Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depo antipsikotikler kaç ayda etkisini gösterir?

@Serhatç Umutsuzluğa kapılma benim oğlumda rahatsız 10 yıldır sesler tamamen kesilmedi bu çok zor ve uzun süren tedavi ilaç tedavisi şart bu kesin asla bırakma.

Yanına manevi tedavide çok faydalı oluyor felak ve nas surelerini her gün yüzer adet okuyabilirsin zaten manalarıda bu tür rahatsızlıklarla alakalı çok daraldığında bilgisayar veya telefondan bakara suresini açıp dinleyebilirsin.

Hoca işine gelince bu iş inanılmaz suistimal edilen bir konu ve ortalık şarlatan para avcısı sahtekarlar dolu düzelteyim derken yarım yamalak bir şeyler yaptıkları için ilk başta fayda oldu gibi gözüksede sonra çok daha kötü olabiliyor bu tür manevi tedaviler bir ilimdir ama bunu yapacak kişi zamanımızda yok ne yazık ki.

Ayrıca müslüman olanlar için yazıyorum müslüman olan kişi kuran'ı Kerimin her harfine inanmak zorundadır ve kuranda cin suresi var ve kuranın bir çok yerinde cinlerden bahsediyor herkes istediğine inanmakta serbest ama hem müslümanım deyip hem cinler yok demek olmaz buna ben değil kuranın kendisi söylüyor.

Ayrıca müslüman olanlar için yazıyorum müslüman olan kişi kuran'ı Kerimin her harfine inanmak zorundadır ve kuranda cin suresi var ve kuranın bir çok yerinde cinlerden bahsediyor herkes istediğine inanmakta serbest ama hem müslümanım deyip hem cinler yok demek olmaz buna ben değil kuranın kendisi söylüyor.
Psikoz geçirdiğiniz, ilk başta cin, doğa üstü varlıklara inanıyorsunuz. Dünyayı aynı öyle algılıyorsunuz. İlaçları alıp düzeldiğinizde imanınızda gitmiş oluyor. Herşey çok mükemmel bir Allah tarafından yaratıldığına inanıyorsunuz. Kısaca deist oluyorsunuz.

Diğer dini bilgilerin ve olanüstü olayların psikoz girmiş kişiler tarafından türetildiğini inanıyorsunuz.

Zamanında bu şekilde yaşamış kişiler psikoza girmiş böyle davranmış diyorsunuz. Herşey numerik ve rastlantısal olamayacak kadar mükemmel olduğu için psikozdan birilerinin bir açıklama yapmasını bekliyorsunuz.

Ya doğa üstü elle gözle görünmeyen varlıklar var. Hasta olmamızı sağladı diyorsunuz ya da bunların hiçbiri yok ilaç alınca iyileştim diyorsunuz.

İkileme düşüyorsunuz. Doğa üstü varlıklara inanırsanız kendinizi Mehdi olarakta görebilirsiniz psikoz zamanı

Kısaca sağlam bir psikoz yaşadıysanız deist oluyorsunuz.

Cin, şeytan, melek, Allah bunlar yoktur. Evrim gerçektir. Cinci hocalara gidipte paranızı, pulunuzu kaptırmayın.

Ne kadar cin, şeytan varsa bana musallat olsunlarda görüyüm onları.

@xdedahii, Cinlerin var olması ruhsal rahatsızlıkların ilaçlarla iyileşmesine tezat değil ki ! Allah cinlerinde allahı.

Her şey Allahın elinde derdi de şifayıda veren Allah biz şifanın nerede olduğunu bilmediğimiz için meşru yollardan şifa arıyoruz ve şifamız olan ilacı bulunca iyileşiyoruz.

Haşa birilerinin dediği gibi dinleri pisikoza girmiş birilerin uydurduğu görüşü çok yüzeysel çok rahat bir şekilde çürütülebilecek bir görüş ama din kalple inanılır ne kadar anlatırsan anlat hidayeti veren Allah anlatarak ikna zor.

Dini sağlam kaynaklardan önyargısız olarak öğrensek bunun ne kadar yanlış bir görüş olduğu meydana çıkar ama

Çekilen sıkıntılar kimini dine daha bağlar Allaha yalvarır kurtar beni diye çünkü yardımın sadece ondan olduğunu bilir.

Kimini de dinden uzaklaştırır bu sıkıntılar niye beni buldu haşa nasıl yaratıcı yarattığına acı çektiriyor diye ama hepsi imtihanın parçası her şey güllük gülistanlık olsaydı iyiliğin, kötülüğün cezanın, ödülün ne anlamı kalırdı.

Asıl konumuza gelirsek pisikoz ve benzeri tür rahatsızlıklarda sebebi ne olursa olsun kesinlikle ilaç tedavisi şart ama tek başına değil yanına manevi destekleyici şeylerinde olması bu zor rahatsızlıklarla daha rahat baş etmeyi sağlayacaktır çünkü bazen ilaçlara rağmen tam düzelme sağlanamıyor manevi destek süreci daha kabul edilebilir hale getiriyor ve tedaviye ciddi katkısı oluyor ama kesinlikle ikiside tek başına değil beraber.

@kara duman, şimdi ilaçlar ile stabil hale geldim. Pozitif belirti hiç yok ama hastalık beni deist yaptı. Olanüstü şeyler görüp inanıyordum. Bazende kafamda yazılar beliriyordu. Atak zamanı ayrıca kelime felan türetip hiçbir şeyin rastlantısal olmadığını ve doğanın mükemmelliği görüyordum. Psikozdayken

Tüm bunlar geçince boşluğa düştüm. Allah var.
Ya cinler melekler böyle varlıklar var ya da hiçbiri yok gibi ikileme düştüm.

Bu psikoz hastalarının genel sorunudur. Çünkü hastayken vahy ispat etmeye çalışıyordum. Kafama birilerin yazı yazdığını.

Daha önce hiç kullanmadığım kelimelerdeki cümleler geliyordu aklıma birisi bana söylüyormuş gibi.

İlaçları alınca hepsi geçti.

@xdedahii, Allah, melekler ve cinler var ama bizler hiç bir şart altında bunları göremez ve konuşamayız.

Pisikoz altında yaşanan düşünce bozuklukları yaşanan görsel ve işitsel halisinasyonların bunlarla alakası yok beyin kimyasının bozulması ile alakalı ve ilaçlardan şifa bulmuşsunuz tabi ilaçları kullandığınız müddetçe.

Pisikozdayken rahatsızlığınız sebebiyle inandığınız gerçekte olmayan şeylerle.
İslam dininin söylediği melek ve cin aynı şeyler değil melek ve cinleri göremez ve duyamayız ki zaten.

Pisikozdayken inanılan şeyler tamamen beynimizin bize oynadığı oyunlar gerçekte olan melek ve cinleri iletişime geçemeyiz olmaz ya oldu iletişime geçtik diyelim ilaçlar bunu kesemez ki bu bile beyin kimyasının bozulmasıyla alakalı bir durum olduğunun kanıtı.

Tabi ki pisikoz yaşayan veya yaşamış kişiler için bu kafa karışıklığını aşmak zor bir durum anlayabiliyorum benim oğlum ağır dönemlerinde ben meleğim uçabilirim diyordu.

Şimdi çok şükür inanmıyor bu tür şeylere.

Aklımdan geçirdiğim şeyler sözlü bir şekilde kulağıma fısıldıyarak sesli söze dönüşüyor bu psikoz belirtisi midir yoksa bu benim iç sesim mi?

Tanı almış psikoz veya diğerleri..hastalığın varsa evet..psikoz belirtisi denilebilir.

@Serhatç,

@-ARAGORN-, negatif belirtiler için antidepresan yazdı. Doktor

Faydasını gördüm. Azda olsa hareketlendirdi. Vesveseleri kesti. Zorda olsa evden çıkabiliyorum ama…

İsteksizlik halsizlik geçmiyor. Antidepresan yüksek dozda alsam bile

Sanırım benimki vesvese gibi birşey doktora antidepresan yazmasını söyleyeceğim.

Başlıktaki gibi çok fazla bu hastalıkla uğraşan hastalara sorularım olacaktı. Bipolar hastaları yazmasın.

merhaba ben 31 yasindayim. 2012 de esrar kaynakli psikoz yasadim. tedavi olmadim. yani ilac kullanmadim. 2017 de arastirmaya basladim cünkü agir depresyon yasamaya basladim. bana 2017 de paranoid sizofren teshisi verildi cok ugrastim gercekten 2021 türkiye de tedavi oldum elektrokonvülsif tedavisi 10 tane. ve ilaclarim ayarlandi, yasklasik 3 yildir kullaniyorum. ilk 2 sene cok umutluydum. ama 1 yildir gercekleri görmeye basliyorum ve isin gercegi, bana cok yardim lazim. ne yapacagimi bilmiyorum artik. ilaclari biraksam olmuyor, daha kötü oluyorum ama ilaclarlada güzel olmuyor. su an türkiye deyim psikologla seansim var.

2021 istanbulda aldigim teshis: agir depresyon ve psikoz

Ses görüntü görmüyor musun? @two2kay,

Ses duyan şizofren arkadaşlar duyduğunuz sesler kaç senede kesildi?

Ben 5 yıldır psikoz hastasıyım 5 yıldır sesler duymaktayım . Soruda belirttiğim gibi sesleriniz hangi ilaçla ve kaç senede kesildi?

Son düzenleme:
Benden daha tehlikeli olanları gördüm yanlışım yoksa.

Üst Alt