Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çoklu engellilik hali var. Oran hesaplamada destek olabilir misiniz?

kamilfatih

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
14.05.2014 tarihinde KARDİYOVASKÜLER SİSTEM - ESANSİYEL HİPER TANSİYON % 10 KARACİĞER TRANSPLANTASYON DAN % 70 , TİP - 1 DİYABETTEN % 30 BİLATERAL HUMERUS AVASKÜLER NEKROZU + SOL FERMUR AVESKÜLER NEKROZU + SAĞ AYAK BİLEĞİ EKLEM KONTRAKTÜRÜ % 32 TOPLAMDA % 87 LİK BİR RAPOR VERDİLER .

geçen sene 29.09.2016 tarihinde başarılı bir sol kalça protez ameliyatı geçirdim. bu duruma göre özürlülük oranımda bir değişme olabilirmi ...

ayrıca ameliyatı yapan dr. sağ kalçam içinde ameliyat olmam gerektiğini belirtti... bana özürlülük oranım konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim ... hayırlı günler

@kamilfatih
Rapor tarihin 2014,o dönemden bugüne rapor oranlarında düşme oldu yani o dönem almış olduğun %87 lik raporun yeni sisteme göre belkide çok çok aşağılara düşe bilir.

Çoğu arkadaşımızın başına bu sebebden dolayı bayağı bir sıkıntı geldi istersen raporunla hiç kafanı bulandırıp sıkıntıya girme derim.

Çoklu hastalıklarımla alabileceğim oran ne olabilir?

Arkadaşlar 2015’te geçirdiğim ameliyat sonrası FAP sebebiyle subtotal kolektomi %75 engel raporum var.
2017 sonunda total kolektomi ameliyatıyla tam organ kaybına döndüm ve mevcut şartlarım bakanlığın yayınladığı yönetmelikteki kolon hastalıkları sekmesindeki en üst orana tekabül ediyor.

Benim asıl sorum şu: total kolektomi
sol gözde %20 görme kaybı
akciğer ve böbrekte çok sayıda nodüller
bel fıtığı
boyun fıtığı
mide fıtığı

Mevcut hastalıklarımla alabileceğim maksimum oran ne olur. Konu üzerine iki yıldır araştırma yapıyorum ama net olarak bir şek şekillenmiyor aklımda yardımlarınızı bekliyorum.

AD2008
oncelıkle merhaba sunu total koloktomı olmus ve engelli raporu almıs bırı olarak nasıl degerlendırıldıgını ve oranları kısaca bahsedeyım

Total koloktomı olma sebebınle baglantılı olarak ıkı oran verılıyor bırıncısı olma sebebın yanı rahatsızlıgın devam edıyormu ve sıddetı ne oranda bu ayrıca puanlanıyor burada FAP demıssınız ama kansere cevırmeden oncesınde amelıyat oldunuz gıbı bir anlam cıkarıyorum kansere cevirseydı CA yazardınız. ve anladıgım kadarıyla su an ıcın herhangı bır rahatsızlıgınız yok FAP ile ilgili buradan herhangı bır puan gelmez

ikinci puanlama cerrahi müdahele ile ilgili stoma acıldımı mevcut mu yoksa kapatıldımı poj yapıldımı gibi ama burada verılecek puanda en fazla %25 dır genelde %20 verılır maksimum ise %25 dır

akcigerler ve böbrekler konusunda birsey dıyemıyecegım ama kalın bagırsagın olmaması sebebı ıle kendım için her iki böbrekte olusan taşlar için de birden fazla operasyon gecırmeme ragmen medıcal tedavi goremedıgım ıcın %30 sadece bobreklerden aldım bunu ek bılgı olarak verebılırım . tek bobrek oranı % 20 idi

umarım ısınıze yarar kolay gelsın

Ben engel oranları yönetmeliğini incelediğimde kalın bağısaktaki hastalıklar sekmesinde %80e denk gelen sıkıntıları hali hazırda yaşıyorum. Evet CA değilim allaha şükür ama hayat kısıtlamalarım çok yorucu boyutta diyebilirim. Maksadım kendimi acındırmak değil Allahıma şükürler olsun sağlıklı yaşıyorum ama herşeyi yiyememek sık sık bağırsak rahatsızlıkları yaşamak gibi tekrarlayan durumum var. Ayrıntısıyla yazınca sırf bu bile %80 e uyuyor.

Böbrekteki ve akciğerdeki nodüller iyi huylu çıktı şimdilik inşallah ömrümün sonuna kadar da öyle kalırlar. Hayırlısı diyelim verdğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Ama elbette ki yukarıda saydığım bütün hastalıklarım için saygıdeğer üyelerimizden genel bir bilgi alabilirsem diye beklemekteyim halen. İy günler dilerim herkese

AD2008
Öncelikle geçmiş olsun
Bende ilk bu işlere girerken daha yüksek oran düşüncesine katılıyor iş gorememezlik engel oranlarında 80 oranı dogrudur ama engelli raporunda karşılıklar 25/50/75 olarak olur bende onlar rahatsızlıklar karşılığında verilir şu anki rahatsızlıklarının eğer karşılığı varsa 75 alabilirsiniz bakmaniz gereken cetveli ekledim şu anki durumunuzu net yazmadığınız dan sadece Total kolostomi için yazdım hastalık için eki inceleyebilirsiniz umarım yardımı dokunur
d6310f8b371e120cbb4ff74319770e52.jpg

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben bu tabloyu zaten biliyorum. mevcut raporum da bu tabloya göre sınıf 4'ten verildi benim merak ettiğim konu göz bel boyun mide fıtığı ve nodüllerin engel oranıma katkısı olur mu noktası zaten. Bu raporu baştan sonra okudum kendim de diş hekimiyim ama benim bile anlamakta zorlandığım tıbbi terimler yer alıyor. ayırımını yapmakta güçlük çektiğim için benzer durumda ya da benzer hastalıklardan oran almış arkadaşların aldıkları raporları ve kapsamını merak ediyorum zaten.

AD2008
selamlar total koloktomı sonrası %25 ekleyebılırsın dıgerlerı ıcın bısey dıyemıyecegım oda oranınızı 82.5 a cıkartır dıgerlerı ıcın ise

tek goz un gorme kaybı tamamı ıcın %32 oldugunu bılıyorum ama %20 kayıp ıcın ne oran verılır ne yazıkkı bılgı sahıbı degılım

fıtıklar konusunda asagıdakı oranlara gore on degerlendırme yapabılırsınız

(Boyun fıtığı) Tablo 1.2- Servikal omurganın özürlülük oranları (yaralanma modeli).

I: Klinik bulgu yoktur, nörolojik kayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur: % 0

II: Öykü ve muayene bulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adale spazmı vardır, omurganın hareket genişliği asimetrik olarak azalmıştır veya radiküler ağrı var ancak objektif bulgu yoktur, yapısal bütünlükte bozulma yoktur Veya Hastada klinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynı seviye ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi ile düzelmiştir Veya Kırıklar: (1) bir vertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterior eleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veya transvers proses kırığı vardır:% 8

III: Belirgin radikülopati bulguları vardır; dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, refleks kaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır; bulgular elektrodiagnostik testler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta disk hernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1) bir vertebra cisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyen posterior eleman kırığı. Her durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadan iyileşir : % 18

IV: Hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma veya bilateral veya çok seviyeli radikülopati; hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma, fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2 komşu vertebrada öne-arkaya 3,5mm’den fazla hareket olması veya açısal hareketin 11 dereceden fazla olması; bir hareket segmentinde gelişimsel füzyon veya cerrahi artrodeze bağlı tam veya tama yakın hareket kaybı olması. Hareket segmentinin bütünlüğü ile ilgili bulgular varsa kategori III’deki radikülopati bulguları aranmaz Veya Kırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın vertebrada %50’den fazla kompresyon : %28
V: Üst ekstremitede yardımcı cihaz gerektirecek ciddi fonksiyon kaybı; tek seviyede total nörolojik kayıp veya çok seviyede ciddi nörolojik fonksiyon kaybı vardır Veya
Kırıklar; spinal kanalda yapısal bozukluk ile birlikte üst ekstremitelerde ciddi motor ve duyu kaybı vardır: % 38

(Bel fıtığı) Tablo 1.1- Lomber omurganın özürlülük oranları

1: Klinik bulgu, nörolojik kayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur: % 0

2: Öykü ve muayene bulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adale spazmı vardır, omurga hareketliliği asimetrik olarak azalmıştır veya radiküler ağrı var ancak objektif bulgu yoktur; yapısal bütünlükte bozulma yoktur veya Hastada klinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynı seviyede ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi ile düzelmiştir veya
Kırıklar: (1) bir vertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterior eleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veya transvers proses kırığı.: % 8

3: Belirgin radikülopati bulguları vardır, dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, refleks kaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır, bulgular elektrodiagnostik testler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta disk hernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1) bir vertebra cisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyen posterior eleman kırığı. Her iki durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadan iyileşir.. : % 13

4: Hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma olması; fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2 komşu vertebrada öne-arkaya 5mm’den fazla hareket olması veya tutulan hareket segmentinde bitişik hareket segmentine göre 11 dereceden daha fazla açısal hareket olması. Lumbosakral eklemin yapısal bütünlüğünde L4-5’de 15 dereceden fazla açısal hareket olması ile tanımlanan kayıp olması. Kas spazmı ve ağrı mevcuttur. Veya Kırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın bir vertebrada %50’den fazla kompresyon (2)nörolojik motor bozukluk olmaksızın fraktur veya dislokasyonla birlikte çok seviyeli omurga segment yapısal bozukluğu : % 23

5: Kategori III ve IV’ün kriterlerini karşılar, hem radikülopati hem hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma vardır; kategori III’deki gibi alt ekstremitelerde atrofi veya dermatomal dağılım ile uyumlu refleks kaybı, ağrı ve/veya duyu değişiklikleri veya elektronöromyografik bulgular ve kategori IV’deki gibi hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma Veya Kırıklar: (1) tek taraflı nörolojik bulgu ile birlikte bir vertebra gövdesinde %50’den fazla kompresyon: % 25

Bel ve boyun fıtıklarının sizde yol açtığı kısıtlılık doktor tarafından değerlendirmesi gerekir.

kolay gelsın

Çoklu hastalıklarla alabileceğim rapor oranı % kaç olabilir?

Merhaba arkadaşlar

Kamu görevlisiyim. %40 ve üstü engel oranı alabilirsem emekli olmak istiyorum. Yoruldum, bunaldım, sıkıldım vs.

Yaklaşık 5-6 ay evvel mide kanseri tanısıyla ameliyat oldum. 9 cm. çapındaki kitle (malign neoplazm) midemin 3/4’ü ile birlikte alındı. (Alınan kısmın ağırlığı 1312 gram) Koruma amaçlı ilaç tedavim ve sürekli kontrollerim devam ediyor. Gerek kanser ilaçlarının yan etkisi, gerekse kalan midemin emilim problemi yaşaması sebebiyle toparlanamayan kan değerlerim için de devamlı surette emilimi tedavi eden ilaçlar ve genelde iğne şeklinde vitamin alıyorum. Bu rahatsızlık nedeniyle bağırsak ve pankreas sorunları da yaşıyorum. Bakalım inşallah bağırsak ve pankreasımda sorun çıkmaz.

Dizimde patella bozukluğu, Grade 3 menisküs yırtığı, kist, ön çapraz bağda kopmaya yakın gerilme vs. vardı. 1 ay önce ameliyat oldum. Şikayetlerim azalacağına arttı. (Hareket kısıtı, ağrı vs) Dün kontrole gittim. MR ve röntgen çekildi. Çıkan sonuçla ameliyat öncesi çıkan sonucu karşılaştırdım. Daha ağır bir bilanço ile karşılaştım. Doktor cevap bile veremedi. Çok garip deyip 15 gün ilaç ve fizik tedaviden sonra tekrar bakalım dedi.

Boynum, belim ve sırtımda her birinde üçer beşer fıtıklar, düzleşmeler, sinyal kayıpları mevcut.

Tabi bu kadar derde psikoloji de sağlam değil. (Bir sene önce kadar bipolar bozukluk tanısıyla ilaç tedavisi önerilmişti)

Neyse benim suallerim şunlar:

1)

-Mide kanseri ile ilgili olarak;
a) Kanser için Onkolojiye
b) Midedeki organ kaybı ve diğer rahatsızlıklar için Gastroenterolojiye

-Dizim için Ortopediye

-Fıtıklarım için Beyin Cerrahiye gideceğim doğru mudur?

2)

Şu an tedavi gördüğüm rahatsızlıklar için devamlı tahlil yapılıyor , MR, röntgen vs. çekiliyor. Bu sonuçları ilgili doktorlara göstermem bana zaman kazandırır doğru mu?

3)

Bir de sizce bu rahatsızlıklar %40 ı geçmeme yeter mi yoksa psikiyatri’yi de muayene olacağım bölümlere ekleyeyim mi?

Uzun yazıp meşgul ettiğim için özür diler, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

hazansairi
Merhaba:

1)

-Mide kanseri ile ilgili olarak;
a) Kanser için Onkolojiye
b) Midedeki organ kaybı ve diğer rahatsızlıklar için Gastroenterolojiye

(Cevap) Evet ayrıca onkolojide değerlendirme yapacaktır

-Dizim için Ortopediye

(Cevap) ortopedi ve fizik tedavi değerlendirme yapacaktır

-Fıtıklarım için Beyin Cerrahiye gideceğim doğru mudur?

(Cevap)beyin cerrahi ve fizik tedavi değerlendirecektir

2)

Şu an tedavi gördüğüm rahatsızlıklar için devamlı tahlil yapılıyor , MR, röntgen vs. çekiliyor. Bu sonuçları ilgili doktorlara göstermem bana zaman kazandırır doğru mu?

(Cevap)evet yeni tarihliyse tetkikler çoğu zaman tekrar
İstenmiyor.

3)

Bir de sizce bu rahatsızlıklar %40 ı geçmeme yeter mi yoksa psikiyatri’yi de muayene olacağım bölümlere ekleyeyim mi?

(Cevap) psikyatri değerlendirme için en az 6 ay tedavi
Görmeniz lazım ve psikyatriyi dahil ederseniz raporunuz
Süreli olma ihtimali çok yüksek olur
Diğer muayaneleri olun en son duruma göre %40 geçemezseniz sonra psikyatriyi dahil edersiniz

Geçmiş olsun.

Çoklu rahatsızlıklarım var. Sağlık kurulu raporu oranı ne olur?

Merhaba Arkadaşlar;

Tip 1 diyabet

Ağır derecede uyku apnesi

5 li damar değişmesi nedeniyle opere By-Pass

Pulmoner hipertansiyon

hipertansiyon+Hiperlipidemi +Aritmi

Her 2 gözde 2. derece hipertansif retinopati+Huzursuz bacak sendromu+İnfertilite rahatsızlıklarım mevcut.

Rapor almak istesem oranı kaç olur.Bilgisi olan arkadaşlar varsa görüşlerini yazabilirmi?

Çoklu rahatsızlıklarım var. Sağlık kurulu raporu oranı ne olur?

Merhaba
Asd ameliyat oldum,haşimato tiroid,egzama,reyno sendromu,bronşit,migren başlangıcı,kansızlık,kolesterol ve daha önce anksiyete tanısıda konulmuş. Rapor alabilir miyim sizce?

Ben asd kapama ameliyatı oldum.şu şeklinde olaylar gelişti.nefes darlığı yaşıyordum uzun süredir üfürüm varmış ayrıca ama emin değildim.iş yerinde sağlık taramasında ortaya çıktı.iş yeri hekimi ve annem görün dedi.koşuyolu kalp damara gittim.allahın bir lutfu olan doktor çıktı karşıma.üfürüm var dedi testler istedi.eko da çıktı iki adet delik ve bir tanesi atardamara denk geldiği için açık kalp ameliyatı dedi doktorum.bu arada hiç bir yöntem uygun değil dedi.uzun uzun drlere sormaya başladık.döndük dokaştık ilk doktoruma geldik.12:45 gibi aldılar sedyeye uzandım anneme ağlama diye bağırdım ve götürdüler.biraz bekledim sonra ameliyathaneye aldılar.gerzek biri damar yolu açıyordu.iğneyi sokup a olmadı dedi kan gelince oldu deyip iğneyi soktu tekrar.nasıl uyudum bilmiyorum 7 saat sürmüş.19:00 gibi yoğunbakıma vermişler.01:30 da çok uyudum ya biraz uyanayım düşüncesi ile gözlerimi açtım.o lanet solunum borusu ile sabah beşe kadar ağlayarak kusarak 15 dk 20 dk 30 dk diyerek durdum.çıkardıklarında ise özgürlüğüme kavuştum resmen.

denizcelife mrb geçmiş olsun
Belirttiğiniz rahatsızlıklardan %40 alma ihtimaliniz var
Ancak sizdeki etki ve seviyeye göre değerlendirip oran belirler doktorlar bu yüzden kesin sonuç için
yetkilibbir devlet hastanesine engelli raporu için başvuruda bulunmalısınız.

Merhaba bugün epikiriz raporu aldım ameliyat olduğum hastanede skor roma rakamı ile 3 yazıyor.ama diğer net hastalıklarımında listesini aldım.haşimato zaten var.anksiyete tanımlı görünüyor.somatoform bozukluğu nörasteni, dermatit kontakt dermatit kesin görünen hastalıklarım.reyno sendromunu özel bi Dr söyledi ama hiç romotolojiye gitmedim.migren başlangıcı bronşit egzema var zaten.sizce etkili olur mu?yüzde 40 alır mıyım?

Yüzde 60 geçersin ama ağır engelimi olursun orasını saglık kurulu bilir

Çoklu hastalıklarla engelli raporu alabilir miyim?

Merhaba fikrinizi almak istedim.

Eklemlerde iltihaplı romatizma,
Bacaklarımdan gelişim bozukluğu ( dizlerim tam açılmıyor)
Menüsküs yırtığı iki bacakta
Çapraz bağ yırtığı iki bacakta
İki göz 2.5 astigmat miyopsi
Hipertansiyon
Kalpde sağ sol odacıkta anomal büyüklük
Araknoid kist
Epilepsi
Sağ kulakta işitme kaybı
Diyabet 2

32 yaşındayım.

Şeklinde sorunlarım var. Engelli raporu alabilir miyim ve mümkünse kaç alabilirim?

sakatlık oranı cetveli var, 2019'da çıkan ona bakıp hastalıklarınız var mı, varsa kaç veriliyor öğrenebilirsiniz. Sonra balthazard formülü ile hesaplayıp fikir edinebilirsiniz. Gözlerde miyop, hipermetrop, astigmat gibi gözlükle düzeltilebilen kusurlara puan vermezler. Tip 2 diyabetten %20 veriyorlar. Diğer hastalıklar hakkında fikrim yok, bilmiyorum.

Çoklu hastalıklarım var. Sağlık kurulu raporu oranı ne olur?

Merhaba arkadaşlar. Benim problemlerim şu şekilde acaba engel raporunu alabilirmiyim?
Midemde kronik gastrit ve ülser var helico bakteri bulunmuştu
bağırsaklarımda irritabl barsak sendromu var
belimde çatlak, kayma ve fıtık var
boynumda 5 diskte fıtık var
çenemde tme rahatsızlıgı var
haftalık olarak geçirmiş oldugum migren aura ataklarım bulunmakta gözlerim hiçbirşey görmüyor bu atak oldugunda göz ağrım çok şiddetli oluyor
birde ruhsal olarak sıkıntım var anti depresan ilaç ve uyku ilacı kullanıyorum
bilginiz varsa bu rahatsızlıklardan dolayı rapor alabilirmiyim?
şimdiden teşekkür ederim.

ottoman7106
Çok zor gibi görünüyor, psikiyatriden düzenli tedavi ve poliklinik kayıtlarınız varmı?
Tanı olarak anksiyete sanırım?

midemdeki rahatsızlık 10 yıldır ilaç tedavisi kullanıyorum bağırsaklar için 5 yıldır bel için 7 yıl oldu egzersiz ve ilaç olarak boyun için 2 sene oldu bunların tetkikleri var ruhsal sorun için ilk kez ilaç kullandım 1 ay ama 3 yıldır böyleyim gitmek istemiyordum dayanamadım gittim en sonunda sadece ilaç yazdı gönderdi doktor 1 ay sonra tekrar gel dedi ben gidemedim sonra zaten kurula başvurdum cuma günü gireceğim kurula Allah izin verirse

ottoman7106
Anladım, inş istediğiniz sonucu alısınız.
Ama çok zor.
Yinede sonucu benimle paylaşırsan sevinirim/Geçmiş olsun...

rapora başvurma sebebim işyerinde gördüğüm stresten dolayı rapor sonucunu paylaşacağım sizinle

Çoklu hastalıklarımla alabileceğim rapor oranı ne olabilir?

Hayırlı akşamlar bugün engelli raporu için hastaneye gittim ve belgemi teslim ettim ama yazılanları ve bana ne gibi bir oran verilir acaba merak ediyorum lütfen yardımcı olur musunuz teşekkür ederim şimdiden.

https://www.hizliresim.com/h5jvlx5

Psikiyatri,Aknsiyete bozuklu/ kısmen düzelen %20 puan vermiş.
Diğerleri puan belirtmemiş,

Göğüs hastalıkları notu,
Orta derece Astım buna bağlı nefes darlığı(Efor Dispnesi)sık sık atak geçirdiğiniz not olarak düşülmüş,ayrıca Amfizem +

Heyet listesinde göğüs hastalıkları olmadığı için puanlama yapmamış,
heyette görüşülecek ona göre karar verecekler,
Yardımcı63700

OğuzHan112
Yardımcı olup crvapladiginiz için teşekkür ederim. Diğer bölümler acaba birşey verirmi özelikle GÖZ ve Fizik fizik kısmında birşeyler yazmışlarda okuyamadım. Ve son olarak son 7 yıldır devamlı mide ilaçları kullanıyorum ve 14 gun önce endoskopi girdim patoloji sonucum bugün ben belgeleri bitirip teslim ettikten sonra sonuçlandı sonuçlarda bu şekilde acaba onu nasıl belirtebilirim heyete yada tekrardan aynı dahiliye doktoruna gitsem veya heyete vaktinde sunsam?

https://www.hizliresim.com/3aaxikk

Kronik aktif gastrit, kolonileşmiş gruplar halinde mide duvarına zarar veren Helicobacter pylori+ gastrit,ülser, ve kanser. Bunları zaten bu bakteri yapıyor tedavi edilmeli,

Diğer konu,
Patoloji sonucunu heyet sekreterliğine gidip dosyanıza koyabilirsiniz, ama ben ce dahiliye veya genel cerrahi doktoruna gidip sonucu göstermeniz, o sizi yönlendirecektir. Heyete gireceğinizi de söyleyin..
Yardımcı63700

Bilgili arkadaşlardan oran tahmini rica edebilir miyim?

Merhaba arkadaşlar sağlık sorunlarım nedeniyle yıllarca iş hayatında zorluklar çektim zaten 8-9 yıldır çalışmıyorum yeşilkartım var fakat o da sadece hastaneler için geçerli. Gözlerim perişan durumda, sol dizimde bağların kopması sonucu platin var uzun yol yürüme, yokuş, merdiven zaten hayal bazen koltuk değneği kullanmak zorunda kalıyorum. 2 tane sağ, sol kasık fıtığı ameliyatı geçirdim.

Engelli raporu alabilmek için ortopedi ve göz muayenesi oldum.
Ortopedi M25.50 ve R26.2 diye birşey girmiş sisteme. Göz muaynesinde ise doktor hangi birine oran vereyim ki diye kendi kendine sitem etti. Göz için birsürü makineye girdim en son bir yere daha acil gün verildi orayada gözükecekmişim. Göz arkası katarakt bile çıktı. Harf testinde takılan merceklerle sadece en üsttekini iyi bir altındakini zar zor gördüm. Tam tanı sisteme girilmedi ama şöyle kağıtlar verdiler bilgisi olan yazabilir mi acaba ? Birde bunların total oranı tahmini ne olur arkadaşlar ?

Şimdiden Teşekkür ederim herkese...

gfhsotb.jpeg

to8bbgz.jpeg

Engel li raporu alabilirmiyim

3 yıldır teşhis edilmiş belde 3 fıtık vardı şimdi duzlesme oluşmuş sürekli bacak topuk ağrısı ilaçla geciyo..

fizik tedaviye gidicem .
dr, dikkat et ameliyata dönecek gibi dedi.1 km bile yürüsen aşırı agirimoluyo.surekli oturma ve ayakta durmada ağırım oluyo.
boyunda duzlesme var.2 kg luk çanta bile taşırken ağırı yanma oluyo

.topuklarimda kilodan çökme topuk dikeni vardı.
Tüp mide ameliyatı oldum ama istenen kiloya düşemedim hala 30 kg.. vki fazlam var..

ankesitiye depresyon ve farklı hastaliktan 3 yıldan çoktur tedavi görüyorum raporlu ilaclarim var
.sadece kafam uyusuyo.baska bi hayri olmadı..bu sefer başka dr a gittim deyişti. Ilaclari.

idrar kaçırma ile ilgili 2 yıldır raporlu ilacim kullanıyorum.
Gözlük kullanıyorum
Işitme cihazım var.
Acaba tahmini yüzde 40 rapor verirler mi başvursam enazindan çalışmak istiyorum.ihtiyacim var

.ama sürekli ayakta kalmiyom ağır tasiyamiyom.malesef ev dışında hicbiryerde çalışmadım calissmaktan kalabalıktan. bile korkuyorum.ama çarem yok.

belki iskur ona göre yardim eder.is verir.

kpss den lise 69 aldım yaşım 48
Bi yere almadılar. cocukalarim var..okuyo.

yetim maaşı aliyom babadan ama az yetmiyo. Allah razı olsun devletten ama.
Bana neler tavsiye edersiniz. Rapor alma veya işe gitme hususunda.

Teyzem için soruyorum

Birden fazla hastalık engel oranı

Sağlık kuruluna başvurdum gerekli bölümlere yönlendirdi onlar i hallediyorum şuan birden fazla hastalığım var kabaca %kaç alırım merak ediyorum
Tip 2 solunum yetmezliği ve astım
Orta derece uyku apnesi
Boyun düzleşmesi
Bel fıtığı
Ve durmuş hidrosefali

Üst Alt