Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dissosiyatif bozukluk askerlikten muaf olmayı sağlıyor mu?

altay

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Bülent bey dissosiyatif bozukluk askerlikten muaf olabiliyor mu?

altay

Maalesef, "Geçirilmiş nevrotik bozukluklar (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri)." askerlikten muaf olmayı sağlamaz.

16B ye göre nevrotik bozukluklar tekararlayici olmuşsa yada 16D ye gore nevrotik bozukluklar kronikleşmiş ise muafiyet verilir.
Tsk sağlık yönetmeliği bunu diyor

Dissosiyatif Kimlik Bozukluğundan askerlikten muaf oldum 2017 sonunda. Tabi önceki yıllarda tecil ettirdim. Bence genel duruma bakılıyor. 2005'ten 2010'a kadar majör depresyon vs tedavisi gördüm 2010 ve sonrasında teşhis kesinleşti ve DKB tedavisi gördüm.

3 kez hastaneye yatış, düzenli ilaç kullanımı, ilaç raporları, EKT tedavisi vs hepsinin belgeleri koca bir klasör gezdirdim kendimle. Ama şuanda çürüğe ayrılmanın burukluğunu yaşıyorum. Belki de bir alterden kaynaklı olabilir çünkü aylardır derin bir pişmanlık içindeyim :(

Üst Alt