Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cihaz kullanılmazsa işitme kaybının ilerleyeceği yalanı!?

aRiSe*

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bebeklikten havale geçirmiştim. O vakitten Beri bileteral işitme kaybım var. Bu sabah işitme cihazı kullanmak için teste girdim. Hiç işitme cihazı kullanmadım kulak arkası cihaz vermişlerdi çocukken rahatsız ettiği için kullanamadım.

İlk işitme testim 93 94 yılındaydı sağ sol 41 36, 38 36 DB şeklindeydi bu zamana kadar düzenli odyo testlerine girdim. En son 42 40, 42 40 şeklindeydi 40 DB her iki kulakta işitme kaybı. Bundan önceki testlerimde de yaklaşık hemen hemen kayıplar hep aynı düzeydeydi. Bir tek konuşmayı anlama testinde değişik terimler kullandıkları için anlamadığım kelime parçacıkları olmuştu. Bu yüzden konuşmayı anlama testinde yüzdem %85 86 lardan 72 lere kadar düştü.

Basınç testinde sağ kulak basıncı daha düşük çıktı bende hissetmiştim zaten sağ kulağımın şişmesi uzun sürdü diğerine nazaran.

Vel hasıl kelam evet belki iletişim sorunu yaşayacaksınız belki bir miktar kulak tembelliği olabilir. Ama cihaz kullanmamak işitme kaybını ilerletmiyor.

29 yaşındayım. Test sonuçlarımı akşam buradan müsait bir zamanda paylaşacağım.

Sağ kulak için cihaz verdi doktor eğer faydası olursa 6 ay sonra diğer kulak içinde cihaz alacağım. Bakalım görelim nasıl olacak.

Tembelleştiriyo cihaz takmazsan

Ben 1 onsene tek kullandım cihazı istemedim çift odyoda oteki kulağına tak dedi dengeler dedi dediğide doğru yani alıştumda birini çıkardımmı oteki sağır gibi oluyo derinden sesler geliyo

İki kulakta kayıp varsa ikisinede takmak sağlıklı

Benim kayıp 36la başladı sonra 40 falan gitti eskiden cihazsız anlardım tv yi bunları farkettikçe sinir oluyom

Seninki bileteral azmış

aRiSe*

Ben de de ayni sorun vardi benim ilk okul 3 sinifin dayken ögretmen kulama vurdu ve kulak zarlarin da deforme oldugu icin duyma kabi vardi 50 ve 46 olarak gosterdi ve surkli degisti simdi cihaz kullaniyorum ve cok memnunum

İşitme cihazı sağır ediyor bunca yıl gelmişsin ama cihazsız sağır hissedersin kendini başıma geldi bende yıllarca tek kulakla idare ettim oda orta derece kayıptı iyi odaklanınca anlıyordum milleti iyi ondan sonra babam dedi alalım sana cihaz zorladı beni cihazı aldık oh çok güzelmiş herşeyi daha sert duydum ve ilerledi günler yatarken çıkart sabah tak ama sabah biri seni uyandırdığında ağzını oynatıyor bu nediyor gibi cihazı takmadan duyduğum yoktu dikkat ettim kısa zaman içersinde cihaz bunu yaptı

sıze yuksek gelen sesle kullanmazsanız ısıtme kaybı yapmaz cıhaz. zaten rahatsız olunca cıhazı takmazsınızkı.ıs dogru ayarda vede bunu becerebılecek odyometrıstte.

valla arkam donukken bısey anlamasamda dudak okusamda su ılerı ısıtme kaybımla benım yasam sevıncım cıhazım:eek:

Cihaz kullanmayıp anlayanlara imreniyom yeminle:D

suat65

aynen çok dogru işitme cihazları sağır ediyor yıllarca agır işitiyordum ve yaklaşık 2 yıl önce işitme testine girdim ve işitme cihazı alacaksın dedi doktor ve işitme cihazın aldım en iyisini aldım cihazı takmadıgım zaman şu anki durumum sadece agız oynatmasını görüyorum ve işitme cihazının zararı oldugunun farkına vardım ve şu an işitme cihazını kullanmıyorum ve biraz olsun konuşulanları anlamaya başladım tüm işitme cihazları sagır ediyor mecbur kalmadıkça kullanmayın

