Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyondan kurtulan var mı?

Vtecll

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Depresyondan kurtulan var mı?Depresyondayken sizde ne gibi belirtileri vardı?Depresyondayken ne ilaçlar kullandınız?

citol
xanax gibi ilaçlar vermişti doktorum
ağır bir depresyon geçirdim. buna kullandığım antipiskotik neden olmuştu.

iştahsızlık
keyifsizlik
uykuma isteği
vb...

Doktora anlatıyorum rexapinin dozajını düşürüp duruyor.Sonuç olarak rexapini bıraktım ama hala kronik yorgunluk var.Onun dışında hiçbir sıkıntım yok.

Bendede depresyon vardı kronikleşti şimdide bipolardan şüpelendiler antidepresan yazdı doktor 15 günde bi kontrolüm var hipomani belirtileri gösterirsem hemen bipolar tanısı koncak ve ilaçlarda değişecek tabi bu yüzden çok korkuyorum

SM-M307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun.Genel olarak nasıl hissediyorsun kendini? Alf0606

Vtecll

Günlük yaşantılarınız nasıl ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz birilerinden bağımsız olarak yaşayabiliyor musunuz hiç arkadaşınız var mı bu sorularıda yanıtlayabilirsiniz

Koalaaa Ailemleyim kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılayamıyorum 1-2 arkadaşım var biri başka şehirde biri ile de tek tük görüşüyorum.Sende durum ne?

Yorgunluk halsizlik,hafif alınganlık var.

sabahları depresyonunun şiddeti artan ve negatif şeyler aklına getiren var mı benim gibi ?

depresyon kronik bir sorun ama benim gorusum bu işi ilaclarla cozmeyin. ilaçların faydası kadar zararı var.
öncelikli olarak spor yapın vucudunuza iyi gelercektir. kendinizi mutlu hisetmenizi saglar. sporu bol oksijen tuketebileceginiz yerde yapın imkan varsa.
spor yaparken hedefler koyun. olabildiğince sosyalleşin. toplu spor yapılan uygulamalar var. bunlara katılın. yaz ise mutlaka yuzun sabahları.
sabah erken kalkın gune erken baslayın. mekan değişikliği iyi gelecektir.

Yok ağlamıyorum.Hastalığın neydi?

Vtecll

Bende ailemle yaşıyorum hiç arkadaşım yok kimseyle konuşmak istemiyorum çalışmakta istemiyorum işte yok zaten hayattan zevk almama bıkkınlık sinirlilik şüpheci düşünceler var belkide biz birilerine bağımlı olduğumuz için depresyondan çıkamıyoruz ilaçlarında hiç etkisi yok gibi uyutmaktan başka zaten bizim sorunumuz topluma adapte olamamak uykuda bizi eve bağımlı hale getiriyor

hayatımın 5 senesi ilacla gecti korkularımdan kurtulmak için
ilk 3 ü 6 şar ay oldu prozac ve başka 1 tane değişik kullandım
ne zamanki 2 seneye yakın kullandım cymbalta ve 2 farklı ilac yavas yavas bırakmama ragmen devamlı titretti
tamamen bıraktığımda cevreden gelen baskılar beni panik atak gecirmeme sebep oldu
tekrar ilaca başladım mecburen evde oturamaz güneşe cıkamaz 1 saat uyku sonrası yataktan korkuyla fırlayarak uyanma oluyordu
bu 1 aydan fazla sürdü ilac la
sonra 2 sene ilac kullandım prozac bırakması kolay ilac kendim bunu istedim ısrarla doktordan
fakat buda bittiğinde gene cevre baskısı 2. panik atağımı yaşadım
ilac ısrarla kullanmıyorum artık 8 ay kadar sürdü rahatlamam
ama 2 panik atak yaşaşadım 2 side uzun ilac kullanımında oldu
ilacların kullandığın dönemde baskı altında tuttuğunu gördüm ama bana faydaları olmadı şikayetlerime
aksine prozac verdiği cesaretle işten atılmama sebep oldu devamlı haklı ve inatlaşmana sebep oluyor

dikkat edin

Depresyona demiyeyimde yıllardır bir bıkmışlık bir iç huzursuzluk yalnızlık ve bir gün bakmışım ki ya asıyorum kendimi yada bir kurşuna kafa atmışım çok uzak değil gibi...

