Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diplejik Serebral Palsi ve Askerlik..?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rivian37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rivian37

Yeni Üye
Herkese merhabalar. Diplejik Serebral Palsi hastasıyım. CP nedeniyle %20 engelli raporum var. Tecilim 31 Aralık 2026 tarihinde bitiyor. CP nedeniyle askerlikten muaf olur muyum? Bunun için hangi işlemleri yapmam gerekiyor? Teşekkür ederim şimdiden.

Engelli Raporunda yazan ifade: SEREBRAL PALSİ TANILI HASTA YÜRÜMEDE GÜÇLÜK ŞİKAYETİ VAR TABLO 4.1 % 20 KISA MESAFE YÜRÜYEBİLİYOR EĞİM,YÜKSELTİ, BASAMAK VE UZUN MESAFEDE ZORLANIYOR.

Merhaba, askerlik yoklamasına giderken raporun ile başvurabilirsin. Durumuna göre Askeri heyete girip askerlik yapmaya elverişli değildir yani muafiyet alabilirsin.

oguzhana katılıyorum. ben sizin yerinizde olsam tabii imkan dahilinde ise şubeye başvurarak işimi hallederdim.

Eskiden direk gata bakardı, bu muafiyet işlemlerine sen bulunduğun yerdeki bir şubeye giderek daha detaylı bilgi alabilirsin.
2011 de bende şubeye gitmiştim, doğuştan olması sebebi ile direk bana kapalı zarf içerisinde evrak verdiler ve Haydarpaşa gataya gitmiştim.

Tecili beklemenin bir mantığı yok , rahatsızlığın varsa hemen sorunu cozmeni tavsiye ederim.

Benim hastane işlemlerim 1 aya yakın sürmüştü.

@OğuzHan112 @Hopee3466 @m32t Temmuzun 30'unda askerlik şubesine gidip engelli raporumu verdim. Bana sonucun bildirileceğini söylediler ancak hala bir cevap gelmedi. E-Devletten yoklama işlemleri kısmına girdiğimde yoklama işlemleriniz devam etmektedir diyor. Bu kadar uzun sürmesi normal mi acaba?

@OğuzHan112 hocam askerlik şubesine gidip bugün sordum. İlk olarak reddedilmiş ve sonradan yeniden değerlendirmeye almışlar ve hala değerlendirmedeymiş. Neden böyle bir şey olmuş olabilir?

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri