Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çok sık enfeksiyon olmaya başladı. Ayda iki defa antibiyotik kullanır oldum..?

oktaydonmez

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben yaklaşık üç yıldır 6 saatte bir olmak üzere tak yapıyorum bundan dolayı sık sık idrar yollarında enfeksiyon oluyor. antibiyotik kullanınca geçiyor ama çok sık enfeksiyon olmaya başladı ve antibiyotik kullanınca bile çok geç geçiyor artık.

bağışıklık sistemim zayıflamış olabilir mi acaba.
yazın bile çok sık gırip oluyorum. artık ayda iki kez enfeksiyon oluyor ve çok zor geçiyor. ayda ik kez antibiyotik kullanıyorum
bir süre sonra antibiyotiğe karşı alerji olma durumu var mı.
sonda kullandıgı için sık sık enfeksiyon geçiren var mı burda .

http://www.engelliler.biz/forum/sag...nibahar-maydanoz-vb-bitkilerin-kullanimi.html konusunda yazdıgınız bitkisel tedavilerden idrar yolu için en etkilisi hangisi acaba .

yerdımcı olursanız sevinirim.

merhaba bendede aynı sorun vardı 14 gün antibiyotik kullanıyorum 1 hafta sonra yine kapıyordu
en sonunda doktor koruyucu antibiyotik tedavisi önerdi antibiyotiği 14 gün kullandıktan sonra aynı antibiyotiğin 200 mg lık olanını 3-4 günde bir bir taneye kullanmaya başladım enfeksiyon çok azaldı
ama ilacın yan etkileri oluyor uzun süre kullanınca bende en çok alerji (deride kaşıntı,kızarıklık ve kabarmalar) oldu
yine de kullanıyorum alerji içinde alerji hapı kullanıyorum bu şekilde idare ediyorum...

doktoruna bu konuyu bir danış istersen...

geçmiş olsun

Arkadaşım mesanedeki bakteri antibiyotiğe direnç kazanmış olabilir, bir idrar kültür tahlili yaptırmanı öneririm.Ona göre ilaç tedavisine başlanmalı.

Öncelik hijyende bence de... Hi-slip marka kendinden jelli sonda kullanıyoruz biz...tak yaparken çok dikkatli olmalısın, işlem öncesi ve sonrası bölgeyi antibakteriyel ıslak havluyla silmeni öneririm...
Ayrıca beslenme de çok önemli, protein ve vitamin içerikli gıdalar alınmalı...2 günde bir c vitamini takviyesi faydalı oluyor. hergün mutlaka 2-3 porsiyon meyve ve salata tüketilmeli...Bol su ve sıvı gıda alımına da dikkat...

Kefir içmekte enfeksiyonlara iyi geliyormuş ben henüz denemedim tadınıda bilmiyorum ama en kısa zamanda deneyecegim :)

Kefirin rakıya tek benzer yeri rengi pari85.:confused: Kefir tamamen ayran tadında bir içecek. Zaten sütün içinde mayalandırarak hazırlanıyor.
Ayrandan biraz daha koyu kıvamda ve ayran tadında birşey. Tadını rakıya nasıl benzetebildin bilmem:)
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve doğal antibiyotik görevi yaptığı doğrudur. Faydasını görmek için her gün düzenli içmek gerekir.

Ayranımsı bişiyse soguk içiliyordur herhalde bide ısıtarak ziyan etmeyim

Kefir tabii ki soğuk içiliyor. Yani isterseniz buzdolabında soğutur, isterseniz oda sıcaklığında içersiniz. Her gün kefir mayalamakla uğraşmak istemiyorsanız, artık hazır yapılmış kefir içecekleri de satılıyor. Onların içinde başka katkı maddesi olup olmadığını bilmiyorum. Ben kendim mayalamayı tercih ediyorum ama çoğu kişiye her gün kefirle uğraşmak zor geliyor. İsterseniz hazır da alabilirsiniz.

