Sürekli düşünüyorum.Genelde bir konuya takılı kalıyorum.Onun en küçük detaylarını hesaplamadan duramıyorum.
Spor yapmak ve kitap okumak, yazmak bunlar azaltıyor. Overthinking bende de var, ben çok soru soruyorum çok canını sıkıyorum dövüş eğitmenlerinin. Sıkılmayanlarda benzer hastalıklara(okb, asperger, dehb, kişilik bozukluğu) sahip olan kişiler zaten.
Overthinking bence güzel birşey ama benzer kişileri bulup tartışmalar yapman gerek, birçok yeni şeyler öğreniyorsun.
Biriyle yaptığım bir konuşmanın her zerresini analiz ederken buluyorum kendimi.
Bu analizi bilimsel olarak yapabiliyorsan dedektif olabilirsin. Sherlock yapıyordu, science of deduction, abduction, critical thinking bunları bilmen gerek. Ben mesela biliyorum analiz yapıyorum sherlock gibi ama aramızdaki fark hız.
Sherlock eliminated abduction yapıyor genelde ama çok hızlı, saniyeler içinde birisinin ayakkabısının temizliğinden kişilik çıkarımını yapabiliyor, bunları öğrenip yaparsın ben yapıyorum ama saniyeler değil dakikalar sürüyor.
Overthinkingden sana bir kapı açayım "overlearning". Cia reading roomda bununla ilgini çekecek yazıları bulursun.
Ben normalim deme, normal olmaya çalışma başaramıcaksın. Bizler normal değiliz. Ben bunu kabul etmiş birisiyim. Rol yaparak istediğin normal olabilirsin ama o da bir hedef için olur, hedefi ele geçirdiğinde rol biter gene anormal olursun.