Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Memuruyum. SSK Hizmetimi saydırırsam getirisi götürüsü ne olur?

ALİALİ

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar bir konu hakkında sizlerin bilgisi olan yada ilgi alanına giren konu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Ben 2010/9 Meb in özürlü kadrosunda işe girdim. Sigorta başlangıcım 1995 . 2005 yılına kadar sadace 90 gün pirim yatırdım. 2005 yılında 2010/9 yılına kadar ise özürlü kadrosunda 1950 gün prim ile çalıştım. ben 3. derece engelli durumundayım. Bize MEB dan hizmet birileştirmesi ile ilgili yazı geldi. Ben şimdi hizmet birleştirme yaparsam ne gibi getirisi götürüsü olur. Saygılar

Getirisi olur, götürüsü olmaz...

şöyle ki,

1950 + 90 = 2040 = 68 ay = 5 yıl 8 ay memuriyet hizmetinize de sayılır, 5 yıl 8 ay erken emekli olursunuz.

Kazanılmış Hak Aylığı derece/kademesi ve Emekli Keseneğine Esas derece/kademesi farklı olur.

şöyle ki,

Atıyorum; Kazanılmış Hak Aylığı derece/kademeniz şu anda 15/1 ise,
Emekli Sandığı Keseneğine Esas derece/kademeniz (5 yıl 8 ay = 1 derece 2 kademeye denk gelir) 14/3 olur... Sonraki yıl KHA 15/2, ESK 13/1 olur. Sonraki yıllar böyle devam eder...

Yani emekli olurken Kazanışmış Hak Aylığı derece/kademeniz ne ise onun 1 derece 2 kademe ilerisinden emekli olursunuz, emekli maaşınız 1 derece 2 kademe ilerden hesaplanır. Bu da sizin için avantajdır.

Ben müracaat edeli 2 ay filan oldu hala ses yok ne kadar süre zaman da birleştirme işlemi yapılıyor ki ? Artık her şey net ortamında kurumlar bir biri ile bağlantılı bu kadar uzun sürmemeli yani..

Yakında gelir officer.. Burası Türkiye, bürokrasinin cenneti... :)

Ben de 13 ay sigortamı saydırmıştım, 2-3 aya gelmişti..

Selam.
Bende Bir kurumda maaş işlemleriyle uğraşıyorum.Bence şu anki aldığınız maaşınızı etkilemeyeceğinden ve emekli keseneğinizi artıracağından acele etmeyin derim.emekliliğinize bir kaç yıl kala hizmet birleştirmesi yapmanız sizin açınızdan daha avantaj olacaktır.

Ama yazı geldi yakamoz06 nasıl olacak kafamıza göre nasıl iş yapalım . İlgili yazıda müracaat etmeyenler hakkında yasal işlem yapılacaktır denmekte beklemelimiyiz sence ?

Yazı size milli eğitimdenmi geldi.Neden böyle bi zorlama getirmişler anlamadım.Bende memurum ve hizmet birleştirmesi yapmadım canım ne zaman isterse o zaman yaparım ve kimse beni zorlayamaz.10 yıllık memurum sigortamda var ama biraz daha bekliyorum.dedimya şu anki maaşa bi etkisi olmaz emekli keseneği fazla gider.

Yakamoz 06; Doğrusun. Bende birleştirme yapmak için il' e gidip bilgi almak istedim il muhasebe şefi hemen yapma emekliliğine kısa süre kala yap yoksa zararın olur dedi..

Emekli keseneği fazla gider ise emekli maaşı da ona göre düzenlenir.

öyle bişey yok ilker o yazı yanlışlık varmı kontrol edin diye yazıldı okullara

birleştirmelerinizi yapın yoksa yapamayacaksınız diye bir yazı mümkünmü hangi akla mantığa sığar

ilker bey daha yeni işe başladınız bildiğim kadarıyla emekli maaşı şu anki şartlarda 15 yılda emekli olan bi engelli için en fazla 1100 tl dir daha fazla zaten olamaz.Ama siz ben 15 seneden fazla çalışırım derseniz o zaman değişir.Zorunlu tutmuyorlarsa bence bekleyin.

1 kademe aldığınızda maaşınıza ne kadar yansıyor..

