatriyi karara eklemişler fakat pksyatri bunu belirttiği için onuda ekleyip yükseltebilirler.

Himm tskler başka yorumu olan arkadaşlar raporum bu

http://u1311.hizliresim.com/1h/u/uwpjg.jpg

Merhaba arkadaşlar
bugün yine her zamanki gibi forumu dolasiyordum Ottoman nickli bir aekadasimuz yuzde 57 oran almis hastane heyetten.Sormak istediğim yukarıda linkini verdiğim raporunda(tiklanmiyorsa kopyalar yapistir yapiniz googleye raporun acilacaktir) puan vermediler bana ne psikolojiden nede elimdeki sakatlıktan puan yazmiyor göreceksiniz raporumda,hastane heyetteki memurlara sordum kanun ciktigini artik puanlama kalktigini soyledilet,ama forumda Ottoman isimli arkadasimiz daha dun hastanenin kendisine yüzde 57 oran verdiğini yazmis biri bunu bana aciklayabilirmi lütfen şimdiden tskler yorunlarinizi bekliyorum.

tekrar müracaat et ve muayene ol eski raporlarını götür durumunu anlat şuanki sıkıntılarını yada bişiler yaparken ne tür şeylerde zorlandıgın yada yapamadıgın yada pskolojik olarak etkilendigin durumlar felan ayrı ayrı muayenelerde belirt eminim dogru sonuca ulaşıcaksın. kaza ve daha sonraki yaşadığın zorlu sürecide belirtmen yararına olacaktır.

YILMAZ35.

Üst Alt