Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Memuruyum. SSK Hizmetimi saydırırsam getirisi götürüsü ne olur?

ben 2001 yılında memur oldum 1997-2001 arası ssk geçen süremi memuriyete saydırdım.
1-1,5 sürdü bana personel müdürlüğünden yazı geldi her memur aday asil farketmez memuriyetten önce geçen sürelerini saydırmak zorunda diye ve benden bir miktar emekli keseneği farkı alındı 8,50-TL yani ,
şimdi ben örneğin 9/2 den emekli keseneğim kesiliyor.5 lira
kanun ise diyorki sen ilk işe girişte saydırsa idin 7/2 den kesilecekti 6 lira ,
yani sen gizledin emekli keseneği az kesildi farkını öde denildi.

olay bu ben o zaman için 8,50 lira fark ödedim şimdi ise emekli keseneğim KHA tan önde gitmektedir.yıllık izne eğer kamuda geçmedi ise etkisi yok, sadece emeklilikte faydalı olur benim KHA 6/3 Emekli keseneğim 4/2 dir.

arkadaşlar hizmet birleştirmesi yapmak için ne yapmak gerekir.personelemi dilekçe vereceğiz dilekçe ile birlikte sgk gün sayılarını gösteriri belgeyi sgkdanmı alacağız yoksa internetten çıkarmak yeterlimidir.ayrıca eski çalıştığın yerden ne iş yaptığını kaç yıl çalıştığına dair yazıda isteniyormu?

Erken Emekli olmak Hiç Önemli Değil. Önemli Olan Maaş yüksek almaktır. Beni dinleyin.

İlk defa 5510 Sk yürürlük tarihinden sonra 4/1-c yani emekli sandığı statüsünden Kanunun 28. maddesinde yer alan hükümler çerçevinde yaşlılık aylığı bağlanan bir memurun, 4. maddenin 1. fıkrasının b bendinin 4 numaralı alt bendi hariç olmak üzere, herhangibir statüden çalışmaya başlaması halinde 4/1-a SSK, 4/1-b Bağkur, 4/1-c ES, aylıkları kesilmekte, İşten ayrılarak tekrar aylık bağlanması talebinde bulunması durumunda ise eski aylığın kesildiği tarihten sonra aylıklara yapılacak artışlar uygulanarak aylık başlangıç tarihi itibari ile bulunan tutarı ile emeklilik sonrası çalışmaya ait kısmi aylığın toplamından oluşan yeni bir aylık hesaplanmakta,

Aynı sigortalının 4. maddenin 1. fıkrasının b bendinin 4 numaralı alt bendi hariç olmak üzere diğer alt bendlerine tabi, Bağkur yada SSK olarak çalışmaya başlayanlar aylıklarının(emekli aylığı) kesilmemesi için yazılı istekte bulunanların yaşlılık aylığı kesilmemekte. Aylıklarından  oranında SGDP kesintisi yapılmakta olup , söz konusu Kanun hükmü gereği ilk defa 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden sonra sigortalı olan ve yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra tekrar çalışmaya başlayan sigortalılara kısmi aylık uygulaması yapılmaktadır.

Yukarıdakileri dikkatlice okursanız, neyi nasıl yapmam gerektiğini söyler.

Bende memurum. Benimde 1700 ssk primim var. Ben hizmet birleştirmesi yapmak yerine, Kanunun 28. maddesine göre emekli olduktan sonra, Tekrar çalışmayı düşündüğümden, geride kalan ssk primlerimin, emekli olduktan sonra çalışmaya başlanan süreler ile birleştirilerek, Kısmi aylık almak istiyorum.

satlas;
önceki çalıştığın işyerinden "şu ... şu tarihler arası firmamızda sigortalı olarak çalışmıştır" diye bir yazı alarak hizmet birleştirmesi yapmak amaçlı bir dilekçe ile kurumun mutemetliğine ver.. kurumlar arası gerekli yazışmaları onlar yapıyor...

anti oksidan;

bu yazıyı sgk dan alsam olmazmı.eski işyerimle tekrar yüzyüze gelmek istemiyorum.

ne yazısı kardeşim tc numaraı belirt ssk lı çalıştığını yaz personel birimi sgk dan ssk lı hizmet dökümünü ister. gelen cevaba görede işlem yapılır.

