Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabet tip 2 nedeniyle %40 rapor alabilir miyim?

cihan7999

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhabalar, bende tip 2 diabt var 3,5 yıldır! ve şekerim 300-400-500'lerde! enson 589 oldu günde 2 defa insülin kullanıyorum. 16.5 YILDIR BİR ŞİRKETTE ÇALIŞIYORUM 5900 GÜNÜM DOLDU ACABA % 40 ENGELLİ RAPORU ALABLİR MİYİM?

cihan7999
Geçmiş olsun bende 2 yıldır tip 2 diyabet hastasıyım insülin kullanıyorum. Endokrinoloji polikliniği diabet ve tiroid'den toplam %28 verdi
varsa başka rahatsızlıklarınız rapor alırken onlarıda belirtin.

[FONT=sans-serif]A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20[/FONT]

Gećmis olsun size de. Siz calisiyor musunuz. Hizmet gunum doldu benim! Seker baya etkiledi beni! 3 yildir ginde 4-5 litre su iciyorum ardindan 20 dk.'da bir wc'ye gidiyorum gunde enaz abartisiz 20 defa wc'ye cikiyorum ayrica kol bacak dil'de uyusmalar oluyor bas donme goz agrisi vb.

cihan7999

benim 200 civarlarında insülin akşamları 24 ünite vuruyorum. Şekerim çok yükselmiyor nadiren 300 civarı oluyor ozaman biraz Wc ye çıkma ihtiyacım artıyor o da çok nadiren. Çalışıyorum, rapor aldım, kalp ameliyatı oldum ve mitral kapak yetmezliği ve akciğer problemleri ile toplam %72 oran aldım.

ben 10 yıldır tip1 diyabetliyim tip 1 e bile tek başına %30 veriyorlar tip 2 tek başına %40 imkansız. komplikasyonları varsa gözde,böbrekte,nöropati falan...ozaman oran artar. ama şunu yazabilirim size. okuduklarıma göre dikkatli bir şeker hastası değilsiniz.bence bu kendinize yaptığınız en büyük kötülük dikkat edin kendinize...şekerinizi kontrol altına alın. şekerim yüksek diyip işin içinden çıkmayın ki bir de tip 2 diyabetlisiniz. tip 1 e göre çook şanslısınız. sadece tip2 rahatsızlığınız varsa hiç rapor almayı denemeyin bile ama başka rahatsızlıklarınız varsa onu bilemem. şunu da yazayım. zaten bir kaç sene daha dikkat etmezseniz olacaktır!!!moral bozmak değil motive etmek için yazıyorum. diyabet bir hastalık değil yaşam tarzıdır. tarzınızı değiştirin...

merhabalar arkadaşlar ben .1.troid.2.tib2 diyabetşeker hstası.3.tansiyon.habı kullanıyorum.enson kalb krizinden anjiyo oldum koroner arter 125.1 kalb hastası tanısı koydular.damarlar büzüşmüş yavaşakımmevcut 2 damarda.ef63 yazılı toplamda nekadar özürlü rapor alabilirim.vergiindirimden faydalanabilirmiyim

börekçimurat01,bu hastlalıklar ile kendi tahminlerime göre söylüyorum % 40 üstü olacağınız kesin ve vergi indirimden faydalanır prim günleriniz tamamsa yaş akdini beklemeden erkenden emekli olabilrisiniz..

cihan7999 ve 06serpil arkadaşlarıma;

