Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Derin ven trombozu venöz yetmezlik için hangi oranda rapor alabilirim?

Her iki bacağımda ve kasık üst kısım toplardamarda kronik tromboz var, 1 sene önce yine tromboz geçirmiştim bacaklardan ama kısmen açılmıştı şimdi tekrar etti ve şu anda tıkalılar ve sağlık kurul raporunda hematolog gen tarama testlerinde kalıtsal mutasyon yok diye puan vermedi ama puan cetvelinde
B. Akkiz ve herediter trombotik durumlar
1- Bir kez ekstremitede DVT ya da hemodinamik sekel bırakmayan PTE_gelişenler___ 10
2- Birden fazla ekstremitede DVT gelişen vakalar 20
3- Mükerrer tromboz geçirenler ya da veya tedaviye bağlı kanama sekeli olanlar ya da hayatı tehdit eden diğer trombozlar __ 60

Akkiz doğuştan olmayıp sonradan kazanılmış olan ve herediter trombotik ise kalıtsal olan diye yorumlanıyor.

Beni enazından akkiz olarak değerlendirmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Acaba hematolojinin puan vermesi için illa gen mutasyonu olması şartmı? Damarların tıkalı olması gerekli neden değilmi?

Merhaba arkadaşlar. 2014 ve 2018 yıllarında dvt ye bağlı 2 kez pulmoner emboli geçirdim. Genetik test sonucu faktör v Leiden ve 2 gen mutasyonu daha var. Kalıcı vena cava filtresi takılmakla beraber ömür boyu xarelto 20 mg kan sulandırıcı ilaç kullanmaktayım 2018 yılından beri. Dilekçemi yazdım engellilik raporu almak üzere ama emin de değilim. Forumda benim durumuma benzer çok soru var. Rapor almış olan kimse var mı varsa rica etsem yönlendirip bilgilendirebilir mi beni. Tekrarlayan emboliden 60 oran alabilir miyim?

@PyrzAli,

Selamlar aynı durumu ben de yaşadım . Genetik testimde faktör v heterezigot mutasyon tespit edildi . Emboli tedavisi de gördüm. Süreç nasıl ilerledi . Rapor alabildiniz mi

Merhabalar,

Derin ven trombozu (DVT) dan %35 rapor aldım

Üst Alt