Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı kalça protezinde özürlü raporu oranı ne olur?

hepinize gecmiş olsun bende çift taraflı kalça cıkıgı var beni yasımdan dolayı ameliyat etmediler 88 dogumluyum.burada bu konuyu görünce tecrübe sahibi oldugunuz için bilgilenmek istedim.bana da ileride 40lı yaslardan sonra protez takılabilecegini söyledler simdiden bu konu hakkında bilgi sahibi olmak beni gelecege hazırlayacak.

slm

slm ben ms hastasıyım doktorun vermiş olduğu kortizondan dolayı kemik erimesine yol açtı ve kalçadan iki bacağıma da protez takıldı ( yani pilatin ) gibi bişey umarım anlatabilmişimdir sağ gözüm 3,5 görmüyor buna göre ben yüzde kaç alırım yada nasıl alabilirim bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
saygılar

Merhaba,

Ankilozan spondilit hastasıyım(iltihaplı romatizma) bu rahatsızlığın etkisinden dolayı her iki kalçama protez takıldı.2006 yılında sadece ameliyat olmadan önce ankilon spondilitten dolayı %60 engelli raporu aldım.Ben raporumu yeniletmek istesem oranım artar mı?Cetvele bakıyorum ama rahatsızlığımla ilgili hiç bir ibare göremiyorum.

bugün çift kalça protezinden %54 rapor aldım.

Mustafa'nın aldığı güncel rapor bu şekilde. Akın, sana da bu oranda rapor verilir sanırım.

Fikret, Ankilozan Spondilit için sabit bir oran yok. Hastalığın sende yol açtığı hareket kısıtlılığına göre belirlenir oran. Bunu da sadece doktorlar muayene sonucu söyleyebilir...Sakatlık oranı cetveli'nde "ankiloz" diye aratıp inceleyebilirsin.

merhaba benımde cıft taraflı kalca cıkıgı var son bır yıldır agrılarım cok arttı bugun dokdora gıttım hemen amelıyat olmam gerektıgını soyledı
.kreclenme cok oldugu ıcın işinı cok ıyı bılen bır dokdor tarafından amelıyat edılmemı soyledı.
işinın uzmanı dokdor kımdır nerededır bu konudakı tecrubelerınızı benımle paylaşırsanız cok sevınırım.

bır de aynı zamanda vergı ındırımı almaya calışıyorum ama yuzde 52 ıle gıden raporum yuzde 36 ıle gerı dondu hakem hastanede sadece yuzde 19 verdı
yenı cıkan yasadan sonra rapor alan varmı degışıklık oldumu paylaşırsanız cok sevınırım

Xakmanx tek kalça protezinde yeni yönetmelik %15 den %19 a çıkarmış. Dolayısıyla iki kalça ve kulaktan %40 ın üzerini rahatlıkla alırsın. Hayırlı olsun.

çift kalça protezim var birinden 1 buçuk yıl önde diğerinden de 8 ay önce oldum rapor alma ihtiyacı duymadım.bu raporun ameliyatlardan ne kadar sonra alınması gerekiyor. geç kalmış olabilirmiyim. belli bir zamanı var mı?

haker;

ben raporu aldım ve memurluk sınavını kazandım ama yeni rapor oranları nasıl bilemiyorum

Tekin, rapor için geç kalmak diye bir şey söz konusu olmaz...

6 yıldır çift taraflı kalça protezim ve ankilozan spondilit hastasıyım,engelli raporu alabilmem için neler yapmalıyım ve ne oranda rapor alabilirim bilgi verebilirmisiniz.nasıl bir yol izledin

kazazede arkadaşım sen ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim,6 yıldır rahatsızlığım var rapor alabileceğimi yeni öğrendim.lütfen bilgisi olan arkadaşlar yadımcı olun

Merhaba arkadaşlar bende çift taraflı kalçaçıkığı var 8 ay önce total kalça protez amaliyatı oldum acaba amaliyat öncesi ve sonrası özürlü % oranı değişirmi fakat 2 ay önce özürlü kartı almak için hastaneye müracaat ettim fizik ve ortapedi çift taraflı koltuk değneği kullandığım için %48 biryıl süreli rapor verdiler şu an tek taraflı tirsekten destekli değnek ile yürüyorum acaba bir yıl sonra rapor oranım kaç olur birde total kalça protez amaliyatında tam iyileşme süresi nekadardır bilgisi yada böyle amaliyat olan varmı teşekkürler

%51 rapor alan arkadaşım hangi hastaneden aldın bunu bendede çift taraflı kalça protezi takıldı doktorlar %20 alamasın dediler nasıl oluyor bu

srknsyn merhaba geçmiş olsun kardeşim benimde kalcamda Nekroz var siz raporu alabildinimi malülenen emekli olabildinizmi

Avn teşhisi ile 2015 sol 2019 sağ kalça TEP ameliyatı oldum sol omuz hareket kısıtlığı ile toplamda %67 baltazara göre 57 ye düstü. Kalça protezi için iyi protez Orta protez ve Kötü protez olarak oran veriliyor. İyi:19 Orta:25 Kötü:38 her bir kalça için.

Üst Alt