Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım şirketi cimer'e şikayet ettim. Ne olabilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bitmeyenumut2

Yasaklı Üye
Konular
64
Reaksiyonlar
0
Mesai 9 da başlıyor ben hergün 5 ila 10 dakika arasında geç kalıyorum. Anadolu yakasında oturanlar için servis imkanı var ama servis avrupa yakasında oturanları almıyor. Metrobüs kullanmaktan hoşlanmadığım için otobüs kullanıyorum haliyle köprüde trafik oluyor. Bana diyorlar otobüse binmeyeceksin metrobüse bineceksin. Ben de bu adaletsizliği şikayet ettim. İşten çıkarılır mıyım?

Batuhan4955
Bakın önceki gün de mahamme bekçilerini sırf kimlik sordular ve düdük çalıyorlar diye cimer'e şikayet etmiştiniz.
Gerçekten sizin iyiliğiniz için söylüyorum, böyle gerekli gereksiz şikayeti hayatınızın bir parçası haline getirmeyin.
Anlaşılan servis güzergahı dışında bir bölgeden bunu bilerek işe girmişsiniz. İşe sürekli geç gelmeyi alışkanlık haline getirmek iş akdinin tek taraflı feshi için geçerli bir sebeptir. İşveren yetkilisi sizi güzellkle uyarmış. Kötü niyetli olsa savunmanızı ister, ihtar verir. ^haklı ihtar, tazminatsız iş akdini fesh için geçerli sebeptir. Metrobüsmüş, otobüsmüş, onlar sizin özel sebepleriniz ve size işe sürekli geç gelme imtiyazı sağlamaz.

Ben engelli kadrosundan girdim. Tolerans gösterilmesi lazım. Anadolu yakasında oturanlar evlerinden alınıyor. Ben kendi imkanımla işe gidiyorum. Sabahları boğaz köprüsünde trafik oluyor. Benim kanatlarım yok ki uçarak gideyim. 2015 yılında gözüm az gördüğü için metrobüs merdiveninde önümdeki basamağı fark etmedim düştüm ayağımı kırdım. 2 ay ayağım alçıda kaldı yerimden kalkamadım. Metrobüs kullanmak zorunda değilim. Hem bana servis imkanı sağlamıyorlar hem işe neyle geldiğime karışıyorlar. Burada birbirimizi savunmalıyız siz sürekli eleştiri yağmuruna tutuyorsunuz.

Batuhan4955
Belli ki henüz çok gençsiniz. Tamamen sizin yararınızı gözeterek yazdım. Asılsız şeylerle gaz versem, haksız yere işverene kafa tutsanız ve kapıya konsanız daha mı iyi ?
Ama görüyorum ki tamamen yanlış anlıyorsunuz.
O yüzden siz beni boşverin, yazmadı farzedin, ve nasıl biliyorsanız öyle devam edin.
Ne diyeyim başka ?

Cimere iş yeri ile ilgili şikayetinizi yazdınız. Cimer de iş yerinize konu ile ilgili yazı gönderdi.Bu durumda işvereninizin sizin hakkınızda pekte hayırlı düşüneceğini sanmıyorum.İşe sürekli geç gitmenizi de gerekçe olarak gösterip işinize son verebilir.

İşe keyfimden geç gitmiyorum beyfendi. Anadolu yakasında oturanlara servis var avrupa yakasında oturanlara yok. Ben ne yapayım uçarak mı gideyim. Sabahları boğaz köprüsünde trafik oluyor. Adamlar otobüse binme metrobüse bin diyor. 3 sene evvel metrobüs merdivenlerinde düşüp ayağımı kırdım basamakları fark edemediğim için. İşe vaktinde yetişecem diye yolda başıma bir iş mi gelsin öleyim mi?

Arkadaş işe girerken sözleşme imzalatırlar sana orada da mesaı saatlerı belırtılır.sen bosuna gıder yapıyorsun.baslama saatınde ısınde olmalısın.tabıkı arada ıstısna olur.sureklı bu halde ıse ozaman bıraz daha erken cıkmayı deneyebılırsın.zaten cımere yazdıysan muhtemelen ıs veren ısıne son verecektır.bır cogumuz engellı ststusunde calısıyor zaten.sana akıl vermek bıze dusmes ama bırazda empatı yap.ısınden memnun degılsın bu da anlasılıyor.
sen en ıyısı ıse gec kalmayı sorun etmeye bır ıs yerı bul yada evıne yakın bır ıs bul.

@Batuhan4955 işe geç giderseniz olmaz, haklı bir tarafınız kalmaz. Cimer ne yapacak ? Şikayetinizi geri çekebiliyorsanız hemen geri çekin. Sonuçta iş yeri sahipleri ve diğer çalışanlarda trafik kanalıyla oraya ulaşıyorlar.

