shukufe olay şu;
senin işitme kaybın bildiğim kadarıyla doğuştan,sen bu kayıpla dünyaya geldin,ya da hayatının büyük çoğunluğu bu şekilde geçti,seni tanıyan bilen herkes seni bu şekilde tanıdı,herzaman bu kaybına göre hareket ettin,hayatını,eğitimini vs.bu doğrultuda planladın.senin için işitme kaybının olması ve işitme cihazı kullanman çok doğal birşey.
ancak bir de benim gibi bu kaybın farkına 22 yaşındayken varmış,eşi ile,eşinin ailesi ile bu kaybı yokken tanışmış,üniversite eğitimini işitme testi yaptırmadan işe alım yapmayan tekstil sektörü üzerine yapmış dolayısıyla da para kazanması işitmesinin iyi olmasına bağlı olan,kısacası insan hayatının şekillenmeye başladığı,planlamasının yapıldığı yaşlarda kötü bir sürpriz olarak bu kayıpla karşılaşan insanlar da var.
tabiki beterin beteri var, seninle benim durumum senden daha kötü kavgasına tutşacak değilim
ancak herkesin derdi kendisine dünyadaki enbüyük dert gelir,senin işitme kaybın benden daha ileri biliyorum ancak sonuçta ben de ,sendeki işitme kaybı değil desen de tıp bilimine ve kbb mütehassıslarına göre işitme kayıplıyım ve cihaz kullanmam gerekiyor,bu cihazın kullanıcı profiline de uyuyorum
bu arada prof.dr.çağlar batman ülkemizde ilk "çocuklarda" koklear implant uygulamasını yapan kişidir,shukufe haklısın
ayrıca bu retrox denen cihaz istendiğinde çıkarılabiliyor tabiki tutup çekiyosun çıkıyor bu kadar basit
zaten çıkaramadığını düşünsene,nasıl uyuyacaksın,nasıl duş alacaksın,nasıl denize gireceksin vs..cihazı yapanlar bizden daha akılsız değillerdir de mi