Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmaya başladığım için kesilen 2022 maaşımın çalışmam sonlanınca yeniden..?

MustoCan

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
ben engelli ayligi aliyordum sonra ssk li bir ise girdim 6 ay calistim bugun isten ciktim 2022 ayligimi tekrar devreye sokabilirmiyim

Tekrar başvurmanız gerekecektir.

Acil

Ben sigortalı ise girmiştim engelli maasim iptal olmuştu
Şuan e devletten bakiyom yardımın durumu devam ediyor diye yazıyor ne anlama geliyor sizce ?

Cikmismi yine yanı abi

Ben tekrar başvuru yapmıştım cunku

Acil

Merhaba benim sigorta yattı maasim iptal oldu.sonra işten çıktım maasimi devreye soktum maasimi almadan tekrar ise girdim sigortam şuan gözüküyor bu maasimi alabilir miyim 1 aydır sigortam gozukuyo

Emeklisin normal ise girdin sigortan normal işçi olarak yattı doğrusu anladim

Yok engelli maadim

Ve toplam ne kadar alaçam yardım birikmesi ile birlikte

MustoCan
2022 aylığına başvurduktan sonra tekrar çalışmaya başlamışsın. bu durumda aralık dönem aylıgını alman mümkün değil, alamazsın. ancak 1 Aralık'a kadar olan birikmişin varsa onları alabilirsin.

Kalem arkadas bi soruda ben sorcam 15 subat da engelli ayligi kesilen birisi simdi 6 mart da hesabina bakmis parasi yatmis bu kisi bu parayi alirsa ilerde sorun olur mu

Sevim400 aylık kesilme gerekçesi neymiş? sigortalı çalışmaya mı başlamış? bir de e-devlet şifresi varsa e-devletteki 2022 aylıgı bilgilerini buraya kopyalar mısın? kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma ama.
aylığı kesilen birine ödeme yapılmaz. ama dediğine göre mart dönem ödemesi yapılmış. e-devletteki bilgilere bakmam lazım sana net yardımcı olabilmem açısından. sordugum soruların cevabını da yazmayı unutma.

Kalem muhtac olmadinindan dilayi aylihi fest edilmis. 15 gun once ama hasebinda bu ay aylik yatmis

Sevim400 aylığı kesildiyse mart dönem aylığını almaması gerekir. lakin aylık kesildikten sonra ödeme yapılmaması gerekiyordu. o yuzden e-devlette ne yazıyor gormem lazım. kimlik bilgilerini gizleyerek e-devlette 2022 aylığı kısmındaki bilgileri öğrenip buraya aynen yaz.

Reddedildi/Feshedildi (15/02/2017) (Muhtaç Olmama Nedeni ile yaziyormus bura resum nasil paylasiliyor bilmiyorum bu sekilmis

Odeme hazir cekilebir yaziyor kalem nasil olur cekilirse

Sevim400 tamam. mart dönem aylıgını alamaz. aylığı kesilmiş çünkü.
şimdi bana diğer bilgiler lazım. e-devlette 2022 aylığı ile ilgili ödemenin durumu vs o kısımlarda ne yazıyor buraya yaz ablası. aylığı kesilmiş birine mart dönem aylıgının ödenmemesi gerekiyor çünkü.

ödeme miktarı olarak ne kadar yazıyor?

Sevim400 bir hata olmuş ama nasıl olmuş bilemedim:) resmen 2 aylık farkı bile yatırmışlar yaw. rapor oranı % 40-69 imiş bahsettiğiniz kişinin. ödemeyi sakın çekmesin geri alırlar ondan.
bu sistem de baya sapıtmış:) bu kaçıncı yanlış ödeme oldu. alo 144'ü arayıp durumdan haberdar edin. 15.2.2017 tarihi itibariyle aylıgın kesildiğini ama mart dönem aylıgının da hesaba yatırıldıgını soyleyin. sakın o parayı çekmeyin. gerekirse vakfı da haberdar edin.

2 aylık fark olan 20,58 TL sizin hakkınız.
gerisi yersiz ödemeye girer, sizin hakkınız değil. 1059,64 TL'si devlete ait. nasıl yanlışlık yapmış ve ödemiş aklım almıyor.

