Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyanet Engelli tayin için yeniden Rapor istiyor!?

reiis

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar Diyanete engelli tayin icin dilekce verdim 1999 yilinda almis oldugum %45 surekli raporumu begenmiyor yeniden arastirma veya universiteden rapor istiyorlar neye istinaden yeniden rapor istiyorsunuz diye sordum yonetmelik diyorlar yonetmelikdeki maddede bu

Diyanet yönetmeligi

Engellilik durumuna bağlı yer değişikliği

MADDE 39 – (1) İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
(2) Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın Başkanlığın kadro imkânları ve teşkilat yapısı dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

(3) Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

(4) Engellilik durumu devam ettiği sürece isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.

Bu maddenin neresinde arastirma veya universite hastanesi var tek atif yaptigi ilgili mevzuat

30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin 18 inci maddesinde; " Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez

keyfi olarak herhangi bir dayanagi olmadan yeniden rapor istiyorlar

ben simdi idare mahkemesinemi dava acmam gerekiyor lutfen yol gosterin

Kurumun böyle bir hakkı olmasa talep etmezdi sanırım. E git al yine rapor, nedir ki...

Hakki olsa yonetmelikde yazar

Ayni sorunlar bende karsilastim banada oyle soylediler gittim universite hastanesine, gidin diger rapor icin itiraz edip onu iptal edin denildi bende ne olur ne olmaz diye itiraz etmedim yapmalimiydim acaba

99 da neden rapor aldın çoğu oranlar düşürülüyor galiba bundan tereddüt ediyorsun rapor almak için

Ben raporunu yeni aldım ama devlet hastanesinden almıştım üniversite hastanesinden alınmadığı için geçerli gormediler

Yönetmelikte ilgili memur tayin öncesi rapor almakla yükümlüdür gibi bir ibare zaten yok ancak kurumunuz sizin raporunuzun 1999 yılında almış olmanıza istinaden sizden yeni rapor istemiş ki bu da normal bir durum. Bugün ekpss'ye girenler bile 2010 sonrası çıkan yeni yönetmeliğe göre rapor almakla yükümlüler, sınava girip atanmış bile olsalar atandıkları kurum raporları güncel değilse yeniden rapor talep etme hakkına sahip. Sizin raporunuz yıllar önce alınmış rapor olduğu için yeni rapor talep edilmiş.

Valla mahkemeye verdim bakalım ne çıkar yeni rapor istemeleri idarenin keyfi uygulaması yönetmelik bunlara yeni rapor isteme takdir hakkıda vermiyor işgüzarlıkmı dersin aymazlıkmı dersin ne desen az olur bunlara

@Life o durum ekpss yönetmeleğinde olduğu için bişey diyemeyiz çünkü yönetmelik o şekilde ama diyanet hem ilgili mevzuta istinade bulunuyor ama uygulamaya geldimi kendi keyfi fikirlerini uyguluyorlar yeni rapor istiyor üstelik araştırma veya üniversiteden istiyor madem bunları istorsun yönetmeliğe neden eklemediniz bunları bizede derdinizki yönetmelik bu şekilde bizde eyvallah derdik

@ümmü gülsüm

Bak işte gavurluktan başka bişey değil ilgili mevzuat nerde kaldı neden insanları aldatıyorlar madem ilgili mevzuata uymayacaksın neden yönetmeliğe ekledin ne diyelim Allah tez vakitte bunlarada araştırma veya üniversite hastanelerinde %90 rapor almak nasip etsin

Mahkeme kararını paylaşırsan seviniriz.

Yaw 1 yillik sureli raporla ekpss den adam almaya gelince yeniden rapor istemiyorda adamin surekli raporu varken yeniden rapor istenmesi aymazligin dik alasidir.

Rapor aldığın hastane Sağlık Bakanlığı Hakem/Heyet hastane listesinde yoksa yeniden rapor isteyebilirler diye düşünüyorum. Her hastanenin raporu bazen kabul edilmeyebiliyor Bakanlığın listesini yayınladığı hakem hastane daha etkili olur diye düşünüyorum.

Raporunuzu dün bile almış olsanız diyanet illa araştırma veya üniversite istiyor bunuda yazılı istemiyorlar gayri resmi

Aldığın hastane hakem yada heyet hastaneyse o görmezin gözüne sok belki görür.

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik gereğince Sağlık Durumunun Belgelendirilmesi” başlıklı 13. Maddede getirilen yenilik sonucu, memurların bu mazerete dayalı olarak kendisi, eşi annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları, yargı kararıyla vasisi olarak tayin edildiği kardeşinin hastalığını sağlık raporuyla belgelendirmesi halinde talepte bulunabilecektir.

