Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cp'li, yürüyemeyen çocuğa %88 oranlı rapor vermek!?

akg58

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 11 yaşındaki cp li oğlum için 2010 yılında %96 oranlı 1 yıl süreli rapor aldık, takip eden yıllarda belli aralıklarla yine rapor için farklı hastanelere başvurduk. Ancak her rapor 80+40 lık puanlama ile hep %88 de kaldı. En son geçen hafta yine 6 aylık süre dolduğu için tekrar başvurup işlemler bitince ftr nin 80+40 lık ibaresini görünce heyete girmeden belgeleri yırtıp attım. Bırakın yürümeyi ayağa dahi kalkamayan tekerlekli sandalyeye mahkum bir çocuğa neden bu oran verilir aklım almıyor. O günden bugüne ne değişti yine yürüyemiyor yine yürüyemiyor. Bu hastalığın hakkı bu mudur. Torpille rapor alan insanlar biliyorum bizim suçumuz torpilimizin olmaması mı bu nasıl adalettir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalıp çözüm yolu bulabilen bir arkadaşımız varmıdır?

%90 rapor alıp çocuğunuz üstünden vergisiz arabamı almak istiyorsunuz? Sizin derdiniz ne?

Bence engel oranı düşünce sevinmelisiniz.Belki de iyileşme gözlemlenmiştir umarım bir an önce sağlığına kavuşur.Zeka problemleri var mı?İnşallah kalıcı hasar vermez. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Engelsizbiz

Aynen kardeşim bu adamın derdii çocuğunun yüreyememesinden ziyade Vergi indirimli araba alamadığı için çıldırmış olması gibi geliyor bana...
Yazık yaa, alırsın kardeşim alırsın o arabayıda alırsın ama o çocuk yüreyemeyecek kimin umrunda demi...Siz zaten alıştınız onun o durumuna ..Bide ona sorun bakalım..

akg58 İçinde bulunduğunuz zorluğu, stresi anlıyorum anlık duygu değişimleri gayet normaldir fakat bence bu duruma öfkelenmek yerine durup bir düşünün oran neden %96'dan %88 olmuş diye, demek ki çocuğunuzda bir iyileşme ve düzelme belirtisi gördüler. Bu durumda öfkeden ziyade mutlulukla dolu olmanız gerekiyor.

@Engelsizbiz @emnshn @egos66 @BulutBaydar

Ne kadar bencil cevaplar veriyorsunuz!!
Yazık gerçekten çok yazık!,engelliler sitesinde engelli yakını olan kişinin sorununa yardımcı olmak yerine onunla dalga geçer gibi cevap vermeniz insanlığın nereye gittiğini apaçık gösteriyor!
Konu hakkında bi bilginiz varsa cevap vererek yardımcı olabilirsiniz,bilginiz yoksa da susun!!

enes75 akg58 Yazdıklarımı okumadınız galiba inşallah %100 rapor verirler mi diyeyim yorumları da beğenmemiş oğlu engelli olan benim yeğenim % 100 raporlu kimsenin o durumda olmasını istemem umarım oğlu iyileşir .YÜRÜYEBİLİR.Benim yeğenimin öyle bir imkanı yok 20 yaşında oldu doğduğundan beri havaleyle öyle oldu oturamıyor bile yürümeyi geçtik konuşamıyor sırt üstü yatarak mama besleniyor yerinde dönerse mutlu oluyoruz .Sadece bir gülümsemesi bile ömre bedel.İyileşmesini temenni ettiğim için özür dilerim.İnşallah istediği rapor verilir.

Bencillikle ne alakası var kardeşim ben onda olmasın bende olsun mu dedim, Söylediği açıklamadan makul bir anlam çıkaramadım %88 ile %100 arasında benim söylediğim açıklamadan başka anlamlı ne var ki %88 olsa ne olur %100 olsa ne olur.%88 olunca ayağa kalkıp yürüyecek mi hasta?

