19 senelik type 2 seker hastasiyim psikolij sorunlardanduzenki kendime bakamiyoum 3 kere en az sekerimi geri patlattim
o ilac gurubun kesinlikle kilo alirmaz
ilk basta 1 gaftaya yajin bagirsaklari bozar genelde
ilacin tum olayi agirsaklar seker emini azalmak ve gucrelein icine seker girsini artirmak
kilo aldirmadigi gibi yani verdirir.
su an kabaca 4 tip ilac var
1) Metformin cogunlukla 1000mg verilir.amacok ciddi degilde 800 mg yada dusuk zorlardida var etkisi yani etkisi yan azalsin diye mutlaka yemekle almak lazim
2)suf ile baslayan grup işlaclar bunlar panreas calsitirlar pankreasiniz saglamsa misdal benim saglam ama insulin direnci yuzunden hucrelere giremiyor bu grup ilaclar doktorlar uzun vadede sevmez cunku vucudu da panreasida yoarar zorlar penreas topu dikmeye basladimi insulinler gelsinden type 2 den tip1 diabete hos gelsin olur o yuzden bu grup son caredir misal meshutlarinda bol gorulen dmaiciron gibi
3) yeni mıdern ilaclar yukardaki suf* gorubu ilaclar gibi panreasi kolegibi kirbaclamaz olumunu lazimsa vucuda emirgider uretin diye
10 senedirhasaneye gitmiyor pandemiden beri kendimi cok salmistim nisan basinda cokkotestim bi hhastaneye gittim ki uvucud iflas etmis.
hba1c 12.5 olmus dolasiyla hem fizilsel hem rtuhsal coktum
doktor bana yeni grup ilac verdi.sanada verieln bu olmasim Vildagliptin 50mg elmle metformin1000mh
bana e oarak bide cok yuksek oldugu icn forzifada verildi ki skeri disari bubrekler atsin kalp damar sagligim gidiyordu
neropatiler basladi icin bvitaminler falan da verildi.
kisacasi basa donemlim bu grup ilaclar kilo aldirmaz kilo ile alakalilari verdirmeuzerindir.
bagirsak emilimine etki ettikleri icn gec aldirmayi verdirler
dhaa az yiyip daha kilo almakta olasi degil.
snelerde 115 kiloydu skeler hastasi olunca coksıkı diyelterdeydim 90li kilolara dusmustum ama sonra alamay basladim
ancak son 10 senedir bu seneye kadar 101-103 kildaydim
super hareketsizk evden cikmaa gunde 2 ekmek yeme ile kilom sabit kaliyordu ustelikte cogu zamanda hic ilac almiyrdum
ilac aldinda ise yedigin azalmasa bile ya kilonu kuruyup cok minik kilolar veriyorsun yada yada %10 uzeri kilo kayediyorsun
ancak insalarin ve senin altadigim durum su 1 senedir kullaniyorsunda ondan onceki durumun neydi
skeler hasaligi ilk ciktinda sunlar olur okuzler gibi yersin ama vucud bulari lsyemez bunlar disari atilir vucud kas ve yag yakar biriktirdigi
vucudda acayip seker oldugunda deniz suyu ismenin manasiz olsusu gibi deli gibi su icersin durmadan idarara cikarsa seker hastasi olmaydan once gunde 3 kere gdiyorsa bu 2 sa3 saate 3 kere cikicak seviyeye gelir.vucudun kendini yiyip bitirmesi asiri su icip minaral ve asirisu kayiplariya teride kilo vermis olursun
skeer hastasi olmayan onceki kilonu unut daha onceki hatatn boyunca ne kilolardaydin seker hastaligi boyledir sekerin yuksekse vucud iflas ederse bobrekler deli calsir vucud erorlar verir kilo kaybi sik idrara cikma sker hastaliginin en bildik ilk tesip belrtilerdir.bu sagliksiz bir kilo vermektir hucrelere vuuccda seker o an 300-500 bile olsa gurlere girmedignde vucud yag ve haas yakar enegryi ordan alir kilo verirsinb
benden daha kareketsiz adam az olur benden cok iyiyen elbette vardir.
