hakan;
valla aslında benim de aklıma geldi yazdıkların ama neden olmasın ki? olmaması için aklıma mantıklı bir sebep gelmedi, bu sanırım tamamen ezberden kaynaklanıyor, yıllardır cihaz üreticileri ten rengi dışında başka renkte cihaz üretmediler, hep ten rengi idi cihazlar, ten rengi olmasının nedenini de halen anlayabilmiş değilim gerçi, bu bence tamamen üreticilerin bakış açısından kaynaklanıyor. sadece kapağı ten rengi, gövdesi şeffaf işitme cihazları bildiğin gibi ya mavi ya da kırmızı renkte olurlar, bu da sağ kulak ve sol kulağı temsil eder ve genellikle numune olarak cihaz satıcılarında bulunurlar, pratikte CIC lerde renkli, şeffaf cihaz kullanan, satan kimseyi görmedim ama çift taraflı cihaz kullanan kişilerin kullanabileceğini düşünüyorum.
exsilent Q dizaynı gerçekten de çok hoş, çok şık hani cihazın teknik olarak eksik yönleri olsa da bahsettiğiniz gibi AR-GE çalışmalarına ağırlık verilerek, üzerinde çalışılarak mevcut cihzlardan dahi daha iyi özelliklerde bir cihaz üretilebileceğini düşünüyorum. cep telefonlarındaki gelişmeyi düşünelim, belki de 5 sene önce bana; cep telefonununla bilgisayarının yaptığı şeylerin neredeyse tamamını rahtlıkla yapacaksın hem de telefonunun boyutu şimdiki en küçük telefondan dahi daha küçük olacak dese tereddüt ederdim. nano teknoloji hergeçen gün bütün elektronik cihazlarda baş döndürücü şekilde kullanım alanı bulmaya devam ediyor,işitme cihazlarında da yeni yeni kullanılmaya başladı, işin teknolojik boyutunun kısa zaman sonra halledileceğini düşünüyorum. tasarım konusunda şuanda daha çok BTE cihazlara öncelik verildiğini, cihaz üreticilerinin estetik konusuna yeni yeni önem vermeye başladığını düşünüyorum. işitme kaybı olan insan sayısının sürekli artması, yeni üretici ve satıcıların piyasaya çıkması, küreselleşme gibi nedenlerden dolayı işitme cihazı piyasasında rekabetin artması firmaları "diğerlerinden farklı olma"ya itiyor.artık neredeyse her markanın kendine özel tasarımları, cihazları var ancak hala benim için yeterli değil daha da geliştirilmesi gerekiyor ve bu nedenle aslında ben Japonlardan çokşey bekliyorum. çünkü birşeyi geliştirme konusunda Japonlardan daha iyisi yoktur heralde
ama onlar da her nedense bu piyasadan uzak duruyor.
aslında işitme kaybına neden tıbbi bir çözüm bulunamıyor, neden tüm kbb uzmanları, buna doç. ler proflar dahil sadece odyo testine bakarak, MR dahi çektirmeye gerek duymadan hemen cihaz kullanmaktan başka çare olmadığını söylüyorlar birtürlü anlamıyorum. "işitme kaybı" konusunda herkeste hastasından doktoruna, cihaz üreticisine kadar kabullenme duygusu var, bu böyledir denmiş ve öyle kalmış. belki de işitme konusunda şuanda bildiğimiz bilgiler bundan 50 yıl önce de biliniyordu, cihaz teknolojisi dışında tıbbi ve medikal tedavide hiçbir gelişme olmadı. neredeyse herşey için bir ilaç üretilmiş ama "işitme kaybına iyi gelir denen" bir ilaç yok, bunu cihaz piyasasının maddi olarak kbb tıp camiasına ve satıcılarına çok büyük rant sağlamasına bağlıyorum. ne de olsa alan memnun satan memnun, kimse sesini çkarıp neden böyle diye sormuyor.
ben hem cihaz konusunda hem de tıbbi tedavi konusunda yeni şeylerin ve yeni bilgilerin üretilmesi, uygulanması gerektiğine inanıyorum. tıbbi tedaviden ümidi kestim bari cihazlar insanların beklentisini karşılasın di mi ama
bu arada shukufe uzun saç yakışmıyor bana ya, cihaz bile uzun saçtan daha çok yakışıyor
saygılar...