Ancıl kardeşim, mevcut kanun mart/2011 den sonrasını kapsıyor.. kişi aynı anda hem bağkurlu hem ssklı olabiliyor.. ben hizmet birleştirmeyeceğim memuriyette emekli olup ssklı hizmetimi de tamamlayıp ikinci bir maaş bağlatacağım demek istiyorsun.. bence bu kanun çok karışık biraz tuzak kokusu var. çünkü sen emekli olup ssklı çalışırsan emekli maaşın kesilir, bildirir kestirmek istemezsen bu seferde normal prim değil sgdp kesilir nasıl olacak bu iş? maaşından olup çalışmaya devam etsen bence hiç emekli olma memur olarak devam et daha iyi..
hizmet birleştirme işine gelince işi son ana bırakanlar geriye dönük toplu ödeme yapmak zorunda kalacaklar ve bu daha uzun sürecek.. bu konuyu bence burdan değil insan kaynakları servisinden ve en yakın sgk müdürlüğünden bilgi isteyerek öğrenin derim ben..

[SIZE=2]konu hakkında bilgileriniz doğru. Sadece belittiğim gibi 5510 SK yürürlük tarihi olan 2008/Ekim ayı başından sonra olanları kapsıyor.
Kısaca anlatmak isteyim.
1- Memursun ve Emekli oldun diyelim
2- Çalışmak istiyorsun, 2 şekilde çalışma yapabilirsiniz
3- SGDP  Emekli aylığından kesilerek(Malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim ödeme gün sayısına ilave edilmez) çalışabilirsiniz
Bu şekilde çalışma, uzun vadeli sigorta primi yatırılmadığı için, önceki çalıştığınız süreler ile birleştirme yapılmıyor. Öylede olsa zaten işveren SGDP priminizi ödediğinden size sadece ek gelir olur.
4- Emekli aylığınızı kestirerek, (80. ve 81. madde gereğince prime esas kazançları ve kısa ve uzun vadeli sigorta kolları ile GSS ait primler yatırılmak suretiyle) çalışabilirsiniz.

Burda önemli olan emekli olduktan sonra çalışacakmısınız? yoksa çalışmayacakmısınız? Bunu şimdiden belirleyin derim.
1- Yok ben çalışmayacağım diyorsanız. 2829 SK yönünden Hizmetinizi birleştirin.
2- Ben emekli olduktan sonrada çalışacağım diyorsanız. Ayrıca 2. bir aylık almak istiyorsanız.(Kısmi Aylık) Ama nasıl çalışacağınıza bağlı, bunu kesinleştirmeniz gerek ve önemli. SGK na sürekli sorular sorarak, hatta aynı soruyu tekrar tekar sorarak bilgi almanız menfaatinize.
Nerede 2. Bir Aylık Bağlanamaz(Kısmi Aylık)
Belirtiyorum. Söz konusu Kanun Hükmü Gereği ilk defa 5510 SK yürürlük tarihinden sonra sigortalı olan( [/SIZE][FONT=Times New Roman][SIZE=3]4/1-a SSK, 4/1-b Bağkur, 4/1-c ES[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]) Ve yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra tekrar çalışmaya başlayan sigortalılara ikinci bir aylık bağlanamaz.[/SIZE]
Ayrıca; [/FONT][FONT=Times New Roman]uzun vadeli sigorta kolları[/FONT][FONT=Times New Roman TUR]([/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]Malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primleri )[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman TUR]primlerini yatırılmadığında, 2. bir aylık(Kısmi) bağlanamaz.
Ne zaman işe başladığınızda; bu çok önemli 1 Ekim 2008 tarihi itibarinden sonra sigortalı olduğunuzda,
Hangi yasaya tabi bulunduğunuzda; SGK na sorunuz. 506,5510,1479,5434
[/FONT]Diyelim Şimdi emekli oldunuz ve Aylığınızı kestirmediniz?
[FONT=Times New Roman]Aylıkları kesilmeksizin 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olarak çalışanlar hakkında uzun vadeli sigorta kolları[/FONT][FONT=Times New Roman TUR]([/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=2]Malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primleri )[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman] Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında çalışanlar hakkında ise,[/FONT][FONT=Times New Roman TUR]kısa vadeli sigorta kolları ([/FONT][FONT=Times New Roman] iş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümleri uygulanır[/FONT][FONT=Times New Roman TUR])[/FONT][FONT=Times New Roman]. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümleri uygulananların uzun vadeli sigorta kollarına tabi olmayı bir ay içinde istemeleri halinde, bu isteklerini Kuruma bildirdikleri tarihi takip eden ay başından itibaren, haklarında uzun vadeli sigorta kolları da uygulanır ve bu fıkra kapsamına girenlerden ayrıca genel sağlık sigortası primi alınmaz.
[/FONT][FONT=Times New Roman TUR]BU KONU ÇOK TARTIŞILACAĞINA İNANIYORUM.
[/FONT]