bu ilaclara kilo almanin hic bir koalsyonu yoktur
sigarayi biraktim istahim aildi kilo aldim gibi alakasiz bi alakabile yoktur direk yoktur
skeler ilaclari kilo yapmaz kilo aldirmaz
mataformin gurunu ilaclar hele bagirsaklardan emilimi artirdigi icin hafif kilo bile veriri gram duzeydi ible olsa
bu arada forziga 3 seye yarar
kalp bobrek ve seker icin.ana islevi vucuddanskeri idrarla disar atmaktir metformin guruunu bagirsaktan atar bu ise bobreklten
ancak her hastaya yazilmaz.ubrek sorunlariniz yoksa sekeriniz cok yuuksek degilse seler ciddi hasar yaratamissa direk verilez
baska bir amerikan ilacida varismini unutum onuda boyle 200-300 kiloluk dev obezlere veriyorlar kafasina gore her siteyene verilmiyo
annemde fozga kullaniyor o ise tansiyon hastasi ama kartini tehlikeli duzeyde bubreklerini korumak icin verdiler ona ozbere ilac olmaz
doktorla gurup derlerini sorunlarini anlatir.
seker hasaligi tahlileler sonuclar ve sikayet anlatimla en hizli sonuc alinan cozum yapilan hastaliklardan
-----------------------
crawlingist ozel kardesim yuksek derken ne kadar yuksek doktora gozukuyormusunuz.misal ben simdi temuz ortasi gel 3 aylik sekerine bakalim dedi ona gore yeni planduzeneleycek belki gecen hafta 12 sinda hasatneydim 1 haftalik olcumlerine bakti ilk hedefimiz 130 aclik 180 tokluk demisti.
ne kadar zamandir kullaniyorsunuz sekeriniz kaca cikmsti ben ilk hasta oldugumda 2007de vucud iflas etmisti karaciger degleridi 145-150leri gecmsti.sker 550 lere falandi gunde 6 hap yukarken nurmale donmesi 2-3 aydan cok sormstu sonra dusurunce gunde 2 sere dusmutuk ilaclari
nezamandir kullanilyo ne seviyedeksi simdi ne seviyede bunlar oneml
doktora gittignde sozlerseniz bakip basa ek ilaclar eklerniz
evet diet ve yasam tarzini degsitmrek cok onemli.ama ben iste zati psikaytrik sorunlarda ne cikar yururum ne bisi ederim ozaman ol gober demiyo doktorlar durumunu yapacaklarini yapacaklarini soluyorsun ona gore doz ve ilac veriliyo.bi sure duzenli olumlere bu takip ediliyo
bulamdigim enucu olcum cihazini aldim amazondan 650 liraya 50 strip optima doktora veri sagladim
panreasinin olmuyorsa hala duzgun calsiyorsa seker hasyaigi oral yoldan ilaclara kontrol edebiliyor.
spor yuruyus uyku duzeni yeme duzeni saglik yasam olsa en iadeali evet ama yok diye olmaz demek degil isptati bnim
doktorlar durmu degernrir misal bana eskdien vitamin vermezerdi amasimdi ayaklarimda sinir hasari oldu diye b 12 vitamini verdiler 4 senedir kontrolsuz her sene kotesen uyusukluk ve hissi kaybi bir derece geriledi.
--------------------------
editle ek.
bu arada cok kasmamak lazim ozel branslara randevu almakzor eger durmunuz cok ozel degilse bu upser zor bisi degil normal dahile radevusu alin dahileciler bu isi sahane yapar yok ciddi uzmanliga direk sevk yok once sahile alinacak oda ozel bi durum yoksa benim bidigim yzman yazmazlar
yani bureginizde bisi yoksa dagileye gidersiniz ilaci tahlili yapilir ama efroije gondermezler direk dealinamaz
durumu cok cerefili falan olmayan normal type 2 hastalar ic hastaliklarinda randevu alsinlar hem direk albilirler hemde almasi cok cok daha kolay
ben misal 19 senede 4 hastane gittim hepside ic hastaliklari uzmaniydi aslinda 12 sene once etfal giderkende dahiliye ic hastaliklari opolkinige gidip raprumu ilaclarimi ckariytordum ki hastane ic bunyesinde diabet olumu vardi servisler de onlar typ1 deki cocuklarla yetiskinler ciddidurumdakilere ilgeniyordy.umarim kismeyi kirmamsimdr koy yazimdan.zoelte demek istedigim o kadar atom muhndeisli bi konudegildir herhangi bir ic hastaliklari uzmani icin cocuk oyuncagi selyer.dozunuzu yazalrar ayalarlar yeni laclar eklerlere ihtiac varsa 3 ayda 1 hba1c e 6-12 ayda genel bi kanc tahili 1 senede 1 de goz taramasiyapiytormak fea olmaz takbiniz kolaylasir.