Arkadaşım aynı sorun bendede vardı masene kapasitem küçük, sıvıyı çok aldığım zaman sıkışma olup enfesiyonum sık oluyordu , ben de sitemizde önerilen Solgar Vitamin C 1000 mg ye başladım 1 yıl oldu günde 1 adet yatarken alıyorum ateş sıfıra indi diyebilirim ve enfekte olduğum zamanlarda 2 veya 3 gün kaçaklarla atlatıyorum antibiyotik kullanmıyorum ve doktoruma durumu anlattım harika ameliyattan kurtuldun gibi dedi , sende bi dene bakalım

Ayda iki defa antibiyotik kullanmak çok anlamsız... Ben de sakatlandığım ilk zamanlarda aynı haltı yedim, oradan biliyorum :)

Antibiyotik kullanmak için kültür testi yaptırıyor musunuz yoksa kafanıza göre en geniş spektromlu antibiyotikten mi içiyorsunuz? Kültür testini yaptırırken en az 3 gün öncesinden antibiyotiği kesiyor musunuz? Hep aynı bakteri mi ürüyor, hem aynı antibiyotiği mi kullanıyorsunuz? Antibiyotiği kaç gün kullanıyorsunuz? Günde 2 tane olmak üzere saatlerini hiç şaşırmadan içtiğinizden emin misiniz?

Hele bunlara yanıt verin, ben sizi kurtarıcam bu enfeksiyondan :)

Ayrıca:

• Her TAK öncesi antibakteryel sıvı sabunla ellerinizi yıkayın.
  • Kateterin girdiği yeri TAK öncesinde sabunlu bezle temizleyin, bu mümkün değilse Octenisept vb. ürünlerle temizliği sağlayın.
  • Haftada 3-4 defa duş alın ve genital bölgenin temiz olmasına özen gösterin
  • TAK için hi-slip plus su kitli kateter kullanın.
  • TAK yaparken katetere asla asla asla asla el değmeyin; bir an bile değmişse kateteri çöpe atıp yenisini kullanın. Kateteri ambalajının arasına sıkıştırın ve ambalaj yardımıyla tutup itin/çekin.
  • Üşütmeyin. Üşütmek enfeksiyonu tetikler
  • 4 saatte bir TAK yapın. Daha uzun süre mesaneden idrar kalması bakteri üremesini arttırır. Asla ama asla (gece dahil) iki TAK arasında 5 saati aşan bir süre olmasın.
  • Kendi başınıza TAK yapmadan işeyebiliyorsanız, her seferinde TAK yapmayabilirsiniz. Kendi başınıza işeyin, günde birkaç sefer de TAK yapın (Tabii işediğinizde mesanede ne kadar idrar kaldığına bağlı bu önerim)
  • Kesinlikle günde 2-3 litre su için.
  • İlla ki haftada 3-4 defa Solgar 1000 mg'lık C vitamini için.
  • Ayrıca şurada andığım ürünlerden birini de özellikle enfeksiyonun oluşmaya başladığını hissettiğinizde günde bir adet olmak üzere için: http://www.engelliler.biz/forum/sag...nlemek-icin-100-bitkisel-icerikli-haplar.html
  • Aynı anda hem C hem bu ilaçları kullanacaksanız, bir gün birini diğer gün diğerini için...
  • Bakteri ürediğinde kültür testi yaptırmadan asla antibiyotik kullanmayın! Doktor verse bile kullanmayın! Kültür testi yaptırın ve onun sonucuna göre doğru antibiyotiği doğru süre kullanın. Asla kafanıza göre geniş spektrumlu antibiyotikler kullanmayın! Kullanırsanız bakteriler dirençli hale gelir.
  • Mesane iç basıncını azaltıcı Mictonorm vb. bi ilaç kullanın.
  • Enfeksiyon ağırsa, 2-3 gün sabit sonda kullanılabilir. Bu sayede sıvı tüketimi arttırılabilir ve mesanenin temizlenmesi sağlanabilir.

bana doktorum kaeteri elimi kullanarak sokabileceğimi soyledı bende oyle yapıyorum tabiki iyice yıkadıktan sonra elimi baska yerle temas ettirmiyorum.

Hayır hayır, elle itmek çok çok çok risklidir. Düşünün, üreyen bakterilerin neredeyse tamamı elimizden bulaşır...
Ki, yukarıda da yazdığım gibi, kateteri ambalajının arasına sıkıştırın ve ambalaj yardımıyla tutup itin/çekin. Bu hem çok kolaydır hem de elden bakteri bulaşma riskini sıfıra indirir.

arkadaslar benide mesane sorunum var antibiyotikler fayda etmiyor vucudum bagisiklik kazanmis bezkullaniyorum bununicin oluyormus bilgisi olanvarsa yazin futfen

güvendiğim bir kaynaktan bu konuyu buldum belki senin sıkıntılarını hafifletebilir
geçmiş olsun

İdrar Kesesi Zayıflığı
Sık idrar yapma ihtiyacı, zor ve ağrılı idrar yapma, istek dışı idrar zorlaması, idrar ihtiyacı için gece uyanma, idrar kaçırma gibi şikayetlere genel olarak idrar kesesi zayıflığı (Neuralgia vesicae) denmektedir.

