Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CIC işitme cihazı tasarımı konusunda fikirlerinizi yazar mısınız?

bende bazen kurtlarvadisindeki Azaz'nın iskendere sikender bey demesi gibi diyorum. napim elimde degil.

bende duymuştum bu omu acaba? iç kulak ile orta kulak arasına ameliyatla konuluyordu. bu omu ow? nen bu ne ayak ow? kafam karıştı

düzeltiyorum...

siteyi okudum evet küçük bir operasyonla kulak içine konuluyormuş her türlü görünemzmiş normal dijital cihazların yaptıgnın fazlasını yaparmış. hiç görünmezmiş. bir çeşit cihaz..
ama çalışması koklear gibi. titreşim ile beyine veriyormuş. sadece kulak arkasında derinin altına konuluyormuş. galiba yeni nesil koklear bu.! anladıgım bu.

kgokce;
İleri derece işitme kayıplarına uygunmu bu cihaz.. bak heycanlandım şimdi...

evet öyle diyor zaten ileri dereceler içinmiş. evet ben bunu duymuştum istanbulda doktorum söylemişti 25.000 tl demişti üstüne düşmedim.. tam bilgim olmadığı için.
ilker sen işitme engellimisin ustam?

orta dereceli kayiplara vibrant var medelin onun gibi bisi olmali bence
oda ameliyatla takiliyo ama ileri isitme kayiplari icin degil bildigim
o pekte gorunmez degil
ucunda ameliyat olunca curuk elmalar
valla doktorlara hiiiic guvenim yok
helede yeni bisiyse kobay olmak isteyenler yaptirabilir

ey allahim ettin edecegini muzoooo saten sagiriz looo siteyide acamiyoz sagirim desende ... ole duyuyon tercumesini yap barim

yaw sagırız annadık da sen görüntüye bak sesi boşver. :) bende adamın dedigini annamıyom annasam burda ne işim var ow :D yazılarını okudum işde yazdım onuda gı

arkadaşlar resim görmek isteyenler için cihazın görünümü bu adresteki gibi:

Esteem Totally Implantable Hearing Device Under Consideration for Approval in US

cihaz tamamen kulak arkasına,deri içerisine yerleştiriliyor ve dışarıdan herhangi bir bağlantısı yok( shukufe meders vibrantsoundbrigde dışarı ile bağlantı var) , buyüzden %100 implante edilebilir cihaz deniyor

çalışma prensibi şu şekilde:

ses dalgaları kulak kanalından kulak zarına geliyor, kulak zarı titreşiyor,ardından örs-çekiç-üzengi kemiklerini harekete geçiriyor. buraya kadar herşey normal seyrinde devam ediyor. cihaz bu noktada devreye giriyor: hassas sivri uçlar örs-çekiç-üzengi kemiklerinin titreşimlerini alıyor, enerjiye çeviriyor, ve bu enerjiyi kokleaya iletiyor, koklea da bu enerjiyi alarak beyine iletiyor,beyin bunu ses olarak yorumluyor ve ses işitiliyor. mikrofonu yok çünkü hareketini,enerjisini kulak zarının titreşiminden alıyor.

cihaz hafif-orta-ileri senserinöral işitme kayıplılarda kullanılabiliyor ancak konuşmayı ayırt etme eşiğinin enaz %60 olması gerekiyor. bu arada fiyat konusunda; cerrahisi vs. herşey dahil 30.000$ olduğu yazılı birkaç yerde.

arkadaşlar ürünün kendi sitesinden ve diğer sitelerden öğrenebildiklerim bunlar,umarım bilgiler yardımcı olur...

cihaz hafif-orta-ileri senserinöral işitme kayıplılarda kullanılabiliyor ancak konuşmayı ayırt etme eşiğinin enaz %60 olması gerekiyor..

demişsin konuşmayı %60 ayırt eden biri engelli degilki. hangi engelli %60 ayırt ede bilir bence yanlış bilgi var bunda. ozaman bu iş fısıltıları duymayanlar için olur. ozaman bu teknoloji çöpe atılır.

neden.? fısıltıyı duymayan cihaz takma geregi dahi duymuyor..bıçak altına hiç kimse yatmaz.
verdiğiniz sitedede öyle yazıyor %60 diyor ama saçmalık bu.. haksızmıyım?