Takmayın duyuyosanız zorla taktırmıyolarya

İşitme cihazı niye sağır etsin

İyi anlıyonuzki cihazı kötülüyonuz

sahranil herkesin görüşüne saygı duyarız zorla taktıran yok ama ben yaşadıklarımı paylaştım

Ölede cihazı kötülüyonuz cihaz sağır etmez size öle geliyodur

Anlamanız gayet iyidir

insanlar bogazindan kitip niye o kadar paralar saysin isitme cihazi ise yaramiyorsa.bir kere alir, bida almaz cihazi:)

arz talep meselesi. talep varki adimbasi cihaz saticisi.

sadece ses yukseltme degil. duyamadigimiz frekanslari duyulur seviyeye getiriyor dogru ayar. bundan iyi cozum bulunana kadar isitme cihazi bizlerin topluma katilmak icin olmazsa olmazimiz.

Senin duymadığın okdr ses varki ocihazla duyuyon:D

Kendi kulakların duyuyosa o sesleri takma

Cihazlar büyük nimet elde para olsada sürekli yenilesek:D

Otomobille yarış ediyo mübarek

mehmet_79

Cihaz bağımlı hale getirir.Bir de kötü ayarlandıysa ki genelde sorumluluğu atıp fazla uğraşmamak için sesi fazla açarlar.O zaman kulağın yüksek seslere alışır bu da cihazsız eskisinden daha kötü duruma sokar.

Hiçbir zaman ticari amacı olan odyocunun öncelikle sizin saglığınızı düşüneceğini hayal etmeyin.Becerikli olana rastladıysanız şanslınız ki ben daha rastlamadım.

İşitme cihazları da hiç gelismiyor.15 yıl öncekinden hiçbir farkı yok günümüz teknolojisinin.

biri bana soylesin. yuksek sese kulak nasil alisir:confused:benim tek kulak kullaniyorum cihazi. ama az bi yuksek sesle ayarlarlarsa sanki kulagima degil beynime agrilar saplaniyor sirf otomatik deyipyuksek sesle ayarladiklari icin 2 ayda param yokken kira sara baska cihaz almisimdir:(

15 yil onceki analoglarla dijitali karistirmayiniz. iyi ilerleme yapti cihazlarda bizdeki agir isitme kaybina kisitli fayda sagliyor:eek:ehh buna cok sukur. en azindan ses duymayan sagira ses duyuruyor:eek:

Sevgili shukufe 15 yıl önce hatta daha öncesi dijital cihazlar vardi ve iyi hatırlıyorum simdiki gibiydi fiyatlar.Daha önce de demistim senin beklentin ses duymak ve bu sese tepki vermek olduğu için cihaz elbette senin için olmazsa olmazdır.

Orta derecede duyanlar için
Cihaz kullanmamanız tavsiye edilir ☺

ben gibi sagirlarin basi kelmi:eek:hic ses duymasan gorurdun gununu:(asil biz cok ileri isitme kayiplilara lazim cihaz. dudak okuma bi yere kadar:(cihazdan gelen anlamli seslerle gozumuzu aciyoz:)

Allah şifanı versin ☺

Orta derecede işitenler kullanmayınız cihazı.
10 saat bir wolkmen dinle bakalım onun gibi bir şey işitme cihazı,Alışınca temelli sağır ediyor
Hele cihaz ötmeleri....

Orta derecede işitenlerin zaten duyma tembelliği olmaz.