Öncelikle Cihan7999 nickli arkadaşım için birşeyler yazmak istiyorum. Gerçi 06serpil arkadaşımız konuyu çok güzel özetlemiş ve gerekenleri yazmış. Kendisine teşekkür ederim.. Ben de Tip II diyabet hastasıyım. Gerçi teşhisi halen koyamadılar ama kimi doktor Tip I diyor kimisi Tip II ben de anlayamadım.. Adamlara diyorum ki yapacağınız basit bir kan testi vs.. Yok gerek yok.. Sen busun diyorlar.. Ne tıp fakültesi (2014 yılında) ne de yıllardır gittiğim bir devlet hastanesinde teşhis koyamadılar.. Kısaca başlarından savıyorlar.. Benim ilk teşhisim 20 yıl önce tıp fakültesinde kondu.. İlk gittiğimde açlık kan şekerim 480 di.. Hemşire inanmadı. Sabah yine aç geleceksin dedi.. Gittim.. 490 çıktı.. Sen kahvaltı yapıp geliyorsun sabah bir kez daha geleceksin dedi. Gittim. Bu kez de 510 çıktı.. Kadın kafayı yedi.. Sen nasıl böyle ayakta duruyorsun dedi ve ardından bir çok soru vs vs vs... Baba tarafımın tamamı diyabetti.. Şu anda yaşım 47.. yani teşhis yaklaşık 26 yaşlarında falan konmuş.. O zamanlar diyabet bizde de çıkar mı endişesi ile tahlil yaptırmıyorduk 3 kardeş de.. Çünkü çok korkuyorduk ya bizde de çıkarsa diye.. Ama korkunun ecele faydası yok arkadaşım.. Ben bir oturuşta 4 tabak makarna yiyordum. Bir oturuşta en az 1 ekmek yiyordum.. İlk teşhis konup da tedavi başlandığında elime bir perhiz listesi verdiler.. Aslında bu bir perhiz listesi değil. Normal her insanın günlük tüketmesi gereken besinler.. Yani karnımızı doyurmak yerine beslenmeyi öğretiyorlar.. Hal böyle olunca da insanın biraz tuhafına gidiyor.. Eee.. Yıllarca karın doyurmaya alışmış bir birey şimdi birden bire nasıl olur da 2 dilim kepek ekmeği,2 kaşık makarna,1 kepçe çorba,bol salata vs... ile sofradan kalkar... Doktora aynen şunu söylemiştim.. Ben bunu uygularsam ölürüm.. Güldü.. Eğer yemez ve buna uymazsan ömrün fazla uzun olmayacak aklın yolu bir demişti.. Tedavi tedavi tedavi perhiz vs haplarla 5 yıl geçti.. Baktılar ki olmuyor insüline başladık.. İnsülinle devam ederken hapları da değiştirip en etkililerini (Metformin vs) verdiler.. Geçen yıl ağır bir travma (Gıda zehirlenmesi ve böbrek dahil tüm organların bir hayli etkilenmesi sonucu) geçirip de tıp fakültesinde 1 hafta yattım. 4 lü insüline geçtiler diğer haplara da devam dediler.. Eskiden 120 kg falan geliyordum.. Şu anda 76 kg. Boyum da 1.77 HbA1C değerim de geçen hafta 7 civarıydı.. Diyabetli olmak hem çok iyi (İnsan hastalığına sevinmez Allah beterinden saklasın ama) hem biraz kötü.. Diyabetten vefat eden insan yoktur.. Sadece yediklerine dikkat etmeye,egzersiz yapmaya,ilaçlarını kullanmaya bakacaksın.. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.. Şu anda yazdığın 400-500 dl/mg değerler belki kulağa hoş gelebilir,ancak ilerleyen zamanlarda çok büyük sorunlarla karşılaşabilirsin.. Önlemini baştan alırsan Allah'ın izniyle gayet kaliteli bir yaşam sürdürebilirsin.. Hatta ben normalim çok sağlıklıyım diyen insanlardan daha sağlıklı olabilirsin.. Çünkü gerekenleri yapmış olacaksın.. Bunları yapmak zor değil,imkansız hiç değil.. Yeter ki inan ve başar.. Allah yardımcın olsun..

