Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyanet Kadrolarını Tercih edecek Arkadaşların Dikkatine

Bio

Aktif Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
14
Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik Ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama Ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği” uyarınca, Başkanlığımız Din Hizmetleri Sınıfı Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına ilk defa açıktan ve naklen atanacaklarda yeterlik şartı aranmaktadır.
“Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” hükümlerince Başkanlığımız Din Hizmetleri Sınıfındaki anılan kadrolara yerleşmek isteyenlerin de yeterliğe sahip olmaları gerekmektedir.
Başkanlığımızca 2013 yılında yapılacak olan yeterlik sınavı başvuruları 25.02.2013 tarihinde sona erecektir. Bu sebeple özürlü kapsamında Başkanlığımız söz konusu kadrolarına atanmak isteyen adaylardan süresi dolmamış yeterliğe sahip olmayanların söz konusu yeterlik sınavına katılarak başarılı olmaları gerekmektedir.
İlgililere duyurulur.
D.İ.B.İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Yani Sınav Tercihlerden çok önce imam hatip mezunu olup bu sınava girenler için büyük avantaj olacaktır. Eminim sınav sonuçlarıda tercihler bitmeden açıklanır herkes için hayırlısı olsun Dua ve muhabbetle...

eğer ki diyanet kadrosunu yazıpta atannlar yapılan yeterlilik sınavını kazanmazlar ise atamalrı iptal olacktır bunu söyleynde diyanet işleri başknlığı... keşek böyle olmasydı malesf sonç bu hakkımızda hayrlısı

Çök önemlii bir konu diyanetin tercihler bitmeden bu yeterllik sonuç bildigesini yayılamalıdırki kurumlarını tercihte bulunacak engelli kardeşlerimiz madur olmasınlar.Tercihlerden sonraya kalan açıklamanın hiçbir faydası olmayacak.

Başvuru nereye nasıl yapılıyor,ben düz lise mezunuyum yazılabilirmiyim_?

Düz liselerde yeterlilik sınavına girmek için hafız olma şartı var.birde bu yeterlilik sınavının mulakati var.sınav ise mart 11 veya 17 si aklımda öyle kalmış. yani sonuçlar açıklanmadan tercih edemeyiz kazanıp kazanamayacağınız belli değil nasıl tercih vereceğiz.

kendine guvenen yeterlilik basvurusunu yapsin yazili ve sozlude basarili olursa atamasi onaylanir basarili olamayanlarin eksik belgeden dolayi iptal olur omss 2013 / 2. tercih hakkinida kaybetmis olur

az önce ankarayı aradım hafız olma şartı varmış

yeterlilikde basarili olmak icin altyapinizin cok kuvvetli olmasi lazim hele sözlüde

[FONT=lucida grande]FARUK ÇELİK : Diyanete yapılacak olan 1994 atama ise daha sonra gerçekleşesek. Yetrlilikle[/FONT][FONT=lucida grande][/FONT][FONT=lucida grande] ilgili süreç ise maalesef Mart ayına yetişmiyor. Diğer vatandaslarımızın mağdur olmaması için 6121 atama martta yapılacak. Bu rakam içinde 1994’u Diyanet İşleri Başkanlığımızın talebi idi. Diyanet kadrolarına atanabilmek için yeterlilik belgesi isteniyor. Mart ayında 8115 engellinin kamuya yerl[/FONT][FONT=lucida grande]eştirileceğini açıklamıştık

