Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle 17 gün tam kapanma kararı

Ağa bu kararı alanların da hiç bir şeyden haberi yok iken bizim nereden şartından şurtundan haberimiz olsun ki..:cool:

iç işleri bakanlığı bu gece yarısı yada yarın sitesinde açıklar.

kısıtlamada Engelliler hariç ne demek

*Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

burda bahsi gecen engelli vatandaşlarımız hariç ne anlama geliyor
aracla gidebilmek bize serbezmi
markete gitmemizni yasak

Engellilere bu 17 günde hergün biraz dolaşma hakkı çıksaydı keşke cok zor olacak uzun zaman

soneman hocam bana göre; yani onlar (ortopedik engeli olanlar) araçları ile alışverişe çıkabilirler sonucu çıkıyor.

Engelli vatandaşlar için esnetilmiş yasaklar. Onu demek istiyor daha doğrusu öyle anlaşılıyor. Böyle de olması lazım.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

soneman
burada kafa karıştıran şey "araç" tanımı, yoksa anlam belli, yani "sağlıklı kişiler araç kullanmamak şartıyla" deyip te (engelli vatandaşlarımız hariç) diye ekleme yapınca, evet, engelli kişiler araçlarıyla o sayılan yerlere gidip gelebilecek demek oluyor...

ama bu "araç" hangi araç?

engellilerin engelli ehliyetiyle kullandığı otomobil ve benzeri taşıt araçları mı, yoksa engellilere temel mobilite olanağı sağlayan akülü sandalye, akülü scooter benzeri araçlar mı?

burası açık ve net değil... anlayışsız ve kraldan çok kralcı bir polis memuru engelli ehliyetli bir otomobil kullanıcısına bu belirsizliğe dayanarak ceza yazabilir...

bir arkadaşımız denesin bakalım, böylece öğreniriz ;)

Evimize en yakın atmlere gidebilir miyiz?

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maaşımızı nasıl gidip çekecez keşke erken verseler yarın yada perşembe günü felan, nasıl çıkacaz yasakta

Yeni bakan da iş yok 17 gun kapanma var bu engeliler ne yiyip işcek erken verilmesi lazim

Her köşe başında ptt var yürüme mesafesi serbest ayrıca 155 arayarak vefa destek gurubundan maaş çekme yardımı isteyebilirsiniz demokraside çareler tükenmez panik yapmayın

tam kapanma sürecinde kamuda çalışan engelli personel idari izinli mi değil mi ? bilen var mı ?

15 günlük kapanmada da ızınlıydı sımdı de gecerlı ızınler

Bir okulda memur olarak çalışıyorum. Tam kapanma veya dönüşümlü kısmı okullarda tam olarak nedir? İdari izinli olduğumuzu biliyorum ama ben devam etmek istiyorum. Okullardaki durum hakkında bilgisi olan var mı?

ayDÜNYAvazo

Okulda mı görevlisiniz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kamu kurumları bankalar kapalı olacak mı acep ????

ElifD
YOK OKULDA DEĞİL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Yardımcı Hizmetli

POWER_

Bizim kurum açık olacak. Nöbetleşe çalışılacak. Birgün biri diğer gün biri.

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar ben mi haberleri yanlış anlıyorum burda mı yanlış bilgi veriliyor hiç bir yerde kamu komple kapalı falan dediği yok ki ya yüzde 50 ile çalışacaklar yada evden çalışılacaktır deniyor.

Tam kapanma hakkında

Engelli yaşlı ve bakıma muhtaçların ve refakatçilerini sokak kısıtlamasından muaf olduğu hakkında bilgi okudum doğrumudur ?

3i6ht8.png

Tam kapanmanın ayrıntısı nedir ???

s.a rkadaşlar mağlum 20 gün tam kapanma süreci var önümüzde ama kafama takılan bir iki şey var mesela dışarda kamu yada bankada işimiz var nasıl çıkıp gidecez ?? bugün biryerde konuştular ne derece doğru bilmiyorum bankalara randevu alarak gidilecekmiş veya dışarı çıkılacağı zaman 112 den arayıp izin alacakmışız misal polis çevirdi sigortamıza bakıyor muş adam çalışıyor mu işi gücü var diye bakacakmış eğer keyfi çıktıysan cezai işlem yapacakmış acaba doğru mu arkadaşlar ?? önümzdeki hafta içi ptt ye gitmem lazım sıkıntı olurmu bilenler aydınlatırsa sevinirim....

Engelliler yasaktan muaf mı?

Engelliler yasaktan muaf diyor genelgede ama ne tür olduğu belirtilmemiş. Muaf derken bedensel engellimi olmak gerekiyor ? Yüzde 80 ruhsal ve duygusal engelliyim. Raporum var engelli kimliğim var. Çevirmede kartı göstersem muaf olurmuyum? Net bir bilgi bulamadım

eymen demir

muaf değil sadece bakkala markete gidemicek durumda olan engelliler kendi araçları ile en yakın market bakkal gibi önemli ihtiyaç karşılamak şartı ile kendi araçlarını kullana bilirler.

Üst Alt