Hastalığın nedenleri arasında hormon dengelerinde değişim (hamilelik, menopoz), idrar yolları iltihabı, ışın tedavisi, üşütme ve sinirsel etkiler sayılabilir. Kadınlarda daha sıklıkla görülmektedir.

Hafif ve orta şiddetteki şikayetlerde bitkisel ilaçlar kullanılmalıdır. Çok ağrılı idrar zorlaması ve idrar yaparken ağrı, idrar kaçırma durumda hekim gözetiminde tedavi uygulanmalıdır.

Hormon dengelerinin sağlanması ve bağışıklık sisteminin desteklenmesi için her yıl 6-8 ay süreyle çörekotu yenmesi tavsiye edilebilir.

Tedaviye destek olarak günde 2-3 litre su içilmeli, alkol, kahve içilmemeli, idrarı asitli hale getiren süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, narenciye meyveleri, ıspanak, çilek, baharat yenilmemeli, bulgur, pirinç, patates, meyve ve sebze yenmelidir.

Dahilen Kullanım Bitkisel İlaçlar:
Altınbaşak otu: İdrar artırıcıdır, hafif kramp giderici etki gösterir, iltihaplanmayı önler, mikrop öldürücü etkisi vardır.
Kullanım süresince günde 2-3 litre su içilmelidir.
İnce kıyılmış 2 çay kaşığı ot fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3-4 defa içilebilir.
Huşağacı yaprağı ve ayı üzümü yaprağı ile birlikte kullanılması etkiyi artırır.

Canotu kökü: Kramp gidericidir. Hazır ilaç tarifine göre kullanılır.

Kabak çekirdeği: İdrar şikayetlerinde kullanılır. İdrar kesesini kuvvetlendirir. Günde 10 gr çekirdek içi 2-3 defada yenir. Etkisi uzun sürede ortaya çıkar 4-5 ay süreyle kullanılmalıdır.
Altınbaşak otu ve bitkisel sakinleştirici ilaçlarla (Kediotu kökü, şerbetçiotu çiçeği, lavanta çiçeği, depresyon halinde sarı kantaron) birlikte kullanılması daha etkilidir.

Tedavi amacına uygun olarak idrar artırıcı, iltihaplanmayı önleyici, mikrop öldürücü bitkisel ilaçlardan yararlanılabilir (Bakınız: İdrar yolları iltihabı ve yıkama tedavisi).

Çörekotu: Günde toplam olarak 15 gr çörekotu yenir. Bu miktar 2 veya 3 e bölünerek yemeklerden 30 dakika önce öğütülüp, az suyla yenir. Rendelenmiş bir elma veya armuda öğütülmüş çörekotu katılarak da yenebilir. Şeker hastası olmayanlar, pratik olması açısından haftalık kullanım miktarını öğütüp bekletmeden tahin-pekmeze karıştırarak yiyebilirler. Dişleri sağlam olanlar çiğneyerek yerlerse diş eti bakımı da yapılmış olur.Öğütülmüş olarak hazır satılan çörekotu alınmamalıdır, çok zararlıdır.

Not: 1- Çörekotu hamilelik döneminde yenmemelidir. Doğuma bir hafta kala başlanıp emzirme süresince yenirse anne ve çocuk sağlığı açısından çok faydalıdır.
Çörekotu yeterli miktarda omega-3 ihtiva eder, ilave olarak omega-3 takviyeli gıdalar yenmemelidir.
2- Hamilelik, emzirme dönemi ve çocuklarda kullanılması sakıncalı bitkiler dikkate alınmalıdır.

İdrar yolları iltihabı ve yıkama tedavisi

İltihaplanmaya dışarıdan idrar yollarına giren genellikle bakteri, nadiren virüs veya mantarlar yol açar.

Hamilelik, şeker hastalığı, bağışıklık sistemi zayıflığı ve idrar yollarındaki daralma halinde bu iltihaplanma daha ciddi sonuçlara neden olabilir.