kokleada elektrod takilmadan koklea nasil uyarilacak ki duyum elektrodla ilgili bisi varmi

muzoya bende hak veriyorum konusmayi ayirdetme seviyesi bu kadar olan biri niye ameliyatla kulagini orseletsinki
o kadar seviyede konusmayi ayirdedebilen biri isitme cihazini bile takmas bence

isitme kaybi genelde kokleada bozukluktan olabilir kokleada tuy hucreleri bozuldugundan isitmiyoruz diye biliyorum ben
yanlissa duzeltin arkadaslar

arkadaşlar;

bu cihaz belirttiğim gibi hafif-orta-ileri derece kayıplı hastalar için, şahsen benim sağ 55, sol 50 db kayıbım var, konuşmayı ayırt etme yüzdem % 80, cic işitme cihazı kullanıyorum. bu cihaz benden daha ileri derecede kayıplı olanlara da hitap ediyor ki- ben de cihaz kullanmadan kısık,normal tonlu sesleri anlayamıyorum,özellikle işyerinde çok sıkıntı çekiyorum, normal işiten insanlara göre benim her nekadar az da olsa bir dezavantajım var, işitme cihazım herzaman yeterli de olmuyor,cihaz kullansam da her söyleneni anlayamıyorum.kısacası ben de ileri-çok ileri kayıplılar kadar olmasa da kısmen işitme engelliyim. ve kaybım başladığından beri hep daha az görünen, daha güzel dizaynlı,daha işlevsel cihazları araştırıyorum. bulduklarımı da sizlerle paylaşmak istedim.

shukufe senin soruna gelince; şahsen ben maddi imkanım elverirse ve ülkemizde de bu cihazın cerrahisi yapılmaya başlanırsa taktırmayı düşünürüm çünkü; sürekli cihazı takıp çıkarma derdim olmayacak,insanlardan işitme cihazımı saklamaya gerek duymayacağım,konuşmaları daha iyi ve net anlayabileceğim bu sayede kendime güvenim daha da artacak vs. cihazla ilgili soruna gelince ise: nasıl ki normal bir işitme cihazı sesleri yükselterek kulak zarının,dolayısıyla örs-çekiç-üzengi kemiklerinin daha şiddetli titreşmesini sağlıyor,aynı koklea,aynı tüy hücreler ile beyne daha güçlü ses dalgalarının gitmesini sağlıyorsa bu cihaz da, orta kulak kemiklerinden aldığı titreşimleri kendi içerisinde daha da şiddetlendirerek kokleaya iletiyor,bu sayede kokleaya iletilen titreşimin şiddeti artıyor ve ses daha yüksek seviyede ve net iletiliyor. bu sayede de ses daha doğal ve net anlaşılıyor.

bu arada arkadaşlar bu cihaz kadar yeni olmasa da ülkemizde de uygulanabilen, ileri- çok ileri derecede kayıplı hastalara hitap eden bir cihazı daha sizlere sunmak istiyorum:

RetroX - the revolutionary hearing system

bu cihaz yarı implante bir cihaz, kulağın arkasından bir delik açılarak dış kulak kanalı by pass ediliyor.açılan bu delik içerisine titanium bir tüp takılıyor ve işitme cihazı da bu tüp içerisine dışarıdan yerleştiriliyor. bu sayede işitme cihazı tüpü, kablosu, kalıp vs derdi kalmıyor. sitede cihazın nasıl takıldığı ile ilgili bir animasyon da var.(sağda en altta) hatta ameliyatının nasıl yapıldığını gösteren bir video da var. canlı canlı ameliyat yapılıyor:)

http://www.zaplat.com/video/saglik_videolari/67400/Kulak_Ameliyati

ülkemizde bu ameliyatı ilk coclear implant uygulamasını da yapmış olan Prof.Dr.Çağlar Batman yapmaktadır.(marmara üniversitesi)

bilgilerinize arkadaşlar...

