Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabet tip 2 nedeniyle %40 rapor alabilir miyim?

Hastaneden aldığınız ilaç raporlarında belirtilen tanılar ve kullandığınız ilaçlar da önemli.Özellikle organ hasarı olup olmadığı,Tip 1 veya Tip 2 mi olduğu rapor kodunda belli oluyor.Almış olduğunuz raporları eczacılar sistemden çıkartabiliyorlar,kurula giderken bunları da yanınızda götürün.

selam arkadaşlar benimde raporum%40 ama süreli engelisınavına gire bilrmiyim

engeliniz vücudunuzun hangi kısımında var?

İlerlermiş şeker hastalığı olan %30 rapor alabilir Bunun dışında tansiyon ve kollesturol varsa bu hastalığalıkların ikisinin toplamına da %20 rapor vermektedirler bütün hastalıkların yüzdesi toplanarak rapora yazılır eğer bu hastalıklarınızın hakkıyla rapora yazılması durumunda %50 rapor alırsınız buda sizin malülen emekli olmanıza yeterli olacaktır.

hanc; merhaba,

maluluk için %50 değil %60 'dir 40/59 arası engelli,
60/100 arası malulluk diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum?
Ben 4 yıl oldu diabet tip 2 hastasıyım..
günde 20/21 kere sık idrar'a çıkma kol bacak ve ayaklarda çok uyuşma,
sırt ağrısı göz ağrısı vb.Dahiliye %30 bunlardan yazdı,
polöronopoti %5, sıstıtızım %5 yazdı.. ben heyet'e verdim.
4 mayısta da heyet'e girdim sonucu bekliyorum.
acaba TİP 2 olarakta ayrıca %10-20 eklenir mi.
çünkü hiç bişeyin(tahribat) yoksa tip 2'ye %20 veriliryormuş
Tip 1 ise %30 !!. sizin bu konu'yla ilgili bir Bilginiz var mı?

OturanBoğa Merhaba, 5.950 SGK günüm var yaşım 38 ve 4 yıldır DİABET tip 2'liyim
Vergi dairesi üzerinden hasteneye vergi indirimi için Rapor başvurusu yaptım 2 ay önce..
raporunuz hazır fakat 2 resim eksik onları getirin cevabı göndereceğiz V.dairesine dedi.
ertesi sabah(bugün) gittim 2 resim verdim rapor odasına.. fakat bayan dosyamı açtı fotoları
koyrken ben çaktırmadan oranı inceledim %37 ve 2 yıl yazıyordu!
sorum şu: o rapor bana ulaşmadan yani onu beklemeden başka hastahaneye yeni bir rapora başvuramaz mıyım.
çünkü bu rapor daha gidecekte vergi dairesine ulaşacakta ankara dan döncekte iş yerime gelecekte oooo uzun hikaye!
ne yapmalıyım bir fikir verir misin. teşekkürler..

OturanBoğa, Merhaba, Tip 2 diabet'ten Göztepe SGK hast.'den
ilk rapor'um % 3(2 yıllık) verdi ve bu ankaradan yine öyle döndü,
İlsağlık'a itiraza gittim! Haydarpaşa hastahane gönderdiler! ikinci rapor
% 40 sürekli verdi! şimdi üçüncü ve sonkez Hakem heyeti hastahnesine mi gidicem.
Gidersem % 40 olan ikinci rapor'uma aynisini verirler mi yoksa.
Ayrıca hakem hastahanesini yine Haydarpaşa seçim mi. ayrıca kesinleşecek olan
3'üncü rapor'uda alsam o da mı Ankara'ya gidicek. Giderse oranı değiştirirler mı. Ne dersiniz?

Teşekkürler..

İtiraz üzerine sevk edilen ikinci hastaneden birinciden farklı bir oran çıktığında evet hakem hastaneye sevk edilirsiniz.
Ne oranda rapor verecekleri konusunda bir şey söylemek yanlış olur.
Hakem hastaneden alınan rapor da vergi indirimi yönünden incelenmek üzere evet Ankara maliye merkez sağlık kuruluna gidecek ve orada incelenerek karar verilecektir.

Üst Alt