Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Huzurevi ücretleri ne kadar?

@-DORLİON- bekarım annemle yaşıyorum şimdi değil zaten ileride yalnız kalırsam belki diye düşünüyorum huzurevini zaten Allah geçinden versin annem vefat ederse ya evlilik ya huzuevi başka da çarem yok zaten hatta ucuz otellerde kalanlar bile var o bile aklıma gelmiyor değil ne arayanım var ne soranım ben de kimseyi aramıyorum zaten dört duvar ve ben annem dışında yalnızım hayatta zamana bıraktım nasip belki de ben annemden önce ölürüm kim bilir umurumda mı asla .:D

Son düzenleme:
@sokrates şimdi hayat hikayesi falan yazmak istemiyorum , senin bir ihtimal yaşayabilirim dediklerini ağır şekilde tecrübe ettim . Bunca sıkıntıya rağmen ayaktayım ve yüzüm her daim gülüyor :) Çok kişi de bana özeniyor o ayrı konu .

Öğrendiğim tek şey her sabahın bir sahibi var o sahibin de korudukları var :) Ummadık şekilde yaşantın değişir ve yön verirsin .

Neyse konu mutlu olmak güler yüzlü olmak falan değildi ama senin adına sevindim benim mutlu olmak gibi bir derdim yok isteğimde yok zaten o her sabahın bir sahibi varsa alsın sabahını başına çalsın ben sadece nefes aldığım sürece barınma beslenme giyinme gibi temel ihtiyaçlarımı karşılayayım biraz da sosyallik olsun bana yeter .

Devlet huzur evlerine ölümden sonrası için bağışta bulunmanın bir faydası var mı var ise nedir ?

ikibir mirasini kime birakacagini dert ediyordun. malini darülacezeye bagislamis bir zengin isadami. annesiyle yasarken annesi olunce.
itifa hakkini kullnarak hem coculari okutuyor. hemde kendi orda bariniyor bakiliyor hürriyette yazmisti.

hastaneye bile hemsirele goturuyor, ole kadar bakacaklar orda BARINCAGIM DIYOR

İntifa hakkı da nedir ? Benim taşınmazım yok banka hesabım var nasıl olacak bu iş:confused:

bankada parani bagislarsin daRULlacezeye.
intifa hakki. olee kadar SENIN. SENOLDUKTEN SONRAKIME BAGISLARN ONUN.

Özel Huzur evleri hakkında bilgisi olan var mı ? Devlet Huzur evlerine oranla daha mı iyidir ? Ortalama aylık ücret ne kadar ? Kaç yaşında kabul ediyorlar ?

6og3et
6og3et.jpg
[/URL][/IMG]

Afyonkarahisar'daki köy evimiz. Emekliliği görmek nasip olursa kalan ömrümü burada yaşayacağım
6og3et

Ben şizofren hastasıyım. Yüzde 50 oranında engelli raporum var. Milli Eğitim Bakanlığında 10 senedir memurluk yapıyorum. 38 yaşındayım. Şu an annemle beraber yaşıyorum. Annem ölünce bir de ben hiç evlenemezsem huzurevinde kalmayı istiyorum. Engellilerin kaldığı, engellileri kabul eden huzurevleri var mı ?

afyon sandiklida termal yer var huzur evi iyi guzel bence sandikli olarak diyorum

İzmir'de iyi bir yer fiyatlar falan ne durumda ? Kaç yaşında kabul ediyorlar 60 yaş sınırı var mı ?

ben huzur evi dusunuyordum psikolojik sorunluları almıyorsa evlenme secenegı cıkıyor onumuze yaslanınca ama psıkolojık sorunlar evlenmeyede engel kım evlenır sankı yaslılıgımız cılelı geccek gıbı hıssedıyom tabı allah buyuk ani ölüruz belkı elden ayaktan dusmeden .

@Sizosalgun psikolojik sorunlar evlenmeye engel huzur evine engel ama Allah büyük diyorsun yani geriye ne kaldı ki zaten mezarda sıkıntı çıkmaz değil mi ?:)

Neyse ;
Özel huzur evi tek kişilik oda ücretleri ortalama ne kadar bu arada ? Bilen var mı ..:confused:

Son düzenleme:
sokrates Allah buyuktur evet bızım cektıgımız sıkıntılar ınanclıysak ahıretımıze ıyı ama dunyamıza kotu sen dunyayı ıstıyorsan ona bırsey dıyemem. Hem bızım bır tanıdık vardı adam ılerı derece akıl bagı yoktu annesı babası olunce ne olcak dıye dusunurken hepsınden once öldu .Allah rezıl etmeyecegını etmez .Hayata gulup oynamak cosmak ıcın gelmedık Allahı tanımaya geldık,hem sızofrenler daha cok Allahı anıyor ben buna sahıt oldum, sıkıntılar dertler Allaha yakınlastırıyor :) ama benımkısı sadece tahmın bu hastalığa sahıp ınsanlarla genelde evlılık ıcın tercıh edılmıyor ayrıyetten evlensen yarın eşin dese bu sızofren bosanmak ıstıyorum tek celsede bosanır.Allah buyuktur bakalım ne olcak yaslılıgımız :). Hem bakarsın oyle zengınlık guzel bır hayat yasayan ısnanlar yarın azabı gorduklerınde keske akıl bagım olmasaydı dıyecekler Allah bılır. :)

