Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastalığı için yeni emeklilik cetvelinde tanı var mı?

Zenryou

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
13
arkadaşlar yeni emekli sistemi ile ilgili rapor yeniletecek varmı? imuran kullanıyorum, yazın humiraya tekrar başlayacağız, bu ilaçlar kullanırken remisyonda olsak bile yeni sağlık kurulu heyeti eski %50 oranımızı verir mi acaba?

Humira kullanıyorum ve çok şükür çok uzun süredir hastalık remisyonda 1 ay önce engelli raporu aldım %25 verdiler.

@xaurus,
yaşınız kaç, keşke remisyonda değilken rapor alsaydınız, anti tnf ilaç yani imuran humira vs kullananlarda hastalık aktif işe %50 rapor veriyorlardı diye biliyorum en son

Kolitten emekli olan varmi. Sgk hastalık listesinde var galiba bu hastalık bilen varsa

@Zenryou,

Yaş 42. Valla o zamanlar hiç böyle bir düşüncem de zamanım da yoktu. Nasip kısmet. Crohn nedeni ile %25 oran verdiler. Diğer hastalıklarla %71 oldu oran.

@xaurus,
Emekli misiniz, yeni kanunla baltazar formülü ile alınan raporları emekli olurken saymıyorlar

@Zenryou,
Hayır emekli değilim. Bu ssk ve bağkurlular için geçerli diye biliyorum. Ememkli sandığında 15 yıl tamamlanması halinde emekli olunabiliyor diye biliyorum.

@Zenryou,

Teşekkür ediyorum inşaallah dediğiniz gibi şanslıyımdır. Hepimizin ömrü sağlıklı ve muhlu uzun olsun. Selamlar.

@Zenryou,

ben yeniledim. ama oranları düşürmüşler haberin olsun. eskıden 50 alan sımdı 25 alıyor. ben kolektomı oldugum için 50 aldım. bır arkadasım senın durumunda 25 almış. bu arada benımkı uk pankolıt cronh değil. arkasımınkı crohn

@fransaa12,

İnflamatuar bağırsak hastalıkları (İki yıl sonra kontrolü gerekir)
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Crohn hastalığı tanısı almış;
Orta şiddetli aktivasyon gösteren crohn hastalığı, CDAI 220 ila 450 olan hastalar (CDAI skorlamasına dair belgeler bulunmalıdır)
Hafif-orta şiddette tedaviye cevap vermeyen veya ateş, kilo kaybı, karın ağrısı ve defans, bulantı-kusma ve anemi gibi toksisite bulguları olan hastalar
Ciddi fulminan hastalık; CDAI>450 (CDAI skorlamasına dair belgeler bulunmalıdır) Konvansiyonel kortikosteroid veya biyolojik ajanlara rağmen semptomların devam ettiği ayaktan hastalar veya yüksek ateş, kusma, intestinal obstrüksiyon bulgularının olması, peritonit bulgularının olduğu, kaşeksinin eşlik ettiği veya abse saptanan hastalar
  • Crohn hastalığı tanısı almış;
  • Cerrahi olarak barsak rezeksiyonu gereksinimi olan hastalar
  • Opere olup postoperatif nüks olanlar (Rutgeerts i3 ve i4)
  • Komplike aktif perianal fistül – perianal absesi olanlar veya enterojinekolojik veya enterekutanoz fistül olanlar
  • İnflamatuvar barsak hastalığı olup günlük beslenme ihtiyacının gastrostomi veya venöz kateter yoluyla total parenteral nutrisyonla sağlanması.
  • Kısa Bağırsak Sendromu
  • Cerrahi olarak ince barsakların en az 2/3’ünün rezeke edildiği ve günlük beslenme ihtiyacının venöz kateter yoluyla total parenteral nutrisyon ile sağlanması.
  • Ülseratif Kolit tanısı almış;
  • İnflamatuvar barsak hastalığı olup günlük beslenme ihtiyacının gastrostomi veya venöz kateter yoluyla total parenteral nutrisyonla sağlanması.
  • Ülseratif kolit tanısı alıp yaygın hastalığı olup etkin tedaviye yanıtsız hastalar
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
  • Hafif orta şiddette aktivasyonu olan crohn hastalığı CDAI 150 ila 220 hastalar (CDAI skorlamasına dair belgeler bulunmalıdır)
  • Ayaktan tedaviyi ve oral diyeti tolere edebilen hastalar (Toksisite bulgusu, dehidratasyon, abdominal defans, kitle ve obstrüksiyon veya < %10’dan fazla kilo kaybı olmaması durumu)
  • Postoperatif Rutgeerts i2 nüksü olan hastalar

@fransaa12,

evet zorlaştırmışlar maalesef herşeyi, hergün defalarca tuvalete giden kişiyi kim işe alır bunu düşünemeyecek kadar kapasitesizler maalesef, dilerim istediğini alır herkes

@OturanBoğa; Benim 28 ocakta eğitim araştırma hastanesinden crohn tanısı nedeni ile %50, crohn a bağlı eklem romatizmadi için romotoloji yazi, yine crohna bağlı fizikten %7 bel için engel orani var. Toplamda %54. Romotoloji ve gastroentoloji tedavi gördüğüm dr Durum bildirir yazısı mevcut. Anemi, crohn ve eklem romatizmasi, ilac raporlarım nabizda güncel. 5 şubatta sgk teslim ettim. 2005 giriş 5800 prim günü olumlu olur mu?ek 1 listesini hiç anlamıyorum.

Son düzenleme:
Üst Alt