Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyonla nasil başedilir?

musty35;

Düzgün bir yaşam için çalmak zorunda değilsin yada ünlü olmak zaten ünlü olmak insanın başına bela başka bir şey değil. Esas olay kimse seni tanımadan parayı götürmek.
Ayrıca yatırımını düzgün yapıp doğru dürüst bir şirket kurarsan ayda 50.000 (Elli bin TL) rahatlıkla kazanılabilir bu ülkede ! Bunu yapan insanlarda var kimsenin göz önünde olmada insanca yaşamlarınıda yaşıyorlar allah akıl versin yeter.

Hımm depresyonla başa çıkmanız için tedavi olmanız şart.. İyi bir hastanede doktorunuzun tavsiyelerine uyaraktan işe başlayabilirsiniz ilaç vermişse ilaçlarınızı bırakmadan biraz sabırla tabiki ailenizinde desteğini alarak kendinizi bırakmadan çabalayarak ve bol bol psikolojik destekli motivasyon arttırıcı kitaplar okumanızı öneririm...

Tesekkurler Sirine sehir degistirdigim icin doktorlar kalici olamiyor ve anlamaya calismadan ilac yaziyorlar belki eksik anlatiyrm belki abartiyrm beni tanimasi bu nasl nye boyle oldu demesi bna da anlatmasi lazm dye dusunuyrm cok yogunlar odalarnda 2 dk kalabiliyrz kitap önerini dinliycm bikac isim de verebilir misin

Yok çok şükür migren yok ama takıntı gelip gidiyor el yikamak isiga kapiya kapatimmi diye donup bakmak gibi kurtuluyorum yenisi geliyor

Ben de depresyonla ilaçsız baş etmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Teşhisin doğru konulması ve doğru dozda doğru ilacın alınması, beraberinde iyi bir psikoterapi en etkili yoldur.

Bunun yanı sıra seni üzen ve depresyona ortam hazırlayan şeyleri tespit etmeye çalışman da çok önemli. Bütün yüreğini açarak bunları anlamaya çalışmalısın. Bir ucundan yakalarsan, küçük küçük ilerlemelerle karmakarışık olmuş yumağı çözebilir ve birkaç yılda kendini çok daha iyi hissedebilirsin.

Sabır, cesaret, iyi bir doktor, özlemini duyduğun yaşamın peşinden koşmak...

Sayın Üye, uyumadığın süre boyunca devamlı güleceğin şeyler bulmaya çalış. Örnek: eğlenceli bir arkadaşın varsa, devamlı ona takıl, bol espri yapsın gül. Yada ailenle. İnternetten gülebileceğin komik şeyler bul. O kadar kolay değildir bunu yapmak, yapabilirsen devamı için buradayım.

Tesekkurler oturan boga tesekkurler dogruluk simdi tatil pek arkadas yok ama dikkat ederim

[SIZE=2][FONT=comic sans ms][FONT=verdana]Kuran okumanızı tavsiye ederim. Her şeyin ilacı Kuran da var... Rad 28. ayette Rabbimiz şöyle buyurur:

"Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur."

[/FONT]

[/FONT][/SIZE]

Size tavsiyem evde yapabileceğiniz hobiler bulmanız bunun sizi rahatlatmasında önemli rol oynadığını göreceksiniz kişisel gelişim kitapları okuyun her gün kendinizi geliştirecek şeylee bulun düşüncelerinizi değiştiriseniz hayata karşı depresyondan da kurtulursunuz...beslenmenize ayrıca dikkat edin ağır yemeklerden kaçının bol su için ve güne bedeninizin izin verdiği sürece egzersiz yapın.ayrıca depresyona çok iyi gelen B12 ve Omega3 besin takviyelerinden düzenli olarak alın tüm bunları sabırla yaparsanız emin olun hiçbir şeyiniz kalkayacaktır.

Sagolun dostempati biliyorum ama uygulamiyrm pek sirdas kisisel gelisim kitaptari okuyrm orda yazanlari uygulamakta zorlaniyrm ama tavsiyelerinizi dinliycem :)

sihirli kelime = gülmek. Güldükçe düzeleceksin, dene, sonra haber ver , konuşalım

hakancan06;

İlaç kullanma allah yardımcın olsun, geçmiş olsun.

