Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dideral kullanan var mı?

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
121
Dideral kullanan var mı ? ne için kullanır faydasını gören var mıdır ?

Bir ara anksiyetem için kullanmıştım, heyecan endişe durumlarında kalp ritmini düzenliyor diye biliyorum.

doktor kasılmalar için verdi size ne için verdi diye merak etmiştim

ben kullanmıştım çok kötü bir ilaç çünkü prospektüsünü okuduğumda esasen kalp rahatsızlıklarında kullandığı anlaşılıyor ancak bende kalp ile ilgili hiçbir şikayet yokken kullandıktan bir süre sonra kalp ile ilgili ufak şikayetlere sebebiyet verdiğinden bıraktım.

Allah düşürmesin amin amin amin.

elif77

akatizi bende var sabah hergün ordan oraya yürüyorum evin içinde

Bipolar bozukluk için kullanıyorum ben. Her öğün yarım olacak şekilde. İşe yaradığı ile ilgili ciddi şüphelerim var.

Propranolol bir beta blokeri olmakla birlikte aslen kardiyoloji ilacıdır. Tremora da iyi gelir. Tabi bir xanax ve / veya ativan gibi anksiyeteyi bastıramaz (çünkü bunlar beynin GABA A bögesine gidiyorlar). Ama yoksa elinde bir benzodiazepin türevi ilaç at bir dideral beynine değil kalbine söz geçir de kaygın azalsın..

Ben diderali , abilify nin kalp çarpıntı yan etkisini geçirmesi için bi ara kullanmıştüm

stres ve kaygıya bağlı çarptıntı (yüksek nabız) ve el titremesi için kullanılır. Yanlız yan etki olarak çok yorgunluk ve ağırlık yapar.

olanzapin kullanan var mı ? ben bu ilacı bıraktım klozapin akineton dideral xeplion la devam ediyorum bu olanzapin şekeri çıkartıp b12 yi düşürür mü ?

geçen tam içtim 2 saat sonra aşırı baş dönmesi mide bulantısı yaşadım tansiyonum düştü sokakta bayılacak gibi oldum

diderali aile hekimi rapor çıkartıp yazabilir mi ?

Ben titreme için kullanıyorum,epey faydasını gördüm,panik atak vs geçirmiyorum.

Merhabalar ,
dideral kullananlar niçin kullandıklarını ve ne kadar ölçü ile kullandığını yazabilir mi acaba?

Bir ara hoca tansiyon için vermişti yüksek tansiyonu sanırım veya hiper tansiyon yazmıştı reçeteye hoca elde titreme ve heyecan stres için vermişti bir yıl kullandım sonra anladımki vir filmde wanted filmi bu ilaçlar pasif hareketsiz yaşamı olanların hayata uyum sağlayamamasından dolayı veriliyor diyebilirim bende bıraktım tabi bırakmam kolay olmadı hocaya gittim doktorumaa dedim ben bırakacam dedi bırakamazsın görelim altüst oldu gittim başka bir nöroloğa dedim hocam ben diderali bırakacam dedi kolay sadece bir gün yarıım diğer gün çeyrek sonra daha böl ve bırak öyle yaptım bıraktım ama demiştim kendime bu heyecanın hareketsizlikle alakası var spora gittim çalıştım bir işte baktım hiç bir titreme heyecan veya stres kalmadı anlıyacağınız bazen ilaç hasta ediyor adamı...

@-ARAGORN-,
dediğiniz çok doğru spor yok full oturarak iş ve eve git yat şeklinde geçen bir hayat var ve hobili gırtlak yemek de yiyince böyle oluyor sanırım. yoğun anksiyete için aldım bakalım doktor önerisi ile şu anlık iyi geldi gibi ilk günden etki etmesini beklemiyordum hemen önledi gibi heyecanı garip bakalım inşallah faydasını görürüz.

Bi ara ellerim titriyordu doktor verdi 1 haftada gecti

@tb2nhf,
kesinlikle çok heyecanlanıyorum sanırım dideral iyi geldi garip bir şekilde allah bozmasın.

Dideral zaten adrenalin salınımını azalttığı için;heyecan..anksiyete veya panik bozukluk hastalarında adrenalin yüksekliğine bağlı çarpıntıları azaltmak veya kontrol altına almak için sıkça reçete edilen bir ilaçtır.

Özellikle kaygı bozukluklarında ortaya çıkan aritmiler çin etkili bir ilaçtır

Merhaba dideral kullanan var mı ?Nasıl bir ilaçtır deneyimi olan var mı acaba ?

Bir dönem tıbda okuyan arkadaşım öğrenci ilacı demişti bu ilaç için. Sınavlarda stres nedeniyle çok kullanıldığından bahsetmişti.
Heyecan, stres, çarpıntı gibi nedenleri ortadan kaldırmak için veriyorlar diye kalmış aklımda.
Siz tam olarak neyi öğrenmek istiyorsunuz daha açık yazarsanız, bilgisi olanlarda buna göre daha net cevaplar verebilir.

iğne olsun hap olsun yan etki alıcı diye yazmıştı doktor ben akineton da kullanıyorum

Bana da bugün kardiyoloji çarpıntı için vermişti tansiyon takip ettik kardiyo girdim birşey çıkmadı bunu yazdı kullanmamda sorun olur mu acaba diye merak ettim yarım sabah akşam dedi

Göz doktorum göz titremesi için nörolojiye göndermişti nöroloji belki iyi gelir düşüncesiyle neruda ile birlikte verdi. Ama ikiside işe yaramadı.

@kar&yağmur yahu kalp ritmini düzeltir normalde neden kalbe zarar versin anlamadim.Sizde ne yaptida böyle yazdınız

Normalde anti depresanların hareketlendirmesi beklenirken beni bu ilaç hareketlendirdi. Ortada hiç stress faktörü yokken uykularım azaldı, dikkatim o kadar azaldı ki, her zaman yaptığım işlerimi yapamaz oldum işyerinde. Sonrasında huzursuzluk takip etti. Doktoru aradım bu yapmaz dedi. Aripiprazole'de kalp sıkışması yapmaz demişlerdi ben de yaptı, yukarıda bir arkadaşın (Reyhanman) da yapmış.

Son düzenleme:
@osmangazi Bende sabah karşı 5 te yattım ilacı ilk gun daha kullanmaya başladım.o mu yapti acaba uykusuzluk.bjrde sonra geçer herhlalde bu yan etki.nabizda 61 di olctugumde bu iyi bjrsey sanırım .

Üst Alt