Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım şirketi cimer'e şikayet ettim. Ne olabilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
''ÇAYCI KADIN BİLE evinden alınıyor''
Nasıl bir cümle bu, nasıl bir bakış açısı ???
O çaycı kadın size ''engelli adamı bile'' gibi bir cümle kursa kıyameti koparırsınız, ama siz birini yaptığı işten dolayı küçümseyebilirsiniz öyle mi ?
Hani hep empatiden bahsederiz ya, bu empati denen şeyin sadece engellilerin lehine kullanılması gerektiği gibi bir kural mı var ?
Bir insan çaycılık da çöpçülük de yapıyor olabilir. Ne mutlu ona ki kimseye minnet duymadan evini geçindirmenin, çocuklarını yetiştirmenin derdinde.
Size işe girerken 'sen gel biz sana tek başına bile olsa servis vereceğiz'' dedilerse haklısınız. Yok bu şartları bile bile girdinizse yazdığınız her şey çok boş kusura bakmayın.
İlk mesajımdan sonra bu başlığa yazma gereği duymamıştım. Ama ''çaycı kadını bile'' cümlesi yazmama neden oldu.
Dünya kimsenin etrafında dönmüyor, bilesiniz.

Teşekkürler.

Bazı insanlar vardır hayatta tek başına olsa bile kaybedeceğini bilse bile savaşır mücadele eder ve bazen hayatını mahveder. Çünkü kendi doğruları mevcut sistemin işine gelmez. İsterse kovsunlar. Bende onları dava ederim. Engelliye mobbing davalarında engellinin sözlü yada yazılı beyanı yeterli oluyor diye biliyorum.

Batuhan o işyerinde ne kadar süredir çalışıyorsun, ya şu koşullarda gerçekten işine 4 elle sarılmalısın zor zamanlardayız

Batuhan4955 Ya sen Kardeş Resmen Engelli Olmanı Kullanıyosun ..!
Bana bak senin gibi İnsanlar Yüzünden Her Engelliyi Senin Gibi zannediyolar.
Yok Çaycı Yok Çöpcü - En azından insan Onlar

Adamlar sanki zorla çalıştırıyor seni - Uzaksa Girmeseydin Yada Çalışma
Şirketi Şikayet Etmiş Niye? Beyefendi Engelli diye işe hergün geç kalacakmış / Sonra diyoruz ki Engelliler İş Bulurken zorluk Çekiyoruz - Patronun Daha engelli Çalıştırmak İster mi ?

Neymiş efendim işten çıkartılırsa Dava açarmış :)))

Bak dostum engelli Oluşumuz Bizi Ayrıcalıklı Yapmaz ..!
Herkes insan herkes ekmeğinin peşinde
Şükret iş bulup çalışıyorsun
Senin çalıştığın firmanın sana.ihtiyacı yok senin onlara ihtiyacın var
Bugun seni kovar yarın senden daha eğitimli engelli alır
Sen bugun çık yarın iş bulabilecekmisin

Sana tavsiyem
Engelli Oluşunu Kullanma
İnsanları küçümseme

Daha fazla insanlarının siniriyle de Oynama..!

Ben ekonomi yüksek lisans mezunuyum.

Bulsunda göreyim benim gibi birini.

Biri gider biri gelir evet.

Gelen kişi işleri yarım yamalak yapar arkasını toplamak zorunda kalırlar.

Batuhan4955 Paşa sen övüyosun kendi şöyle mezunum Böyle İş yapıyorum diye
Ama iş verenin İçin Çokta Bulunmadık Hint Kumaşı Değilmişsin :) -
Yanılıyormuyum 5 - 10 dakikanın lafını yaptıklarına göre ?
Bence sen Çok Övünüp Güvenme kendine Sonra o çöpcü çaycı dediklerine imrenirsin
Adamların işi Var Çalışabiliyolar diye

Neyse fazla uzatmayacağım , Bildiğini Yap sen ..!

Bi berbere denk gelmiştim büyük bi kuaför 💇 salonunda makası paralel düşürüp saç dibine gelşnce dürten bi garip inan tıraş etmişti bene ve sürekli şunu derdi bu salondaki hiç kimse bu şekilde tıraş edemez dedi batu nunki de biraz öyle 😅

Hakkını araman elbette doğru bir davranış. Ama gerçekten ortada bir haksızlık varsa! Senin durumun Mobbing kapsamına girmiyor. Bu durumda olan tek kişi sen değilmişsin. Ve ayrıca; hakkını doğru şekilde aramak da önemli. Madem %30l'uk bir kısım servis olanağından mahrum, o halde birlik olur ve şirketin yetkili bölümüne bu konudaki rahatsızlığınızı belirtebilirsiniz.

