Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Danıştay ÖTV’siz araç alımında on yıllık sürenin geçmişe dönük olarak uygulanması iptal etti

Bir tanıdığım vergi dairesinde biriyle konuşmuş. Eli kulağında değişiklik çıkacak demiş. Detayları onlarda bilmiyor ama çıkacağı kesinmiş.

@Fatihakgun,
Bunun kapsamı yasa cikmadan önce satanları kapsayacak. Satmayanlar 10 yıl kuralına tabi devam edecek

Bu bir tahmindir. Keşke yasadan önce alanlar için bir defalık daha alabilsek.

2017 yılında alıp 2024 Temmuz ayında satmıştım aracımı..Yeni araç almak istediğimde ise saçma sapan bir şekilde 2027 yılını bekleyin demişlerdi...

yanlışdan dönülmüş..

Şimdilik olan, 27.12.2024 ten önce araç alan 5 yılı dolup satan ama bu çıkan kanundan önce hakkı olduğu halde araç almayan bir kişi başvurdı mahkemeye oda alamıyordu şimdi alabilecek

1 haftayı geçti halen özelgeme cevap gelmedi normalde 2-3 günde cevap gelmişti öncekilere. Ne yapacaklarını bilmiyorlar ya da birşeyi bekliyorlar. Yoksa alamazsın deyip kestirip atarlardı diye düşünüyorum. Artık en ufak ihtimalden bile umutlanır olduk.

Aracının suresi 27 aralık 2024 den once dolanlar ama satmayanlar satamayanlar...!!!!! Yani 10 yıl kararı çıkmadan önce aracnın 5 yılı dolmuş ama yılbaında limit ratısını bekleyenler...
çok fazla bilgi kırlılıği var arac alabilirsiniz satabilirsiniz deniyor ama sadece deniyor ne maliye nede vergi dairesi.. nede bayiler.. bu bilgiye sahip değilller

Benim pek umudum kalmadı, halen çıkmayınca yasa. Bir de üzerine vatandaşın günlük hayatını da zorlayan yasalar çıkınca bir kaç gündür. İthal klimalar bile ek vergi çıkarttı adamlar. Bu kolaylığı mı sağlayacaklar...

Bugün cevap geldi özelgeye: 2020 yılında alıp 2021 yılında sattığınız için, kanun 2024 Aralık ayında çıktığından dolayı, 5 yıl kanundan sonra dolduğundan, alamazsınız yazısı gönderildi

@Didim poli,

Bana halen cevap gelmedi ama büyük ihtimalle senle aynı cevabı verecekler. 2021 de alıp ötv ödeyerek 2023 de sattım. Şu netleşti artık kanundan önce 5 yıl dolma şartı kesin ötv ödeyip satmak vs anlamı yok.

vergi dairelerini arıyorum ötv konusunda malesef telefonu açan yok bende müsait olup gidemedim belliki bu konuda yoğun soru soruluyor kimse cevap dahi vermiyor geçen hafta iki bayi ile görüştüm ikiside resmi bir yazı yok düzenleme yok 10 yıl dolanlar için işlem yapıyoruz yada ilk defa alanlar için yeni bir gelişme yok dendi

Selam arkadaşlar
Şu an 27 Aralık 2024 tarihinden önce 5 yıllık süresi dolan ve aracını satanlar yeni araç alabilirler
27 Aralık 2024 tarihinden önce 5 yıllık süresi dolan ama bu tarihten sonra aracını satanlar yeni araç almak için 10 yıllık süreyi bekleyecekler
27 Aralık 2024 tarihinden önce alıp aracını satmayan kişiler 10 yıllık süreyi bekleyecekler

Maliye nin sistemi şu an böyle.

Saygılarımla

@DADAŞ06,

Bilgilendirme için teşekkürler.

2020 Temmuz araç alım 2024 Eylül ötv ödenerek satış yapanlar ?

@DADAŞ06 2018 nisan ayında engelliden engelliye ikinci el aldım 2019 mayısda ötvsini ödeyerek sattım alabilirmiyim özelge yazdım cevabını bekliyorum şuan

@DADAŞ06 hayır yurtiçi araçtı, teşekkür ederim cevabınız için. özelgeyi bekliyorum 2 haftadır dönüş olmadı. peki özelge olmadan başvuru yapamıyorum değil mi bilginiz var mı ?

Sayın @FuLLHD,
Özelge olmadan kesinlikle araç almayın. Özelge çok kısa ve öz olsun . Özelgede Danıştay kararından bahsetmeyin kısaca şu tarihte aldım şu tarihte sattım
Bunları belirtmemiz sebebi ileri zamanlarda oluşabilecek hukuksal kötü durumların önüne geçmek
Saygılarımla

Selam arkadaşlar
Benim 5 yıl şubat ayında dolacak . Mevcut durum benim araç almama müsade etmiyor. Bunları yazmamın sebebi benim gibi olan arkadaşlar şu an alamıyoruz . Extra sormanıza gerek kalmasın diye yazdım
Saygılarımla

Üst Alt