Zaten bu uzun bir süreç olacak , ama sen dediğimi bir yapmaya çalış, çok zordur, yapabilirsen etkisini hissedeceksin, sonra beni bul, burdayım

Bakın arkadaşlar burada yanlış bilgi verip bilgi sahibi olmak isteyen üyelerin aklını karıştırmayın, burada kimse doktor değil hekim değil ama tavsiye verebilir (yanlış olmamak kaydıyla)
kimisine göre depresyon ilaç kullanmakla,kimisine göre farklı yollarla geçer,ama en doğrusu benim kanaatimce önce psikolog ile görüşmektir. direk olarak psikiyatriste giderseniz tabiki de size ilaç verecektir, bunun en tipik örneği lustraldır (mutluluk ilacı olarak geçer) ki bildiğim kadarıyla lustralın ana maddesi tükenmek üzere bunun yerine misol verebilir doktor.
Ben 10 yıldan beri tedavi görüyorum,elbette ki hiçbir ilaç tek başına kurtuluş çaresi değildir, ama depresif durumlar çoğu ciddi hastalığın tetikleyicisidir. Bu yüzden geç olmadan önlem almak gerekir.
Mesela depresif olan veyahut depresyonda olan birisi tedavi görmezse bu rahatsızlık Allah korusun şizofreni ya da paronoyak ve şizofrenin görüldüğü bir duruma dönüşebilir. Bu yüzden ilaç tedavisi alınmalıdır (zorunlu oldukça).

Psikiyatride hiç birşey değiştirmiyor ben 3 psikiyatri değiştirdim yine aynı yine aynı...En sonunda deliriceğim ...

depresyon tedavisinde biz danışanları sorunla yüzleştiriyoruz. kesinlikle oral yoldan ilaç alımı yerine psikolog desteğini tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Hangi yolda ilaç alınmalı,sizce ? Depresyonda ilaç desteği önemlidir.Hatta Terapiyle birlikte ilaç desteği çok önemlidir.İntihar riski en yüksek bir rahatsızlık olan depresyonda ,ilaç kullanmayın demek çok doğru değil. İlaç kullanıp kullanmamasına psikiyatristler karar verir.böyle bir yanlış yönlendirme sağlıklı değildir.Böyle yanlış bir yönlendirme bir riskini ve sorumluluğunu Rehberlik ve danışmanlık mezunları alamazlar..

ilaç kullanımı mevcut sorunu ortadan kaldırmaz. danışanın mevcut sorunları ile yüzleştirilmesi ve sorunu kafasında çözebilmesi gerekir. bunun için de psikiyatrist yerine psikolog desteği alınması kanaatindeyim.

Psikologlar hekim değil,tıbbi hatalar yapabilirler.Herkes sınırını bilmeli,etik olmaz psikoloğun buna karar vermesi.Ağır depresyonlarda ilaç desteği olmadan tedavi çok zor.Bazen de serotenin gibi kimyasal eksikliklerden kaynaklı olabiliyor,guatr gibi rahatsızlıklar bile depresyona neden olabiliyor.Her depresyon terapi ile iyileşmez.Onun için bilmediğimiz konularda yanlış bilgi vermek yerine hekime yönlendirmek daha doğru bir karar olur..
Ayrıca Rehberlik ve psikolojik danışmanların, klinik bilgileri çok az olmasına rağmen,psikoloğum diye insanları yanlış yönlendirmesi etik değil..Mesleki ilkelere yanlış bir durumdur...

mesajım yanlış anlaşıldı yada ben anlatamadım özür dilerim..

Son düzenleme:
hakanaca;

İyide adam benim gibi fiziksel engelli olup halay çekemiyorsa nolcak :eek:

1-Tabi ki her hastalıkta doktora gidilmeli, ne diyorsa yapılmalı. Burada doktor tavsiyesi vermiyoruz.

2-Deep Blue sen söylediğin hataya düşmüşsün " bunun en tipik örneği lustraldır (mutluluk ilacı olarak geçer) ki bildiğim kadarıyla lustralın ana maddesi tükenmek üzere bunun yerine misol verebilir doktor. " bu çok yanlış, doktorun işini doktora bırakmak gerek. Okuyan biri gidip eczaneden alıp içmeye kalkabilir.

3- "depresif olan veyahut depresyonda olan birisi tedavi görmezse bu rahatsızlık Allah korusun şizofreni ya da paronoyak ve şizofrenin görüldüğü bir duruma dönüşebilir. " Yine aynı hata. Hem ne alakası var şizofreniyle? şizofreninin genetik kökeni olduğu düşünülüyor. Paranoyaklık daha da farklı bir konu. Bu tip yaklaşımlarla insanı daha da korkutuyorsun.

4-Benim önerim gülmekle ilgili, bunun ne zararı olabilir ki? Depresyonda olan arkadaşım, sen beni dinle, bir gülmeyi dene, bak ne kadar zor olacağını göreceksin, ondan diyorum, dene , başarılı olmaya başlarsan beni bul diye.

dogruluk;

1-) Tabiki doktorun işi doktorun olmalıdır.Farazi bilgilerle hareket edilmemelidir.

