Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmaya başladığım için evde bakım aylığım kesildi!?

Arkadaşlar neden şaşırtıcı geliyor bende bunu anlamıyorum. BU aylığı almak için illaki sadece nefes alip yatmamız mı lazım.
Evet ben çaliştiğimi kuruma bildirdim geldiler baktılar ve bakım aylığım devam ediyor.
@Blue-Velvet bir insan yaşamını 24 saat evdemi geçiriyor kanun öz bakımdan bahsediyor bilip bilmeden yorum yapmaya bayılıyorsunuz. Çalışırken bu bakımlara gerek duymuyorum sonuç olarak iş yerinde taş taşımıyorum...

Bu durumda bakım aylığı almak etikmidir değilmidir bu düzen içinde bunu hiç tartışacak değilim. :),

Bu ülkede Kraldan çok Kralcı var en çokta buna tav oluyorum

Kalem apla raporun kullanım amacı var herbir rapor için sevk alınıp heyete girmek lazım şimdi bu yeni zamanda sadece 2022 maaşı için önemi kalmadı sadece derece yeterli dediginiz gibi atıyorum evde bakım aylıgı için alınan rapor 2022 maaşı için geçerli oluyor da evde bakım maaşı için bu uygulama yok 2022 maaşı için alınan raporu evde bakım maaşı için kabul etmiyolar tekrardan sevk ediyolar kurula ötv,vergi indirimi içinde ayrı ayrı sevk ediyolar umarım anlatabilmişimdir
yukarıda yazdıgım mesajda 1,2 soru daha var onlarada tam okuyup cvp verirseniz sevinirim

paranoya
niçin ihtimaller üzerinden soru soruyorsun? raporu nerede kullanacaksan, hangi forumla alakalıysa daha açık bir şekilde ilgili forumda sorabilirsin. bu forum evde bakım aylıklarıyla ilgili forumdur, konuyu dağıtmaya lüzum yok. cevapsız bıraktığım soruların da bu forumla alakalı değildir.
evde bakım aylığı ve 2022 aylıkları açısından rapor açısından sorunun yok bir kere.
elindeki % 50 ve üstü ağır özürlü ibareli en son tarihli raporunu evde bakım aylıgında kullanabilirsin zaten.bunu da biliyorsun.

engelli raporlarıyla ilgili sorularını raporlarla ilgili forumdan sorabilirsin.

evde bakım parası yatalaklara verilmiyor bakıma muhtaçlık kıriterini oku istersen milletin aldıgı parada gözün var senin gelip senden para isteyen olmadı şeref yoksunu sensin ben begeniyorum devlet işini begenmiyorumu kıçından uydurma kim diyor begenmiyorum dingil okuyorsun ama adam olamamışsın sen ilk ince insan ol sonra hukuku oku biz çok gördük avukat olanları seçtigin meslektende belli senin ne mal oldugun avukatları biliyoz avukat yalancılıktan başka bişey degil

2 cisi şizofren polis yok şizofren olan polisi ya emekli ederler ya geri hizmete atarlar gih ye

öylece duruyor tekrar başvurmadım kalem apla feragat ettirdi müdür

[FONT=sans-serif]mahkeme yolu yokmu kalem apla müdür feragat ettirdi dilekce yazdırdı beni tanımıyor bile müdür sadece dedigi çalışıyorsa keseriz dediler daha öncede işe giren oldu dedi biz kestik dedi hatta müdürün aklındaki çalışıyorsa kesilir mantıgıydı hatta sosyal hizmet uzmanı eve gelip bakan degerlendirme heyeti bayandı bana kalırsa baglarım diyordu gitti müdüre danıştı müdürde dedi işe girmiş dedi kesilir dedi dilekce yazdırdı feragat dilekcesi hizmetli oldum maaşımdan vazgeçiyorum falan filan İŞE GİRMEZDİM ÇALIŞAMIYORUM ZATEN ŞİMDİ KENDİMİ ZORLUYORUM SİGORTASI VAR DİYE GİRDİM İŞE ÖLDÜKTEN SONRA GERİDE KALANLARA BİR MAAŞ KALSIN DİYE EVİM KİRA ÇALIŞIYORUM ÇALIŞTIGIM MAAŞIMDAN BAŞKA HİÇ BİR GELİRİM YOK TARLAM BAGIM BAHCEM BİR ÇÖPÜM YOK ARABA BİR MATORSİKLETİM BİLE YOK[/FONT]