bizlerle bu kadar detayli paylasimlarin icin cok tesekkur ediyorum duyum
50 55 ds isitiyorsaniz buna isitme kaybi diyebiliyorsaniz cok sasiyorum size benim gibi isitme cihazi takmadan hic ses dymayanlara ne demeli

bide turkiyede ilk koklear implant ameliyatini eskisehir anadolu universitesi hastanesi simdiki adi mavi hastanede doktor bekir altay tarafindan yapilmistir

eni sonu ameliyat olan bisiye cekimserim ameliyatlardan doktor hatalarindan anam agladi valla

bu kadar isitme kaybini ameliyat olacak kadar problem yapmanizida yadirgadim acikcasi ayrica konusmayi ayirdetme seviyeniz nerdeyse tam gibi sastim kaldim

ben dudak okuyarak isimi gorebiliyorum ama ses duymayinca dudak okumaya dikkat edemiyorum o sebepten cihaz kullaniyorum

isitme cihazinida koklear implantida kafama esince ses duymak gerekmeyince hemen rafa kaldiriyorum
peki bu ameliyatli seyi hic cikaramayacak olduktan sonra caniniz cikarmak isteyince napicaksiniz

shukufe'ye hak veriyorum...
diyelim ki taktırdınız ve bir süre sonra daha ileri teknoloji bir implant yaptırmanız gerekti... çıkartıp yenisini mi taktıracaksınız... ben de senin gibiyim son 1-2 yıldır, shukufe.. ve koklear implant yaptırmaya çekiniyorum.. umarım tıp ve teknoloji daha da gelişir ve implanta bile gerek kalmaz..

shukufe olay şu;

senin işitme kaybın bildiğim kadarıyla doğuştan,sen bu kayıpla dünyaya geldin,ya da hayatının büyük çoğunluğu bu şekilde geçti,seni tanıyan bilen herkes seni bu şekilde tanıdı,herzaman bu kaybına göre hareket ettin,hayatını,eğitimini vs.bu doğrultuda planladın.senin için işitme kaybının olması ve işitme cihazı kullanman çok doğal birşey.

ancak bir de benim gibi bu kaybın farkına 22 yaşındayken varmış,eşi ile,eşinin ailesi ile bu kaybı yokken tanışmış,üniversite eğitimini işitme testi yaptırmadan işe alım yapmayan tekstil sektörü üzerine yapmış dolayısıyla da para kazanması işitmesinin iyi olmasına bağlı olan,kısacası insan hayatının şekillenmeye başladığı,planlamasının yapıldığı yaşlarda kötü bir sürpriz olarak bu kayıpla karşılaşan insanlar da var.
tabiki beterin beteri var, seninle benim durumum senden daha kötü kavgasına tutşacak değilim:):):) ancak herkesin derdi kendisine dünyadaki enbüyük dert gelir,senin işitme kaybın benden daha ileri biliyorum ancak sonuçta ben de ,sendeki işitme kaybı değil desen de tıp bilimine ve kbb mütehassıslarına göre işitme kayıplıyım ve cihaz kullanmam gerekiyor,bu cihazın kullanıcı profiline de uyuyorum:)

bu arada prof.dr.çağlar batman ülkemizde ilk "çocuklarda" koklear implant uygulamasını yapan kişidir,shukufe haklısın:D

ayrıca bu retrox denen cihaz istendiğinde çıkarılabiliyor tabiki tutup çekiyosun çıkıyor bu kadar basit:)zaten çıkaramadığını düşünsene,nasıl uyuyacaksın,nasıl duş alacaksın,nasıl denize gireceksin vs..cihazı yapanlar bizden daha akılsız değillerdir de mi:rolleyes:

duyum,
tabiki herkesin rahatsızlığı kendine,
ama burada çok ileri derecede işitme kaybı olup da koklear implant yaptıran ya da son teknoloji ürünü cihazlardan faydalanmaya çalışan hiçbir arkadaşımın doğuştan işitme kayıplı olduğunu sanmıyorum... örneğin ben de senin gibi 20 yaşımda (1987 yılında) işitme cihazı kullanmaya başladım... analog bir cihazdı ilk kullandığım... ve 2005 yılına kadar onu kullandım... işitme kaybım yıldan yıla artıyordu ancak o cihazla 2005'e kadar çok iyi duydum... sen de 20'li yaşlardasın ve idare edebiliyorsan CIC, CDI ya da kulak arkası modellerle idare et... retrox gördüğüm kadarıyla implant gibi bir şey, cihaz çıkarılıp takılsa da kulak içine kulak arkasından sabitlenen aparat çıkmıyor ve bir nevi implant gibi... bu yüzden shukufe de kulağın örselenmesinden endişe etmiş sanırım... ileride işitme kaybınızın ilerleyip yeni teknolojilere muhtaç olmayacağınızdan eminseniz bu cihazı kullanın aksi halde tereddütle yaklaşın derim...

