Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çölyak hastalarına hangi oranda rapor veriliyor?

Merhabalar; sadece çölyaktan %40 ve üzeri rapor alan varmı ? Yaptığım bir araştırmada şöyle birşeye rastladım

''Ege Çölyakla Yaşam Derneği 2004 yılı son aylarından itibaren, unutamadığımız değerli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız merhum Ahmet Piriştina'nın çabaları ile kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Masası'nın bir üyesidir. Ve çölyaklılar gıda engelli olarak kabul edilmektedir. Tabi sadece İzmir! Bu konunun ve bilincin tüm ülkemiz sathında yayılması gerekmektedir. Ekim 2005'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Özürlüler Komisyonu çölyaklı bireylerin %50 oranında engelli olduğunu bir raporla kabul etmiştir (bu oranın Avusturya'da %65 olduğunu bildirmektedir !!!). Bu rapor Türkiye'de çölyak konusunda çıkan ilk belgedir. Tüm çölyaklılarımız bunu örnek gösterip engelli raporu almak için çaba göstermelidir.

Bu raporun getirileri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 18-10-1982 tarihli ve 2709 no'lu kanuna göre yasal çerçevede oldukça nettir. Bu kanuna göre; %50 engellilik oranı ile çölyaklılar 2. (%60) - 3. (%40) derece arasında engelli sayılmaktadır. Gelir vergisi ve sakatlık indiriminden faydalanma haklarına sahiptirler. Daha kolay iş bulma ve daha erken emeklilik hakları vardır.''

Ben çölyak hastasıyım engellide ne kadar verirler bide kansızlık var dediler

Merhabalar refrakter çölyaktan rapor alan var mi hiç? Refrakter çölyak tanısı alalı 7 ay oldu rapor için müracat ettim öncesinde %50 lik dilimdesin diyen doktor sonrasinda %25 verdi. İtiraz edeceğim. Bakalım sonuç ne olacak. Daha önce bu tanıyla alan birileri varsa örnek teşkil etmesi için çok iyi olur.

Selam aleyküm arkadaşlar ben çölyak hastasıyım ilk tespit 6 sene önce anlaşıldı 62 kiloydum boy 1.77 şuan 84 kilo oldum yüzde kaç oranı olur kalp üfleme var şimdiden teşekkürler.

Yeni uyeyim bana da yardımcı olur musunuz

vatan4169

Aynı şekilde bende de çölyak teşhis konuldu.bronsektazim de var.nasil bir yol izleyecegim engelli raporu almak için? Araştırmak zorundayım artık. ilerlemis durumda dedi ama biopsi sonucum elimde yok .

Bana da çölyak teşhisi konuldu. Guluten diyeti yapıyorum. Çölyak Hastası 1. Sınıf diye yazıldı rapora. Yani ℅10 rapor oranı. Kiloma boyuma bakan olmadı. Boy 1.75 kilo 54 bu arada.

Başka bir rahatsızlık için heyete girdiğimde çölyak konusu geçti. Aşırı kilo kaybı olmadıkça çölyak için oran vermediklerini söylediler

çölyak hastası olduğumu 1 yıl önce öğrendim şu an sgk yardımı alıyorum raporum var ancak engelli raporu almak istiyorum daha önce trafik kazası sonucu %8 sürekli engelli raporum var boy 1.74 kilo 80 sürekli diyet yaptığım için çok fazla kilo kaybım olmadı güncel rapor alan varsa bilgilendirirse sevinirim

muratC4
merhaba bende çölyak hastasıyım 2015 den beri ve aşırı kilo kaybı var engelli raporu alabilirmiyim nasıl bir süreç izleniyor bilginiz varmıdır teşekkürler

@sylwester01

Hocam merhaba,Siz alabildiniz mi benim boy 1.71 kilo 52,30 sizce alınabilir mi 63 kilodan düştüm diyete sürekli uymama rağmen.

Üst Alt