Bende anlamadim yanlis yapmislar demekki bende son ayi alabilirler diye yatirilmis sandim bunu alsa cezani alir ki suclu o degilki ama

elbette o suçlu değil. ama devlet de sonradan farkına varınca "aa kusura bakma ben yanlışlıkla ödeme yaptım sana, o parayı geri istiyorum" diyecektir.

buyrun şurayı sonuna kadar okuyun:https://www.engelliler.biz/forum/20...odendi-diye-2022-maasimi-geri-istiyorlar.html
linkini verdiğim başlıktaki arkadaşın başına geldi bu olay. şubat'ta aylığı kesilmiş mart'ta maaş yatmış.arkadaşın aylıgın kesildiğinden bile haberi olmamış ve mart dönem aylıgını çekmiş. sonra da hane geliri uygun olunca 2022 aylıgına başvurmuş. 2022 aylıgı da kabul edilmiş. şimdi o yanlışlıkla ödenen parayı bu arkadaşın maaşından kesiyorlar.

senin tanıdıgın da "aman, sonra öderim nasılsa" diyorsa çeksin tabi. ben birşey diyemem o zaman.
ama şunu bilsin ki aylık kesilmiş, yatırılan parada hakkı yok. sadece 20,58 TL'si onun.

Merhaba melek hanim bişey sorabilir miyim benim de engelli aylığı kesildi ve ben mail attim e devletten bana gelirim ve araba lar var diye kesildiği ama muhtaclık aylığı için Kaymakamlığı başvuruda bulunabilirsiniz diye aradılar hemde kaymakamlık mektup geldi. Engelli maasim ailemin geliri olduğu için kesildi şimdi bu muhtaclık aylığına başvur sam çıkar mı? Benim umudum pek yok ama neden bana buraya başvurması söylüyorlar

Sevim400 genel cevaplamışlar dilekçeni. 2022 aylığı kesilen herkes aylık kesildikten sonra muhtaç olduğu takdirde 2022 aylığına yeniden başvurabilir. sen de başvurabilirsin. muhtaç bulundugun takdirde 2022 aylığı baglanır yeniden. ama aksi durumda baglanmaz.

hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa elbette yeniden aylık baglanır sana. hanede aylık gelir toplamı ne kadar? oturduğunuz ev haricinde mi ev var? eger oturdugunuz ev dışında daireniz varsa kira geliri var mı? kaç tane araç var? kasko/rayic degerleri ne kadar? evde bakım aylığı alıyor musunuz? başka gelir ve mal varsa yaz lütfen.
gelirini bilmeden 2022 aylıgı baglanır/bağlanmaz diyemem çünkü.

Melek hanim 2022 mais için değil muhtaclık maaşı için Kaymakamlığı baş vurabilirsiniz diyor engelli maaşı içinde durumunuz değiştirme başvurabilirsiniz yapıyor ben muhtaclık aylığına ne oldunu bile bilmiyordum internetten öğrendim kadar fakir maaşı gibi buda bana vereceklerini sanmıyorum ama neden bana bunun için başvurabilirsiniz dediler ki? Engelli maasim da ailemin başka ev var eski ama aslında ikamet oraya taşısa mi diye düşünüyorum ama oturdum evin yanında hemen o yüzden Mütevelli Heyet sana yine burda ailen bakabilir derler diye derlerdi acaba ne yapayım ben melek hanim nolur bu yardım edin

Sevim400 ablacım yukarıda yazdım ya. genel bir cevap o. yasal hakkın hatırlatılmış sana. eger muhtaç durumdaysan 2022 aylıgına da kaymakamlıktan verilen nakdi yardıma da başvurabilirsin. kaymakamlıktan verildiği soylenen muhtaç aylıgından kasıt 2022 aylıgıdır. adı ne olursa olsun ister 2022 aylıgı ister nakdi yardım ,kaymakamlıkta bulunan vakıftan bir aylık ya da yardım alabilmen için muhtaç durumda olman gerekiyor.
sana gelen cevaba takılma. herkese oyle cevap veriliyor. senin muhtaçlığına karar verme yetkisi vakıf mütevelli heyetindedir.
gelen yazıda "muhtaç aylıgına başvurabilirsin" dediler diye muhtaç durumda sayılmıyorsun.
NOT: bugün sekiz dersim vardı. artık bir şeyi anlatırken ciddi cidi zorlanıyorum:) cümle kurmada sorun yaşıyorum yahu:)

Tsk melek abla sizide yoruyorum peki yandaki eve ikamet mi taşısa bi şey farkeder çıkarım geri

Sevim400 olmaz o yöntem. ikametini ayıracaksan orada da yaşamak zorundasın. ikametin başka yerdeyken babanlarla yaşamaya devam edersen aileni yine gelir hesabına dahil ederler.
hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçiyor mu? yukarıda sana sorular sordum ama cevaplamamışsın.

Evet geçiyor muhtaclık sinirini abla oyüzden yandaki eve geçip orayı düzeltsem orda yasarım orda olursam olurmu ve heyet sen burda tek ne yiyip içiyorum sana yine ailen bakar derler mi

Üst Alt