Ayrıca 13. Maddedenin eski düzenlemesinde sağlık durumunu tehlikeye koyacağı durumlar denmişken yeni düzenlemede görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini belgelendirmesi halinde kişi talepte bulunabilecektir.

Aynı maddenin eski düzenlemesinde tam teşekküllü devlet hastanesi denilmekteyken, yeni düzenlemede eğitim araştırma veya üniversite hastanelerinden sağlık kurulu raporu alınması gerektiği belirtilmiştir.

Başta Meb olmak üzere birçok kurum Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Üniversite Hastanelerinden alınacak rapor istiyorlar. Meb öğretmenlerinin tayini için bu tip bir rapor istiyor, yani kurumların tayin için yeni rapor istemesi yönetmelikte var.

2007 yilinda aldigim raporla mebte tayin oldum engellilere bir sefere mahsus verilen tayin hakkiyla. Sonrasinda biraktim ama 2007 yilinda alinan raporla tayinim 2015 te cikti bilginize

Life Aynı maddenin eski düzenlemesinde tam teşekküllü devlet hastanesi denilmekteyken, yeni düzenlemede eğitim araştırma veya üniversite hastanelerinden sağlık kurulu raporu alınması gerektiği belirtilmiştir.

Başta Meb olmak üzere birçok kurum Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Üniversite Hastanelerinden alınacak rapor istiyorlar. Meb öğretmenlerinin tayini için bu tip bir rapor istiyor, yani kurumların tayin için yeni rapor istemesi yönetmelikte var.

diyelim ki benim rapor devlet hastanesinden alınmış . meb e memur olarak veya meb e öğretmen olarak atandığımda kurum tekrar rapor al gel öyle kaydını yapalım mı diyor ? derse ben %40 ın altında rapor alırsam goreve başlayamıyor muyum ?

diğer sorum kurumda görev yapmaya başladıkdan sonra tayin için benden rapor istenilirse ve bu raporu almaya kalkıp %40 ın altında alırsam durum ne oluyor görevimden atılıyor muyum yoksa sadece tayinim olmuyor normal genel sağlıklı tayinine mi tabii oluyorum ?

Suskun_Mutsuz_Umutlu Evet yeni yönetmelik gereği kurumlar Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Üniversite Hastanelerinden alınacak rapor istiyorlar. Mebe öğretmen olarak atandığınızda kesin olarak yeni rapor isteyecekleri aşağıdaki madde gereği bellidir, ancak memur olarak atandığınızda Mebin bir defaya mahsus adaylığı kalkan memur ve hizmetli perosneline istediği il/ilçe'ye tayin olma hakkında sanırım istemeyeceklerdir. Mebe memur olarak atandığınızda zaten size kendi ilinizde kalıp kalmayacağınıza dair soracaklardır atandığınız başka ile gitmek istiyorsanız gidersiniz adaylığınız kalkınca gelirsiniz ya da mebin sunduğu kolaylık sonucu kendi ilinize atanırsınız hiç gitmezsiniz.

Madde 13 - (Değişik: 30/6/2014-2014/6578 K.) Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir. Sağlık mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur aynı hizmet bölgesi içinde başka bir hizmet alanına, bu şekilde mazeretin karşılanamaması halinde ise başka bir hizmet bölgesinde kurumca ihtiyaç duyulan ve mazeretinin karşılanabileceği bir hizmet alanına atanabilir. "

İlk atamada kurumunuz yeni rapor istemeyecektir (raporunuz 10 -15 yıllık değilse) Eğer rapor istediklerinde % 40 altında rapor alırsanız göreve başlatmazlar çünkü engelli sınavına girmiş ve kazanmışsınız ancak engelli olmamış oluyor ve şartları yerine getirmemiş oluyorsunuz.

Göreve başladıktan ve adaylığınız kalktıktan sonra tayin istediğinizde kurumunuz sizden yeni rapor istediğinde engel durumunuz % 40 ve altı ise engelli kategorisinde olamadığınızdan normal memur olarak görev yaparsınız. Tayinler Meb de il içi 3 yıl il dışı 5 yıldır, ancak Mebin engellilere sunduğu kolaylık gereği ilk atamada isterseniz atandığınız ile hiç gitmeden kendi ilinizde göreve başlayabiliyorsunuz, bu memurlar için geçerli.