Libertarian

Bunları yapacak imkan, erişimi olsa zaten yazmazdı sanırım.
Şaksınız heralde. Toplum fakir, birbirini yiyor, ülke de zerre adalet, insan hakları yok, engellisi engelsizi deproyon ve diğer ruhsal hastalıklar içerisinde. Onun için antideprasan kullanımı ülkemizde tavan yapmıştır. İnsanların tek sosyal aktivitesi evde dizi- sinema izlemektir. Çalış günde 4-5 saatini yolda geçir sonra gel eve yat kalk tekrar aynı döngü... Dönbabadönelim depresyonu yenelim. Yenemezsiniz bu döngüde!.

Arkadaşlar bu psikolojik işi birazda insanın kendi elinde fazla düşünmeyın ben şunu yapıyorum beni bu üzüyor seni ne üzüyor diye araştıracağınız yere nasıl sosyalleşebilirim neler yapabilirim diye vakit harcayın. Çalışmıyorsanız iş bulun yeni iş yeni ortam yeni arkadaşlar her zaman iyi gelir. İnsan tembelleştikce tembelleşir erken kalkmaya çalışın özellikle erkek ler için çalışmak büyük velinimettir. Her insanın doktoru kendisidir. İlaçlar daha çok beyni uyuşturur beyninizi uyuşturmak yerine çalıştırmayı deneyin ...

ela23

Çalış demesi kolay çalışacak irade ve güç varmı yada çalışacak iş var mı bize uygun özel sektör kapıdan sokmuyor ruhsal hastaları devletin ruhsal engellilere özel iş imkanları oluşturması lazım zaten normal şartlar altında çalışabilsek o zaman engelli olmayız diye düşünüyorum

@Vtecll

Ben de hafif bi depresif hali var fakat bazen öyle bi depresif atakları geliyorki yataktan çıkmak istemiyorum iç sıkıntısı oluyor geleceğe dair hiçbir umudum olmuyor endişeli oluyorum adeta ölümü istiyorum

Evet çok feci yorgunluk ve alınganlıkta var bende annemle yaşıyorum babamdan kalan ölüm aylığıyla hayata tutunmaya çalışıyoruz tek tutunacak dalım yaşlı bi annem var ona bişey olsa ne yaparım bilmiyorum hep bunu düşünüyorum görüştüğüm sadece bitane arkadaşım var oda çok nadir bi işe girip çalışamıyorum

Alf0606

Hemen hemen hepimiz aynı durumlardayız hep gelecek kaygısıyla diken üstünde yaşıyoruz. Memur olup çalışabilenler bir nebze kendini kurtarıp rahatlıyor. Mağdur durumda olan kesimle ilgili bir çalışma yapılmalı acil olarak

Tımur

Havai adalarına surf yapın yazdım heral.
Spor yapmanın 50 bin çeşit yolu var. Çık balkona kolunu kaldır indir. onu yapamıyorsan kasını oynat. onu da yapamıyorsan derin nefes al bırak.Artık fiziki durumuna göre bir çözüm bul.
Bunların hepsi düzenli yaptıkça rahatlamanı saglar. Özellikle derin nefes alıp vermek.

Ben gençliğimde DSİ basketbol oynadım.Sporu ruhunuza işletirseniz. Hiçbir konuda mağlubiyeti de kabul etmezsiniz. Bu da psikolojinizi etkileyen birsey.

Ara sıra spor da yapıyorum yürüyüş de yapıyorum kısmen olsa da hastalığımı iyileştirmiyor.

Libertarian

yüzmek bedava, sosyalleşmek bedava bu ülkede sen de haklısın.

Senin önermen antibiyotike gerek yok gibi bir şey.

Tımur

Parayla mı yuzuyorsun? yüzebiliyorsan yüzersin. yüzmek zorundasın demedim.
Sosyalleşmek için kaç lira gerekiyor misal?

siz antibiyotiği alın keyfinize bakın. zorlamayın daha.

Arkadaşlar şunu acık net kesin söyleyeyim agır deprasyon bütün psikolojik rahatsızlıklardan daha kötüdür şizofrenden bile kötüdür cünkü agır deprasyon geciren cogu kişi intihar ediyor

Koalaaa

Normal şartlarda çalışabilsek o zaman engelli olmayız diye bir şey yok bu sayfada herkes engelli ve çoğu çalışıyor. Engelli çalışamaz diye bişe yok devlet bize imkan sunuyor masa başında çalışıyoruz ama dediğiniz gibi ruhsal hastalığı olanlara şirketler nasıl engel koyuyor bilmiyorum.

ela23

Özel şirketler masa başında çalışmayı bırak kapıdan içeri bile sokmuyorlar resmen kovuyorlar bizde bunu dile getirmek istedik

Üst Alt