Batuhan4955

forum gerçekten ilginç kişiliklerle dolmaya başladı, evet bende bir önceki konunu mahalle bekçileri ile ilgili başlığı okudum ve inat ve bilgisizliğin insana ne kadar öz güven verdiğini gördüm, herkese laf yetiştirmişsin, senin gibi düşünmeyenleri bilgisizlikle suçlamışsın, peki herkes mahalle bekçileri kimlik soramaz deseydi sorun çözülecekmiydi senin için, oku araştır arkadaşım bak internete erişimin var, interneti forumda insanlarla inatlaşmak için kullanma, araştırmak için kullan,
gelelim bu konuya, bu konu daha ilginç , sen özel sektörde çalışıyorsun ve işe devamlı geç gittiğin için işverenin seni idare etmediği için patronu cimere şikayet ediyorsun. Şimdi buradan nasıl bir sonuç bekliyorsun merak ediyorum, mesele sonuçlardan birisi şu olabilir, (CİMER PATRONU İŞTEN ÇIKARIP SENİ PATRON YAPABİLİR ))))
Sevgili genç arkadaşım;

Elindeki engelli raporunu egonu tatmin etmek için kullanma, sana nacizane tavsiyem en kısa sürede bir kliniğe müracat etmen ve tedaviye başlamandır, sakinleştirici kullanabilirsin,

kazazede ben bilgisiz yada cahil değilim ünv mezunuyum. Niye kimse anlamak istemiyor ben işe keyfi olarak geç kalmıyorum. Bana yapılan mobbingten bahsediyorum. Şirketin 2 tane servis aracı var ve o servisler sadece anadolu yakasında oturanları taşıyor. Tamam dedim eyvallah dedim kendi imkanımla gelirim dedim. Metrobüs yerine otobüs tercih etmem suç mu? Sanırım çoğunuz istanbullu değilsiniz
İstanbulda günün her saatinde her dakikasında her caddesinde her sokağında trafik kitlenir. Ve bu boğaz köprüsü ise sabahları trafik olmaması imkansız. Yani ben her sabah aynı köprüyü kullandığıma göre aynı trafiğe maruz kalıyorum. Kanatlanıp uçacak halim yok. Ben bu forumu çok yanlış tanımışım. Burda herkes birbirine destek oluyor zannediyordum. Meğerse burda herkes bir jüri edasıyla soru soranları konu açanları eleştiriyormuş.

Şirket 1 kişi için Avrupa yakasına servis gönderemez ki yok eğer birden fazla kişi varsa o zaman onlara da mobbing yapılıyor olması gerek.

Mobbing konusu basit bir konu değildir.Eğer böyle birşey söz konusu ise daha ciddi deliller ile konu açarsanız yardımcı olan çıkabilir.

login tamam ben bana servis versin demiyorum ben kendi imkanımla giderim. Evden çıkıyorum 400 metre yürüyorum otobüse biniyorum iş yerimin olduğu caddede iniyorum. Köprüde trafik olması benim suçum mu. Metrobüse bin vaktinde gel diyorlar benim ulaşım tercihime karışamazlar. Bana yol parası bile vermiyorlar çünkü.

Batuhan kardeşim,ben seni çok iyi anlıyorum ve işyerinde sana anlayış göstermeleri gerektiğini düşünüyorum.ancak bu devirde,insanların çoğunda,ne anlayış,ne de vicdan kabiliyeti var malesef.hakkını araman,haklılığını savunmak istemen de çok normal ama inan ki işyerini cimer e şikayet etmen hiçbir işe yaramaz.arkadaşların dediği gibi sözleşmende çalışma saatleri belirlenmiştir.sen de altına imza attığın için,o saatte işe gitmekle yükümlüsün.kısacası çalışma saatlerindeki esneklik patronunun vicdanına kalmış bir durum.allah yardımcın olsun kardeşim.umarım işini kaybetmezsin.

İşe vaktinde gelmek sizin sorumluluğunuzdur.Şayet elinizde bir sözleşme yoksa bu konuda iş yerini suçlayamazsınız.

Batuhan4955 CİMER'e şikayet etmeniz doğru bir hareket olmamıştır. Şikayetinizi çekebilirseniz çekin. Aksi takdirde şuana kadar anlayış gösterilen durumlarda bile bir anlayış görmemeniz kimseyi şaşırtmayacaktır. Amirinle konuşup durumu izah etmeye çalışın. Onun amir olduğunun orada sizin de bir çalışan olduğunuzu psikolojik olarak kabul ettiriniz ki amiriniz de makamının verdiği yetkiyle inisiyatif kullanmaya meyletsin kendisini. Ve olayları kafanızda büyütmeyin. İkinci kapınız açık olmadan birinci kapıya tekme atmayın kardeşim.

Hala bana prosedürlerle konuşuyorsunuz. Hayat ve hayat şartları prosedür tanımaz. Ne yapmamı istersiniz gece 3 de mi yola çıkayım. Metrobüse binip hızlı hızlı gideyim diye merdivenlerden tekrar düşüp tekrar mı kolumu bacağımı kırayım. Yada köprüde trafik tıkandığı anda otobüsten inip koşarak mı gideyim. Yada iş yerinin önünde çadır kurup çadırın içinde mi yaşam sürdüreyim. Biraz elinizi vicdanınıza koyun ya.