Hastalık belirtileri arasında ağrı, idrar yaparken yanma, sık idrar yapma ihtiyacı, karın boşluğunun alt kısmında ağrı sayılabilir. İdrarda kan görülebilir. İdrarın kokusu değişebilir ve idrar bulanıktır.

Ağrı ve ateş görülmeyen basit iltihaplanmalarda bitkisel ilaçlar tek başına tedavi edici olarak uygulanabilir. Antibiyotik ilaçların kullanılması gerekiyorsa, birlikte ve antibiyotik kullanımından sonra idrar artırıcı bitkisel ilaçlar destek tedavi (yıkama tedavisi) olarak kullanılır. Böylece hem dokular korunmuş olur ve hem de hastalık yapıcı unsurlar tamamen uzaklaştırılmış olur.

Tedavi:
Kramp giderici, ağrı dindirici ve idrar artırıcı olarak altınbaşak otu ve atkuyruğu otu kullanılabilir.
İdrar artırıcı olarak yıkama tedavisinde altınbaşakotu, ardıç meyvesi, huş ağacı yaprağı, ısırgan yaprağı ve otu, kayışkıran kökü, selamotu kökü, taze fasulye kabuğu kullanılabilir.
İdrar yollarında mikrop öldürücü olarak bayır turpu kökü, latin çiçeği otu, santal odunu, su teresi otu kullanılabilir.

Tedavi amacına göre yukarıda belirtilen gruplardan birer bitki seçilebilir.

Tedaviye destek olarak günde 2-3 litre su içilmelidir, bu yıkama tedavisinde önemlidir. Alkol, kahve ve baharat kullanılmamalıdır. Et, süt ve süt ürünleri, ıspanak, portakal, limon, greyfurt ve çilek yenmemelidir. Bulgur, pirinç, patates, meyve ve sebze yenmelidir.

Dahilen Kullanılan Bitkisel İlaçlar:

Altınbaşak otu: İdrar artırıcıdır, hafif kramp giderici etki gösterir, iltihaplanmayı önler, mikrop öldürücü etkisi vardır. İdrar yolları yıkama tedavisinde uygulanır, kullanım sırasında günde 2-3 litre su içilmelidir.
İnce kıyılmış 2 çay kaşığı ot fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak yemek aralarında içilir.

Ardıç meyvesi: İdrar artırıcıdır, kramp giderici etki gösterir. Kullanım sırasında günde 2-3 litre su içilmelidir. 4-6 hafta kullanılabilir.
İnce kıyılmış veya dövülmüş 1-2 çay kaşığı meyve fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Günde 2-3 defa çayı taze hazırlanarak içilir.

Ayrıkotu kökü: Mikrop öldürücü etkisi vardır
İnce kıyılmış 2 çay kaşığı kök fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 15 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3-4 defa içilebilir.

Bayırturpu: Mikrop öldürücü etkisi vardır. Günlük ortalama olarak 20 gr taze turp kökü yenir. 4-6 haftadan uzun süre kullanılmamalıdır.

Huşağacı yaprağı: İdrar artışı ile vücuttan su atılmasını sağlar. Kullanım süresince günde 2-3 litre su içilmelidir.
İnce kıyılmış 1 yemek kaşığı yaprak fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10-15 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3 defa içilir.

Isırgan yaprağı ve otu: İdrar artırıcıdır. Kullanım süresince günde 2-3 litre su içilmelidir.
Kıyılmış 2-3 çay kaşığı yaprak ve ot fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Günde 3 defa çayı taze hazırlanarak içilebilir.

Kayışkıran kökü: İdrar artırıcıdır. Kullanım süresince günde 2-3 litre su içilmelidir.
İnce kıyılmış veya öğütülmüş 2 çay kaşığı kök fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 30 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilir.

Maydanoz kökü ve otu: İdrar artırıcıdır. Kullanım süresince günde 2-3 litre su içilmelidir. İnce kıyılmış 1 yemek kaşığı ot veya 1 çay kaşığı kök fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3 defa içilir.

Selamotu kökü: Kramp giderici ve idrar artırıcı etkisi vardır. Kullanım süresince günde 2-3 litre su içilmelidir. İnce kıyılmış veya dövülmüş 1-2 çay kaşığı kök fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilir. Mikrop öldürücü ve idrar artırıcı diğer bitkisel ilaçlarla birlikte kullanılabilir.

