Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyon yüzünden ayrıldığım işe geri dönebilir miyim?

Ucrkusyvz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben çok iyi bir yazılım şirketinde çalışırken yaşadığım depresyon sebebiyle işten ayrılmak zorunda kaldım. Yaklaşık 4 ay çalışmıştım ve şimdi aradan 8 ay geçti. Halen depresyondayım ama işsizliğin verdiği hal depresyonumu kuvvetlendirdi. Çalıştığım yer kurumsal bir yerdi durumumu ifade etsem beni geri işe alırlar mı sizce ?

1) İnsanlar konuşa konuşa anlaşır.
2) Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.

İyi tarafından bakarsan yukarıdaki atasözlerinin gerçekliğini test et derim.

İşin gerçeği ise yani kötü tarafından bakarsan geri işe alsalar bile depresyon tekrarlayacaktır.

İçlerinde Türkiyenin en büyük holdinglerinden biri dahil olmak üzere, en iyi web yazılım firmalarında çalıştım. 3 ay çalışıp 5 ay işsiz, 7 ay çalışıp 1 yıl işsiz diyerek geçti hayat.

O büyük firmalardan birinde işe başaldım 3 ay geçti geçmedi hiç haber vermeden 1 hafta işe gitmedim. Sonra cuma günü patronu aradım, pazartesi gel konuşuruz dedi. Pazartesi gittim kovdu beni :) Adam delirmiş meraktan, eve şöförünü yollamış vs..

Aradan 3 5 ay geçti önce şirketteki çocukları yokladım nedir durum diye, sonra patrona bir özür maili yazdım, ihtiyaç varsa gelebilirim demiştim.
Tekrar başladım işe fakat 1 yıl olmadı sudan sebeple (çalışma arkadaşlarımla anlaşamama) ben ayrılmak istiyorum dedim. Patron sana üst katta özel oda ayarlayalım onları görmezsin mi demedi, maaşına zam yapayım mı demedi, ne dediyse fayda etmedi bu sefer kendim ayrıldım.

Üzerinden en az 20 yıl geçti. Bugün de işsizim, önceleri de işsiz kaldım. O patrona mail atsam adım gibi biliyorum beni yine kabul edecekti (gerçibir kaç yıl sonra yazılım işini bıraktım) ama sonraki iş yerlerinden de biliyorum ki uzun süre aynı iş yerinde çalışmak bana göre değil. bu bir tercih değil, hastalığımızın sonucu.

ben yeni iş yerlerine başlayıp yeni işe yeni rutine alışana kadar 3 ay 5 ay 1 yıl dayanmayı tercih etmiştim. Çalışabilecek güzel şirketler bitince de yazılımı bırakıp düz memurlukla bitirdim çalışma hayatımı. 3 yıl oldu yine işsizim.

Üst Alt