"Ne kadar okursan oku, bilgine, yakışır şekilde davranmıyorsan cahilsin demektir." - Sadi Şirazi
İstersen doktora mezunu ol önce olgun bir insan gibi davran

Soru sormuşsun iyi güzel hoş cevap bekledin cevap verdiler arkadaslar sabırla. Soruyu sordun cvbı aldın beğenmediysen cevabı en azından saygı duy be adam insanlar vaktini ayırıp cevap yazmış herşeye cevabın var. Üstüne bide beddua ediyorsun senin derdin insanlara çemkirmek mi yoksa sorduğun soruya cevap aramak mı? Cevaplar çok dogru yerinde bi cevap çokta doğru.sana kimse haksızsın demiyor sen de haklısın ama seninde haksız yönlerin var sirketinde bence. Mobbing demişsin Mesele mobbing değil mobbing öyle olmaz. Ya mobbing e rastlamadın yada yaşadıklarını mobbing den sayıyorsun. Ama emin ol mobbing böyle olmaz ben ne mobbingler gördüm seninki yanında hiç kalır.

ALLAH AŞKINA işinin kıymetini bil az düşünerek kendin çözüm üret. Devir kötü bi çıktınmı işten bidaha bulunmuyor. Saygı çerçevesinde cevap verirsen ılımlı cevap alırsın cvbları beğenmiyorsan bu senin problemin doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali beğenmediğin cvb a çemkirme hemen baştan sözleşme imzalıyoruz biz insanoğlu iş hayatında olan kurallar bunlar.

Bi yetkiliyi al karşına konuş odasından kovacak hali yok. Şikayet Et et nereye kadar onlar sana değil sen onlara muhtaçsın demiş bi arkadas gayet doğru cvb bi kişi çıkarır bi kişi daha alır zoru yok onlar için . Benden iyisini bulamazlar demişsin niye sen dahisin de diğer insanlar aptal gerizekalı mı ne yani ? 'Çaycı kadın bile' demişsin emin ol o çaycı kadının durumu olup okusaydı senden daha daha iyi çalışır her işi de becerirdi çaycı olmazdı. Azcık empati azcık da sen elini vicdanına koy. Bende çaycılık yaptım bulaşık yıkadım VS üstelik lisans mezunuyum çocuk bakıcılığı da yaptım yani bu işler diplomaya bakmıo bil istedim. İşinin kıymetini bil ki Dimyata Pirince Giderken Evdeki Bulgurdan Olma! Hadi sağlıcakla kal. Cvbı a karşılık cevab yazacak olursan Saygı çerçevesinde yazarsan sevinirim.

Tabikide cavap hakkı doğuyor. Ama benim derdimi anlamamakta ısrarcısınız. Nerdeyse şımarıklıkla suçlayacaksınız beni. Yok iş sözleşmesi yok şu yok bu. Yahu ben adamlara gelin beni v.i.p özel araçla alın demiyorum ki.

Adamlar bana niye geç kalıyorsun diyor, bende yollarda trafik vardı diyorum boğaz köprüsü tıkalı oluyor sabahları diyorum. Adam bana metrobüse bin o zaman diyor. Metrobüse binmek yerine otobüse biniyorum yollarda trafiğe takılıyorum diye işe kasıtlı olarak geç kaldığımı iddia ediyorlar. Çoğu personel evinden servisle alınıyor ben sesimi çıkarmıyorum tamamdır otobüsüme biner giderim diyorum hala adamlar üstüme geliyor. Burda derdimi paylaşıyorum destek yerine eleştiri yağmuruna tutuluyorum.

Gerçekten insan hayret ediyor.