Suteresi otu: mikropların üremesini engeller. İnce kıyılmış veya dövülmüş 1 çay kaşığı ot fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir,fincanın ağzı kapalı olarak 5 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilir, 6 haftadan uzun süre kullanılmamalıdır. Mikrop öldürücü ve idrar artırıcı bitkisel ilaçlarla birlikte kullanılarak etkisi artırılabilir.

Taze fasulye kabuğu: Tuz kaybına neden olmadan hafif idrar artırıcı etkisi vardır. Kullanım süresince günde 2-3 litre su içilmelidir. İnce kıyılmış veya dövülmüş 1 yemek kaşığı kabuk fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak yemek aralarında içilir. Mikrop öldürücü bitkisel ilaçlarla birlikte kullanılır.

Not: Çok sayıda uygulama seçeneğinden bazıları burada belirtilmiştir. Bitkilerin tanıtımı bölümünde belirtilen özellikler incelenmeli hamilelik, emzirme dönemi ve çocuklarda kullanılması sakıncalı olanlar bitkiler dikkate alınmalıdır.

Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, / Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ,

piyeloseptly 50 mg 30 tablet...fiyat 3.5 tl...

Geceleri yatarken 2 adet bu ilaçtan alırsanız idrar yollarını temizliyor. Bu ilaç idrar yolları antiseptiği. Sürekli tak yapanlar için günlük 2 adet almak yeterli. Bana da üroloji doktoru önermişti. Takı bıraktığım için artık kullanmıyorum. Sadece enfeksiyon olursa kullanıyorum. Enfeksiyon kaptığımda 6 saat arayla 2 tane alıyorum 1, 2 günde enfeksiyonun canına okuyor. Prospektüsünde gerekli açıklamalar var.

Ayrıca sarımsak ve soğan doğal antibiyotiktir.

Kesinlikle asla ve asla el değmemeli katatere. Sadece buna dikkat et bence büyük ölçüde kurtulursun. Oturan Boğa'nın dediklerini de harfiyyen uygulamalısın. Şimdisen geçmiş olsun.

Bu konuda benim bir numaralı tespitim, enfeksiyondan korunmak için tespit ettiğin en kritik konu, 4-5 saatte bir mutlaka TAK yapmaktır. Asla asla ama asla iki TAK arasında 5 saati geçen bir süre olmasın. Gece de dahil buna.
Ve hatta enfeksiyon varsa, 2-3 gün sabit sonda kullanıp, içilen su miktarını çoğaltıp, bu yolla mesaneyi temzilemek lazım. Sonrasında gerekiyorsa birkaç gün daha 3 saatte bir TAK yapılabilir... Ancak enfeksiyondan kurtulduktan sonra 5 saati geçmeyen aralıklara dönülmeli...

Kefiri bende denedim evet doğruluk payı var bağışıklık sistemini güçlendiriyor haliyle daha az enfeksiyon riski oluyor ve kaçaklar azalıyor fakat kefirin birde dezavantajı var kilo aldırıyor.. Ben bu yüzden bıraktım içmeyi..
Maalesef bende uzun aralıklarla tak yapıyorum mecburen işyerinde olduğum zamanlarda tak yapamadığım için bazen 7-8 saat tak yapmadığım zamanlar bile olabiliyor.. Enfeksiyonlarla eskisi kadar uğraşmıyorum fakat benimde mesanem çok aktif olduğu için kaçaklarla hala başım dertte.. Bir türlü bu işin düzenini sağlayamadım.. Şu anda emselex 15 mg kullanıyorum ama 250 -300 cc en fazla mesanemde duruyor..

valla bu konuda benimde söyliyecek iki çift lafım olacak

ben de yaklaşık 3 seneden fazla tak yapıyorum günde 5 defa tak yapıyorum
be nde hazır 500 lt hazır su alıyorum bir hafta bu suyla ıslayıp yapıyorum ayrıca günlük 2 adet(sabah akşam) pyolesptly kullanıyorum bu ilacı kullanırsan sorun yok fakat ilacı kestikden sonra hemen kaçaklar başlıyor ve beni kepaze ediyor sonra uğraş temizlemek tam bir haftamı alıyor
şuan hi-slip kullanmaya başladım önceden my cth diye bir marka kullanıyodum siteden hi-slip deneyeyim dedim maalesef bir fark olmadı gene ortalık battı yuh bıktım valla ben tak yaparken ellerime muyene eldiveni takıyorum maalesef ne yaparsan yap çözümü bulamadım allah kolaylık versin

merhaba murat önce geçmiş olsun diyorum tak yaparken sterillik cok önemli nekadar dikkat etsende enfeksiyon önlemek zor teknoloji ilerliyor şimdi bıcakcıların yeni cıkardığı tak sondası çok uygun kacaklar için prezervatif sonda ile çözüm bulabilirsin bıcakcıların sondasında istersen numune gönderebiliriz tel 5427415161

