Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CIC işitme cihazı tasarımı konusunda fikirlerinizi yazar mısınız?

duyum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba

ben işitme cihazımın görünmemesi konusunda resmen komplekse girdiğimden :Dkendimce "acaba cihazın tasarımı, kalıbı nasıl olursa daha az görünür?" diye kendimce fikirler uydurup duruyorum :confused:
özellikle CIC modeller üzerinde düşünüyorum.
örneğin aklımda cihaz kabının şeffaf, saydam malzemedn yapılması gibi bir fikrim var ( açık kulak modellerdeki cihaz kordonununun malzemesi gibi) malum ten rengi herşeye rağmen fark edilebiliyor.
sizin de bu gibi fikirleriniz varsa paylaşabilir misiniz? kim bilir belki de birileri bizi duyar ve yeni tasarımlar ortaya çıkar.

fikirlerinizi bekliyorum...

isitme cihazinin gorunmesi beni hic germiyor hatta tanimadigim insanlara ilk lafim ben agir isitiyorum olyor
sen koklear implant taksaydin 25 30 bin dolarlik cihaz 3 pili beraber takip kocaman deposu kocaman birde miknatisi oyle cirkin oyle agirki
bende hep cok agir isittigimden kulak kalibini sevmedigimden
kulak ici hoperlor kulak kalibi olmadan probla isitme hayalleri kuruyorum
oyle yenilikler isitme engellilerin kesesini asar ama tasarim yapmakta iyi seydir
zengin kesimi rahat eder en azindan

Tabiki gözükmese çok iyi ama hergeçen gün cihazlar biraz daha küçülüyor ayrıca duyumun dediği gibi kanal içi cihazlar tıkaç gibi de olsa gözüküyor ama tıp ve teknoloji inanılmaz ilerliyor bence ileride çıkacak hatta artık 60-70 db e kadar artık neredeyse hiç gözükmeyen cihazlar mevcut ama diğer arkadaşlarımızın dediği gibi gözükmesi aslında problem deil yurt dışında insanlar işitme cihazlarını renkli takıyorlar özellikle insanlar görüp ona göre davransın die ama takan için zor olsa gerek umarım güzel dizaynlar ileride çıkar.

OdyometrisESRA,

60-70 db e kadar nerede ise hiç görünmeyen cihazlar demişiniz.Marka ve modelle örnek verebilirmisiniz? Ben aynı sorun ve yaklaşıma sahip olduğum için Duyum arkadaşımızı çok iyi anlıyorum. Elbette başka çare yok ise görünse de , ben buradayım diye bas bas bağırsa da mevcut şartlara uyacaksınız. Ancak bugün elde mevcut olanlar geçmişte imkansız olanlardı..... Estetik duygusu bir kişilik özelliğidir, bu konuda hassas kişilere çok şey borçluyuz. Herkes önemli olan işitme, görüntüyü boş ver diye yaklaşsaydı bu gün bu tip görünmeyen estetik cihazlar bulunmazdı. Henüz performan ve diğer yönlerden kendini isbat etmedi ama , ben bu konuda exsilent Q tasarımını bir devrim olarak görüyorum. Çünkü CİC cihazlar kişiye özel yapılıyor; tabi hala görünüyor olmasının yanında yapılırken de gerek boyutta gerekse montajda insan hatasını transfer riski bulunuyor. Q tasarımı ise compact bir cihaz olarak tek tip kalite kontrolden geçmiş fabrikasyon bir cihaz olarak geliyor. Bence diğer cihaz üreticileri mercedes ve BMW nin hala arkadan çekişte ısrar etmelerine benzer bir inat göstermeyip bu tasarım yaklaşımı üzerinden ARGE yaparlar ise kısa sürede bu konuda büyük gelişeler ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.
Duyum arkadaşımızı da bu konudaki iyi niyetli gayret ve çabası için de takdir ve tebrik ediyorum. Bence fikri çok güzel ama üreticilerin bu denemeyi yapmış oldukları sonucuna varıyorum. Çünkü bazı markalarda CİC cihzların sadece kapak kısmı ten rengi. Gövde ise şeffaf. Gövdeyi şeffaf yapmayı akıl eden bir üretici kapağı da en azından denemiştir ve kapağın karşılaması gereken beklentileri alamadıkları için yapamamışlardır diye düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirrim.Cihaz üreticilerine yada bayilere sormak lazım.
Selamlar