Zorro erdal görende işitmen var sancak la:D kaç yıllık kullanıcı gibi yazmışın:) bişeyleri anlamınca anlarsın neden takıldığını:)

Cihaza mahkumsun öle kadar

Sorun kulak duyması değil iç kulakta tüycüklerin ölmesi onlar ölüyo zamanla anlamama yok oluyo

Kimisinin koklearı bozuk implant gerekiyo

Vaktinde nebil göksuya gittim ben ameliyatla sıfırlansın diye adama nerelerden gelenler vardı randevusu doluydu rahmetli oldu

En son sağlık raporu için Doktor kontrolleri olunca mecburen işitme testinden geçtim ama odyocu yanlış test yaptı galiba,bir kapalı odaya sokdu,elime tuş kumanda verdi,sesler gelince bas.
Raporda bu yazar
Bleteral sensoral işitme kaybı ody:sağ 66 DB sol 60 DB

40-50 olmalı, yanlış ölçtü galiba
Cihaz takmam uğraşmam
Telefon konuşmaları anlarım, uzaktan insan konuşmâları anlamam. Yakın olsun

Yalnıştur senin test

Herkesin anlaması kulağı farklı ne diğim artık

Aynı sensoriyel işitme ve sadece kelimeleri anlama kaybı bende de var. Ben cihazı kullanmadığım zaman daha iyi anlıyorum.

aRiSe*
Siz işitme kaybı görmemişsiniz daha :) O dediğiniz oranlar bende olsa yat kalk dua ederim. Ben 3 ayda kaybettim kulaklarımı ani işitme kaybına bağlı olarak sağ 117 db sol 114 db de idi. Hiç cihaz kullanmadım daha doğrusu cihazla dahi duyma olmadı bende. 2009 yılında sağ kulağıma hacettepede koklear implant ameliyatını oldum. 117 dblik kulağım şuan implant ile 32 db de. Sol kulağıma doktor kötü de olsa bir cihaz tak körelmesin demişti. 114 db lik kulağım günde 1 saatte olsa işitme cihazı takarak şuan 100 db e kadar geriledi. Sol ile anlama yok sadece çok az ses geliyor buna bile şükürler olsun. Yarın ne çıkar bilinmez ama şu konuda kesin konuşmayın sizin işitme öykünüzle başkasının işitme öyküsü BİR olamaz. AYNI olamaz.

shukufe
Senin implant işi ne oldu abla? yeni ameliyat olacak diyorlar doğru mu? :)

Merhaba arkadaşlar raporları atamadım farklı bir yerde olduğumdan dolayı. Yanlış anlaşılmasın, benim tespitim cihaz kullanmama ile alakalı bir olay. Benim gözümden subjektif bir yorumdur. Bence abartılan bir durumdur. Para kazanma hırsının getirdiği bir şey diye düşünüyorum. Sonuçta ihtiyaç olmasa bu cihazlar üretilmezdi.

Teste girmeden önce doktor bey kulaklarımı temizledikten sonra bir şey fark ettim daha iyi duyuyorum sanki. Bayağı bir kir vardı sanırım. Ama cihaz alacağım bakalım bir değişim olacak mı diye.

@Sametmenc05
Geçmiş olsun, benim bebeklikten gelen bir şey olduğu için bununla yaşamaya alışkınım. Allah kimseye vermesin ama işim gereği iletişimde sorun yaşamamam gerekiyor.

aRiSe* tak farkı görecen yalnız çok ileriyse kulağın faydası olmaz pek

doktora kulak temizletince isan rahatlayip sanki cok iyi duyarmis gibi oluyor,psikolojik bi olay bence:eek:3 yada 4 gun gidiyor psikolojik duyma.
kulaktaki kirin ses duymamiza etkisi o kadar abartilacak gibi degil tam kirle tikanmadikca.
cihaz ise yaramiyorsa hickimse bu sicakta kulaga kocca naylou doldurup kantere batmaz:mad:bazen firlatip atasi geliyor insain ama pabuc pahali.

Bedava yaşıyoruz, bedava;
Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;
Yağmur çamur bedava;
Otomobillerin dışı,
Sinemaların kapısı,
Camekanlar bedava;
Peynir ekmek değil ama
Acı su bedava;
Kelle fiyatına hürriyet,
Esirlik bedava;
Bedava yaşıyoruz, bedava.