Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devam eden ceza davası atamaya engel midir?

İmroz19

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sağlık Bakanlığına daha önceki atamalarda yerlesipte Devam eden ceza davası olan arkadaşlardan atananamayan varmı.Yada göreve başlamadan sorun cıkarıyorlarmı

HAGB kararı olup da atanan kişiler var. Eğer yüz kızartıcı bir suç değilse atamada sorun olacağını zannetmiyorum.

Serhat79

Kesinlesme yok.4 yıldır yargitayda temyizde ve arşivde.4 yıl daha sürer dediler .sabıka da bişey gözükmüyor.yine sorun olabilirmi

Kesinleşme yok ama süren dava yüz kızartıcı bir suç olmadığına göre, hiçbir sorun olmaz.

Değil, tabi eğer "görevi kötüye kullanma"mışsanız.

İçmek için yabancı sigara almıştım.gorevli değilim.yeni atandım.saglık bak sorun çıkarır mı acaba.evrakları yeni teslim ettim.devam eden davada süreç nasıl işler acaba.kafam karışık biraz

Çok teşekkür ederim ilgilendiniz.kimileri dediki.sigara yakalayamadım dava ediyor.goreve başlamayı bekletirler filan..benim kesinleşmedi devam ediyor.sabikada görünmüyor.saglık bak atamaniz yapmaz dediler.göreve başlatmayı uzatabilirlr belki

Kesinlikle öyle bir şey yok. Yani kesinleşmemiş bir davaya bakarak atamanızı bekletmezler. Ancak, karar "kesinleşir" ve "1 yıldan fazla" mahkum olursanız, memurluğunuzu iptal edebilirler.

Bana şunu demişlerdi.bakanlık mahkenin görüldüğü yere yazı yazar.aramanı yapar.mahkeme sonucunun bildirilmesini isteer.berat.zamanasımı dava düşmesinde sorun olmaz.dediginiz gibi 1 yıl üstü ise.gorevine son verilir

Mahkeme kararını isterler.1 yıl ustuyse göreve son verilir demişlerdi bana.

Daha önceden devam eden ceza davası nedeniyle atamanın "bekletilmesi" ve/veya "yapılmaması" vardı ama Danıştay 2016 yılında bunu iptal etti.

Arkadaşım herkes kafadan bişey söylüyor.sen doğruyu söyledin.ve mantıklı konuştun.çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Ben bildiklerimi söyledim. Umarım ceza almazsınız veya cezanız 1 yıldan az olur.

Büyük ihtimalle zamanaşımına uğrayacak.4 yıldır arşivde bekliyo.benim gibi olanlar bunları okursa aydınlanır.devam eden davada kişi suçsuz kabul ediliyor.tesekkurler

Peki kurumlar bu Danıştay kararını uyguluyorum dikkate alıyormu

Çoook teşekkürler.benle birlikte birçok kişi aydınlanmış olcak.görüsmek dileğiyle.selamlar

Üst Alt