valla bmw mersedes guzelde iyi bir isitme cihazi agir isiten icin arabadan bilem daha elzem bizler icin hakan
tasarimda gerekli isitme cihazlari daha daha oraya gelene kalifiye tasarimci calistirmayi dusunmeye coooook var
tasarimciya para verselerdi eminim ki cok asamalar kaydederler bizleri daha memnun ederlerdi
demekki isitme kaybi olan cihaz kullanan tasarimci veya uretici yok bizlerin halinden anlasinki....
az isitme kaybi yasiyanlar isitme cihazi kullanmasada olur cok kayiplilar mecbur esas o kulak arkasi icin daha cok dusunmeliler bence
estetik iyi birseydir en iyisi kulagimizi tahris etmeyecek iyi bir sekilde anlaybilecegimiz isitme cihazi cirkin bilem olsa makbulumuz
simdi sacimiz en guzel estetik uzattinizmi saclari o cirkin koklear implanti bile sakliyor

hakan;

valla aslında benim de aklıma geldi yazdıkların ama neden olmasın ki? olmaması için aklıma mantıklı bir sebep gelmedi, bu sanırım tamamen ezberden kaynaklanıyor, yıllardır cihaz üreticileri ten rengi dışında başka renkte cihaz üretmediler, hep ten rengi idi cihazlar, ten rengi olmasının nedenini de halen anlayabilmiş değilim gerçi, bu bence tamamen üreticilerin bakış açısından kaynaklanıyor. sadece kapağı ten rengi, gövdesi şeffaf işitme cihazları bildiğin gibi ya mavi ya da kırmızı renkte olurlar, bu da sağ kulak ve sol kulağı temsil eder ve genellikle numune olarak cihaz satıcılarında bulunurlar, pratikte CIC lerde renkli, şeffaf cihaz kullanan, satan kimseyi görmedim ama çift taraflı cihaz kullanan kişilerin kullanabileceğini düşünüyorum.

exsilent Q dizaynı gerçekten de çok hoş, çok şık hani cihazın teknik olarak eksik yönleri olsa da bahsettiğiniz gibi AR-GE çalışmalarına ağırlık verilerek, üzerinde çalışılarak mevcut cihzlardan dahi daha iyi özelliklerde bir cihaz üretilebileceğini düşünüyorum. cep telefonlarındaki gelişmeyi düşünelim, belki de 5 sene önce bana; cep telefonununla bilgisayarının yaptığı şeylerin neredeyse tamamını rahtlıkla yapacaksın hem de telefonunun boyutu şimdiki en küçük telefondan dahi daha küçük olacak dese tereddüt ederdim. nano teknoloji hergeçen gün bütün elektronik cihazlarda baş döndürücü şekilde kullanım alanı bulmaya devam ediyor,işitme cihazlarında da yeni yeni kullanılmaya başladı, işin teknolojik boyutunun kısa zaman sonra halledileceğini düşünüyorum. tasarım konusunda şuanda daha çok BTE cihazlara öncelik verildiğini, cihaz üreticilerinin estetik konusuna yeni yeni önem vermeye başladığını düşünüyorum. işitme kaybı olan insan sayısının sürekli artması, yeni üretici ve satıcıların piyasaya çıkması, küreselleşme gibi nedenlerden dolayı işitme cihazı piyasasında rekabetin artması firmaları "diğerlerinden farklı olma"ya itiyor.artık neredeyse her markanın kendine özel tasarımları, cihazları var ancak hala benim için yeterli değil daha da geliştirilmesi gerekiyor ve bu nedenle aslında ben Japonlardan çokşey bekliyorum. çünkü birşeyi geliştirme konusunda Japonlardan daha iyisi yoktur heralde:) ama onlar da her nedense bu piyasadan uzak duruyor.

