Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çok sık enfeksiyon olmaya başladı. Ayda iki defa antibiyotik kullanır oldum..?

bülent bey e her zaman ki gibi katılıyorum.

öncelikle mesanenin tam olarak boşaltılması çok önemli içerde kalan veya geç yapılan içerde bekleme yapan idrar büyük olasılıkla üre yapıyor ve bakterileşiyor.
alkol konusuna gelince idrarımdaki bulanıklık çoğaldıkca içki miktarımı artırıyorum. bir süre sonra böbrekler alkol miktarı artınca damıtımı yapmakda zorlanıyor. bu zaten çok fazla alkol aldığım zaman idrar kokumdan alkol kokusu alınmasıyla da belli oluyor. bu durumda mesaneme alkol az bir miktar bile geçse mikrop filan kalmıyor. zaten eski zamanlarda ingilterede alkol tüketiminin çok artma sebebi de içme sularının pis ve mikroplu olasından dolayı, suda ki mikrobu öldürmek için alkol dökülüp içilmesi ve alkol seçenekleri bu şekilde çeşitlenerek günümüze gelmesiyle gerçekleşmiştir.

bn diyazlize girdiğim için idrar yapamanıyorun yapsamda günlük 400cc onun için atlatamıyorum sanırım böbrek nakli olmayı düşünüyorum o zaman bu e.coli sorun olur mu acaba diyo sordum kullanmassam kültürde üreme çıkıyo abii evet tak yapıyrm 4 saatte yapıyordım tabi diyalizden önce tam boşalıyor sanırım çünkü mesane süper dedi doktor...

mediha işyerinde sana ait özel odan var mı

arkadaşlar eldiven giysek yine oluşut mu enfeksiyon bn sadece eldiven giyiyiyo annem sonra yapıyorum tak ı ve çıkarıyorum tamam tabi batikon u kesinlik le siliyorum...

Yasin, eldiven takmana gerek var mı? TAK yaparken sondayı sonda poşetinin arasına alıp el değmeden itebilirsin.

Alkol almayı zaman zaman benim de canım istiyor ve makul düzeyde içiyorum da,ancak bunun bir tedavi yada korunma yöntemi olabileceğini düşünmüyorum.Bir iki bir film,maç ve dost sohbetleri için en ideal eşlikçi ama alkolün vücuttaki su ve mineral tüketimini arttırdığını unutmayalım.

Maalesef bu başlığa yazdığımda yoktu işyerinde bana özel oda ama artık özel engelli lavabosu yapıldı. Şimdi daha sık aralıklarla tak yapıyorum. Vesicare diye bir ilaç kullanıyorum ama hala kaçaklar devam.. ben bu işin çözümünü bulamadım bir türlü.

En son 30 Mart'ta yazmışım buraya. O günden sonra tekrar doktoruma gittim mesanem 200 - 300 cc den fazla tutmuyordu ve vesıcare bana yan etkileri çok fazla olmaya başlamıştı.. Birde kasılmayla birlikte bende kaçaklar oluyordu. Doktorum ilacımı değiştirdi emselex 15 mg kullanıyorum günde bir defa ve kasılmalar içinde lioresal kullanıyorum sabah akşam. Şu anda 400- 500 cc ye yükseldi mesane kapasitem. Kasılmanın benim kaçaklarımda payı çok büyükmüş ve bu güne kadar hiç bir doktor bunun için bana ilaç önermemişti.. Şu anda yine kaçaklar var fakat eskisine göre sosyal hayatta daha rahatım. Eskiden bir saatte kaçaklar varken, 3 - 4 saat arayla tak yapıyorum şimdi.

İdrar yolu enfeksiyonu sürekli kronik bir hastalıkmıdır?Tamamen ortadan kalkması mümkün değilmidir?

Enfeksiyonun en büyük nedeni, içerde idrar kalması.Nörojen mesane ve buna benzer sinir hastalıklarında idrar enfeksiyonları kronikleşebiliyor.Mesanede taş oluşumlarıda bu hastalığa davetiye cıkartabilir.Üroloji doktorundan yardım alsan iyi olur.

Mesane enfeksiyonunu önlemenin ilk şartı günde 5-6 defadan az TAK yapmamaktır. İdrar mesanede ne kadr uzun süre kalırsa, bakteri üreme olasılığı o kadar artar.

Not: En son ne zaman mesane enfeksiyonu olduğumu anımsamıyorum bile! Arada bir yoklar gibi oluyor, o dönemde içtiğim su miktarını ve günlük TAK adedini yükseltiyorum, bakteri üremeden atlatıyorum... Yani idrar yolu enfeksiyonu ille de olacak diye bir şart yok.
Bugünlerde karnıbahar mevsimi. O kürü yapmanızı öneririm: http://www.engelliler.biz/forum/sag...nibahar-maydanoz-vb-bitkilerin-kullanimi.html

Benim kalçada tümör var sinire komşu olan..Faruk34 belkide o yapıyor idrar yaptıktan sonra ütertada hafif ağrım oluyor..ürolojide prostat muayneden tutun ne gerekiyorsa yaptım:(..bir dr kronik prostat dedi diğeri hiç bir şeyin yok dedi stresmiş..napçağımı bilemiyorum:(moralim çok bozuk..oturduğum vakit kalçay,bel,ayak sızlamalarıyla..genital bölge etkileniyor...moralim bozuluyor..enfekte dururmum mikrobumda yokki:(

Üst Alt