1 lira bilemediniz 1.5 lira...

5 yıl 8 ay ne kadar Emekli Keseneğine yansır ki; 6 lira bilemedin 7 lira...

Bu kayıp değildir bence... Bir an önce hizmet birleştirmenizi yaptırın...

diyelim ki öyle 10 yıllık hizmetim var 20 lira yansıyacak diyelim.240 tl yılda neden eksik alsın ki... 20 30 tl zamma bile sevinirken memurlarda bu parayı küçümsemeyin

3 ayda bir 45 tl sendikadan geliyor 24 tl de sendika kesintisi 3 aylık kesiliyor kalıyor 21 tl bu paraya bile sevinirken ve bu 21 tl için sendikalı olanlar bile varken

arkadaşlar, hizmet birleştirmesi ancak intibak yapılan kişilerin maaşlarında değişiklik olur, intibak ise mesleğini özel bir sektörde yapıp , devlet memurluğuna geçince aynı mesleği yaparsa(Öğretmen, teknisyen,mühendis, Doktor vs) intibak olur yani derece ve kademede ilerleme olur. Bizim gibi memur ve hizmetli arkadaşlar memur olmadan önce çalıştığı süreleri saydırma sadece emekliye saydırabilir.Tabi hizmet süresi arttığı gibi emekli keseğini bir miktar daha fazla kesinti olacak. Benim burada açmış olduğum konuda...hizmet birleştirmesini emekliliğime yakın zamanda mı yapsam yoksa şimdi mi yapsam. tabiki devlet sürekli kanun yasa çıkartarak eski haklarımızdan bazılarından mahrum bırakabilir. iyişallah bu konuyu anlatabilmisim dir

maaşa bir etkisi olmaz aama emekli kesenekleri artış olacaktır.buda küçük bir miktar maaş düşmesi olur.eğerki yok maaşım düşmesin 10-15 yıl sonra yaptırayım dersen aynı parayı 10-15 yıl sonra toplu alacaklardır ceza dedikleri şey budur.devlet kendini zarar ettirmez.toplu geri alır olur biter

hizmet birleştirme

1234 gün ssklı olarak çalıştım 08/09/2010 tarihinden itibaren meb te memurluğa başladım.hizmet birleştirme yaparsam aylığım düşermi.fakat o zaman vergi indirimim yoktu sadece maaşıma yansıyordu maliyede vergi indirimi kaydım yoktu. bu erken emekliliğe etki edermi..

Maliyede kaydınızın olup olmaması hizmet birleştirmesi yapmanıza engel değil..

1234 gün; yaklaşık 3 yıl 3 aydır...

Hizmet birleştirmesi yaparsanız maaşınız 3-5 lira civarı azalır...

Buna mukabil 3 yıl 3 ay erken emekli olursunuz.

Hizmet birleştirmeyi hemen yaparsanız; derecenizin yükselmesi yanında olumlu olarak yıllık izine (10 yıldan sonra 30 gün) ve dereceye göre atama istediğinizde (şeflik veya başka ile tayin istendiğinde) yansır, olumsuz olan emekli keseneği artar bunu sonucu elinize geçen net maaş miktarında azalma olur ama çok birşey değil.
İlker, hizmet birleştirme kişinin talebi ile olur, Kurumun dayatması söz konusu olmaz.. yanlış anlama olmuştur.

arkadaşım hizmet birleştirmesinde derece ve yıllık izin ve görevde yükselme olanaklarını nederedn çıkardın böyle birşeyi ilk defa senden duyuyorum lütfen yanlış bilgiler vermeyelim. Memur olmadan önceki çalışmalarını ancak emekliliğe saydırabilirsiz. lütfen ezbere yazmayalım

arkadaşlar hizmet birleştirimi yaparsanız sadece emekliliğinize faydası olur ve kesinti biraz fazla olur derece kademe ilerlemesine yaramaz sadece 20 yılda olacaksan 15 yılda emekli olursun örneğin benimde 359 günüm var ama ben emekliliğe yakın hizmet birleşimi yapmayı düşünüyorum şu anda pek bir işinize yaramaz emekliliğe yakın bu işi yapmanızı tavsiye ederim

sağlam türk;

Arkadaşım beraber çalıştığım bir arkadaşım var bu yazı üzerine hizmet birleştirmesi yaptı 13/1 den 10/2 ye geldi. Gözümemi inanayım yoksa senin yazdığına mı istersen birleştirme yapmadan önce ve sonrakı bordrolarınıda atabılırım. kademe derece ilerlemesi olur buna göre yıllık izinde 10 sene calısmıslıgın varsa 20 gunden 30 güne çıkar dedıklerı gıbı şeflık sınavlarında şu derece olanlar başvurabılır gıbı bır şart koyarlarsa sende yararlanırsın bu kadar basit.

