Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Clonex (Klozapin) nasıl bir ilaç? Deneyimlerinizi yazar mısınız?

Merhaba arkadaşlar ben hızlı döngülü bipolar hastasıyım. İntihar eğilimim olduğu için doktor Clonex başlayalım dedi ancak tedirginim anladığım kadarıyla her hafta kan baktırmam gerekiyor sizce ne yapsam çok ağır bir ilaç mı kabız olmamaya özen gösteriyorum bu ilaç kabızlık yapar mı

İlk haftalarda doz hızlı arttığından beyaz küre yani wbc bakıyorlar.Sonrasında aylık tahlil veriliyor.Halisinasyonu hızlı etkili kesiyor.Bireysel olarak iyi bir hale giriyorum bu ilaçla.Tükürük akması özellikle uyurken belki arada tükürük bezi şişer uyku yapar.

tam benim ilacımmış. çok faydasını gördüm. yaşam kalitemi yükseltti.

Hocam selamlar. Clonex kullanımında WBC , lökosit kan değerinde düşüş olabiliyor. Bunu dengede tutmak için vitamin takviyesi vs. olarak neyi tavsiye edersiniz ?

@OğuzHan112,

@Descartes,
Beyaz küre evet,bu ilacı kullanan bazı hastalarda herkeste olmamakla beraber düşebilir, hekim kontrolünde kan değerlerinize bakılıp ona göre bir tedavi planlanmalı, ezbere dışarıdan takviye hiçbir şey önermiyorum, ezbere bir şeyler de almayın.

Son düzenleme:
@Pickle, Dr reçetede beyaz küreyi işaretlemeden dr kendisi reçete etse bile o ilacı eczane vermiyor normalde siz reçetesiz aldım diyorsunuz doğrumu anladım?

Eğer öyleyse iş bilmeyen bir eczaneye denk gelmişsiniz eczanenin sırf bu sebebten başı bile ağrıyabilir.

@Ahmet T, hayır bildiğin reçetesiz verdi.

Yarın gitsem bu sefer doktor yazsa da takipli olduğum belli olsa?
Acildeki doktor yazabilir mi, nedense ilaç raporunda klozapin 0'la dolu???

@Ahmet T, her hafta kan tahlili veriyorum zaten. Biliyoruz herhalde.

Hemogram aldırdım bugün. Ama doktor randevusuz bakmadı. 1 Temmuz'a randevum vardı iptal olmuş.

Sadece psikiyatri yazıyorsa ilaç raporu niye var, masraf az çıksın diye mi

Tekrar acile gidip Clonex yazdırdım. Sistem ödemeyecekse bile yazdırmış olarak gözüküyorum, benim için önemli olan o. Bu kişi ilaç kullanmadan iyiymiş demesinler. Öyle bir durumum yok zaten.

Böyle bir yan etki yaşayan var mı? Cümle kurarken ne söyleyeceğimi unutuyorum. Uyuyunca geçiyor

Rexapin muadili ilaç yazdırmak istiyorum ben hapı genelde akşam yatmadan önce içiyorum uyku halini uyanıkken kalmamak için doktora söylesem sizce uyku yapmayan sadece ,
yan etkileri olacaktır ilacın ama uyku hali olursa çalışma hayatımı etkiliyor o yüzden içmemeye çalışıyorum

Üst Alt