Bu arada yazmayı unuttum.. Bana Tip II den dolayı % 20 veriyorlar.. Tansiyon+psikiyatri ve nöroloji şikayetlerim de var.. Ben YAŞ'ı beklemeden emekli oldum.. Tip I için mutlaka peptit-c ve diğer testleri yaptırman gerekiyor. İnsülin kullanıyorsun veya kullanıyoruz diye hemen % 30 vermiyorlar.. Tip I için % 30 veriyorlar.. Başka rahatsızlığın varsa onları da söylersin gerekli tahlil ve tetkikler yapıldıktan sonra oranlarını verirler..

seranko

doğru diyorsunuz ama işte maalesef diabet sinsi bir hastalik ben bayağı etkilediğini söyleyebilirim sık sık wc. Yapiyorum 4-5litre su içiyorum ağzım kuruyor kol bacak kuyruk kemigim uyusuyor bas dönmesi goz agrisi ve vb. Rahatsizliklar.. çok teşekkür ederim.

bence cihan bey şekeriniz yüksek olduğu için 4-5 lt su içip wc ye gidiyorsunuz. şekerinizi dengelerseniz daha rahat edeceksiniz. bu şikayetkeriniz şeker hastası oduğunuz için değil yüksek giden bir şekeriniz olduğu için var.bence siz bunların ayrımını yapamıyorsunuz ve hatta ısrar ettiğinize göre daha çözüm yoluna yönelmemişsiniz bile.şunu yazabilirim. şeker sizi nöroloji anlamında etkilemişe benziyor. yani sizde nöropati olabilir. eğer varsa rapor alırken nörolojiye gidin size + oran kazandıracaktır. bilginize...

serenko şunu da yazmak istiyorum.daha iyi bir kontrol için bence siz insülin pompası kullanabilirsiniz. bende yeni pompaya geçtim uzun araştırmalarım sonucu. bir de karbonhidrat saymayı öğrendiniz mi tamamdır.Gerçi bilmiyorum belki de biliyorsunuzdur. bu hastalık hep var bizde hep de olacak en iyisi onu memnun etmek canını sıkmamak:))insan hastalılığla ilgili aklı başındayken bişeyler yapmalı yaşlılıkta bu daha zor olacak çünkü...sağlıcakla kalın...