Tak yaparken antibakteriyel ıslak mendiller var, silme işlemini onla yapabilirsin.Kullandığın sondanın sertliği çok önemli, tek noktadan tutup mesane giren kısma kesinlikle temas etme.Ben may cath kullanıyorum 14*40 kendinden jelli.Özellikle kendinden jelli olması bakteri riskini çok azaltıyor.Ekstra brokoli ve lahanayı haşlatıp üstüne biraz pul biber ve limon sık suyunu bol bol iç, kendisinide yersen olur:))Bide etek traşını sık sık ol ondanda bakteri bulaşabilir.Şunuda ekleyim bol bol egzersiz yap.Beden hareketle endorfin hormonu salgılar hem kendini daha mutlu hissedersin hemde direncin artar:)))

Ben de piyeloseptyl kullanıyorum, çoğu kez antibiyotiksiz atlatıyorum.

bende e.coli öok ürüyo en az aydi bir kültür testiyle ilaç kullanıyrm ama diyalize girdiğim için idrar az geliyooo onun için mi sık enfeksiyon oluyooo

arkadaşlar belki herkesin çok tepki vereceği bir cözüm söyliyeceğim.
2003 den beri bende tak yapıyorum. aynı sorunları bende çok yaşadım. nefrit bile geçirdim. antibiyotikden kaçaklardan kafamı kaldıramıyordum. oturan boğa kardeşimizin hijyen için sölediklerine katılıyorum.
ama ben 3 yıldır işimden de dolayı alkol alıyorum. alkol mesanemdeki tüm mikropları temizliyor. günde bir bira içmekden kaçınmayın derim.
bak idrarına azıcık tortu görürsen aç kardeşim kendine bir adet bira hızlıca iç. ama sakın unutma idrarın çabuk gelecektir. tak zamanını iyi ayarla ve gene bence tak yapmakdan kaçınma. ne kadar az idrarını mesanende tutarsan o kadar az üre olur.
ben bu aralar sürakli tak yapıyorum ve alkol alıyorum. 3 yıldır da hiç idrar yolu enfeksyonu olmadım. alkolik oldum belki ama :)

riskli ama kardeşim olkolik mi olalım sonra peki tıpta bu e.coli durduracak ilaç yokmu.....

arkadaşım dediğin doğru tabi ama alkole bakışı açısı herkesin faklıdır. ben sadece yaşadığım ve sonuç aldığım bir yöntemi söledim .tabiki yine unutmamaklazım ki. ben alkolü enfeksyon kapmıyım diye başlamadım sevdiğim için içiyorum. sonuç olarakda bana artısı bu oldu.
bunun dışında inan 3 yıldır hiç ilaç kullanmıyorum.
gene yaşadıklarıma dayanarak söylüyorum. kışın bu olay daha çok oluyor. ayak sıcaklığına çok dikkat et. dışarı çok çıkan birisi isen kışın mutlaka ayaklarını ısıt. ben bir adet fön makinası aldım. ayaklarımı ısıtıyorum her fırsatda. ayakların soguk kalır ve geceyi uyurken öle geçirirsen soguk ayak direk böbrekleri zorluyor. enfeksyon riskini artırıyor.

söyliyebileceklerim bukadar. allh kolaylık versin

Alokolün mesanede bakteri üremesini önleyici bir yanı olmaz, ama bira içince hemen ve bolca idrara çıkartıyor olması dolaylı olarak mesanenin temizlenmesine katkı sağlamış olur. Bence güzel ve keyifli bir seçenek :)

Yasin, ayda bir antibiyotik kullanıyor olman bence doğru değil. Kullanmadığında ne oluyor? Mesaneyi TAK'la mı boşaltıyorsun? Kaç saatte bir mesaneyi boşaltıyorsun? Mesane tam boşalıyor mu?

Üst Alt