Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depo antipsikotikler kaç ayda etkisini gösterir?

Konular
13
Reaksiyonlar
62
Ben psikoz hastasıyım sesler için 3 aydır clopixol depot kullanıyorum acaba clopixol depot kaç ayda iyileştirir sesler geçmedi hala, kaç ayda sesler kesiliyor?
5 yıldır tedavim var.

Xeplion kullanıyorum, atak zamanı 15 gün içinde yüksek dozda verildi. 15 günden itibaren etkisini gösterdi. 2-3 ayda hiç psikozum kalmadı. 6 ayda vücut ilaca alıştı. Doz düşününce gitti. İdame dozu ile 10 ayda stabil oldum.

@Serhatç, 3 ayda hiç bir belirti kalmadı. İlaç yan etkisinden başka oda halsizlik

Ben organik olmayan psikoz hastasıyım semptom olarak sadece sesler duymaktayım hiçbir zaman hayal görmedim şüphelerimde vardı onlar geçti sormak istediğim bu sesler yaş ilerledikçe azalıyor mu?

Benim 2007 senesinde takintiyla başladı bipolara kadar gitti yaş ilerledikçe artmış oldu böylece gerçi 2017 yılından beri atak gecirmiyorum onada maşallah diyelim nazar değmesin.

@Serhatç, bipolarda mani atağı diyorlar resmen hayal dünyasına daldım 20-30 gün boyunca psikozda diyebilirsin sen buna .

@Serhatç, seste vardı görüntüde 2014-2017 arası üç kez o duruma geldim artık olmuyor.

Psikotik ataklar neyse çekiyorum bi şekilde,sesler vs bende duyuyordum,ama arkadaş Anksiyete ve Panik atağı çekemiyorum kafayı yedirticekler bana kahroluyorum resmen.

Ses olayı bende şöyle oluyordu gecmiste ya da şimdi bir şekilde hayatıma girmiş olan insanlar benimle konuşuyordu tabii beynimin kurguladigi bir şekilde .

@Serhatç,

Galiba bipolardaki psikoz daha çabuk ve kolay iyileşiyor gibime geldi sizcede öyle değil mi

Yok ben birçok bipolar bozukluk yaşayan kişi tanıyorum bu durumdan daha çabuk kurtulmuşlar mesela bende direnç gösteriyor ama bipolar da hiç psikoz direnci görmedim. Varsada haberim yoktur.

Bazı kaynaklarda geçen okumuştum. Yaş ilerledikçe ataklar arası süre uzuyormuş
Daha az atak geçiliyormuş🙃

Bazen hiç geçirilmiyormuş

Bazen sanki hiçbir şeyim yokmuş ilaçları sadece uyumak için içiyormuşum gibi geliyor .

@AS3, Kaç yıllık tedaviden sonra sesler kesildi Bir de hangi ilaçları kullanıyorsun?

@Artı_Noksan,

Bence hiç heveslenme bazı kişiler bu ses görüntü olayını havalı bir şey zannediyor.
Hiiiç havalı bir şey değil.

Ses ve görüntüleri kendi istediğin zaman değil hayatın her anında duyup görüyorsun sürekli kulağının dibinde fısır fısır konuşan emir veren aşağılayan dikkatini dağıtan sesler iyi bir şey olmasa gerek.

@Serhatç, Yaş ilerledikçe azalma değil ama baş etmeyi öğreniyor hastalar sanırım tecrübeli hasta oluyorlar yani

Azalacağını bilmem ama psikozun belirtileri ömür boyu sürecek gibi şimdi psikozun belirtileri değil negatif belirtilerle uğraşıyorum ne bezdirici bu negatif belirtiler ömür boyu psikoz belirtileri ilaca bağlı olarak az yada çok olacak onu biliyorum sen kendine uygun ilaçla ilgilen

Normalde sesler az ve kulağımın içinden geliyordu son günlerde sesler dışarıdan ve yüksek sesle fısıldamaya başladı artık ben hasta olduğuma inanmıyorum bunların mutlak cin musallatı olduğuna inanıyorum çünkü piyasada sesler için denemediğim ilaç kalmadı ve hiçbir işe yaramıyorlar ve sadece ses duymamda ilginç bir olay bu da düşündürücü artık bundan sonra hocalara gidecem çünkü yapacak bir şey kalmadı. Sizinle paylaşmak istedim ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında.

@Serhatç,

Cin diye bişey yoktur. Aman, aman, aman hoca tayfasına kapılma. AMAN! Bin beter ederler, sonrasında hayal kırıklığını toparlayamazsın. Net şekilde hastasın ve hastalığının belirtilerini yaşıyorsun. Sık sık doktora gitmek ve doğru ilacı arayıp bulmak dışında hiç bir çare yok. Sabırla, etrafındaki iyi insanlara ve tabii doktoruna güvenerek adım adım bu sorunu çözeceksin. Merak etme. Herkes bu yollardan geçiyor. İyi olacaksın. Sabır. Ne olur sabır kardeşim.

Benim yakınımı ben küçükken götürdüler. Küçük olduğum için aklım sarmıyordu engel olamadım. Ama süreci gördüm. Hasta daha da kötü oldu. Zaten emin ol hocalar sende cin yok demiyorlar çünkü çıkarları var para alıyorlar, insanları kandırıyorlar. Paragöz görünmemek için bazıları "ya sen ne kadar verirsen diyor" Ama bir şey alıyor senden sonuçta. O nedenle gitme hiçbir faydası yok. Hastalığın hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanlarla görüştüğün sürece zarar görürsün gerçekten tek çare doktorlar. Benim hastam şimdi iyi çünkü o cahil çevreden uzaklaştı.

Üst Alt