Ancıl kardeş, memuriyetten emekli olup maaşını kestirerek ssk lı olarak çalışmak birde ordan maaş almak istiyorsun anladığım kadarı.. engellilerin emekliliği artık 20 yıla çıktığına göre pek kazançlı birşey gibi görünmüyor. En mantıklısı emekli memur maaşı alıp SGDP ile çalışmak (çalışabildiğin kadar.. 20 yıl az değil)..
Söylediğin gibi çok tartışmalı bir konu.. SGK nın bile sizin düşündüğünüz gibi yorumladığını sanmıyorum. Bu yasanın faydası hem ssklı hem bağkurlu olarak aynı anda sigortalı olabileceğin (eskiden çakışma var deyip biri iptal olurdu) bunun sonucu ödediğin prim ve kazançta fazla olduğundan daha yüksek maaş alacağın görüşündeyim.

arkadaşlar intibakı maaşa saydırmak için özelde aynı işi yapmış olmak gerekiyor.peki gih sınıfındaki memur kadrosundaki personelin intibak derecesi maaşa yansıması için özel sektörde ne iş yapmış olması gerekir.Mesala memur olarak çalışmıştır yazdırsak bunu aynı hizmet diye kabul olurmu ?

satlas, özelde aynı işi yapıyor olmak derken neyi kastettiniz? hizmet birleştirme yaparken gün ve kazançlara bakılır nerde çalıştığına niye baksınlar ki?

mesala bir hemşire özelde çalıştığı günleri memur olduğu zaman yine hemşire olarak görev yapıyorsa bu intibaktan oluşan derece yükselmesi maaşınada yansır

Satlas, işe bakıldığını sanmıyorum. Sadece daha önce başka bir kamu kurumunda çalışılmış başka kamu kurumuna geçilmişse GİH/YHS bakılır diye biliyorum. Özeldeki işin önemi yok.

2006 da sigortaya ssk olarak giriş yaptım.
Toplam prim ödeme gün sayısı:65
Toplam tutar 1793 TL
2010 Eylülde devlet memuruna girdim.
Hizmet birleştirmenin ne faydası olur? olumlu yönleri ve olumsuz yönleri nedir?

Emeklilik gününüz 65 gün geriye gider, yani 2 ay 5 gün erken emekli olursun. Dereceniz bu kadar ileri gitmek suretiyle yıla tamamlandığında artar ve emekli keseneğiniz de o dereceye göre kesilir. Başka da bir etkisi olmaz.