Kapitalist iş sistemi hepinizi robot yapmış iş verene köle haline getirmiş. Aman düzenim bozulmasın aman devir kötü işsiz kalmim aman sesimi çıkarmim başım ağrımasın diye diye haklı olan değil güçlü olan kazandı yıllar boyunca.

boyle seyler soylenmez ama insallah o patron ise surekli gec gelmeyi aliskanlik haline getirdigin icin veya baska biseyden isten cikartir seni bu dunyada sadece senmi engellisin imkan ve olanak varsa gec kalma diye bi mazeret yok zaten bekcilerede laf uzattin konuyu kapatmislar yoksa bi yazida irda yazacaktim sen adam gibi birine denk gelmemissin gelseydin eger seni guzel bi egitir adam ederdi ne demek istedigimi anlamissindir umarim bukadar ego yapma bence arkadasim

İşten çıkartılayim diye dua ediyorsun işte böyle karaktersizsin. 38 yaşındasın sanırım çoluğun çocuğun vardır düşmez kalkmaz bir allah kimin başına ne geleceği belli olmaz bu hayatta. Başkasının ekmeği elinden alınsın diye dua edersen ilahi adalette karşılığını elbet bulursun

sen isini yapan insanlari sana ekmek veren insanlari sikayet ederken karakterlimi oluyorsun bekci isini yapsin sikayet et bi insan sana is versin sikayet et neymis metro yada metrobusu kullanmayi sevmiyormus bu senin sorunun olmali guzel kardesim once bi dusun gec kalarak orda nekadar calisan arkadas varsa onlarin kul hakkini yiyorsun hemde bile bile isine gec kalarak rizkina haram para sokuyorsun sana birazda hatayi kendinde bulmalisin bence

Diğer personeller gibi benimde kapıma servis gelsin. Gece dörtte hazır olmazsam namerdim. Hem servis vermeyeceksin ayrımcılık yapacaksın hem engelli otobüs kartım var diye yol parası vermeyeceksin. Sonra tatava yapacaksın. Yahu dilimde tüy bitti dilimdeki hücreler öldü parmaklarım uyuştu aynı şeyleri yazmaktan. Anlatamıyorum galiba bile isteye geç kalmıyorum. Hadi istanbulda yaşamıyorsunuz farz edelim. Hiç mi televizyonlarda istanbul trafiği ile ilgili haber görmediniz. Trafik tıkanıyor boğaz köprüsü girişinde ben ne yapabilirim. Allah aşkına az mantıklı olun ya. Sinir krizi geçiricem yeminle.

@Batuhan4955 CİMER'den beklentin nedir ? İş saatini yarım saat ileriye aldırmak mı ? Peki bu sence mümkün mü ? Ben iş yerinin sahibi olsaydım ve bu sebeple CİMER benimle uğraşacak olsaydı sizi işten çıkartırdım.
Burada ki insanlarda bunu söylüyorlar.
Bu sistemde iş yerini kendine uyduramazsın, hem de eften püften bir sebeple CİMER'e yazıyorsun.

Hala eften püften diyorsunuz pes pes pes. Ben pes ediyorum ve artık susuyorum susarkende nacizane bi öneride bulunuyorum. Anlama problemi yaşadığınız aşikar. bu başlığa yorum yapan sevgili üyeler, doktora gösterin kendinizi. Elli kere ayrıntılarla anlattım derdimi yine anlamadınız yine eleştirdiniz.

Son düzenleme:
@Batuhan4955 CİMER'e bildirip buraya konu açacağına önceden açıp sorsaydınız. Sizin tarzınızda ki insanlarla çalışmak çok zordur. İnsanın ömrünü tüketirler. Bilmiyorum işten çıkartılınca buraya gelip konu açacak mısınız ?

Sizin maksadınız burada ki insanları ikna etmek mi yoksa fikirlerini almak mı ?

Oy çoğunluğuyla yaptığınız anlamsız olduğuna karar verilmiştir, bu saatten sonra yorum beklemeyin insanlardan. Dünya sizin algılarınızla dönmüyor. Bunu burada ki bir çok insan acı bir tecrübeyle anlamış olsa gerek.

İşten çıkarılırsam üşenmem iş mahkemesine dava açarım. Engelliye mobbing yapılıyorsa engellinin sözlü beyanı yeterli oluyormuş iş verene dava açmak için.

@Batuhan4955 ortada mobbing yok, adam verir tazminatını çıkarır sizi işten. Neden daha uzun süreli çalıştırıp başına her an bela gelmesini beklesin ki ?
Dava açıp istediğiniz kadar kazanın illa ki bir sonu olacaktır. Ayrıca kazanmanız garanti de değil, bu şimdilik size göre mobbing.