aslında işitme kaybına neden tıbbi bir çözüm bulunamıyor, neden tüm kbb uzmanları, buna doç. ler proflar dahil sadece odyo testine bakarak, MR dahi çektirmeye gerek duymadan hemen cihaz kullanmaktan başka çare olmadığını söylüyorlar birtürlü anlamıyorum. "işitme kaybı" konusunda herkeste hastasından doktoruna, cihaz üreticisine kadar kabullenme duygusu var, bu böyledir denmiş ve öyle kalmış. belki de işitme konusunda şuanda bildiğimiz bilgiler bundan 50 yıl önce de biliniyordu, cihaz teknolojisi dışında tıbbi ve medikal tedavide hiçbir gelişme olmadı. neredeyse herşey için bir ilaç üretilmiş ama "işitme kaybına iyi gelir denen" bir ilaç yok, bunu cihaz piyasasının maddi olarak kbb tıp camiasına ve satıcılarına çok büyük rant sağlamasına bağlıyorum. ne de olsa alan memnun satan memnun, kimse sesini çkarıp neden böyle diye sormuyor.

ben hem cihaz konusunda hem de tıbbi tedavi konusunda yeni şeylerin ve yeni bilgilerin üretilmesi, uygulanması gerektiğine inanıyorum. tıbbi tedaviden ümidi kestim bari cihazlar insanların beklentisini karşılasın di mi ama:)

bu arada shukufe uzun saç yakışmıyor bana ya, cihaz bile uzun saçtan daha çok yakışıyor :):):)

saygılar...

yazdiklarini cok severek okudum duyum her ne kadar isitme kayipli oldugunuzu yazsanizda piyasayi cok iyi bilen biri izlenimi cikiyor
madem o kulak arkasi icin arge calismalarini biliyor gibi yaziyorsunuz yeni cikan tasarimlar hakkinda birazicik bilgiler yazsaniz rica etsem
kulak doktorlari isitmele ilgili soruna care bulmuyor maazallah ellerine dustugunuz anda kalan isitmenizide allah korusun
ha iltihabiniz vardir agriniz vardir ne olucak dayar agrikesiciyi antibiyotigi
hadi hadi ameliyat eder
ameliyattan sonrada kalan isitmeyede veda cogunlukla
cic icin seffaf tasarim ama icindeki aksamlari nasil gizliyeceksiniz bocek gibi gorunucek okablo bilmemne buda kulaga sokmak icin biraz antipatik
birde sik sik yaptirmak gerekecek seffaf olunca en ufak asinmada cirkin gozukecek

Merhaba arkadaşlar, yazılanları büyük bir keyif ile okudum :) işitme cihazı camiasındanım ama tüm bu dedikleriniz bir dönem benimde kafamı kurcaladı firmamın bünyesinde kalıp atölyeside olduğu için bir çok şeyi denedim. Şeffaf işitme cihazı yaptım ( üst kapak hariç ) ama hiçde öyle düşündüğünüz gibi güze olmuyor. Elime yurt dışında yapılmış tamamı şeffaf bir cihaz geçti hatta kanal içi cihaz olmasına karşın yumuşaktı. Ama inceleyince bazı şeylerin neden bu şekilde olması gerektiğini anlıyorsunuz. En başta yumuşak veya şeffaf olan cihazın temizlik ve bakımı çok daha zor kirlenmeyi ve renk değişimini çok belli ediyor, ikincisi cihaz şeffaf olduğu takdirde içindeki kablo hoparlör mikrofon ve hortumlar olduğu gibi önümüzde oluyor biraz görüntü kirliliği yani ( bence )

Şu anda en çok kullanılan çözüm en rengi faceplate ler yani cihazların pil kapağının olduğu kısımlar inanın bana çok daha az dikkat çekici ve estetik. BU cihazları daha küçük yapmaya gelince hastanın kulak kanalı musait ise zaten neredeyse görünmez olabiliyor ama hastanın kulak kanalı dar ise içeriye sığması gereken pil hoparlör mikrofon hortumlar ve çip olduğunu düşünürseniz daha küçüğü zor olabiliyor. Cihazın kulakta ötme sesi yapmaması içinde hop ve mık. un birbiri ile yakın olmaması veya kanala sıkışmaması gerekiyor.
Durum bu iken malesef CIC cihazlar daha küçük ve görünmez olamıyor.