@Sizosalgun dünyayı istediğim falan yok tam tersi sen ahireti istiyorsun isteyen sensin bu durumda zaten kim istemez ki sonsuz mutluluk istemediğini söyleyen yalan söyler ama sen yine de pek emin olma istersen bu dünyada zenginlik güzel bir dünya yaşayanların azap göreceğine falan onlarda da beyin var sonuçta 20-30 yıl mutlu olayım sonsuz cehenneme razıyım demiyorlardır her halde sen olsan der miydin hiç sanmam diyeceğini .:)

sokrates soyledıklerımı yanlıs anlıyorsun ben zengınlık ıcınde yasayan ınancsız olanları kast edıyorum yoksa ıkı dunyasıda guzel olacak ınsanlarda var hem sana dunyayı ıstıyorsun dıye kesın bısey demedım yakındıgın ıcın ısteyebılırsını tahmınen soyledım.Hem ayrıyetten cennettınde kademelerı var Allahda en buyuk adalet sahıbı cok sıkıntı ceken kullarına elbette daha buyuk mukafatlar verır.

Sizosalgun bende sana diyorum ki dediklerinin var olduğunu söyleyenler var inanç meselesi bu hadi göster deseler ya da nerede deseler vereceğin cevap ben inanıyorum olacaktır o kadar .

sokrates bıde son olarak sunu dıyım baskada bırsey demıycem eger gorme olayı olsaydı ımtıhan olmazdı herkes ınanırdı gormek ısteyenede dunyada cok kanıtlar vardır deyıp konuyuda kapatıyorum. Herkesınde ınancı kendısıne gormek ıstemeyen ıstemez bizlere vermıcekler hesabını ama ınananlardan da hesap soramazlar :)

@perseküsyon

hiç köy evine benzemiyor villa gibi perseküsyon kardeşim, marketiniz felan var mı, maaştan maaşa şehre inersin artık :)
Allah huzurla oturmayı nasip etsin.

@Sizosalgun

kanka 2019'da arkadaş cevap vermiş, engelli huzur evleri de varmış, cevap aşağıda:

Bunu yazdıktan sonra aile bakanlığını aradım.
Engelli ve yaşlı olmak üzere iki farklı hizmetin olduğunu
Yaşlı huzur evlerinde ruh sağlığı yerinde olma şartı var iken
Engelli huzur evlerinde akıl sağlığı yerinde olma şartının olmadığını
Bağlı bulunan Aile çalışma ve Sosyal hizmetleri il müdürlüklerinden bu anlamda detaylı bilgi alınabileceğini ve müraacatların buraya yapılabileceğini söylediler.

Ve ayrıca
%50 ve üzeri engele sahip olan engellilerin
evde bakım hizmeti almalarının mümkün olduğu,

Evde bakım hizmetinin de
Gelir seviyesinin uygun olması halinde,
Evde Bakıcı

Gelir seviyesi uygun olma şartı olmaksızın
Evde temizlik hizmeti
Evde sağlık hizmeti olmak üzere 3 farklı hizmetinin olduğunu belirtti.

Bu durumda bende 3 kafadarı anımsattı.
Huzur yada bakım evinden ziyade,
3 yada 2 kafadar arkadaşla birlik olup bu hizmetten faydanlamak mümkün olsa gerek.
Böylesinin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

60 yaşına kadar kim öle kim kala
Huzur ya da bakım evinden daha özgür ve kasmayan bir ortam olacağını düşünüyorum.

true blue kanka ıyı ozaman yaw bende elden ayakdan dusunce ne yaparım yalnız basıma dıye dusunuyordum ozaman engellı huzur evlerıne basvuru yapıcam sağol bılgı ıcın :)

Sizosalgun ne polemiği tam üstüne denk geldi bu güzel haberde ondan yazdım kızacağını bilsem yazmazdım .

true blue

Devletin 2 türlü hizmeti var bir huzur evi 2 bakim evidir engelli huzur evi diye birşey duymadim ben hasta olanlar bakim evine yaşli olanlar huzur evine sistem böyle

true blue

:) Sağol kanka teşekkür ederim. Resmi galiba silmişler. Yarım saat mesafede kasaba var :) Afyon'a yazın (temmuz gibi) yolun düşerse beklerim... İyi dileklerin için de bilmukabele...

perseküsyon

Kanka resim duruyor :) Afyon'a gelirsem muhakkak yanına geleceğim, ben de teşekkür ederim.

(Gölge)

Bilmiyorum arkadaş yazmış, belki de bakım evinden bahsediyordur.

Engelli huzur evlerinde de yaşlı huzur evleri gibi yaş şartı var mı ?

Üst Alt