Benim de 3 yıl geçenler de il'den gelen yazı üzerine , hizmet birleştirme işlemlerinizin yapılması istendi ve biz de gönderdik , maaşa etki etmesinden çok erken emekliliğe sayarlarsa yeterli. Bazı arkadaşlar son yıla kadar yapmasaydınız felan demişler ama kurumunuz istiyorsa siz de yapmıyorsanız bu ileri de sıkıntı yaratırsa bunun hesabını vermek zor olur..

Merhaba METİN bey

o zaman farklı kurumlarda farklı uygulamalar var.özellikle izin ve sınav meselelerine asla etki etmez şöyleki;dışarda çalıştığı dönemdeki sigortalılığı şimdiki mesleği ile aynı ise ve bunu belgeleyebilirse 657 ye göre belli bir kısmı kademe terfisinede sayılır aksi takdirde sadece emekliye esas kademesine dahil edilir.

sağlam türk;

bilip bilmeden, hem de önceki mesajları okumadan kafadan sallayarak yazıyorsunuz...
hizmet birleştirmesi derece kademeye de etki eder...!!
6 yıllık sigortası olan birisi emekliliği geldiğinde 2 derece ilerden emekli olur..
Yani emekliliği geldiğinde 3. derecede ise 1. dereceden emekli olur ki, bu da emekli maaşına çok etki eder.

Zuhal hnm.
Mebde çalışanlar için söyledim ben.
iki kriter var zaten.
Kadro derecesi bide aylık derecesi.
Hizmet birleştirmesi yapan arkadaşım kadro derecesi aldı 10/2 oldu. aylık derecesi hala 13/1
Ben yazıyı gördüm yaptırmadım yaptırmayıda düşünmüyorum müdür sordu sesimi çıkartmadım. Sonuçta özelde çalıştığım primler sgk kayıtlarında mevcut ne dicekler sen yararlanamıyorsun mu dicekler.
Zamanı gelince paşa paşa sayacaklar yoksa zaten mahkeme kapıları açık kesinde kazanırsın.

Biri bana şunu iyi anlatsın ya benim 3009 gün ssk+bağ-kur günlerim var ve birleştirme için kuruma müracaatımı yaptım .. Memur olarak ilk göreve başlama tarihim 06.09.2010 ve halen devam ediyor..
Şimdi birleştirmeden sonra 12/3 olan derecem kademem ne olacak senelik iznim 30 gün olacak mı? Bilen biri yazsın kafamı çok karıştırdınız ya...

3009/360 = 8,3 yapıyor 2 derece 2 kademe yapar 12/3 ten 9/2 ye düşeceksin. toplam 10 yıl olursa hizmet sürende 30 gun izin hakkına sahıp olcaksın abı. sanırım 9 küsür sene oluyor 2012 veya 2013 te 30 gune hak kazanırsın.

arkadaşım, senin bahsettin o arkadaş devlet memuru olmadan önce ne işi yapardı, devlet memuru olunca ne iş yapıyor. bu önemli çünkü diyelim elektiri teknisyeni olarak çalışan kişi girdiği devlet kurumunda ise aynı işi yapıyorsa derece ve kademe saydırabileceğini biliyorum. şimdi benim memur olmadan önce 2000 gün prim var bu ise tam iki kademe yapar 9/2 siyim saydırırsam 7/2 inerim bu önemli bir etken tabiki hepsinide saymıyorlar , bu konu hakkında tekrardan gözden geçirip arkadaşın durumunu öğrenirsen çok seevinirim

İşin uzmanı insan kaynakları müdürüne sordum bu konuyu, emekliliğin yaklaşınca yaptır yoksa kesintilerin olur dedi.

Üst Alt