Life yani tayin değilde ilk kez meb e memur olarak atandığımızda bizden yeni rapor getir elindekini kabul etmiyoruz mu diyorlar ?

aynı şekilde öğretmenlilk içinde öyle mi ?

Suskun_Mutsuz_Umutlu

Yok meb genelde raporunuzu yeniletin demez, öğretmenlik için de istemiyordu ama tayin için istiyorlar. Raporlar yeni yönetmeliğe göre çıkartılmışsa kurumlar sorun çıkartmıyor ama 10-15 yıllık bir raporsa tabiki raporun yenilenmesini isterler.

Life oh be yüreğime su serptiniz . çok tırsıyordum ekpss çalışıp bi yer kazanabilirsem yeniden rapor al gel öyle kaydını yapalım diyecekler diye. tayin sorun deil tayin istediğim zaman rapor isterlerse %40 dan aşşağı olup engelliliğim ortadan kalksa bile heralde görevden atmazlar normal memur olarak devam edebilirim. buda bana çok zarar vermez.

neden korkuyorum çünkü her rapor veren doktor farklı düşünceye sahip hastalık belli olsada 1 puan aşşağı oran verse engelliliğim gider.

raporum 2015 yılına ait . geçerlilik süresinde, sürekli yazıyor. kronik (süreğen) yazıyor. ve ağır efor gerektiren işlerde çalıştırılamaz yazıyor. bu vaziyete göre sıkıntı çıkmaz değil mi ?

bide şunu anlamıyorum ben atandığımız yere kaydımız yapılırken birde çalışabilir sağlık raporu istiyorlarmış o nasıl bi rapor yani tekrar engel durumum oranlanıyor mu yoksa sadece çalışabilir denilip basitce verilen bi rapor mu ?

verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Suskun_Mutsuz_Umutlu

Raporun gayet iyi ve açıklamalı ve üstelik sürekli olan bir rapor korkacak birşey yok. Adaylığın kalktıktan sonra rapor oranın düşse bile memuriyetten çıkarmazlar en fazla engelli kadrosundan görevli olmazsın.
Meb engelli öğretmen raporunda çalışabilir ibareli yeni raporu şart koşuyor. Senin raporunda ağır ve efor gerektiren işlerde çalıştırılamaz yazıyormuş çalışabilir kutucuğu da onaylıdır o raporda, üstelik 2015 yılı içinde almışsın sanırım kabul ederler bir sorun olmaz diye düşünüyorum olursa o zaman bakarsın çaresine endişe etme :)

Life sıkıntı olduğu zaman çareside sıkıntılı olur belkide olmaz. inşAllah hiç sıkıntı olmaz. teşekkürler tekrar. :)

selamun aleyküm bende engelli kkö adayıyım 2016 ekpssye giricem inş. raporumu mayıs ayında aldım ve normal devlet hastanesinden. acaba devlet hastanesiyle eğitim araştırma farkediyor mu? bir de raporum bir yıllık ama engelim kalıcı sürekli yaptırmak için ne yapabilirim? yardımcı olursanız sevinirim...

Aleykümselam @nur çakır. Memurların yer değiştirme yönetmeliğinde belirtilen şartlar gereği tayin istediğinizde Araştırma Hastaneleri ve Üniversite Hastanelerinden rapor alınma şartı getirilmiş. Sizin raporunuz ekpss için geçerlidir atandıktan sonra tayin istediğinizde kurumunuz mevcut raporunuzu kabul etmezse o zaman eğitim ve araştırma hastanesinden rapor alırsınız. Raporunuzun sürekli hale getirilmesi heyete girdiğiniz anda sürekli seyir eden bir rahatsızlığınızın olmasıyla alakalı, sizin rahatsızlığınızın sanırım düzelme ihtimali varmış ki süreli rapor vermişler.

Malesef iyilesme ihtimalim yok. Ben mayista almistim raporu tekrar eğitim arastirma hastanesine basvursam simdi olur mu acaba Life

nur çakır anladığım kadarıyla siz raporunuzu eğitim araştırma hastanesinden çıkartsaydınız sürekli bir raporunuz olurdu diyorsunuz öyle mi?
siz bir eğitim ve araştırma hastanesine engelli kimlik kartı çıkartmak için engel durumumu belirten bir rapor çıkartmak istiyorum diye başvurun. hatta çalışabilir yani istihdam değerlendirmeni de yapsınlar. başka başka ileride sana lazım olacakları düşün ve dilekçene ekle ve başvurunu yap bu rapor senin uzun yıllar işine yarar. tabi inşallah allahtan umut kesilmez ve hastalığına bir çare bulunur.

Üst Alt