sevgili murat aslankara isitme cihazlarinin tasarim konusu ilginizi cektigi bu alanda calistiginiz icin kulak arkasi icin bir fikirde benden
bu kulak arkasini gizlemeye imkan yok takmak zorundayiz kulak arkasi sicak havalarda rahatsizlikverebiliyor
bu kulak arkasini soyle toka kabini icine alip hortumu ona gore ayarlayip yapilsa hem kulak arkasi ta hris olmaz hemde kullanan kizlarin iyi bir takisi olur diye dusunuyorum

türkiye'ye pek getirmiyorlar ama bazı markaların çok güzel dış tasarımı olan cihazları var. özellikle çocuklar için olan cihazlar rengarenk, üzerinde sevimli hayvan resimleri falan da var. ayrıca murat aslankara'nın bahsettiği türden, tamamen şeffaf kasaya sahip cihazlar da var. ama içindeki devreler, mikrofon falan gözüküyor. bence de pek şık değil.
cihazın dışardan farkedilmemesini isteyenleri anlayabiliyorum ama bunu da nihayetinde gözlük gibi yardımcı bir cihaz olarak düşünmek gerek. mühim olan daha iyi işitebilmek, hayattan kopmamak.

Shukufe güzel fikir diyecem ama uygulamaya gecmesi çok zor :) ayrıca düşünsene içinden hortum cıkan bir toka kullanmak ıstermıydın :)

hortum cikan tokayi severek kullanabilirim kulak arkasi hur olur murat bey ozgurluk duygusu budur bence nede olsa tasarimcilarin kaninda vardir az biraz cilginlik
birde su borusu gibi hortumlarin yerine hani dedeler kullanirdi eskiden cep tipi o kordondan neden hortum yerine kullanilmaz ki

demekki isitme kaybi olan cihaz kullanan tasarimci veya uretici yok bizlerin halinden anlasinki....

işte herşey shukufe senin bu cümlende yatıyor, kimse senin veya benim derdimden anlamaz, anlaması için eşit şartlarda olunması lazım.

bence cic bir cihazın gövdesinin şeffaf olması veya olmaması hiçönemli değil, nede olsa kulağın içinde kimse görmeyecek, sadece baş kısmı şeffaf olsa ( kulak arkası cihazların konka kısmına konan şeffaf silikon malzemeden olsa) en fazla cihazın pili kapağın altından görünür o da bej rengi kapaktan çok daha hoş görünür, bence....

shukufe BTE cihazların yeni tasarımları konusunda sana yardımcı olur mu bilemeyeceğim ama aşağıdaki linke bir bak istersen... aslında tüm markaların yeni tasarımı var neredeyse.

Colours

bu arada beltone touch ve resound be de ilginç tasarımlara benziyor. ne dersiniz?

oticon epoq la benim resoundun kabin tasarimi biraz benziyor duyum ic kulaga gelen ic taraf ayni incelediyseniz koseli ben buna hep kil olmusumdur
cihazimi kendim almadim koklear implantimi aldirdiktan sonra moral bozgunlugu herseyi reddetme donemimde annemler zorla almisti neyse
bu koseli tasarimlar hic iyi degil gerizekalilik urunu insani rahatsiz ediyor
beltoneonu hic soylemeyin mederse antipatim var kokleardan oturu
sattiklari kucuk bir parca bile oyle fahis bir fiatki
bu beltoneler icinde hic yolunmaya hevesim yok

sımens nıtro cıc ve rexton energy cıc modellerının ınternetten bakabılırsın hıtap ettıgı aralığa

alin size çözüm ben her yolu denedim ilk edap bu görünüyor filan görünmesin takmam utanıyorum falan filan deyip salladım ilk etap takmadım bu bana kulagıma mal oldu işitme tamen gitti ilk zaman taksaydım şimdi çook daha farklı alanlarda olurdum..!!

çözümü ise şöyle buldum SAÇLARIMI UZATTIM :))))) SİFİR GÖRÜNÜYOR

1zf205x.jpg

IIC: Invisible In the Canal : Kanal İçinde Görünmez

bunu da gördük, bakalım daha neler göreceğiz... :)

iyi de bu cihaz kulak zarına nerdeyse yaslanmış gibi görünüyor... :)

'tak-çıkar' yaparken kulak zarına zarar verme olasılığı yok mu?