06serpil arkadaşımızın cihan bey için yazdıklarına % 100 katılıyorum.. Çünkü aynı semptomları ben de ve ailemdeki(Baba tarafı) herkes de yaşadı.. Ancak şu anda iyiyim çok şükür.. Bir diyabet hemşiresi vücuttaki şekeri şuna benzetmişti ilk teşhisim konduğunda.. Bildiğimiz reçeller vardır ya kavanozlarda durur.. O reçel gün geçtikçe içini çeker çeker çeker ve bir gün bakmışsınız ki içinden almadığınız halde kendisi yarıya gelmiş.. İşte kandaki şeker de vücuttaki suyu böyle emiyor.. Tabiri caiz ise bir sünger misali çekip duruyor.. Hal böyle olunca vücudunuz susuz kalıyor ağzınız kuruyor,şakaklarınız ağrımaya başlıyor vs.. Siz de suya saldırıyorsunuz ve lıkır lıkır içiyorsunuz.. İçtikçe sanki ateşin üzerine su dökülmüş gibi adeta COSSSS diye bir ses çıkıyor.. İçtiğiniz su eğer böbreklerinizde bir rahatsızlık yoksa en fazla 1 saat içinde idrarla atılıyor.. Dolayısı ile siz o suyu sadece kuruyan vücudunuzu bir nevi ıslatmak için kullanıyorsunuz.. Vücudunuzun ihtiyacı olan su atıyorum 100 ml. iken siz 300 ml içiyorsunuz.. Sonra da hemen WC ye.. Tabiri caiz ise WC ile Mutfak arasında adeta bir boru gibi çalışıyorsunuz... Yapmayın lütfen. Kendinize eziyet etmeyin.. İlerisini düşünün.. İçmek istediği halde bir damla su içemeyen böbrek hastalarını düşünün... Gözlerindeki kılcal damarları tıkanmış veya ödem oluşan görme yeteneğini kaybeden diyabetlileri düşünün.. Kalp-damar hastalıklarını düşünün.. Yani kısaca düşünmeniz için gereken sayısız neden var.. Sanıyorum perhiz yapmıyor ve dikkat etmiyorsunuz... Bunun başka yolu arkadaşım.. Bu bizimle birlikte mezara kadar gelecek.. O halde onunla dost geçinmemiz gerekiyor.. Biz onunla ne kadar iyi dost olursak bak göreceksin o bizimle daha da dost olacaktır ve bizi üzmeyecektir.. Ama patronun siz olduğunu hiçbir zaman unutmayın ve kontrolü ona vermeyin... Vücut sürekli ister. Hele ki beyin buna alıştığı zaman (Yüksek şekere) eroin bağımlısı gibi olursunuz.. Az su içmek kadar aşırı su içmek de çok zararlıdır.. Böbrekleri gereğinden fazla çalıştırmış olursunuz.. Bu da onun ömründen yer.. Günde en fazla 2,5 litre için.. İdeali 2 litredir.. kendinizi alıştırın.. Az veya çok su içtiğinizi anlamanın en basit ve tıbben de kabul gören çok basit bir yöntemi var... Suyu normal içen bir insanın idrarı açık limonata rengindedir (Eğer idrara renk verici bir ilaç vs kullanmıyorsa).. En ideali budur.. Açık limonata renginden daha da açık yani beyaza yakında çok su içiyorsunuz demektir azaltmanız gerekir.. Renk gittikçe koyulaşıyorsa yeterince su içmiyorsunuz anlamına gelir... Bence sizin önce kendinizi iyi bir endokrin uzmanına göstermeniz,tüm tahlil ve tetkikleri yaptırmanız (Vitamin,tsh lar vs dahil) beden kitle endeksinizi ideal duruma çekmeniz,ileride yaşayabileceğiniz birçok olumsuzluğun önüne geçecektir.. 20 yıl önce bir oturuşta doymayacağım zannederek 4 tabak makarna ve yanında birçok besin maddesi yiyen ben şimdi 3-4 kaşık makarna ile sofradan kalkabiliyorum.. Hem de doymuş ve beslenmiş olarak... Makarna ile sebzeyi karıştırıyorum,üzerinde de peynir ya da yoğurt.. Al sana mis gibi bir öğün... İçinde karbonhidratı da var,sebzesi de,proteini de.. Daha ne olsun.. Bütün hastalıkların başı çok yemektir !... Şükürler olsun o hastalığımdan kurtuldum.. Az yiyince (Aslında az değil,beslenmemiz için gerektiği kadar) insan daha bir rahat oluyor... Diyabet birçok rahatsızlığı beraberinde getirir..Arkadaş gibidirler.. Birisi göz kırptığı zaman diğeri de saklandığı yerden çıkıverir ansızın Allah korusun.. O yüzden kendine iyi bakman gerekiyor...
06serpil arkadaşım;Pompayı bana da önerdiler ancak ben istemedim.. Çünkü benim hipoglisemim de var.. Ne zaman nerede ne yapacağı belli olmuyor.. Herşey normal giderken hiçbir neden yokken bir bakıyorsun ki 50 oluvermiş :( İşin tuhaf yanı ise bazen 110 olduğu zaman titremeye ve terlemeye başlıyorum,bazen de 50 oluyor en ufak bir belirti yok.. Doktorlar da bir anlam veremedi.. Strese bağladılar.. Zaten stress en büyük etken... Karbonhidrat sayımını az çok biliyorum.. Deneye deneye kendimde öğrendim.. Neyin ne kadar etki yaptığı konusunda artık bilgilerim sağlam :) 20 yıl geçtikten sonra öğrenmiş olsam da... Gerçi Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok,zaten bunlar bilinen şeyler... Sizlere de geçmiş olsun .. Komplikasyon yapmamış diyabetinizle sağlıklı ve mutlu günler dilerim size.. Ve şahsınızda tüm diyabetlilere... Şağlıcakla kalın...