Evet ben bir kan emiciyim ve engelli çocuğumdan faydalanıyorum, hatta şöyle ki keşke diyorum yüzde yüz engelli olsa hatta ve hatta çocuğu dilendirmeyi düşünüyorum. Önyargı ile yaklaşan arkadaşları kınıyorum saçma sapan yorumlarınızı kendinize saklayın. Çocuğum ikiz eşi ve erken doğum nedeniyle cp li olarak dünyaya geldi 1 yaşında teşhişi kondu o zamandan beri hastanedir fizik tedavidir botokstur alternatif tıp kas genişletme ameliyatına kadar ne var ne yok denedik. Sonuç 0, sürekli fizik tedavi hem evde hemde rehabilitasyon da, çok şükür beyninde etkilenen yer sadece kaslarını kontrol eden bölge anlıyacağınız zekasında vs sıkıntı yok. Ayağa kalkamıyor ve yürüyemiyor annesi ve ben indirip kaldırıyoruz götürüp getiriyoruz. İlk verilen rapor oranı ile sonradan verilen rapor oranı çocuğumun iyileşmesi ile alakalı değil, ilk raporu alırken altına bez bağlıyorduk çünkü bebekti, bunun için artı puan verildi ayrıca konuşamadığı için artı puan verildi. Çocuğumda iyileşme adına herhangi bir gelişme yok o zamanda yürüyemiyordu şimdi de yürüyemiyor kendini kasmasıda aynı emin ol gelişme olursa hem sizden önce ben farkederim hemde sizden fazla ben sevinirim. Şu yukarıda verdiğiniz cevaplara bi bakın ve kendinizden utanın. Yanlış anlama dahi olsa insan bi sorar ne demek istiyor bu adam diye. Hemen yargısız infaza hazırsınız. Rapora gelince evet araç almak için 90 olmasını istiyorum çünkü çocuğum yürüyemiyor anladınmı kardeşim ve hiç bir tedaviye cevap vermedi bugüne kadar. Yürüyemeyen çocuğa neden 90 oranı verilmiyor derdim bu, torpille ayakta olanlar için rapor verildiğini biliyorum ve bu gücüme gidiyor. Madem bu ötv istisnası engellilerin hayatı için bir kolaylık neden benim çocuğum bundan yararlanamıyor, yoksa benim çocuğum engelli değilde benmi anlayamadım. Yani tekerlekli sandalyeye bağlı yürüyemeyen bir çocuğa verilmeyecekse bu hak kimlere verilecek. Keşke böyle bir durum yaşanmasada bende bunlarla uğraşmasaydım.

BulutBaydar
Kardeşim oranın düşmesi engeli ile alakalı değil, aşağıda belirttim. Zekasında problem yok çok şükür cin gibi maşallah. Nöbet felanda geçirmiyor çok şükür ama işte ayakta durma, yürüme adına bir şey yok. Kollarından tutup destek olmazsan adım atamıyor.

egos66
Terbiyesizlik ettiğinizin farkındamısınız??

enes75
Duyarlılığınız için teşekkür ediyorum, Çılgın Sedat isimli sanatçı nında engelli bir oğlu var belki görmüşsünüzdür. Ve o meleğe sosyal medyada yorum yapan bazı kendini bilmezerde var belki yorumları okumuşsunuzdur. İşte bu tür cevap verenlerle öyle yorum yapan insanlar arasında bir fark göremiyorum ben şahsen.

Evet Mehmet bey %88 olunca ayağa kalkıp yürüyemiyor maalesef. Sizin derdiniz ne! Cümlesi yerine daha nazik bir ifade ile sorabilirdiniz.

Eyüp bey anlamaya çalıştığım şeyde bu, hadi yaşı itibari ile konuşamadığı ve bez bağladığı için oran fazla çıkmıştı diyelim. Ancak FTR nin ilk raporundaki 80+60 oranı neden sonraki raporlarda 80+40 oldu. Şimdi biri kalkıp iyileştiği için demesin çok fena kızarım, iyileşme yok arkadaşım çocuğumun o zamanı ile içinde bulunduğumuz anı arasında bir fark yok. Ayrıca doktorlar adam akıllı muayene edip mi bu oranı veriyor sanıyorsunuz sadece bize soru soruyorlar, şunu yapıyormu bunu yapıyormu vs. diye. Ben ısrar edip çocuğu kaldırıyorum durumunu görsün diye.

Heyete doktorlara cocugunuzu gezdirmek için araba Alacağınizi söyleseydiniz 😊

Ayrıca arabayı benden fazla çocuğum istiyor, çünkü ailecek sığmıyoruz önceki raporu ile ilk aldığımız araca. Tekerlekli sandalye büyüdü bagaj yeterli gelmiyor raporu alınca sanki kendi istediğim arabaya bineceğim mi sanıyorsunuz bana kalsa kafama yatan bir sedan alıp paşa paşa binerim bu yüzden hiç tipini sevmediğim araçlara binmek zorunda kalıyorum. Çıldırdığım felan yok yani çok şükür maddi olarak ta sıkıntım yok istediğim aracı alıp kullanabilirim ancak çocuğumun durumu nedeni ile yapamıyorum

Valla daha öyle vicdan sahibi bir doktora rast gelmedim ki zaten ötv indirimi için başvurulduğunu biliyorlar

Arkadaşlar bu ne celaldir anlamıyorum bazen, kendi cebinizden veriyormuş gibi indirimi tavır yapıyorsunuz bazen. Dünyanın en pahalı arabalarını ve en pahalı benzinini kullanıyoruz. Başlarından geçen bir talihsizlik var ve çocuğunu rahat ettirebilmek için araba alırken indirimli almak istemesi en doğru hakkı.