anti oksidan;

insanlar yeni teknolojilerin çıkacağını bekleyip durmazlar,çıkan teknolojiyi alır,kullanır,yenisiyle değiştirirler,bu herzaman böyledir.eğer sizdeki" o kadarcık kayıp için implantı ne yapacaksınız,bıçak altına yatmaya değmez, yeni teknoloji çıktığında bu cihazı ne yapacaksınız,kulağınızı neden örseleteceksiniz" düşüncesi herkeste olsaydı, kimse koklear implant da yaptırmazdı,başka implantları da yaptırmazdı, bu cihazları üreten,satan insanlar da uğraştıklarıyla,salaklıklarıyla kalırdı,ürün geliştirmek için,üretmek için,piyasaya sürmek için onca parayı boşa harcamış olurlardı,böyle bir mantık yok kusura bakmayın...unutmayın insanlar sırf görüntü olsun diye burunlarını kırdırıp yeniden burun yaptırıyolar,hiç gereksiz yerlerine estetik yaptırıyolar...eğer birşeyler başarmak, istediklerinize ulaşmak istiyorsanız bazı riskleri alabilmelisiniz. insan yapımı hiçbirşey mükemmel değildir,olumlu olumsuz yönleri vardır, size göre olumlu yönleri ağır basıyorsa kabul edersiniz,basmıyosa etmezsiniz,bu kadar basit.

neden olumlu yorum yapamıyosunuz anlamıyorum,olaya biraz da olumlu tarafından baksanız,bardağın dolu tarafını görseniz olmaz mı? paylaştığım her ürünün olumsuz yönlerini ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz,olumlu tarafını görmüyorsunuz....

bu nedenle artık yeni cihaz, ürün paylaşımı yapmayacağım bir daha, faydam olur birilerine belki dedim ama olmazmış...

yahu duyum neden seni kirmak isteyelimki bak nasil ilgiyle okuyoruz ogreniyoruz ayrica senin gibi kulturlu bilgili arastirici yeniliklerden haber veren biri daha ne olsun
sahsen ben cok uzulecegim oyle dusunurseniz
ben 2000 yilinda koklear implant taktirdim 7 yil kullandim kendi kendine atti implant
simdi durmadan ameliyatlar koleastotama, kulak cinlamalari bas donmeleri berbat haldeyim inanhastanelere aboneyim kokleardan oturu
kendimi bildim bileli ne telefondan ne radyodan nede televizyondan bisi anlamam
yani seni kendimle kiyaslamiyorum
cogu isteyipte olani kaybetmeni istemiyorum sevgili arkadasim
her zaman yenilikleri sunanalara tesekkur ederim

DUYUM USTADIM SEN YANLIŞ ANLADIN "anti" abiyi.. birşey demediki gayet iyi gidiyordunuz bu konuda yani anlaşmazlıkta yok ortada kaldıki bende senle aynı sorunu yaşıyorum. şuan maaşim 1500 kulaklarım normal olsaydı yani bozulmazdna önce bugün maaşim en az 5 bin tl idi.

sana hak vermiyoruz değil kaybının bizelere göre çooook düşük olmasından dolayı anlaşamzlık size laızm olanla bize lazım olan arasında buda hiç sorun degil alınma birader....

yardımlarınıza ve paylaşımlarınıza devam edin. lütfen.

duyum kardeş beni yanlış anladınız sanırım..
güzel paylaşımlarınızı ben de herkes gibi ilgiyle takip ediyorum..
ama bazen bana ters gelen ve endişe ettiğim şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum..
seni rencide etmek gibi bir niyetim yoktu ve bundan sonra asla olamaz da..
belki 43 yaşın tecrübelerinden yararlanmak istersiniz diye düşünmüştüm..
bu konuda tabiki son karar sizin.. umarım ve dilerim kendiniz için en güzel kararı verirsiniz..
yeni paylaşımlarınızı bekliyorum...

vay anassiniii:)kalp onaricak adam isitme cihazindanda cakarmis:)

ileri çok ileri derecede kayıplar için kulak için cihazlar çıktı mı acaba

Üst Alt