Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dışarıda kullandığım aracımın tekerleklerini temizleme sorununu nasıl çözerim?

*Sevgili*

Aktif Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
27
Dışarıda kullandığım araçla evime girmem için tekerleklerinin temiz olması gerekli.
Ne kadar düşündüysem bi çare bulamadım buna. Silmek desem baş olunmaz ve yeteri kadar temizlenmez diye düşünüyorum. Hem de çok zor olur her seferde.
Tekerlerin dışına bişeyler mi geçirmek desem nasıl olur bilmiyorum.

Bu konuda şiddetle fikre ihtiyacım var ?

selam sana tek bir çözüm öneriyorum çif tekerlekli sandalye kullanman temizleme sorunu kökden çözülmüş oluyor biri evde biri dışarda ben olsan böyle yapardım ...

bende de aynı sorun var. her eve gırısınde temızlemek zorundayım. çift tekerlek konusuna gelınce. tekerlekler vıdalı. eve geldığınde vıdaları sökup yenı tekerı takmak bızım yapabıleceğimız bır iş değil. kaldıki eve gelecen baska bır yee gececen. tekerlerı cıkartıp temızını takacan. tekrar sanalyeye gecen ki evde kullanasın. uzun iş bence. hem o kadar tak cıkardan sonra o vıdalar yalama olur.

tek cözüm evde baska dısarda baska tekerleklı sandalye.benım 4 yıl önce beledıyeden aldığım akulu var. onu kullanıyorum. sgk dan alma hakkımız varmıs. sgk karsılıyormus. evraklarını yaptırdım. il sağlık md vermesı kaldı. baska cözüm bulamadım.

nıhat engellı1968 arkadasımızda aynı cözumden bahsetmıs..bencede baska cçzum yok...1i ev ıcınde kullanmak uzere ayrı sandalye almak şart..

İlk öneri çift tekerlekli sandalye kullanmak. (Tabi bunları koymaya yer varsa)

İkinci çözüm olarak (benim aynı sitedeki bir misafirliğe gittiğimde kullandığım bir yöntem.) Sadece büyük tekerlekler için uyguluyorum.
Sizin de bahsettiğiniz gibi, lastik dışına bir kılıf geçiriyorum. Önlere henüz olumlu bir çare bulamadım. Onları bir bezle siliyorum.
Büyük lastiğe yapılan kılıfın iki yanıda lastikli olmalı ki kavrasın ve çıkmasın... Nasıl birşey derseniz bir ara resmini çekip eklerim.

evet never arkadaşın dediği kılıfdan kullanıyorum bende...bi misafirliğe gidincede pratik oluyo.takıp çıkarmasıda basit..

Erdal, bu teker örtüsünün bi resmini çekip koyar mısın? Nereden satın alınabilir? Misafirliğe gidildiğinde güzel olabilir bu...

oo Evet harika tekerlek kılıfı var demek.Çok sevindim buna :) Evet resmini görsek iyi olur ve nerede bulabilebileceğimizi de araştıralım.ön tekerlekler için de uygun bi yol bulmalı
Ayrıca çift tekerlekli sandalye hiç duymamıştım henüz.İlginç .bir araştırayım .Bundan kastınız tekeri söküp temiz olanı takmaksa o iş baya bi külfetli.Daha kolay yollar gerekli bize.

10 litrelik kova var benimde balkonda her zaman hazır.içi su dolu tabiki.birde yıkayıcı yegen var sagolsun. çok çamur olursa bu seferde muslukdan fortumla temizlik işini hal ediyoruz.
kolay gelsin

Bende evin içinde ayrı sandalye dışarıda ayrı sandalye kullanıyorum. Fakat misafirliğe gittiğim zaman aynı sorun bende yaşıyorum maalesef. Sandalyemi kapıda bırakıp birinin kucağında baş köşeye kanepeye geçip oturuyorum .. Bu kılıf iyi bir çözüm gibi görünüyor..

Ben de düşünüyordum acaba ne yapabilirim diye aynı konuyu aklıma gelen en pratik yöntem şu mutfaklarda kullandığımız strech filmler aklıma gelmişti onunla kapıda tekerlekleri bir güzel kaplarım her defasında diye düşünüyordum
ama kılıf daha pratik bir yöntem olabilir..

oezix;

Teşekkürler, peki bu hakda detaylı bilgini nereden bula biliriz adı fiyatı v.s?

:) bu sıkıntı bende de vardı ve henüz konuyu açmamıştım, iyi oldu :)

Bende akülü arabamla evime girmek istiyorum ama şu tekerler beni deli ediyor... her defasında temizlemek zor oluyorrrr.. amaaan diyip dışarda bırakıyorum :( bizim ev müstakil, bazen dışarda musluk var açıyorum onu, yere akıp giden suda 360 derece biraz dönünce temiz pak oluyor :) aslında bi tane makina yapsalar, üzerine durunca altta minik fırçalar dönse :) ama bu sadece evimizde işe yarar, misafirlik yine sıkıntı :( her yer engel engel engel

Hayret yahu, hiç aklıma gelmemişti bu :)
Kolay temizlenen, kir tutmayan, ev içinde de olsa sürüş esnasında çok fazla zorlamayan bir kumaş bulup, deneyeceğim ilk fırsatta...