Merhaba Arkadaşlar, Ben 2010 Aralık ayı itibarıyla memuriyete atandım. 08/03/2012 tarihi itibarıyla stajerliğim kalktı. Yaklaşık 5400 gün sgk dan prim günüm var. Özel sektörde müşteri temsilcisiydim yazılanlardan anladığım kadarıyla çalıştığım günleri memuriyete saydırmam sözkonusu olamayacak ne izine nede kadro dereceme yansıycak. Dolayısıyla hizmet birleştirmesini şimdi yapmalıyım yoksa emekliliği yakın mı yaptırmalıyım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

emekliliğinize yakın saydırın.
şimdi saydırırsanız daha çok kesinti olacaktır maaşınızda.saydırmanızın şu an itibarıyla hiç bir getirisi yoktur.

Ben ise şimdiden yaptırın derim. çünkü emekliliğe yakın yaptırırsan geriye dönük toplu külfet getirir. İşlemde uzun sürer. Tercih senin. ya şimdi yaptırıp derecen arttıkça azar azar emekli keseneğin artar, yada emekliliğe yakın yaptırırsın o zamanda geriye dönük toplu tahsil ederler.. bende böyle biliyorum. Tavsiyem özlük servisine sormanız. Ben sordum yazdığım cevabı aldım yani.

Merhaba,
Arkadaşlar bende 13 yıl özel sektörde mühendis olarak görev yaptım. Toplamda 4300 gün sgk prim günüm var. İki aydır da mühendis olarak Tarım Bakanlığında görev yapmaktayım. Daha önceki hizmet süremi birleştirirsem maaşımda yada izin hakkımda bir değişiklik olur mu ? Teşekkürler.

maaşın vergi kesintisi artacağı için düşme olur yani emekliliğe esas derecesi artınca vergi artar ama bu rakam çok düşüktür.izin hakkında ise hizmet birleşince süre 10 yılı geçerse ki seninki geçer izin hakkın 30 gün olur ama sen maaşım düşecek diye birleştirmemezlik yapma emekli olurken bu paray faiziylen tahsil edilecek yinede.

ama bu haksızlık, derece kademe neden düşmüyor? o kadar çalıştım boşa mı yani..

ssk lı hizmetlerinizi saydırın
emekliliğe esas derece kademe değişir ödemeye esas kademe derece aynı kalır.

ssk lı süreler kamuda geçti ise emekli ve ödemeye esas der. kademe değişir. yıllık izin kullanımında etkili olur yani 10 yıla kadar hizmeti olanlar20 üstü 30 gün olayı.

emekli keseneği fazla kesili olayı ise 3-5 şira fazla kesilir ileridede fazlam maaş demektir.

8 yıl ssk 2 yıl emekli sandığı himzetim var, şimdi yıllık iznim 30 gün mü olcak?doğru mu anladım?

benim sizden ricam 2006 sigorta girişim var ben 2015 emekli sandığına geçtim bu süre zarfında birleştirme yaparsam yıllık izin ve derecemi etkilermi etkilerse sayet hangi konunda yazıyor rica etsem iyi günler

arkadaşlar ben hizmet birleştirimi yaptım 3-4 ay bukuyor sgk dan yazılan yazıya cevap sgk yazılan yazıda işte kurumumuzda çalışan personelin ne adar sigortalılık süresi vardır diye onlarda cevap veriri şu kadar hizmeti vardır sonra sen gidersin fark ücretini bankaya yatırırsın ve hizmetin birleşir
önmeli nokta ise kesinlikle kademe ilerlemesi olmadı sadece eğer özelde Dr.öğretmen muhendis gibi kadrolarda isen kamudada aynı kadroda devam edersen yani dersanede öğretmen ken tekrar meb de öğrretmen olursan ozamn kademe ilerlemesi olur onunda 3/4 oranında kademe ilerlemesi yapılır onun dışında özel sektörde çalışmışsın kamuya geçmişsin malesef sayılmıyor sadece emekliliğine faydası olur süreyi geriye çeker

Üst Alt