Hayaldünyası;
Bütün besin gruplarından dengeli almaya çalışıyorum. Porsiyonlarımı küçülttüm. Mesela akşamları dev bir meyve tabağım olurdu, şimdi günde sadece 1 tane meyve yiyorum. Yeşil elma tercih ediyorum bu aralar ve öğlen yemeğinden sonra yiyorum. Akşam 7'den sonra yememeye dikkat ediyorum. Şekeri hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor. Beyaz un, nişasta, makarna, pirinci yok denecek kadar kısıtlıyorum. Tam buğday ekmeği alıyorum, günde 3 dilimden fazla yemem. Ekmeği oldu bitti çok yiyemezdim zaten. Hiç ekmeksiz de beslenemiyorum çünkü midem arızalı.
Sabah uyandığımda 1 bardak ılık su ile güne başlıyorum. Kahvaltı klasik ; domates, salatalık, beyaz peynir ve 1 dilim tam buğday ekmeği, çay şekersiz. Alternatif olarak 1 yumurta yediğim günler oluyor. Karatay diyetindeki gibi 3 tane yumurta yersem, zehirleniyorum ben
Yumurta konusunda bünyem hassas.
Öğlen sebze yemeği varsa yoğurt veya kefir içiyorum yanında salata, yeşillik v.s serbest. 1 dilim ekmeğim var yine. Akşam Izgara tavuk-et-balık-köfte salata, veya baklagil türevi yemek-salata yanında 1 dilim ekmek. Ekmek yerine bulgur pilavı olabiliyor mesela. Et yanında yoğurt-ayran-kefir kullanmıyorum.
Kilom 54 diye belirteyim. O yüzden hızlı kilo kaybım olamıyor, gr bazında gidiyor
Ben aslında 54 te sabitledim kiloyu, almıyorum ama kolay kolay da vermiyorum. Yaşam tarzı olarak benimsemek gerekiyor zaten.
Protein diyetler konusunda söylediğimi yine tekrarlayacağım. Zaten araştırırsanız sakıncaları hakkında yayınlanmış bir çok kaynak var. İlk insanlarımızın ortalama ömür süresi 20 yaş, osteoporoz riskleri olmamıştır herhalde.
Kemiklerimiz için kefir tüketimini tavsiyelerim arasında belirteyim.
Herkese kolay gelsin .