Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmayan psikiyatrik hastalar, günlerinizi nasıl geçiriyorsunuz?

@Anti PSİKİYATRİ, Kötüye gidiş durdu diyelim yeni ilaç kombinasyonunun etkilerini bekliyoruz.
12 mg invega
900 mg lithuril
10 mg nervium
3 mg akineton
50 mg cedrina

@kara duman Eskisi gibi aşırı sinir halim yok ama olsaydı bu fikri önemseyip bir tane de kendime kum torbası alırdım. Bence bu başlığa yazılan en mantıklı ve pratik çözüm bu.

Arkadaşlarım, ailem bildiğim insanlar benimle konuşmayı bıraktı. Kız arkadaşımla en son tartıştık, o depresyon ve anoreksiya hastası ve beni hastalığıma ve ailevi geçmişime rağmen bir şeyler başaramadığım için suçladı. Ben de benim hastalığımın çok daha ağır olduğunu söyledim, defalarca kez denediğimi ama başaramadığımı ve yorgun düştüğümü. Sonra karşılıklı olarak konuşmayı kestik.

Öte yandan ablam da benden şikayetçi olmuş, eve polis geldi, karakola gidip ifade vermek zorunda kaldım. Anneme şiddet uyguladığımı ve onu ihmal ettiğimi iddia ediyor. Hastalığıma rağmen elimden geldiğince ben baktım anneme ama yine suçlu olan ben oldum. Şiddet falan da uygulamadım.

Ben Ekpss'ye çalışmaya başladım, 20 gündür falan çalışıyorum. Ama bu şikayet olayı çok moralimi bozdu, ne olacağını da bilmiyorum. Ablam benim hastalığımı bahane ederek adımı karalıyor ve komşuları da dolduruyor. Komşu kadın benim hangi hastanede tedavi olduğumu bile öğrenmiş! Zaten burada konu da açmıştım, benim hakkımda hastalıklı diyerek konuşuyor diye.

Ben bir şeyleri yoluna koymaya çalıştıkça önüme engel yığıyorlar. Ne komşular, ne arkadaşlarım, ne başka bir kişi. Konuşabileceğim kimse kalmadı. :(

Umudunu kesme.
Öyle bir şey olur ki? Hayatın çok iyi bir hale gelir.
Sakın savaşma arzunu yok etme.. Güveniyorum sana ! Güçlü olarak çıkacaksın..

boşver Mara, bazen biz değil çevremizdekiler kötülerdir. eğer kabul edersen seninle arkadaş olmak isterim. bunu acıdığım için falan söylemiyorum, konuşma şeklin hoşuma gitti, gayet düzgün birisine benziyorsun.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
Tek başıma çayımı kahvemi içmek için neler vermezdim...Dava konusunda şikayeti geri çekmezlerse hakim önünde farklı ifade verebilirsin korkumdan bir şey söyleyemedim diye.Darp raporu veya komşuyu tanık falan gösterirlerse bir şey yapmadıysan problem olmaz.Bilmem bu tarz söylemler seni kaygılandırır mı veya yanlış mı ama.Avukatta ters biri çıkabilir devletin verdiği.Bunu yaptın mı diye sorup yaptı diye ben söylerim diye şantaj yapabilir.Psikolojik hastalık olduğundan dava dahilinde yatışta yapabilirsin avukatın talebiyle.
Maddi az gücün olsa kafanı dağıtırdın.

• Üzgün
Reaksiyonlar: Mara
Uzunca bir yazı yazmıştım aslında ama fark ettim ki; bazen forumda benzer şeyler yaşayan kişilere harika tavsiyeler verebiliyorsunuz. Kendi durumunuza da bir başkasına yanıt veriyormuş gibi dışarıdan bakarsanız, bu ağır yükün altından kalkmanız bir nebze kolaylaşabilir. Çünkü siz gördüğüm çoğu insandan çok daha mantıklı düşünebilen, farkındalığı yüksek ve yapıcı birisiniz.

Kendinizi yalnız hissettiğinizde ya da sadece içinizi dökmek istediğinizde, burada size değer veren ve sizi dinleyecek insanların olduğunu unutmayın. Uzun uzun yazıp sizi yormak istemiyorum; durumun zorluğunun da tamamen farkındayım. Ama böyle bir zamanda, her ne kadar odaklanmak zor görünse de EKPSS sizin için maddi manevi güzel bir çıkış kapısı olabilir. Güçlü olun ve sadece elinizden geleni yapmaya çalışın.

@Mara,

Sizi teselli etmek isterdim ama maalesef bende çok yakın durumdayım hiç yakın arkadaşım kalmadı.

En yakın arkadaşımla benim yaptığım bir hata yüzünden bayağı bir küslük yaşadık ne kadar üzgün ve özür dilesemde olmadı barışmadık.

Diğer arkadaşlarlada aynı şekil siz arayıp sormayınca kimsenin aklına gelmiyorum.

Ama sizin en büyük zorluğunuz aileniz o konuda çok zorluk çekiyorsunuz gibi gözüküyor umarım bir kolaylık bulursunuz.

Üst Alt