------------------------------------------------------------------

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ataması planlanan 8 bin 115 engelli memurdan bin 994ünün Diyanet İşleri Başkanlığının talebi olduğunu belirterek, bu kadrolara atamanın Diyanet İşleri Başkanlığının "yeterlilik belgesi" sınavından sonra gerçekleştirileceğini, bu nedenle Mart ayında ÖMSS kapsamında yerleştirilecek engelli memur kadro sayısının 6 bin 121 olacağını kaydetti. ANKARA (ANKA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ataması planlanan 8 bin 115 engelli memurdan bin 994ünün Diyanet İşleri Başkanlığının talebi olduğunu belirterek, bu kadrolara atamanın Diyanet İşleri Başkanlığının "yeterlilik belgesi" sınavından sonra gerçekleştirileceğini, bu nedenle Mart ayında ÖMSS kapsamında yerleştirilecek engelli memur kadro sayısının 6 bin 121 olacağını kaydetti. Bakan Çelik yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı engelli memur yerleştirmeleri için başvurularının 28 Şubat-8 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacağını belirterek, 2013 yılı engelli memur yerleştirmelerinde atama yapılacağı duyurulan 8 bin 115 kadronun bin 994ünün Diyanet İşleri Başkanlığınca ÖMSS sonucuna göre atama yapılması talep edilen din görevlisi kadrolarından oluşmaktadır dedi. Diyanet İşleri Başkanlığının, atamalarda KPSS veya ÖMSS puanı yanında yeterlik belgesine sahip olma şartını da aradığını kaydeden Çelik, şöyle devam etti: Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan açıklamada; 2013 yılı din görevlisi yeterlik sınavı başvurularının 11 25 Şubat 2013 tarihleri arasında alınacağı, yeterlik sınavının yazılı aşamasının 17 mart 2013 tarihinde gerçekleştirileceği belirtilmiştir. Yazılı sınavdan sonra ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulamalı mülakat sınavı yapılacaktır. Engelli adayların da atamalarının yapılabilmesi için bu sınava girerek yeterlik belgesine sahip olmaları gerekmektedir. ÖMSS yerleştirmeleri kapsamında yukarıda bahsi geçen din görevlisi kadrosuna yerleştirme işleminin daha önce duyurulduğu şekilde Mart ayında yapılması halinde, yeterlik sınavına giremeyen/yeterlik belgesine sahip olamayan adayların yerleştirmesi ve ataması yapılamayacaktır. Din görevlisi kadroları için yeterlik sınavının sadece Diyanet İşleri Başkanlığınca yapıldığı ve adayların bu yıl yapılacak yeterlik sınavına girmelerine imkan sağlanması gerekliliği göz önüne alındığında, mümkün olduğunca çok sayıda engelli adayın ilan edilen kadrolara atamasının yapılabilmesini teminen, bin 994 kadro için yerleştirme işleminin Diyanet İşleri Başkanlığının yeterlik sınavı sonuçları açıklandıktan sonraya bırakılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. Bu durumda Mart ayında ÖMSS kapsamında yerleştirilecek engelli memur kadro sayısı 6 bin 121 olacağını anlatan Bakan Çelik, Din görevlisi kadroları için yerleştirme işlemi, Diyanet İşleri Başkanlığının yeterlik sınavı süreci sonuçlandıktan sonra ÖSYM Başkanlığının sınav takvimi de göz önünde bulundurularak daha sonra duyurulacak bir tarihte yapılacaktır ifadelerını kullandı.

MART’TA YERLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN ENGELLİ MEMUR KADRO SAYISI 6 BİN 121’E DÜŞTÜ,GazeteA24
[/FONT]

Diyanet’e yapılacak engelli ataması ertelendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapılacak engelli personel atamasının ‘Yeterlilik Sınavı’ sürecinin yetişmemesi nedeniyle ertelendiğini söyledi

Bakan Çelik, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, mart ayı içerisinde 8 bin 115 engellinin kamuya yerleştirileceğini ifade etti. Bu rakam içinde bin 994 engellinin Diyanet İsleri Başkanlığı’nın talebi olduğunu hatırlatan Çelik, şunları dile getirdi: “Diyanet kadrolarına atanabilmek için yeterlilik belgesi isteniyor. Yeterlilikle ilgili süreç ise maalesef mart ayına yetişmiyor. Diğer vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 6 bin 121 atama martta yapılacak. Diyanet'e yapılacak bin 994 atama ise daha sonra gerçekleşecek.” kaynak:Engelliler Sitesi Diyanet

ÖMSS Takvimde yerini çoktan aldı ne ağustosu yahu

ben de yeterliliğe çalışmayı bırakmıştım gene hayallerim suya düştü diye. yine başlıyoruz yani. heveste bırakmadılar insanda. bi öyle diyorlar bi öyle. biz de bi o yana bi bu yana deli gibi. tey Allam ya:S

GÜncel...

Büyük ihtimal Ağustos ayında alınacak engelli öğretmen atamasıyla birlikte yapabilirler diye tahmin ediyorum bu benim fikrim diğer kadrolar yine martta olacak ataması...

zaten anca yetisir yeterliligin sozlusu haziranda oluyor aciklanmasi temmuz klavuz derken agustosda tercih

ben hala olayı kavrayamadım bu sınava başvurmak için imamhatip mezunu mu olmak gerekiyor yoksa bizlerde başvurabiliyormuyuz ?

arkadaşlar hani yılda ne olursa olsun ÖMSS de ikinci bir atama şansı sözde kanunen yoktu bu kanun ne zaman degişti varsa ilk atamada boş kalan kadrolarıda istemeye hakkımız var demenk oluyor

şimdi düşünüyorumda diyanete tercih yapacak arkadaşlar bizimle beraber tercih yaptıktan sonra ikinci bir şans olarak diyanete tekrar tercih yapacaklar yani iki şansları olacak

ben kendi adıma söyliyim. sadece diyanet tercihi yapacağım.

akgas;
Hiç olurmu arkadaşım öyle şey 2. şans nedir bu tercihi yapıp yerleşirse işi biter.Geçmiş ola.Bir daha tercih şansı yok.

yapacak bir şey yok reiis.

tek şey 17 mart'taki sınava çalışmak. 60.000 civarında bayan bir o kadar da erkek giriyor. ve sorularda da ıncığını cıncığını soruyorlar. 1. hedefim sınavı geçmek inşallah.

imamhatip, ilahiyat önlisans ve 4 yıllık ilahiyat mezunları giriyor sınava. uzaktan bakınca oh ne ala diyanet kadrosuna atanacaklar deniyor ama içerde de acayip bi yarış var. hadi yazılıyı geçtik. bi de ardından sözlü sınav var. orda da kuran'ı tertil üzere okuma, bazı fıkıh, akaid soruları filan. ikisinin ortalaması 70 üzerinde olursa yeterlilik alabiliyorsun. ben sadece imamhatip mezunuyum. çalış çalış kafam patladı. bi de ilahiyat önlisans okuyorum. bi de özel sektörde çalışıyordum bunların üstüne. ayrıldım işten şunlara rahat çalışayım diye. 6 ay ne ki çabucak geçer.

Tercih Klavuzu İmam-hatiplilerle Bir Yayınlansın.Tepkimizi Ortaya Koyalım

Faruk Çelik,Fatma Şahin ve Bimere gönderdiğim mail,sizde gönderin arkadaşlar

ÖMSS Sınavına giren ve umutla tercih klavuzunun açıklamısını beklerken büyük bir hayal kırıklığına uğrayan engelli bir gencim.Yapılan bu son uygulamayla;sınava girmiş binlerce engelli gencin umudu sönmüştür.Hayatta bir çok engelle karşılaşan bizlere destek olurken yapılan bu son uygulamayla
( Diyanet kadrolarının ertelenmesi ) geleceğe dair hayallerimize bir sis perdesi oluşturmaktadır.Engelliler bir vucüttür ancak diyanet kadroların ertelenmesi ve bu kadrolara başvuracak arkadaşlarımıza 2. Bir tercih imkanı tanınması akıl aklmaz bir uygulamadır, imtiyazdır.Yapılacak uygulamayla diğer düz lise mezunlarının önü kesilmiş olacaktır.Diyanet kadrolarının düz memurluğa çevriliğeceği söylenmişti,bu konuda da hüsrana uğratıldık.Yeterlilik sınavı yapılacak olsa dahi Diyanet kadrolarının çoğu boşta kalacak ve engellilerin istihdamı yarıda kalacaktır.Lütfen bu sorunları bir çözüme ulaştırınız.Benim nacizane önerim,tercih klavuzunun ertelenip,diyanet kadrolarıyla birlikte açıklanmasıdır.Lütfen bu haksızlığa bir son verin.

ortaokul mezunuyum tercihler ne zaman yapılacak tarih belli mi

sessizlik_80;

sen kendini çok akıllı zannediyorsun heralde tercihin ne zaman yapılacağı tarihi bile belirlenmişken zaten 8 ay bekledik bir sekiz ay daha mı bekleyelim 2000 kişi diyaneti yazacak diye düz lise mezunu olup o kadroları yazmak istemeyen binlerce insan var senin dediğine bak belki adam hizmetli yada memurluk yazacak 2000 kişilik kadro için diğer insanların mağdur olması çokmu doğru ben 8 ay beklemişim zaten bir 8 ay daha beklemeye niyetim yok.
Faruk çelik sizin önünüzü tıkamıyor ki yeterlilik sınavından sonra yerleştirme yapacağız diyor neden bunu anlamıyorsun lütfen kalın kafalılık yapma 2000 kadro için 6115 kişiyi de hiçe sayma bilmem anladın mı.

canyildiz0620;

arkadaşım seviyeyi düşürmeyin.yorum yapman sıkıntı değil ama terbiyesizlik yapma...tercih sonucu bir yere yerleşememektense 1 ay daha beklemeye razıyım ben.yaklaşık 2000 kadro senin başvuru yapacağın yerlere tercih yapacak.kadro arttırılsın diye onca uğraşı bir sonuca varmalı.tüm ulusal basına da mail attım,bu işin sonunu bırakmayacağım bilginiz olsun.destek verenlerle yola devam edeceğim......

Üst Alt