Batuhan4955 valla ben de şöyle diyeyim : yeri gelirse prosedür de hayat şartlarını tanımaz. Bunun için biz hayatımıza prosedüre uygun bir sınır çizmeliyiz. Olduğu kadar. Olmuyorsa hayata devam (edebilirsek).

Pes yani pes Allahtan tek dileğim umarım birgün sizde mobbing görürsünüz. Düşmez kalkmaz bir Allah.

50 kere söyledim keyfi geç kalmıyorum dedim detayları anlattım. Asıl allah size akıl versin anlama güçlüğü hat safhada

Batuhan4955

Ben sizin patronunuz olsam servis sunamadığım için 5-10 dakika geç kalmanızı hiç sorun etmezdim.Kaldı ki durumunuzu da göz önünde bulundurmalı.Ancak patronunuz böyle bir tercihte bulunduysa onu da suçlayamayız.

login patronu hiç görmedim ki müdürler ve şefler havada uçuşuyor. Her 5 metrekareye 1 müdür düşüyor neredeyse. Haliyle ego ve kibir hat safhada :)

@login patronu hiç görmedim ki müdürler ve şefler havada uçuşuyor. Her 5 metrekareye 1 müdür düşüyor neredeyse. Haliyle ego ve kibir hat safhada :)

Buna çok güldüm, geçmişte bu şekilde bir dönem yaşamıştım, ancak söylemeliyim ki lale devri zamanları kısa sürer, sonrasında işten çıkarılmalar ve kemer sıkma politikaları başlar. Yazılanları okudum da 5–10 dk gecikme tolere edilebilir bir şey aslında, farzedelim ki öğle yemeğini 5-10 dk uzattınız...Cimer e yazdığınıza göre yöneticilerinizle bu konuyu halledemediğinizi varsayıyorum. Hani halk arasında denir ya tükürdüğünüz yüze bakmayacaksınız diye, bundan sonrasında sizin için mobbingler artacaktır. Allah yardımcınız olsun:)

Üst mertebeden bir yetkiliyle görüşüp durumunuzu kibarca anlatıp, bu konuda destek beklediğinizi belirttiniz mi hiç?

Operasyon müdürü ile çok yakın oturuyoruz. Siz bana yol parası verin bende yol parasını beyfendiye vereyim. Her gün aracıyla geçerken benide alsın dedim kimse yanaşmadı.

Siz sorununuzu anlatmışsınız ama belli ki size kolaylık sağlamaya pek yanaşılmamış. İş saatlerine uyulması istenmiş. Bu durumun Mobbing kapsamına girdiğini düşünmüyorum. Bu konu tamamen yetkili kişilerin şahsi olarak size inisiyatif gösterip göstermemesi ile ilgili. Siz de kabul edersiniz ki işverenden ''ben engelliyim, özel muameleye istiyorum'' gibi bir talebimiz olamaz. Siz söylersiniz, kabul edilir ya da edilmez. En güzeli başka çareler aramak, olmuyorsa, kendinize daha uygun bir iş bakmak :)

Personelin %70'lik kısmına servis imkanı var ise kalan %30'luk kısım kendi kaderine kendi imkanlarına mahkum edilmişse ve üstelik %30-luk kısımın içinde engelli bir personel varsa bu mobbing değilde nedir?

Alem ve enteresan adamsın batu işsiz insanlar iyi kötü bir isim olsunda varsın 2 saatlik yola bile giderim derler çevremde de çok insan var onca yolu çeken hayata birazdaha ciddiyetle baksan takintilardan kurtulsan senin açından çok iyi olur ne insanlar var bir iş uğruna ekmek için yapmadıkları fedakarlık kalmıyor hayatlarından taviz veren çok insan var ne mutlu sana ki bir işin var ekmeğini kazanıyorsun bunun lütfen kıymetini bilmeni isterim Rabbim sana bir kapı açmış ve sen isyan durumuna düşmüşsün ne için incir çekirdeğini doldurmaz söylediğin ki hayata başka açılardan bakarsan dolu tarafından bakarsan sana fayda sağlar...

Bu benim çalıştığım üçüncü iş yerim egemat1

Daha evvel ilk iş yerim gebzede idi. Bir gün olsun problem yaşamadım sadece asgari ücret veriyorlar diye ayrıldım. İkinci iş yerim dünya ticaret merkezinde idi. Ordada bir gün olsun problem yaşamadım çıkış sebebim part time çalışıyormuş gibi gösterilip sigortam eksik yatıyordu.

Ama burası yamyam bir kurum. Her ufak detaya takılıyorlar. İnsanın motivasyonunu düşürüyorlar. Çaycı kadın bile evinden servisle alınıyor. Ben üstelik otobüse biniyorum köprü trafiğine takılıyorum diye laf ediyorlar.

Anlamamak da ısrarcısın toysun çok yaşin biraz geçince tam olgunlasinca anlarsın hayat senin gerçeklerinle değil hayatın gerçekleriyle eşdeğerdir neyse işin gücün rast gitsin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt