Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çölyak hastalarına hangi oranda rapor veriliyor?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
merhabalar sizlere bir sorum var çölyak hastalarına %kaç rapor verirler emeklilik için rapor almaları mümkünmüdür askerlikten muafmışlar bildiğim kadarı ile bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim teşekkürler

ya bende çölyak lıyım acaba yuzde 40 altında olursa alamıyorz demı

askerlik için ben onumuzdeki haftalarda sevk alcam gelışmelerı burdan paylaşırım.
ama bıldığım kadarıyla bıhaylı zor alınıyomuş muaflık.

haydarpaşa numunede rapor macerası

ben bu gün numunede 7-8 doktor gezdikten sonra enson iç hastalıkları doktoruna gidiyorsunuz vebenim rahatsızlığımda tip 1diabet ve çölyak var ve gözlerimden rahatsızım bana iç hastalıkları doktoru gerekli şeyleri yazmasına rağmen beni endokrine sevketti ve oda bana 19 temmuza gün verdi tekrar gideceğim şeker için.... gastroenteroloji bana çölyak için fonksiyon kaybı 0 diye yazmış göz 7/10 yazmış ve şeker hastalığı var bana rapor verirlermi sizlerden bilgisi olan varmı ben ne yapabilirim orda bana % kaç rapor verirler nöroloji bana sağlam yazmış bende 1 yıldır iyileşmeyen yaralar var diabetik nöropati diyorlardı bu doktor sağlam yazmış ya bugünkü çekilen ızdırabı anlatsam bitmez bana yeterli rapor vermezlerse ne yapıyım bana yardımcı olurmusunuz herkese teşekkür ederim allah tüm engellilerin yardımcısı olsun

sakatlık oran cetvelinde çölyak varmı

bu cetvele göre hakkınızı arayınız

ben bilmiyorum ama çölyak olanlar bilir önceden almışlar varsa bana doktor çölyak fonksiyon kaybı yok yazmış ve sıfır puan vermiş bu ne anlama gelir bir yerini bağırsak mide gibi bir yerini arızalaması götürmesi mi lazım anlamına gelir diyetimi yaptığım halde isshalim hiç geçmiyor 24 saat ishalim devam ediyor dediğim halde

sakatlık oran cetveline göre hastalığınızın karşılığına bakınız gözlerinizdeki problemnedir

gözlerimde miyop astiğmat vardı şekre bağlı katarakt ameliyatı oldum şimdide şeker gözlerime vuruyormuş galiba soluk yazmış doktor 7/10 yazmış her ikisi içinde birde tip1 diabet var ama çölyak için fonksiyon kaybı 0 yazmış doktor doktora itiraz ettimbana dediki git kurula bana cetveli getir dedi adam da bana cetveli vermedi tabi kis kis gülerek benle dalga geçiyorlar nörolojide ayrıca sağlam yazmış kadına dedimki hocam bende diabetik nöropati vvar demişti doktorum dedim yürü dedi bana yürüdüm arkamı dönünce sağlam yazdı halbuki 1 yıldır iyileşmeyen yaralarım var ilaç kullanmama rağmen gitmeyen yaralar ufcık bir yara iyileşmiyor 5-6 ay falan kadın sağlam yazmış eğer %40 rapor vermezlerse ne yapayım numunede doktoru döveyim mi yada dövülürüm farkaetmez ama en azından hırsımı almış olurum ilk vurarak
herkese selamlar

mrb arkadaşlar rapor konusunda kalan yerden devam edip sonucunuda yazayım dedim

ben yeni sakatlık raporu için başvurduğum haydarpaşa numune hastanesinde nihayet raporumu aldım sonuç %40 vermişler
tip 1 diabetten vermişler bu oranı. başka hiç birşeyden oran vermemişler

bilginize sadece dahiliye endokrin gastro derken biraz uğraştım

Teşekkürler gelişmeyi aktardığın için :)

Yani, çölyak için hiç bir oran verilmiyor mu?

bülent bey ewet çölyak tan hiç bir oran vermemişler sadece diabetten %40 yazıyor gözlerimdende oran yok kısaca mı yazmak istediler belkide bilmiyorum ama vergi indiriminede başvursam sonuç ne olur alabilirmiyim ne dersiniz
cevaplar için şimdiden teşekkürler

geçmiş olsun diabetini devamlı takip et ,kapanmayan yaralar için hiperbarik oksijen iyi geliyor istanbulda bu tedavi varçölyak için diyet vermişlerdir ona uy sevgiler.

teşekkür ederim cevabınız için bu oksijen tedavisi nasılbir şey kendimiz eczaneden alıp uygulayabilir miyiz yoksa hastanede mi yapılması lazım bilgi verebilirseniz yönlendirebilirmisiniz teşekkür ederim

merhaba arkadaşlar yeni tarihli raporumla bende sonunda vergi indirimine başvurdum fakat raporumda çölyak hastası olduğum yazmıyor sadece diabetten %40 vermişlerdi şimdi kaç verirler acaba

merhaba bende tıp 1 diyabetli ve yeni tanı koyulmuş çölyak hastasıyım dıyebilirim. sakatlık oran çizelgesınde zaten çölyak yer almıyor bildiğim kadarıyla..doktorlarda zaten çölyaktan dolayı sakatlık derecesi vermıyorlar. ankara çölyak derneğini aradığımda da aynı cevabla karşılastım ''yaşam kalitesi standartlarına engel değil''...

çölyak rapor oranı

sakatlık oran cetveli'nde geçen adı çölyak değil metabolik rahatsızlıktır. sayfa 75 te çölyak hastalığında kilo kaybı yaşam zorluğu ve işlev kaybı değerlendiriliyor durumunuza göre % 25 - 50- 75 oranıda rapor verilebiliyor. ben bu gün baş vurdum işlemler bitince yazarım. %50 alan arkadaşım var (sadece çölyaktan) rapor oranı düşürülürse arkadaşlarımızın uyardığı gibi itiraz etmeliyiz. rapora vergi dairesi sevk ediyor.

https://docs.google.com/document/d/1TRk0uTvfMO3dqTbbq6X4P0KJw5kYm7_QpIiR6bgb550/edit?hl=tr&pli=1 yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar benim bildiğim bu. heyete girmeyi bekliyorum daha net bilgiyi o zaman yazacağım.

Teşekkürler sylwester01. Sakatlık oranı cetveli'ndeki söylediğin yer şurası sanırım:

2. ÜST SİNDİRİM KANALI (özefagus, mide ve duedonum, ince bağırsak, ve pankreas)

Üst sindirim kanalı rahatsızlığı ile ilgili bozukluğu değerlendirmede kullanılan kriterler Tablo 3’de belirtilmiştir. Pankreas transplantasyonunda özür oranı % 70 olup, aşağıdaki tabloya göre hastanın durumu değerlendirilecek ve sınıflandırma kriterlerine göre takdir edilen ek özür oranları Balthazard formülü ile eklenerek kişinin özür oranı belirlenecektir.

Tablo 3- Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri.
Sınıf 1
Sınıf 2
Sınıf 3
Sınıf 4
Özür Oranı % 10
Özür Oranı % 25
Özür Oranı % 50
Özür Oranı % 75
Üst sindirim kanalına
ait semptom ve
bulgular veya anatomik
kayıp ya da değişim
Ve
Sürekli tedavinin
gerek olmaması
Ve
İstenilen düzeyde
kiloyu sürdürebilme
Veya
Operasyon sonrası
sekel olmaması.

Üst sindirim kanalına ait
semptom ve bulgular
veya anatomik kayıp
ya da değişim
Ve
Semptom ve işaretlerin
kontrolünde
uygun diyet kısıtlaması
ve ilaç tedavisi
gerektirmesi veya
nütrisyonel yetmezlik
Ve
ideal kilonun en fazla %10
altında olma.
Üst sindirim kanalına
ait semptom ve
bulgular veya anatomik
kayıp ya da değişim
Ve
Uygun diyet kısıtlaması
ve ilaç tedavisi ile
tamamen düzelmeyen
semptom, işaret ve beslenme durumu
Veya
Üst sindirim kanalı
rahatsızlığı nedeniyle
ideal kilonun
%10-20 altında olma.
Üst sindirim kanalına
ait semptom ve
bulgular veya anatomik
kayıp ya da değişim
Ve
Tedaviyle kontrol altına
alınamayan semptomlar
Veya
Üst sindirim kanalı
Rahatsızlığı nedeniyle
İdeal kilonun
>%20 altında olma.

Not: Raporu aldığınızda sonucu buraya yazarsanız güzel olur...

evet burası (çölyak bildiğim kadarı ile duedonum üst sindirim kanalı hastalığı) benim kriterim 173 cm boy 55 kg - % 20 kilo kaybı sabit anatomik yapı değişimi. ve yan etkilerin durumu. ayrıca % 50 rapor alırsam dış fiziki sorunum yok (ehliyetimi etkilermi ? ) kurye olarak görev yapıyorum . :)):D

mrb arkadaşlar bende tip 1 diabet ve çölyaktan %40 vergi indirim aldım 40 la 50 nin arasında bir fark yok diye itiraz etmedim bilginize ...:)

kilon ve boyunu yazarmısın. benim arkadaşım 176 cm 46 kg sadece çölyak % 50 ben heyet gününü bekliyorum.

hastaneye başvurdum endoskopi olacağım ayrıca heyet için gün alacağım. bekliyorum. sonucu sizinle paylaşırım:)

Colyak icin direk oran yok. Oturanboga nin kopyaladigi tablo esas alinir.
Colyak da surekli ilac kullanim zorunlulugu yok bildigim kadar ile. "Gluten" olmayan besinlerle diyet yaparak yasam kaliteleri yerine geliyor.
Oturanboga'nin verdigi tablo da (ben o tabloya gore degerlendirildim-Crohn hastaligi).. Surekli ilac kullaniyor olmasi gerekir.
Ama.. Colyak da Diabet sorunu da olma ihtimali yuksek oldugundan muhtemeldir ki Diabet tablosundan oran veriliyordur. Ben rapor alirken Colyak icin muracaat eden birine "0" oran verildi.

Not: Surekli ilac kullanim gerekliligi % 50 oran icin zorunludur.

benim 2 arkadaşım % 42 ve % ,50 aldı. anatomik bozukluk ( ince bağırsakta değişim ) % 20 kilo kaybı) diyete rağmen kilo alamama. çölyakta diyet yapabilmek için iyi geliriniz olması lazım. ucuz glutensiz ürünler zor bulunuyor makarna 15 un 30 tl. gün içinde yaşadığımız sorunlar cabası. yani iş doktorda bitiyor. 170 cm boy 100 kilo biri ile 173 boy 55 kilo birinin durumu aynı değildir tabiki doktorlar ne der ne yapar bunuda zaman gösterecek.

bülent bey konu hakkında bilgi toplayabilirseniz yazabilirmisiniz lütfen ( sadece çölyak için engelli oranı) boy 173 kilo 55 1 yıldır çölyaklıyım diyet yapmaya çalışıyorum ama sorunlu. çevrenizde heyet doktoru varsa yada gastroentoloji. ben heyet gününü bekliyorum.

arkadaşlar çölyak'tan dolayı boy-kilo oranınız çok önemli.kilonuzla boyunuz arasında 20 kg fark varsaa %50 özürlüsünüz.daha açıklayıcı olmak için örneğin: boyunuz 170 kilonuz 50 ise %50 özürlüsünüz.ayrıca raporunuz süreli veriliyor 2 yıllık.2 yıl sonra tekrar sağlık kuruluna çıkıyonuz ve boy-kılo hala aynıysaa raporunuz uzatılıyoo aksi durumda özürünüz %25 düşüyor.Not:bu cvp kulaktan dolma bilgilerle yazılmamıştır.çizelge+almış olduğum orandan dolayı paylaşmak istedim..

Merhaba arkadaşlar ben hem tip 1 diabetten hemde çölyaktan %40 onayladı raporum sadece diyet yapmaya çalışıyorum tabikii iş dışında işte ne kadar dikkat edersem edeyim bulaştırıyorlar yok dediklerinden unlu çıkıyor arada bozuluyor iş dışında evde kesinlikle diyetime uyuyorum dışarda yemeklerde uymaya gayret ediyorum çölyaak için ilaç kullanmıyorum fakat çok zayıf gözüküyorum yada bana öyle geliyor :)))

DUYURU:
Bu arada çölyaklılar için karaköy güllüoğlu baklavada glutensiz ve şeker hastaları için baklava yapılıyor canı çeken arkadaşlara duyurulur kargoyla gönderiyorlar şerbetini diabetliler için yapılandan koydurunca unuda bizim için ayrıca yapılıyor vallahi harika oluyor fakat biraz pahalı ama fiyatlar orda zaten hepsi öyle galiba

Güncel bilgi paylaşımları için teşekkürler...

Rica ederim bülent bey ne demek ...
Bu arada maltepe sahil yolu üzerinde a'da 216 diye rir restaurant pastane açılmış çölyaklılar yani gluten diyetliler için fiyatlar bana göre biraz pahalı ama canı çeken arkadaşlara duyuralım bende yeni öğrendim insan işte can çekiyor

Banada yardımcı olurmusunuz bende basvurcam bi kısa bilgi alırsam daha iyi olur özelden yazarsanız daha iyi olur tel ile daha iyi konusulur iyi günler...

Üst Alt