Ayrıca 2010 dan bu zamana kadar yönetmelik ve hesaplamalar değişti, çoğu insana daha zor hale getirmeye çalışan bir sistemleyiz. Zaten bu insanlar hastanelerde ve kurullarda bu tarz cevap insanlar ile uğraşıyor engelli forumunda da benzer tepkiler görmek için girmiyorlar buraya.

Kimseyede demiyorum ah vah diyip üzülmek degil bildiginiz birşey varsa yardımcı olacak paylaşmak icin kurulmuş bir yer burası.

Ayrıca arabayı benden fazla çocuğum istiyor, çünkü ailecek sığmıyoruz önceki raporu ile ilk aldığımız araca. Tekerlekli sandalye büyüdü bagaj yeterli gelmiyor raporu alınca sanki kendi istediğim arabaya bineceğim mi sanıyorsunuz bana kalsa kafama yatan bir sedan alıp paşa paşa binerim bu yüzden hiç tipini sevmediğim araçlara binmek zorunda kalıyorum. Çıldırdığım felan yok yani çok şükür maddi olarak ta sıkıntım yok istediğim aracı alıp kullanabilirim ancak çocuğumun durumu nedeni ile yapamıyorum

Valla daha öyle vicdan sahibi bir doktora rast gelmedim ki zaten ötv indirimi için başvurulduğunu biliyorlar
yorum yok.

Arkadaşlar bu ne celaldir anlamıyorum bazen, kendi cebinizden veriyormuş gibi indirimi tavır yapıyorsunuz bazen. Dünyanın en pahalı arabalarını ve en pahalı benzinini kullanıyoruz. Başlarından geçen bir talihsizlik var ve çocuğunu rahat ettirebilmek için araba alırken indirimli almak istemesi en doğru hakkı.

Ayrıca 2010 dan bu zamana kadar yönetmelik ve hesaplamalar değişti, çoğu insana daha zor hale getirmeye çalışan bir sistemleyiz. Zaten bu insanlar hastanelerde ve kurullarda bu tarz cevap insanlar ile uğraşıyor engelli forumunda da benzer tepkiler görmek için girmiyorlar buraya.

Kimseyede demiyorum ah vah diyip üzülmek degil bildiginiz birşey varsa yardımcı olacak paylaşmak icin kurulmuş bir yer burası.
cebimizden vermiyoruz ama engellinin istismar edilmesine üzülüyoruz çogu engelli evinde yatarken vasilerinin son model araçlarla fink atmasını şahsen hazmedemiyorum söz gelimi dedesi babaanesi abisi bilmem nesi üzerinden vergi indirimli araçla ehliyetini yeni almış 18 yaşındaki saglıklı bireyin engelli evinde yatarken son model araçla gezmesini hoş bulmuyorum yanlış düşünüyorsam yanlış olan yeri söyle tartışalım.

Ağlamayın bi araba için benim % 89 raporum hiç gocunmuyorum parası bol olan zaten alıyor.Umarım Herkes sağlıklı olur da bu siteye hiç gerek kalmaz.Kolay gelsin.

Bu arada birilerinin iyileşmesini istememi beğenmediğiniz için gerçekten amacınızın ne olduğunu çözemedim.Patlamaya hazır füze gibisiniz bilen biri cevap verebildi mi bari diğer araç alamayan arkadaşlar tepkinizi böyle mi gösteriyorsunuz hastamız iyileşmesin de 4 kuruş vergi indirimi alalım ayıp valla iyi ki raporum %90 değil benimkiler de böyle yaparmıydı acaba Öleyim daha iyi.

İstismarcı mı olduk şimdi, her sabah okula götürüp işe gidip çıkışta tekrar alıyorum haftada 2,3 kez gezmeye çıkartıyorum ayda en az 1 bazen 2 kez Ankara ya gezmeye götürüyorum senede 1 tatile götürüyorum rehabilitasyon merkezinin bile servisini nadiren kullanıyorum kendim götürüp getiriyorum götürdüğüm hastaneleri söylemedim bile ve bel fıtığı başlangıcım var bu mu istirmarcılık rahmetli babamın ve anneminde yüzde 90 küsür raporu vardı fiziksel engelden değil farklı hastalıklardan isteseydim ikisinden birini kullanıp araç alıp fink atabilirdim sizin deyiminizle ama yapmadım. İstismarsa herkese istismar sizede banada haksa herkese hak sizede banada. Ne önyargılı insanlarsınız birkaç şerefsiz istismar ediyor diye herkesi aynı kefeye koyamazsınız devlet bir kolaylık gösterir üçkağıtçı düzenbaz insanlar istismar eder ceremesini dürüst vatandaş çeker. Ben bunu hakkım olarak görüyorum kardeşim yürüyemeyen bir insana hastalığı ne olursa olsun oran 88 verilip bu haktan mahrum bırakılmamalı. Başına gelipte yardımcı olan olur mu diye konu açtık demediğinizi bırakmadınız be. İstismarcılık yapanın Allah belasını versin, yapmıyorsada öyle düşünenin belasını versin.

İstismarcı mı olduk şimdi, her sabah okula götürüp işe gidip çıkışta tekrar alıyorum haftada 2,3 kez gezmeye çıkartıyorum ayda en az 1 bazen 2 kez Ankara ya gezmeye götürüyorum senede 1 tatile götürüyorum rehabilitasyon merkezinin bile servisini nadiren kullanıyorum kendim götürüp getiriyorum götürdüğüm hastaneleri söylemedim bile ve bel fıtığı başlangıcım var bu mu istirmarcılık rahmetli babamın ve anneminde yüzde 90 küsür raporu vardı fiziksel engelden değil farklı hastalıklardan isteseydim ikisinden birini kullanıp araç alıp fink atabilirdim sizin deyiminizle ama yapmadım. İstismarsa herkese istismar sizede banada haksa herkese hak sizede banada. Ne önyargılı insanlarsınız birkaç şerefsiz istismar ediyor diye herkesi aynı kefeye koyamazsınız devlet bir kolaylık gösterir üçkağıtçı düzenbaz insanlar istismar eder ceremesini dürüst vatandaş çeker. Ben bunu hakkım olarak görüyorum kardeşim yürüyemeyen bir insana hastalığı ne olursa olsun oran 88 verilip bu haktan mahrum bırakılmamalı. Başına gelipte yardımcı olan olur mu diye konu açtık demediğinizi bırakmadınız be. İstismarcılık yapanın Allah belasını versin, yapmıyorsada öyle düşünenin belasını versin.

Sen nasıl bir insansın lafı neresinden anlıyorsun git derdini yetkililere anlat süreli rapor neden verdi doktorlar size biliyor musunuz .Eğer oğlunuzda hiç iyileşme olmıcaksa süresiz rapor verir .Burada herkes o doktorlara gidiyor senin araba alman bilmem nen beni ilgilendirmiyor.Sadece oğlunuz küçük bir çocuk olduğu için iyileşmesini istedim .Yanlış olan ne ve bu yorumlarınla gerçekten araba alabilmek için çocuğunun hiçbir umudu yokmuş gibi davranıyorsun .Sürekli tepki tepki Ben ilk defa hastalıkla ilgili yorum yaptım aldığım tepkiye bak yaa inanılır gibi değil YOK ARTIK.

uslubun çok yanlış indirimli bir araç almışsın zaten onu satar son model araç almak yerine düşük modelli hastayı rahat ettirecek bir araç alırsın bu kadar kolay ama yok illa sıfır araç isterim diyorsan o başka çünkü burda engellinin istismarı başlar engelli birey için aracın sıfırlıgından çok işini görmesi önemlidir.engelli şahinlede aynı yere gidecek mersedesle de engelli için bişey değişmez ama aracı kullanan sağlık birey için çok şey değişir havası artar mersedese binince sonrada istismar yapmıyoruz deyin biz de biliyoruz zaten istismar olmadığını :)

Son düzenleme:
uslubun çok yanlış indirimli bir araç almışsın zaten onu satar son model araç almak yerine düşük modelli hastayı rahat ettirecek bir araç alırsın bu kadar kolay ama yok illa sıfır araç isterim diyorsan o başka

Adam sabit fikirli ne dediğini anlıyor ne de adam gibi yorum yapıyor.Ben bu adamın gerçekten engelli çocuğu olduğuna inanmıyorum.Sadece bilgi almaya çalıştığını sanıyorum.Onu da beceremiyor.Acaba çocuğu var mı

Siz niye üstünüze alınıyorsunuz istirmacı diyen sizmisiniz okumadan yazdığınızı ispat ediyorsunuz

uslubun çok yanlış indirimli bir araç almışsın zaten onu satar son model araç almak yerine düşük modelli hastayı rahat ettirecek bir araç alırsın bu kadar kolay ama yok illa sıfır araç isterim diyorsan o başka çünkü burda engellinin istismarı başlar engelli birey için aracın sıfırlıgından çok işini görmesi önemlidir.engelli şahinlede aynı yere gidecek mersedesle de engelli için bişey değişmez ama aracı kullanan sağlık birey için çok şey değişir havası artar mersedese binince sonrada istismar yapmıyoruz deyin biz de biliyoruz zaten istismar olmadığını :)
Beyefendi hangi uslubum yanlış resmen insanı linç etmeye çalışıyorsunuz sonra uslubun yanlış diye bana söylüyorsunuz kendi üslubunuza bakın lütfen

Adam sabit fikirli ne dediğini anlıyor ne de adam gibi yorum yapıyor.Ben bu adamın gerçekten engelli çocuğu olduğuna inanmıyorum.Sadece bilgi almaya çalıştığını sanıyorum.Onu da beceremiyor.Acaba çocuğu var mı
Var hanımefendi 3 çocuğum var başka öğrenmek istediğiniz bir şey varmı?

Sizin engeliniz varmı, varsa engellilere yönelik tanınan haklardan siz hangisini istismar ediyorsunuz

bak engelliye tanınan hak diyorsun yani senin hakkın değil engellinin hakkı engelli kendisi sıfır araç alsın binsin ama engelli istismar edilerek hakkı kullanılmasın yani sağlıklı birey engelli üzerinden faydalanamasın yüzde doksanla sıfır araç vermek yerine bence daha farklı projeler olabilir mesala engelliye istediği zaman araç tahsis edilsin ama devlet karşılasın yakınına son model araç verilmesin bilmem anlatabiliyormuyum.

bak engelliye tanınan hak diyorsun yani senin hakkın değil engellinin hakkı engelli kendisi sıfır araç alsın binsin ama engelli istismar edilerek hakkı kullanılmasın yani sağlıklı birey engelli üzerinden faydalanamasın yüzde doksanla sıfır araç vermek yerine bence daha farklı projeler olabilir mesala engelliye istediği zaman araç tahsis edilsin ama devlet karşılasın yakınına son model araç verilmesin bilmem anlatabiliyormuyum.
Beyefendi yakını dediğiniz babası, amcasının oğlu değil kendisi kullanacak yaşta değil ve korkarım ki ehliyet alacak yaşa geldiği zaman büyük bir ihtimalle alamayacak inşallah bu duruma kalmaz ancak gidişat onu gösteriyor. Bu durumda ne olacak, aracını kendisi kullanamayacak durumda olan insanlar için soruyorum. Evet keşke dediğiniz gibi araç tahsis edilse ama devlet o refaha erişene kadar uzun yıllar geçer. Siz istismar olarak düşünün devlet zaten bunu bir nebze engellemek adına aracı 5 yıl satamama ve ruhsat sahibi olarak engelli adına tescil edilmesini getirmiş. Sizin düşüncenizle engellinin dışında tanınan bu hakları kullanmak isteyen istirmarcı olmuyor mu mesela babası olduğum için maaşımdan vergi indirimi hakkından yaralanıyorum buda istismar öyleyse çünkü engellinin kendi maaşı değil.Ayrıca telefon internet vs gibi firmaların tanıdığı indirimler var bunlarda istismar oluyor değil mi?

vergi indirimden aldığın parayı çocuğa harcarsın onu istismar olarak göremem ama daha düşük bir model arac almak yerine son model araç alma niyetiniz kendi zevkinizi tatmin etme yolunda olduğunuzu gösteriyor.anlamaya çalışıyorum sizi ama anlam veremiyorum neden son model araç istiyorsunuz amaç engelli bireyi bir yere götürmek değil mi son model araç olmayınca engelli gideceği yere götürülemiyor mu ?sadece sizin için değil toplumun geneli için engelli bireyi istismar etmeyin artık engelli biriyi dediğim gibi şahinlede mersedeslede götürürsünüz amaç engelliyi getirip götürmekse.

vergi indirimden aldığın parayı çocuğa harcarsın onu istismar olarak göremem ama daha düşük bir model arac almak yerine son model araç alma niyetiniz kendi zevkinizi tatmin etme yolunda olduğunuzu gösteriyor.anlamaya çalışıyorum sizi ama anlam veremiyorum neden son model araç istiyorsunuz amaç engelli bireyi bir yere götürmek değil mi son model araç olmayınca engelli gideceği yere götürülemiyor mu ?sadece sizin için değil toplumun geneli için engelli bireyi istismar etmeyin artık engelli biriyi dediğim gibi şahinlede mersedeslede götürürsünüz amaç engelliyi getirip götürmekse.
Emin olun indirimden fazlasını harcıyorum bende sizi anlamıyorum neden eski bir araca bindireyim çocuğumu neden daha iyi geniş rahat sıfır bir araca binmesin. Neden sıkıntı çıkarma ihtimali yüksek nasıl kullanıldığı belli olmayan eski bir araç alıp onunla uğraşayım Şahin aracını aşağıladığım için söylemiyorum ayrıca Mercedes alma gibi bir niyetimde yok. Halen istismar diyorsunuz ben istismar olarak görmüyorum siz öyle düşünün. Aracı alıpta çocuğu bundan faydalandırmayacaksam evet istismarcı olurum ama durum böyle değil. Neyse ne söylesem boş siz yine istirmarcı diye düşüneceksiniz bende olmadığımı söyleyeceğim. Lakin gerçekten üzüldüm böyle düşündüğünüz için siz ne düşünürseniz düşünün önce Allah sonra eşim çocuklarım eş dost akraba benim nasıl bir baba olduğumu biliyor, vicdanım rahat, geçin dalganızı. Yardımcı olabilecek birisi çıkar belki diye konu açtık tefe koyup oynattınız.

Kusuruma bakmayın üslubum hatalı olmuş... Ozur dilerim. Dilerim bundan sonrasında nezaketi hatırlatan ve hissettiren insanlarla yaşarım geri kalan yaşamımı böylece sizin gibi fedakar insanlarıda kırmam durduk yerde...

Kusuruma bakmayın üslubum hatalı olmuş... Ozur dilerim.
Olur güzel kardeşim siz birde şu arkadaşın uslubuna bakın kopyalayıp yapıştırdım aynen üstte var aynısı
"Sen nasıl bir insansın lafı neresinden anlıyorsun git derdini yetkililere anlat süreli rapor neden verdi doktorlar size biliyor musunuz .Eğer oğlunuzda hiç iyileşme olmıcaksa süresiz rapor verir .Burada herkes o doktorlara gidiyor senin araba alman bilmem nen beni ilgilendirmiyor.Sadece oğlunuz küçük bir çocuk olduğu için iyileşmesini istedim .Yanlış olan ne ve bu yorumlarınla gerçekten araba alabilmek için çocuğunun hiçbir umudu yokmuş gibi davranıyorsun .Sürekli tepki tepki Ben ilk defa hastalıkla ilgili yorum yaptım aldığım tepkiye bak yaa inanılır gibi değil YOK ARTIK.

Sen nasıl bir insansın lafı neresinden anlıyorsun git derdini yetkililere anlat süreli rapor neden verdi doktorlar size biliyor musunuz .Eğer oğlunuzda hiç iyileşme olmıcaksa süresiz rapor verir .Burada herkes o doktorlara gidiyor senin araba alman bilmem nen beni ilgilendirmiyor.Sadece oğlunuz küçük bir çocuk olduğu için iyileşmesini istedim .Yanlış olan ne ve bu yorumlarınla gerçekten araba alabilmek için çocuğunun hiçbir umudu yokmuş gibi davranıyorsun .Sürekli tepki tepki Ben ilk defa hastalıkla ilgili yorum yaptım aldığım tepkiye bak yaa inanılır gibi değil YOK ARTIK.
Hanımefendi deminden beri düşünüyorum neden böyle yazıyorsunuz diye galiba beğenmedim tuşuna basmışım yanlışlıkla özür. Ayrıca sizin gibi bir insanım bende,lafı siz nerenizden anlıyorsanız bende ordan anlıyorum. Zaten güzelce okursanız sizinle bir ilgisi olmadığını görürsünüz.

Heyy adamın derdin ne! Bilip bilmeden yargılama da neymiş, sebebini sordunuz mu?

Üst Alt