:) :)
bugün medikalcileri doılaşıp tekerlek kılıfı sordum. Ama böyle bişi kimsede yok. Hatta bazıları "hayatımda hiç duymadım böyle bişe olduğunu"diye cevap verdiler :):)
iş başa düştü sanırım. Kendimiz mi diktireceğiz ne :)

benim ablam arka tekerler için basit bir kılıf yaptı ön tekerler içinde sandalyenin arka cebinde ufak ıslak medil paketi taşıyorum içeri gireceğim zaman hafiften siliyorum böyle pratik oluyor

Bu sorunu bende yaşıyorum. Özellikle bu yüzden çamurlu havalarda dışarı çıkmayı canım bile istemiyor. Bir eve misafirliğe gittiğimde kirli tekerleklerle içeri girilmiyor. Ya ev sahibinden tekerlekleri silmek için bir bez istiyorum. Ya da kendim giderken yanımda bez götürüyorum. Ama bu kılıf gerçekten güzelmiş. Büyük kolaylık olur. Onu nereden bulabiliriz. Bir araştırma yapmak gerekir. Olmazsa kendimiz diktirmeyi deneyebiliriz.

Tekerlek için de galoş üretseler :)
Ben hep yanımda galoş bulundurum , misafirlikte ayakkabı giy-çıkar epey zorluyor , galoş pratik bir çözüm oluyor. 1 veya 2 sefer kullanıp atarım , bu şekilde hijyenik de oluyor .

akülü araçlar için de var mıdır aceba?

Bugün yeni bir fikir daha edindim bu konuda.Hani şu yapışkanlı kumaşlar var ya ayakkabılarda kullanılıyor daha çok, halk arasında cırt cırt deniyor :) İşte ondan lastiklerin duışına sarıp yapıştırılabilir diye düşünüyorum.Yarın bunu deniycem .Umarım kurtuluşumuz olur bu :) :)

Evinizdeki halı ve kilimleri kaldırabilirsiniz arkadaşlar aynı apartmanda oturdugum sürekli akülü sandalye kulanmak zorunda olan arkadaşlarım öyle yapıyorlar evlerinde ne bir kilim ne bir halı var ama bu sadece kendi evinizde uygulayabileceginiz bir çözüm misarlikte işe yaramaz ayrı konu:(

Çamurlu yada ıslak olması bişey farketmez.Üstten yapışacak sonuçta.Ama tabi önceden biraz silinip temizlenebilir tekerlekler.
Bu arada ben eve bişey sermemekte bir çözüm olabilir ama bu pekte sağlıklı değil sanırım.Çünkü fazla toz toprak geliyor tekerleklerle birlikte.ben buna karşıyım.Evimin ev ortamı gibi olmasını istiyorum.Çünkü ben sürekli arabada oturmayı da sevmiyorum.

Bende bu sorunumu,tekerlekleri bir bezle silerek çözüyorum.Tabi ki zor oluyor.Daha güzel bir çözüm olsa iyi olur.

@seker kız
Cırtcırt güzel fikir, uygun bir kumaşdan tekeri kavrayacak şekilde yapılsa, uçlarına cırt cırt uygulatıp kolayca monte olabilir :) arka tekerler için güzel fikir ama ön tekerler yine silip temizlenmeye mahkum :)

Bülent,
oezix; arkadaşın yüklediği videodaki ürünün aynısı. Yıllardır kullanıyorum. Fakat ben daha önce böyle bir videoda görmeden kendim tasarlamıştım. Sadece renkleri farklı :)

Arkadaşlar eğer böyle çok talep olursa ben seri üretime geçebilirim.
:D

Tamam bir an önce geç te bizim akülüleri de düşün :)

Tamam, bayramdan sonra seri üretime geçiyorum.
Kısmetse buradan sizlere duyurusunu yaparım. Akülü arabalar için farklı birşey olmalı.
Çünkü sağa sola dönerklen tek teker kitleyip döndüğünden sıyırabilir. Fakat düşünürüm ve geliştirmeye çabalarım :eek:

aa o kadar bekleyemis ama.Bayram ziyaretlerine gidices.Baryamdan önce alalım tasarımlarımızı.Bayram şekeri hediyemizi ancak o zaman alabilirsin :)

NEVER;

Sağa sola dönerken sıyıracağını sanmıyorum.

Bayram öncesi için de çabalarım. Düzgün kumaş bulmam lazım. İçi tüylü olmalı ki dökülecek olan ufak tozları içinde hapsetsin.

Akülü tekerinden sıyrılıp sıyrılmadığını bir adet hazırlayıp denemek gerek. Fakat onlar daha çabuk yıpratır ve eskitir kumaşı.

bu cok iyi toplu fiyat örenebilirseniz iyi olur.

Üst Alt