İkinize de teşekkür ederim. Serpil hn. Nüroloji ne anlamda + sağlar dediniz % 40 rapor almamla ilgili mi? Rapor için 1 hafta içinde başvuru da bulunacağım! Yaşım 38 sgk günlerim (5.900) doldu önce ne nereden başlayacağımı bilmiyorum yani sağlık kurulu'na mi yoksa Vergi indirimi için il deftardarlığına mı, yoksa bölüm bölüm sizinde önerdiğiniz Nöroloji vb.'ler den mi başlayım. Bir tavsiyeniz fikriniz var mı? Teşekürler

Önce vergi dairesine gidip form alacaksınız.. O formu işyerinize doldutturup tekrar vergi dairesine getireceksiniz.. Vergi dairesi yazacağı yazı ile sizi bağlı olduğunuz SGK müdürlüğüne gönderecek. SGK müdürlüğü de sizi hastalık ve oranlarınızın tespiti için il sınırları içinde istediğiniz bir hastaneye sevk edecek. SGK'dan aldığınız yazı ile hastaneye gidip sağlık kuruluna başvuracaksınız. Hangi hastalıklarınız varsa onları söyleyecek o ilgili branş doktorları için randevu alacaksınız.. Önce esas hastalığınızdan başlamak üzere (Diyabet) dahiliye,sonra varsa nörolojik,psikiyatrik vs rahatsızlıklar için ilgili doktorlara gideceksiniz.. Diyabet için oranı hemen alırsınız % 20...Hipertansiyon için de % 10 veriyorlar.. Hipertansiyondan oran alabilmeniz için daha önceden almış olduğunuz ilaç kullanım raporunda bu hastalığın da yazılmış olması gerekmektedir.. Diyelim ki hepsi tamam.. Sıra geldi nörolojiye.. Bir takım sorular soracaklar sizden cevap isteyecekler.. Daha önceden kullanmış veya halen kullanmakta olduğunuz ilaçların isimlerini isteyecekler.. Hatta bazı doktorlar hastanın verdiği bilgilere itimat etmeyip eczane ilaç çıktısı istiyorlar.. Sinirlerinizde tahribat vs var mı diye EMG isteyecekler..Gün verecekler.. EMG ve diğer tetkik sonuçlarına göre oran verecekler ya da birşeyin yok sapasağlamsın deyip oran vermeyecekler.. Her doktorun hastaya bakış açısı farklı.. Benim 5 yıldır gittiğim nöroloji doktoru EMG,diğer tetkik sonuçlarıma ve kullandığım ilaçlara göre oran verirken bu kez heyette başka doktora denk geldim. O da EMG istedi.. Kullandığım ilaçlara baktı ve daha önce yapılan tetkiklerin ve teşhişlerin yanlış olduğunu söyledi oranı düşürdü.. Her iki doktor da aynı koridorda karşı karşıya muayenehaneleri vardı.. Gel de isyan etme.. Psikiyatri işin içine girerse en az 6 ay öncesinden teşhis konması ve tedavi başlaması gerekiyor.. Eğer ilk kez psikiyatriye gideceksen 6 ay gözetim altında tutuyorlar ve 6 ay sonunda oran veriyorlar ya da sağlamsın deyip vermiyorlar.. Bunlar benim 5 yıldır yaşadıklarım... Bu nedenle 5 yıldır hep aynı hastaneye gidiyorum.. Doktor ekrana baktığı zaman "haaa.. sen şu zamandır tedavi altındasın ve şu şu branşlara geliyor ve ... ilaçları kullanılıyormuşsun" diyorlar... Yani bugün git seneye gel olayı yok... Çünkü hep aynı hastane... Buna çok dikkat et.. İnşallah bir fikir sahibi olmuşsunuzdur...

Doğru dediniz, Ben öyle yapım o zaman.Söylemleriniz için çok teşekkürler..

OturanBoğa; merhaba, ben Diabetim dr. Rapor icin gittim: sekerim aclik 354 tokluk 624 cikti!!
dahiliye %30
endokrin %5
bir bölüm daha %5 verdi.

4 mayista heyete cikcam sizce bu rakamlar toplami balthazard da ne ye tekabül ediyor?
Dr.'lar heyette karsisina ciktigimda buna ilave ederler mi yoksa. Tesekkurler.

CİHAN BEY , hba1c kaç çıkıyor sizin acaba? üç aylık şeker ortalaması.

Son düzenleme:
Rapor oranları

Merhaba arkadaşlar, 1977 doğumlu 5.900 Gün doldurmuş,
1998 girişliyim! Bende 4 yıldır Diabet tip 2 var..
Vergi dairesine indirim için gittim, Hastaneye gönderdiler.
Sorum: Hastanede Evrak üstünde Dahiliye % 30 poronöpoti % 5
sıstertızım % 5 verdi bu balthazard da % 37' ye tekabul ediyor!
Acaba heyette buna ayrıca da ilavetten diabet 2 'den
komplikasyon'lı-komplikasyonsuz % 20 koyacaklar mı yoksa?

Cevap Rica ediyorum.. Teşekkürler..

Merhaba bende tip 2 liyim bana şeker+kolestrolden 40+10 verdiler komplikasyon olduğu için komplikasyon varsa %40 veriyorlar.sana dahiliye yani endokrinoloji %30 vermiş demek ki sende komplikasyon yok tip 2den %20 kolestrolden %10 vermişler.Şimdiden geçmiş olsun

ALBAYSUSİ Merhaba, benim anlamadığım Dahiliye inceledi 3 aylik şekerin 14,8 çıktı dr. %30 yazdı endokrin %5 üntoloji de %5 verdi toplam 40 balthazard da % 37 tekabül ediyor yani sormak istediğim şu O rapor da heyette Diabet mellıtus tip 2 ayrıca % 20 mı ekliycek?
net açıklamalı rica etsem sizden..

kardeşim bende şeker hastasıyşım en fazla %30 alabiliyosun ama peşini bırakma şekere bağlı göz damar böbreklerde küçük oranla bozukluklar olabiliyor bu sayede %40 a kadar yükseltebilirsin .

cihan7999 Hayır vermeyecek diyabete vereceğini vermiş bir daha açıklayayım diyabet %20 kolestrolden %10 pankreasda komplikasyon olsaydı %40 alırdın.Demek ki sende komplikasyon olmamış olmasında daha kötü
cihan7999 Birde şunu açıklayayım senin HBAC1 14.8 çıktı diyorsun o halde seni hastaneye yatırmaları gerekiyordu.Benim HBAC1 10.1 çıktı ertesi günü hastaneye yatırdılar 14.8 çok yüksek kendine dikkat et şeker komasına girebilirsin.insilün kullanıyor musun.

cihan7999 Hayır vermeyecek diyabete vereceğini vermiş bir daha açıklayayım diyabet %20 kolestrolden %10 pankreasda komplikasyon olsaydı %40 alırdın.Demek ki sende komplikasyon olmamış olmasında daha kötü

cihan7999 Birde şunu açıklayayım senin HBAC1 14.8 çıktı diyorsun o halde seni hastaneye yatırmaları gerekiyordu.Benim HBAC1 10.1 çıktı ertesi günü hastaneye yatırdılar 14.8 çok yüksek kendine dikkat et şeker komasına girebilirsin.insilün kullanıyor musun.

2 adet insilun 2 adet hap var. kullaniyorum!
Dr. Tahlili inceledi % 30 yazdi endokrin % 5 Üntoloji de % 5 verdi.. dr. dediki bana sende 3 hasar yaratmis bide heyetten de Tip 2 den % 20 de oran alirsin olum. dedi..

sayın yener bende hem psikolojik seker tansiyon ve kolesterol vede ileus ameliyatı var...sorum şu..diyelim ki toplamda %70 aldım..bunların arasında sadece psikolojide kontrol verilir mi?

SERKANS Psikiyatri ve ortapedi olursa 2 yıllık süreli rapor veriyorlar mümkünse psikiyatri ve ortapedi raporu almayın derim

ALBAYSUSI sık idrar Hn1c cok yuksek demis ve kuvvet kaybi yazmis tek tek rakam yapmis toplamis % 30 yazmis! Endokrin 5 emg untoloji 5 oran var! Diabet tip 2 hic biseyin yani bir etki yapmamissa tahribat yapmamissa bile % 20 veriliyor! Tip 1 de ayni sekilde % 30 verilir denildi hastalar anlatilar alanlar..

Üst Alt