Ocak ayının.beşinci günü maaşım hesabıma yattıktan sonra istifa edeceğim. Giderkende herkesi birbirine düşereceğim herkesin az çok açığını biliyorum. Ben ayrılacağım ama onlarda kendi çöplüklerinde birbirlerini yiyecekler 😂😂

arkadaşım burası forum sayfası burda derdini anlatırsın sen kendine şak şakcı arıyorsun insanları aşşağılayamazsın doktora görünün ne demek işine gelmiyorsa yazmazsın bu kadar basit ben 20 sene ümraniyeden avrupa yakasına gittim işine gelmiyorsa çalışma ama insanlara hakaret etme kimse sana katlanmak zorunda değil

Kimseye hakaret etmedim uydurma. Rahatsız oluyorsan başlığımı es geç.

- Herkesin her şey için dava açma hakkı vardır. Ancak böyle bir gerekçeyle mobbing davası açarsanız kazanma olasılığınız yok denecek kadar az. Ne diyeceksiniz? İş geç kaldığım için bana zamanında gelmemi söylüyorlar mı?

- CİMER'in böyle bir konuda size faydası olacağını sanmıyorum. Muhtemelen iş kanunun ilgili maddelerini iliştirip istiyorsanız dava açmanızı önerecektir. Bir de çalışma bakanlığı müfettiş gönderebilir ki, öyle bir durumda işyeriniz siye öyle bir mobbing yapar ki gık diyemez hale gelirsiniz.

- Bence yapmanız gereken en doğru yaklaşım, personel müdürüyle görüşüp elinizde olmadan işe geç kaldığınızı, bu yüzden ya ücret kesintisi yapmalarını, ya da öğle veya akşam saatlerinde eksik zaman kadar geç çıkacağınızı söylemeniz olur. Bu şekilde eksik zamanı telafi etmiş olursunuz.

Aksi halde, 2 uyarı aldıktan sonra tazminatsız işten çıkarılabilirsiniz. Sizin haklılığınızı iddia edebileceğiniz bir durum yok. Adam size "madem işe yetişemiyorsun, bu işe hiç girmeseydin" der çıkar işin içinden.

Batuhan hepimizi doktora sevk etmişti ama, doktorun kendisi de aynı yorumu yaptı. Ne olacak şimdi? :)

Ben bu konuyu kapatmıştım. Sessizliğe bürünüyorum.

Maaşım yatar yatmaz istifa edicem.

Acun medya'ya öz geçmiş göndereceğim. Havada kaparlar diye tahmin ediyorum. Ee ne de olsa yüksek lisans mezunu bir engelliyi kim kaçırır ki :)

Batuhan4955

Eğer böyle bir yaklaşım içinde bulunursan yüksek lisans yapmış bir engelli! olarak sonuçlarının ne olacağını da çok iyi biliyor olmalısın :cool:

İşi kabul etmen saçma zaten madem bu kadar yol süresini sorun edeceksin çalışmasaydın keşke. Avrupa yakasından gebzeye gidiyorsunda anadolu yakasının herhangi bir x ilçesine mi gidemiyorsun. Maaşını al sende kurtul iş verende, bizlerde. Metrobüse binmiyorsan otobüse bin erken seferi illa ki vardır. Neyse çıkacakmışsın yerinde olur. Hadi sana iyi istifa etmeler. Neymiş herkesin açığını biliyormuş birbirine kırdıracakmış he he ondan...

Acun medya'ya öz geçmiş göndereceğim. Havada kaparlar diye tahmin ediyorum. Ee ne de olsa yüksek lisans mezunu bir engelliyi kim kaçırır ki :)

Ego tavanda gezdiği sürece, sırtın yerden kurtulmaz.
El yumruğu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış.
Sürekli egosunu besleyen insanın karakteri aç kalır.

Batuhan4955 Yat kalk 2 Rekat Namaz kıl şükret haline. Kendini bişey zannetme yani engelli adayı olabilirsin egonu tatmin ediyorsun boş boş yorumlar yazıyorsun zannetme ki herşey benim dediğim gibi olacak engellilerin sözü geçiyor diye o zihniyetle düşünme . Akıllı ol biraz 2-3 gündür geyik muhabbeti yapıyorsun burda. Kim ne derse haklıdır hak ediyorsun söyleyecek bişey bulamıyorum artık. İşinden oldun gereksiz yere sicilin bozuldu git İsmekte iş ara kendine şimdi.

[SIZE=3]Sağladığı katkı (!?) göz önüne alınarak konu kapatılmıştır.[/SIZE]​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt