Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyon için en ideal psikiyatri servisi hangi hastanede var?

ayhaakan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
3
Hastayı hastalığına, derecesine göre değerlendirip ona göre muamele eden servisi olan bi hastane var mı?

@ayhaakan, İstanbul Erenköy RSHH'de var. Anksiyete için anksiyete polikliniğine çok gitmiştim.

@berke26,

Muamele nasıl hocam? Deli yerine koyar gibi kolyeyi, telefonu almıyolar, ilacı içtin mi diye ağzını aç bakacam demiyolar değil mi?

@ayhaakan, Hastaneye yatmadım ben, normal ayaktan muayene için söyledim. Ama yatışında deli muamelesi gösterdiklerini duymuştum.

Eğer yatışta düzgün muamele görmek istiyorsanız üniversite hastanelerini tavsiye ederim.

@ayhaakan, İstanbul'da iseniz Çapa tıp fakültesini tavsiye ederim.

Şartları, her anlamda iyidir. Kapalı servisin içinde ankesörlü (kartlı) telefon bile var

@ayhaakan, Sorunuzla alakalı bilgim yok.

Ama "deli yerine koymak" sözü rahatsız edici eminim aşağılamak için söylememişsinizdir ama deli sözü toplumda genelde aşağılamak için kullanılıyor burası ağırlıklı ruhsal hastaların olduğu bir forum yazdığınız mesaja göre sizde ruhsal olarak rahatsızsınız bu forumda bile bu tür önyargı varsa biz topluma ne anlatabiliriz!?

Kimin ne zaman ne şekil hasta olacağını Allah bilir sizden daha ağır hasta olanlara deli demeniz hiç doğru değil.

Deli denilen bu hastaların çoğu oldukça naif, kırılgan, insanlardan korkan genelde zararları kendine olan insanlar.

Kast ettiğiniz bu değildir eminim ama yinede yazmak istedim.

@kara duman,
Hocam yanlış anlaşılacak bi kelime kullandım, özür dilerim.

Benim dirençli depresyonum ve anksiyete bozukluğum var. Serviste cinnet geçirmiş, kendini tokatlayan, kaçmaya çalışan, kendine ve ailesine zarar verme ihtimali yüksek profilli kişilerle kaldım. Ve hastalara gösterilen muamele, ortamdaki en kötü durumda olan kişi baz alınarak yapılıyor. Herkes en kötü durumda gibi muamele görüyor. Hemşireler tuhaf ve temkinli bakıyor, kendimi boğarım diye kolyeme ve bağcıklarıma el koyuluyor, telefonum alıkonuluyor.

Bu şekilde tecrit altına alınması gereken hastalar illaki vardır. Ama depresyon, anksiyete bozukluğu, konfüzyon yaşayan hastaların tecrite alınmasını doğru bulmuyorum.

@ayhaakan,
Endişelenmekte haklı olduğunuz yerler var fakat kelime yanlış olmuş zaten hatayı fark etmişsiniz.

Hastahanelerde bu tür saldırganlık yapan hastaları tecrit odasına alıp yatağa bağlıyorlar bildiğim kadarıyla.

Türkiyede ruh sağlığı yatışlarında genelde depo hastahane sistemi uygulanıyor buda bazı sakıncalar barındırıyor hatta yatıpta daha kötüleşip çıkan kişiler oluyor ne yazık ki.

@ayhaakan, Üniversite hastahanelerinin şartlarının daha iyi olduğu söyleniyor ama somut bir hastahane adı bilmiyorum ne yazık ki.

@ayhaakan, özel olarak bildiğim İstanbul'da Fransız Lape Hastanesi var, Türkiye'nin ilk modern psikiyatri hastanesi, telefon serbest bildiğim kadarıyla, ama ücreti fazla gelebilir.

Devletten çok bir verim beklemem şahsen, çoğu maalesef vasat durumda, hatta bazıları tedavi değil travmatize ederek taburcu eder.

@Elijah, Evet; İstanbul'da , yazdığın gibi Fransız Lape Hastanesi var. Ayrıyeten NP İstanbul ve Balıklı Rum Hastanesi gibi özel psikiyatri kurumları da var. 2006 senesinde NP İstanbul'da 14 günlük yatışım oldu. EKT tedavisi uyguladılar. O zamanın parasıyla 7,5 bin lira ödedim. Buralar, maddi olarak zengin & elit kesime uygun yerler. Çok araştırmadım ama şu an günlük yatış bedeli EN AZ 3 bin lira vardır. """Devletten çok bir verim beklemem şahsen, çoğu maalesef vasat durumda,""" demişsin. Tabi ki aralarında bariz farklar vardır ama mesela İstanbul'da "Çapa Tıp fakültesi" gayet iyi ve donanımlı bir hastanedir. İçerinde ankesörlü (kartlı) telefon falan var. Burada da çok defa yatışım oldu. Konuyu saptırmayayım; orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın da tedavi görme hakkı & ihtiyacı var. O yüzden kamuya ait psikiyatri hastanelerine de gerekli maddi desteğin & ödeneğin ayırılması lazım.

@ayhaakan,

Selam,

Geçmiş olsun,

Benim teşhis Şizofreni, yaş 50, çalışıyorum ve gayet iyi durumdayım.

Aşağıya Psikiyatrik Rahatsızlıklarda geçerli olduğunu düşündüğüm çözüm önerilerimi yapıştırıyorum.
Bu maddeleri yazalı haftalar olmuş ama PC'de unutmuş kalmışım. Belki size/okuyanlara fikir verir tedavinizde.

Başlıktaki soruda geçen muameleye (aç ağzını bakayım) ben de maruz kalmıştım yıllar önce hastanedeyken . Şuan yatmak zorunda kalsam hastanede; ne telefonumu saklarım, ne ağzımı açıyorum diye üzülürüm. (hatta bir kaç aydır günlük 30 sayfa kadar okuma hedefi koydum kendime ve çoğu zaman da okuyorum zaten, telefon/iş güç olmasa rahat rahat okurum diye düşünmüyor değilim ya :) ) küpe kolye 50 yıldır takmadım ben zaten.

Çok uzatmayayım, umarım derdi olup bu satırları okuyan herkes şifa bulsun.

1-İlaçlarını düzenli kullan.

2-Alkol, sigara, hertürlü uyuşturucu/uyarıcıdan uzak dur.

2-Hertürlü bağımlılık geliştiren şey potansiyel tehlike barındırır:
Şeker, Çay - kahveden alınan cafein vb. Bunları ölçülü tüketmelisin.

3-Uykunu düzenli almalısın, çok erken saatlerde veya çok geç saatlerde değil
akşam 22.00 gibi uyuyup sabah erken kalkmalısın.
(Ben 22.00 gibi uyuyup sabah 07.30 gibi kalkıyorum ve ancak yetiyor bana.
Çünkü gün içinde beyin sürekli bir duygu / düşünce sağanağına maruz kalıyor.
Ve bu ara satrançla ilgilenip biraz daha yoruyorum ki gece deliksiz uyuyayım.)
Yattığım oda hatta ev zifiri karanlık ve yaşadığım mahalle/apartman genelde gayet sessizdir.
(Bu sayede uykumu daha kaliteli uyuyorum.)

4-Endokrin veya dahiliye randevusu alıp tüm kan değerlerine baktırmalısın,
eğer eksik vitamin mineral tespit edilirse onu/onları tamamlamalısın ki bu süreç
çoğu durumda aylarca sürer.
(ben extradan -kan değerlerimi kontrol edip- omega, magnezyum, q10, c ve b12 vitamini ve d vitamini kullanıyorum)

5-Sağlık bir kiloya ulaşıp o kiloda istikrarlı şekilde kalabilmelisin.
Yedikleri içtiklerin çok önemlidir.
Beslenme doğoruysa ilaca -fiziksel sağlık açısıdan- gerek kalmaz; beslenme yanlışsa ilaç fayda etmez.
(Gluten, işlenmiş gıda yemiyorum. 8/16 Aralıklı oruç yapmaya çalışıyorum.)

6-(Dikkat: alt satırdaki tavsiyem kişisel tecrübeme göredir.)
Her 25 - 30 kilo vücut ağırlığın için 1 litre su içmelisin.
(Örneğin 100 kilo birey günlük 3 litreden fazla su tüketmelidir.)

Bu yukarda yazdıklarım kendim uygulamaya çalışıyorum
ve bir çalışan şizofreni hastası olarak çoğu zaman iyi durumda olduğumu hissediyorum.

Bir işte çalışıyor olmak ve ekonomik olarak bir miktar birikimi olmak da iyi hissetmemi sağlıyor.

Geçmiş olsun.

@Descartes,

Arkadaş "iyi bir hastane arıyorum" deyince ben de en iyilerden birini önerdim, yoksa tabii ki çoğumuzun öyle parası yok.

Ben de bakırköy ve çam sakurada yattım, ancak hadi bakırköy eski bir hastane ve kötü ortam ve bakım var, çam sakura en yeni hastanelerden ve şehir hastanesi olmasına rağmen içindeki bazı doktor ve hemşirelerin hastalarına saygısızlık ettiklerini gördüm, alay edenler de oldu.

Bu açıdan bakınca tedavi için gittiğimiz bir yerde ve onların sözünün geçtiği bir ortamda zorbalanan hastaların durumunu göz önüne alınca insan devlet hastanelerine iyi gözle bakamıyor.

Belki vardır iyileri ama ben denk gelmedim. denk geldiğini düşünenlerden biri de sizsiniz ve paylaşmışsınız, ne mutlu size.

@Elijah,

NP İstanbul'un fiyatlarını öğrenince özele asla gücümün yeteceğini sanmıyorum hocam. NP İstanbul'un geçen ayki fiyatları aşağıdaki gibi;

Profesörlerimizden sermin hanım ve Hüsnü bey muayene ücreti 8000 TL dir
Diğer profesörlerimiz 7000
Doçent doktorlarımızın muayene ücreti 6000 TLdir.
Uzman doktorlarımızın muayene ücreti 5500 TL dir.
Psıkolog seans ücreti :4150 TL
yapılan test ve tahliller ayrıca ücretlendirilir.

@Descartes,

Hocam EKT ile ilgili deneyimlerinizi aktarır mısınız?

@friends,

Hocam dikkat eksikliği çok fazla. Kitap okurken birden kayboluyorum. Dikkat eksikliği ilaçları da inanılmaz kaygı yapıyor. Bu en şikayet ettiğim konulardan ikincisi. Konsantre olup okuyabilsem, ders çalışabilsem, neler yaparım, ama yapamıyorum...

Bende D ve B12 vitamini ve magnezyum genelde eksik çıkar. Şu an durum ne, bilmiyorum.

Günde 3 kez Depreks alıyorum. Kilomu baya dengelememi sağladı.

Günde 1 litre su içebiliyorum. Hatırlatıcı dahil kullandım ama su içmeyi ihtiyaç dışı pek sevmiyorum.

Çoğu insanın keşke benim de böyle bir işim olsa diyeceği bir işte çalışıyorum, hamd olsun. Ancak bunun farkında olmama rağmen işe gitmeyi hiç istemiyorum. İzne çıkıp kendimi denedim, evde konfor alanımda da bunaldım. Hiç bi şey yapmak istemiyorum. Doğmak istemezdim... Bunun bi bataklık olduğunu bildiğim için kendimi dışarıya adapte edip, kafamı meşgul etmeye çalışıyorum, ama sıkılganlıktan kurtulamıyorum. Akşam paydosa kadar saat sayıyorum...

Önüne geçemediğim bir uyku sorunum var. Hep uykum var ama uyuyabildiğim söylenemez. Gecenin yarısında uyanıyorum... Ama hep yatsam...

@ayhaakan,

Terapi almak veya en azından bir psikologla düzenli görüşmek denenebilir sizin için belki?

Doğmak istememe durumunu ben de çok düşündüm. Ve Hâlâ çektiğim sıkıntıların yaşadığım hayata değmediğini düşünüyorum ve bu konuda kendimi geliştirmeye; bir gün artı bakiyeye geçmeye çalışıyorum.

Uyumamak/uyumakta zorlanmak bence beynin kalk birşeyler yap hayatın için demesinden sanki.
İşlerin/hayatımın planladığım gibi gittiğini düşündüğüm çoğu gece rahat rahat uyuyorum ben.

Tabii; D Vitamini ve Magnezyum da iyi uyku için etkili bir ikili bence.

@friends, hocam, maşallah önceki & ilk mesajında çok güzel öneriler yazıp döktürmüşsün. Eline sağlık

@Descartes,

Eyvallah Hocam,

Faydalanan olsun öğrendiğimizden/tecrübemizden yeter o;
hem ben de ne yaptığımı görmüş oluyorum, hafızam tazeleniyor.

Odası tek kişilik bir hastahane tercih etmenizi öneririm.Erenköy benim duyduğum telefon verme gibi özelliklerle iyi diye bahsediliyor.

Hiç yatışınız oldu mu bilmiyorum.Hastahane de yatan hastaları gruplamıyorlar.Yani katil terörist mafya uyuşturucu bağımlısı eşcinsel tecavüzcü var.Hastahane karışık bu yüzden.Üzüm üzüme bakarak kararıyor orada sosyalleşmiyor insanlar.

@NewDay, Erenköydede iki kişilik odalar diye biliyorum. Yanında kalan kişinin ne olduğu belli değil gece belki gözünü çıkaracak bir anda elleriyle. Ondan dolayı tek kişilik odası olan hastane varsa ki ben sanmıyorum genel de hasta sayısı bakımında devlet hastanelerinde tek kişi olacağını sanmıyorum varsa da süper olur.

@friends,
Şu an üniversite hastanesinde terapi alıyorum hocam. EMDR uygulanıyor. Psikolog disiplinli ve zorunlu bir şekilde akşamları yürüyüşe çık, kalabalık yerlerde dolaş ve saat 22'den önce yatağa girme dedi.

Üst Alt