yay ya gokce cok haklisin ole olsa bile kulak zari her zaman risk altinda
kulak zari en ufak bisy degmesine tahammul edemez zar gittimiydi zar takmak filan
hadi taktiniz ise yarasa
bide murat aslankara uzmanimizin dedigi hoperlor, mikrogon, kablolar, daha ne meneyse bunun neresine sigcak

sade kulak ici degil birazicikta kulak arkasina egilsek
kocaman tokac gibi kulak kalibi kullaniyoruz
zatende bu silonlari servisler yapar
bu kulak arkasi seyleri o silikona monte etseler bizimki kulak ici degil kulak disi tasarim olsa kulak kalibina citcitla yapsalar yikarken ii olmazmiki
su sicaklarda terle bogusutkeren bide o hortum nanesi asilirki ehhh duymak icin fatura oduyoruz resmen

tamam arkadaşlar iic cihazlar inandırıcı gelmedi anladığım kadarıyla:) isterseniz bir de buna bakın:

Lyric Hearing Aid - Extended Wear Hearing Aids

bu cihaz da değişik bir tasarım. cihazın 4 ayda bir değiştirilmesi gerekiyor, cihaz birkez kulağınıza takılıyor ve 4 ay boyunca hiç çıkarmadan,pil vs değiştirmeden sürekli kullanabiliyorsunuz. ürünün tanıtımı DR.OZ SHOW da da yapılmış:

Dr. Oz Hearing Aid Episode - Watch Lyric on Dr. Oz!

yeni tasarımları görmek mutlu edici:)

kgokce; shukufe'nin hoparlör dediği amplifikatör... yani cihazın, gelen sesi yükseltip kulağa veren aksamı... ayrıca puar (hava pompası) ben de kullanıyorum ve sürekli çantamda, yanımda taşıyorum, kir ve su damlası temizlemek için birebir... set olarak satıldığı gibi tek olarak da satılıyor... eğer istanbul'daysanız taksim'de idis'ten 15-20 TL'ye alabilirsiniz..

http://www.idis.com.tr/aksesuarlar/heba-clean.html

duyum;
yeni tasarımları paylaşmanız çok güzel... bunları görünce şaşırmamak elde değil.. ama sanırım ileri ve çok ileri derecede kayıplar için değil bu "lyric".. bizim zamanımızda analog cihazlardan başka cihaz yoktu... yeni jenerasyon çok şanslı... bakalım daha neler göreceğiz.. :)

2irnt54.jpg

33ok09s.jpg

2bqyyp.jpg

Merhabalar..

Yine bir yaş büyüdüm galiba neler varmış ow. bu puar bana da olurmu.? temizliyomu piril gibi?

arkadaşlar ben, ilerleyen zamanlarda bütün işitme kayıplı insanlar için daha güzel,daha estetik, daha etkili çözümler,cihazlar üretileceğine eminim, nano teknoloji kullanımının yaygınlaşması her alanda olduğu gibi işitme alanında da meyvelerini vermeye devam edecektir. tabiki en büyük dileğimiz kesin tedavi yöntemlerinin bulunması, bu da olacak inşallah...

kgokce;
peki nasıl faydası nedir. kulagın içindemi kalıyor? biraz bilgi verirmisin?

yaw ama bu işitme cihazı hatlar karıştı galiba...

muzo;
puar (yani hava pompası) kulak kalıbına takılan hortumun içinde nemden oluşan su damlalarını ve kiri hava basarak temizliyor... sende kulak kalıbı ve hortum olmadığı için gerek yok diye düşünüyorum...

şimdi anladım ustad yok benim cihaz cic bir büyügü hortum yok

konunun tasarimla alakasi yok ama madem soz acilmis

koklear implant takan biri devamli isitme cihazida takamaz
koklear implantin sesi anlama mekanizmasi baska isitme cihaziyla isitmek baska sesler bile baska ikisi karisinca seyredin vaveylayi
gokce sen ya koklearli degilsin yada koklear ise yaramiyor
bide isittigi seslerle telefon konsmasini anliyabilecek kadar birinin velevki obur kulagi olsun
koklear implant taktirmasini etik olarak oneren, takan doktoru kiniyorum
bu kadar isitmesi olan birininde koklear implant taktirmasina inanmiyorum
zaten kelime ve cumle kurmaniz isittiginizin cok cokkk iyi bi kaniti gokcecigim

bu kızların dediginden zerrre bişi anlamadım :)))))))))))

Üst Alt