2-) Ben burada lustral ilacından bahsetsem de bahsetmesem de değişen pek bir şey olmaz zira tüm psikotik ilaçların etki alanları bellidir.Kişi eczaneden gidip ilacını alamaz çünkü bu tür ilaçlar için reçete istenir.İnternetten bile bulunabilir ilaç özellikleri ne işe yaradığı.Doktorun yapacağı iş hastalık düzeyine göre bunlardan birisini vermektir.

3-) Ben tedavi olmazsa kesin olarak şizofren olur dediğimi sanmıyorum.Yukarıda ''Olabilir'' demişim bu durum olmayadabilir.Kişi kendi kendisine de atlatabilir.Psikoloji çok geniş bir dal,sonuçta hem bedensel,hem fiziksel,hem ruhani,hem de beyinsel bir yaklaşımdır psikiyatri.

4-) Gülmek her şeyin pozitife dönmesi olarak algılanmamalı,çoğu şeyin pozitife dönmesi olarak algılanmalı sonuçta ruh ve sinir hastanesindeki çoğu insan da gülme krizine girebilir.

Bence Depresif ,şizofrenik vb.. sıkıntıların çoğunun temelinde veya başlangıcında, görünmeyen varlıkların(3harfli) insan beynine yaptıkları hasardan kaynaklanıyor.Ama detaya girmek istemiyorum.
Bu hasar size yapılmış olabilir mi acaba?Bizim gibi ruhani açıdan rahatsızlık çeken insanlarla alay edercesine davranışınız yakışık alıyor mu? Bizim yaşadıklarımızı,yaşamakta olduklarımızı siz kaldırabilir misiniz?10 yıldan beri ilaç tedavisi görüp(zorunlu olarak) toplum tarafından yadırgandınız mı?Sinir krizleri,nöbetler geçirdiniz mi?Son soru 3 harfli dediğiniz varlıklar da Allah kontrolünde değil mi?Sonuçta bu rahatsızlıklar da Allahın takdiri.Ne yapalım bizim de sınavımız buymuş arkadaşım.Dilerim bizim çektiğimizin binde birini çekmezsin bu dünyada.

bir rahatsızlığınız varsa önce doktora gidelmelidir . gerekmedikçe antidepresanların kullanılmasını tavsiye etmiyorum. buna doktr karar verecektir. ufak tefek yanetkileri vardır 1/2 haftada geçer bunlar bu ilaçlar en az 6 ay kullanılmalıdr. aniden kesinlikle bırakmayın doktr gözetimnde doz azaltılarak bırakılır. bağımlılık yapmazlar. bırakılmasıda kolydır korkmayn yani. başlarken bırakırken yanetkiler olur .

Bende vakti zamanında böyle cebelleşmiştim sizlere ilaçsız psikologsuz nacizane çözümlerimi paylaşmak isterim
1- kesinlikle evde olmayın (TV Asla)
2-İmkanınız varsa Spor yapın Koşabiliyorsanız koşun (Koşmak bedava)
3-Spor salonuna kayıt yaptırın (Çok kız arkadaş edindim)
4-Var ise imkanınız web tasarımı,Grafik,ofis programları kurslarına yazılın mutlaka çevre edinirsiniz
5-Sigara Alkol hayatınızdan çıkarın (Alkol içerseniz kız arkadaşınızla istisna :)
6-Varsa imkanınız Tur programlarına katılın (Çok arkadaş ve aile tanıştım samimi dostluklar kurdum)
7-hedef belirleyin ve bu hedeflere odaklanın (ev,araba,eğitim,kariyer)

ve herşeyden önce Gülümseyin gülün etrafınızdaki olumsuzlukları göz ardı edin hayatta kimse için üzülmeye ve kimse içinde göz yaşı dökmeye değmez zaman kısa ve yapabileceğimiz çok şey var ve hala da devam ediyor yaşamımız

bence bu psikiyatrik ilaçların tamamı değil ama bir kısmı beyinde ki mutluluk hormonu salgılayan yerleri uyarmak. gel gelelim ben psikiyatriye defalarca gittim saati saatine ilaçlarımı aldım aç/tok çok dikkat ettim fakat sonuç alamadım.
birde şu var dr sizi önemsemiyor beni önemsemedi başdan sallıyor seni, başımdan gitsin bende paramı alayım yeter ki diyor. 4 sene boyunca çok dr tanıdım sadece gerçekten insanlara yardım eden 3 tane dr tanıdım. ALLAH insanlara yardım etsin zor durumlar. geçmiş olsun.

Üst Alt