Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Denize Şiir Okumak adlı kitabım çıktı.

monalisa

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0

Denize Şiir Okumak adlı kitabım çıktı. Kitabın önsözünde şunlar yer alıyor...

[FONT=Verdana]Satı Merdan’ın öyküleri savaşım öyküleri… İki anlamda savaşım var Denize Şiir Okumak’ta. İç içe girmiş iki savaşımın birinci halkası gerçekçilik savaşımı. Bu güzel savaşım gerçekçilikten kaçan öznelini nesnel sanan yazına karşı veriliyor. [/FONT]
[FONT=Verdana]Yeraltı suları gibi gürül gürül akan gerçekçi yazın Satı Merdan’ın yapıtıyla yeryüzüne çıkıyor. Böylece Denize Şiir Okumak, gerçekçi yazın geleneğine ekleniyor. [/FONT]
[FONT=Verdana]İkinci savaşım insan için veriliyor. Satı Merdan yapıtında bizim insanımızı anlatıyor. [/FONT]
[FONT=Verdana]“ Ahh! Şu kafam yok mu! Ahh! “ diye kafasını yumruklayan kadın, bizim kadınımız. Evlenmeyi geleceğin güvencesi görmenin yıkıntısı… [/FONT]
[FONT=Verdana]İki kuruşluk ekmeğine göz dikilen çöp toplayıcıları… Saat 7.45’te servis aracı demir parmaklıklı fabrikanın önüne gelir… Sonra saat saat fabrikada olanları anlatır yazar… Düşle gerçeklik arasında çatışan küçük burjuvanın konumu… Sevgi dolu bir elin dokunuşunu arayan insanlar… Buz gibi havalarda sıcak düşler kuranlar… [/FONT]
[FONT=Verdana]Satı Merdan insanımızı doğru gözlemlemiş. Burjuva uygarlığının insanı nasıl parçaladığını, bu parçalamanın sonuçları Denize Şiir Okumak’ın izleği… [/FONT]
[FONT=Verdana]Çarpıtmadan yansıtmış insanları gerçekçi yöntemle… Karakterleri öznel duygulanımla kendi kuklası yapmamış. Aristoteles’ten beri gerçekçiliğin temel ilkesi olan insan toplumsal varlık ilkesine göre davranmış. [/FONT]
[FONT=Verdana]Karakterler bu toplumun insanı… Onlar bu toplumsal koşullarda böyle davranırlardı. Onların daha doğru, daha sağlıklı davranmasını istiyorsak, toplumu değiştirmeliyiz. [/FONT]
[FONT=Verdana]Belli bir estetik düzeyde ilerleyen öykülerinin bilgilendirici iletisi bu. [/FONT]
[FONT=Verdana]Satı Merdan’ın yapıtında estetik bilinci uyandıran iletinin yanı sıra bilgilendirici iletisi şu uğrakta buluşuyor. [/FONT]
[FONT=Verdana]Aşkın, dostluğun, kardeşliğin filizlendiği bir toprakta yaşamak istiyorsan, toprağı değiştir. [/FONT]
[FONT=Verdana]Bir sanat yapıtı yalnızca izleğiyle, iletisiyle estetik değer kazanmaz. Yapıtı oluşturan biçimi, izleğe uygun olmalı. [/FONT]
[FONT=Verdana]Bu açıdan bakıldıkta Satı Merdan’ın öykülerinde biçim, her öyküye uyan bir dışlaştırma işlevi edinmiş. Satı Merdan hiçbir öyküsünde söylev çekmiyor. Öykülerinde gereksiz hiçbir nesne yok. Her nesnenin bir işlevi var. [/FONT]
[FONT=Verdana]Dile geldikte… Bir yapıtı oluştururken dil yazarın temel aracı… Bir yapıtta dilin hem doğru kullanılması, hem de ekonomik olması gerekir. Satı Merdan bu açıdan dile özen göstermiş. Türkçeyi doğru kullanmış, ekonomik kullanmış. [/FONT]
[FONT=Verdana]Lukacs da belirtir. Bir yapıtta ayıklama ilkesi son derece önemlidir. Bir yapıtta gereksiz rastlantılara yer verilmez. İnsanın doğal gereksinmeleri zorunlu olmadıkça belirtilmez. [/FONT]
[FONT=Verdana]Satı Merdan bu ilkelere titizlikle uymuş. [/FONT]
[FONT=Verdana]Beni sevindiren bir noktayı da söylemeliyim. Satı Merdan öykü yazmayı kendisi için sorun eden bir yazar. Bu sorunu şöyle açabilirim. Öyküyle var olmuş, yaşamın her alanını öyküyle açımlama. Öykülerdeki derinliğin, çeşitliliğin nedeni de bu. [/FONT]
[FONT=Verdana]Öyküyle yaşama, yaşamı öyküleştirme de diyebilirim buna. [/FONT]
[FONT=Verdana]Denize Şiir Okumak’la gerçekçi yazınımız bir yapıt daha kazanıyor. [/FONT]
Cengiz Gündoğdu.

kitap çok güzel görünüyo.. eminim içeriği de öyledir.. tebrik ederim ve de umarım yakın zamanda okuma fırsatı bulurum..:) emeğinize sağlık.! :)

Kitabınız hayırlı olsun. Başarılarınızın devamını dilerim.

Tüm kutlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum...

Ayrıca Hazan'a şunu demek istiyorum... İnsan gerçekten birşeye emek harcayıp bunun için disiplinli bir biçimde çalışırsa yaşamda gerçekleşmeyecek şey yok...

Umarım seninde hayallerin gerçekleşir... Yazar olmak çocukluğumdaki düşlerimdi... Büyüyünce düşlerimi bir kenara fırlatıp altmıştım. Çünkü, yazarlar benim gözümde dehaydı. Asla ben onların seviyesine ulaşamazdım... Çünkü, bizlere öyle öğretilmişti... Sonra yazı emekçileriyle yolum kesişti... Onların destek olmasıyla ve yüreklendirmesiyle yazmaya başladım... Yazarlık seminerlerinde öykü yazmanın tekniğini öğrendim. Gerisi ise bana kalıyordu... Bu gün öykülerimin insanlara ulaşmasından ve onlarla duygu ve düşünce birliği kurmaktan dolayı mutluyum... Darısı sana:)
Sevgilerimle...

"Denize şiir okumak"
Kitabınızı kutluyorum ve tebrik ediyorum monalisa...Kitap severlerle buluşmas dileğiyle, başarılar diliyorum...

Teşekkür ederim Mısra... Ben internette ne şiir ne de gazete pek okuyamıyorum... Alışkanlıkları değiştirmek pek kolay olmuyor galiba! O nedenle sizlerin yazdığı şiirleri pek takip edemiyorum... Ama birkaç şiirini okumuştum... Harika yazıyorsun... Umarım gelecekte bu şiirlerini bir kitap haline getirirsin... Ben de yapraklara dokunarak şiirin gözüyle dünyaya yeniden bakarım senin kaleminden...

Tebrikler...Kitaba dokunup sizin kaleminizle yaşamın içinde gezinmek büyük keyif olacak...

Çok teşekkür ederim Öykücüğüm... Senin gibi edebiyatla iç içe ve şiir sevdalısı birinin görüşleri benim için değerli... Bir an önce ben de senin değerlendirmelerini bekliyorum:)

Monalisa önce kutlar ve tebrik ederim.. Önemli olan bu benim dilim, düşüncem ve eserim diyebilmek.. Sen bunu başardın.. Umarım daha niceleri arkadan gelir.. Eminim çok başarılı bir çalışma olmuştur..
Birde kitabını nasıl ulaşabileğimiz ile ilgili bilgiler versen..

yüzmeye uzun zamandır hazırım...soluksuz olacağını düşünüyorum... yüzdüğüm anlarda durup derinlere dalacağımdan da eminim...çok heyecanlıyım çok...yeni doğan bir bebeğin gülüşünün yarattığı an kadar...kesinlikle paylaşacağım..istesemde duramam ki...doğumu uzun süredir bekliyorum...

Şiirlerim hakkında söylediğiniz güzel sözler ve dileğiniz çok teşekkür ederim monalisa...

İmza günü olacak mı bilmiyorum ama ben kitabı alır almaz yazarın kapısına dayanıp imzamı alacağım.

Candan kutluyorum. Elinize emeğinize sağlık.
Çok sancılı bir süreç atlattığınıza ve kitabı eline aldığınız an “işte buna değdi” dediğinize eminim.

Gelecek güzel yorumların teşvikiyle daha nice kitaplarınızı sağlıkla huzurla, mutlulukla yazmanızı diliyorum.

Sevgiler

Her birinize kutlamalar ve bu konudaki düşünceleriniz için teşekkür ediyorum...

Kitaba nasıl ulaşabileceğiniz konusunda en kısa zamanda duyuru yapacağım. Şu anda birtakım eksiklikler var.

Tabii, Empatizan'ın dediği gibi yazmak gerçekten sancılı bir süreç... Her öykü bir doğum gibi... Beni belki bu konuda en iyi yazmaya gönül verenler anlayabilir... Ben insanı ve yaşamı açımlamak için yazıyorum... Eğer bunu başarabilsem ne mutlu bana!

İlginize yeniden teşekkür ediyor, sevgilerimi sunuyorum...

Teşekkür ederim Pasaman... Gerçekten de bir dostun kaleminden dökülenleri okumanın başka bir keyfi var... Nerden mi biliyorum! Yine kendimden...

ne güzel...:)tebrik ederim:)

Teşekkürler Angaralı hemşerim:) Ankara'yı özledim... Senin aracılığınla Ankara'nın dağına, taşına, uçan kuşuna selam olsun...

Tebrik ederim monalisa, kitabının ismi çok hoşuma gitti ablacım bunu belirtmeden geçemiyeceğim. Umarım kısa süre içinde okuma fırsatı bulurum.. Emeğine, yüreğine sağlık şimdiden ..

Not : Korsana hayır !!

Korsan yayıncıdan bu kitabı alan siteye gelmesin dar ederim ona burayı :)

Teşekkür ederim Capricorn... Kitabım adını içinde yer alan bir öyküden alıyor... Beğendiğine sevindim... Yok ya! Daha kitabım korsana düşecek kadar ünlü bir yazar olmadım:) Bak:) Bak:) Yazar sıfatını da eklemişim kendime:) Şaka bir yana korsana hepimiz karşıyız tabii ki...

Valla! Satışlar nasıl olur bilemiyorum Neptün... Türkiye'de kitap okuyan insan sayısı çok az... Hele hele öykü okuru romana göre daha az... Tabii kitap çıkarmanın manevi hazzı büyük... Maddi bir kazanç beklemiyorum zaten. Masraflarını çıkarsa yeter bana...

İlginize teşekkür ediyorum...

Tebrik ederim,Satı abla...
Ben de ismini çok beğendim kitabın,çok anlamlı olmuş...
Hayallerinin ve başarılarının devamını diliyorum...

Çok teşekkür ederim canım arkadaşım... İsmini beğendiğine sevindim... Yeni yeni kitaplarda ve öykülerde buluşmak dileğiyle...

iislalh yuksek dercedee okyucu kitlesine sahip ollurr..... kitap yazmak nasil bir duyguu... bu kitabi ne kadar surede yazdiniz?

Teşekkürler beyaz geceler... Kitap yazmak harika bir duygu... Aslında yazmak çok güzel... Ben ilk başta kitap yazmak için yola çıkmadım. Çalışırken ara ara öyküler yazmaya başladım. Sonradan emekli olunca bu süreci yoğunlaştırdım. Yani, masa başında oturup saatlerce yazı yazmadım. Onun için bu konuda bir süre vermek yanlış olur.

ne guzel:) pekii kitap yazamya baslaycakk insanda ne tur bilgiler beceriler olmasi lazimm:) bunu hakkindda bilgi verebilirmisniz...

Hayırlı olsun, inşanlah emeğinizin karşılığını alırsınız.

Kitap yazacak insan demeyelim de öykü ya da roman yazacak insan diyelim buna:) Öncelikle yazmayı sevmeli... Sevmek tek başına yeterli değil. İyi bir disiplin gerekli... Çünkü, yazı yazmak dışardan göründüğü kadar kolay değil. Kendini disipline etmeyi başaramayan bir insan yazı yazamaz. İyi bir gözlemci olmalı... Nesnelerin ve insanların ayırt eden özelliklerini görebilmeli... Psikoloji, sosyoloji, felsefe bilmeli... Çok okumalı... Sonra da okuduklarını tümden unutmalı kendi tarzını yaratabilmek için.

Bunun dışında teknik olarak bilgiye sahip olmalı... İzlek nedir? Çatışkı nedir? Kurgu nasıl yapılır? Zaman ve mekan nasıl kullanılır? Nesnelerin birliği nedir? Daha bir sürü şey... Bununla ilgili kitaplar okuyabilir, edebiyat dergilerini izleyebilirsiniz. Ya da bu konuyla ilgili seminerler varsa, onlara gidebilirsiniz. Çünkü, tüm bunlar, buraya sığmayacak kadar uzun...

Monalisa'nın sitedeki yazılarını da severek okurdum ,şimdi bu güzel ve akıcı kitap başucu kitabım oldu.

Kaç gündür odama kapandım. Hegel çalışmaktan saçlarım beyazladı:) Bugün Ankara'dan telefon geldi arkadaşlarımdan. Tebrik iletileri yağdıkça bulutların üstünde geziniyor gibiyim. Şimdi de sevgili arkadaşım Çiğdem'in iletisini görünce mutluluğum bir kat daha arttı. Ne deyim bilmem ki:) Sağolun... Varolun... İyi ki, varsınız...

valla zor bir meslekk gercekk acikcasi ben yapmam .... bravo sizee.... ama benim bir iyi fikrimm kitablariniiz yurt diisnada cikaralaimm diyorumm ben mesellaa b arapcaya ceivirebilirmm:) ama tabii suan okuyourmmm;) daha sonraa ama yinedee aklinizda bulunsun;) derim .....yurd disinada acilalim demii;)simddien bi saair daha doguyorrr:)

Üst Alt