UnFeeLinq
burası muz cumhuriyeti eyüp yasalar formalite

paranoya alıntı yaptıgın bana ait yazıyı okudum da şimdi yeniden. bir konuyu gözden kaçırdıgımı fark ettim ablası. aslında yorgundum yarın dönüş yapacaktım ama dayanamadım.
ablası çalışmakta zorlanıyormuşsun. tamam fiziksel engelin yok ama hastalıgından dolayı gunluk hayatın da olumsuz etkileniyor.
ayrıca bakıma muhtaçlık kriterlerini değerlendirirken erkek olmandan dolayı beceriksizlikten kaynaklıdır demişim. oysa istersen kadın ol ev işlerinden anla, ama hastalıgından kaynaklı gunluk işlerini yapamaman da mümkün. asıl bunu atlamışım ben. demek bunu yazdıgımda kafam durmuş.
o yüzden bu yazdıklarımı iyi düşün. bakıcın daha önce kimse o gitsin ve senin çalışıyorken zaten zorlandıgını ve hastalığından dolayı gunluk işlerinin aksadıgını bazen kendini kaybettiğini ve bakıma muhtaç durumda oldugunu soylesin ve evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvursun. ancak çalışmak zorunda oldugunu da belirtsin. önce buradan başlayalım. en kıs asürede başvurunu yap.

ağır özürlü raporla başvurdugunda başvurunu alacaklardır. hatta başvuru sonrasında bu işi bir siteden sürekli takip ettiğini, haksız yere aylıktan feragat ettirdiklerini de soyle. senden aylıgından feragat yazısı almalarına gerek yoktu. şartların tutmuyorsa aylıgını kesme yoluna gidebilirlerdi. neyse, sen başvurdugunda başvurunu almak zorundalar. daha sonra hane ziyaretine heyet gelecektir. her aşamada haberim olsun.
bu arada çalışıyorken gunluk yaşamında neler değişti hangi konularda zorlanıyorsun, hangi konularda bakıma ihtiyaç duyuyorsun buradan sakin bir şekilde yaz. yarın daha dinlenmiş bir şekilde sana dönüş yaparım.

Kalem

çalışmakta çok zorlanıyorum şizofreni belirtileri var iş yerinde iş yapamıyorum kafam çok karışıyor düşünce bozuklugu oluyor yanlız kalmak istegi oluyor sürekli daireden dışarı çıkıp tek başıma ara ara tek başıma dolanıyorum kafamın içindeki düşünceler beynimi yiyiyor sürekli düşünce bozuklugu düşüncelerle meşgul olma kullandıgım ilaçlardan dolayı sürekli halsizlik hiç halim yok işe geç gidiyorum sabahları kalkamıyorum ordaki insanlardan konuşmak istemiyorum iş yerimdeki insanlardan uzak durmak istiyorum yanlız kalma istegi oluyor sürekli konuşurken insanlarla sürekli alınganlık oluyor kavga etmemek için kendimi zor tutuyorum çalışmakta zorlanıyorum istifa etme düşüncesi sürekli beynimde dönüyor çalışmakta zorlanıyorum ama çalışmak zorundayım biliyorsunuz durumu

dosyam kendilerinde kalem apla raporum kendilerinde uygun bir zamanda gidip başvuracagız tekrardan gelişmeleri paylaşacagım oraya ben gitmeyecegim bakıcım gitcek dediginiz gibi bakıcım anlatırsa daha uygun olur

söylediklerinizi tek tek uygulayacagım sizde bu benim konum üzerinde sakin kafadan üstünde durarak cevap verirrseniz sevinirim

not: konumda 1,2 soru sormuşum onları es geçin kalem apla konu dagılmış dediginiz gibi konuyu toparladım tekrar dönüş yaptım sizde bu konum için üzerinde durursanız sevinirim

paranoya başvuru için bakıcın kimse kesinlikle o gitsin. o anlatsın sıkıntılarını. özellikle de hangi konularda sana destek verdiğini ve yardımcı oldugunu anlatsın. çalışıyor olsan bile bakıcıya ihtiyaç duydugunu bilmeliler. eger bakıcıya ihtiyaç duymazsan baglanmaz aylık. bunlara dikkat edin.

unutma, evde bakım aylığında bir başkasının bakımına ihtiyaç duyup duymadıgına bakarlar. bakıma muhtaç olma kriterlerinin linkini biliyorsun. senle buradan incelemiştik. o linkteki bentleri tek tek inceleyin ve degerlendirme yapın.

başvurudan sonra da her gelişmeden haberim olsun.

[FONT=sans-serif] kalem apla evliyim 1 çocugum var işe sigortalı olmak için girdim çalışmak zorundayım öldükten sonra geride kalanlara bir maaş kalsın diye işe girdim bakım maaşım işe girdigim için kesildi[/FONT]
[FONT=sans-serif]yani çalışmak zorundayım kendimi çok zorluyorum çalışamıyorum fakat çalışmak zorundayım [/FONT]

Üst Alt