Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz altı protez önerisi ve fiyat bilgisi..?

suskun62

Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar.

bir kaç teklif aldım, fiyatlar çok pahalı geldi bana

ottobock k3 dizlikli 190 bin
ossur k3 dizliksiz 350 bin

bu fiyatlar normal mi?

tek bir yere bağlı kalma, bir kaç yer gezmeni tavsiye ederim. Protez meselesi derya deniz. butcene göre boy boy protezler var. o yüzden tek modele takılma

Emre Bey'in dediği doğru, protez dünyası derya deniz. Ben diz altı protez kullanıyorum, süresi yeni doldu. Fikir alışverişi için foruma üye oldum.

@emre derler, hem karbon ayak kırıldı, hem soket ayrı bir zamanda kırıldı beş yılı dolmadan ayrı ayrı masraf çıkardı ama bahsettiğim süresinin dolma konusu beş yılı yeni geride bırakmış olmam.

benim ocakta 5 yıl dolacak. diz üstü amputeyim. eklemim bozuldu benimde 3 yılda değiştirmek zorunda kaldım

Bence ottobock dizlikli çok iyi. Yalnız soketin ölçüsü çok iyi alinmali ve güdüğün durumuna göre çok iyi ince ayar yapılmalı işçilik çok önemli. Fiyat konusu şuan 170 ila 200 bin arası istiyorlar farklı yerlere sordum.

@ironlady, ben ayaktan memnunum ama ayaktan ziyade ayağın üzerinde bi ekipman takılı ondan cok memnunum cok konfor sağlıypr yere basmalarda dönüşlerde falan. Bakıp ismini yazacağım sana

@emre derler, bakıp dönüş yaparsanız çok sevinirim. Yarın protezcime gideceğim gitmişken sorarım sizin kullandığınız sistemi. Sizden ricam karbon ayak marka model adını ve üzerine takılı sistemin adını yazmanız 🙏

@ironlady, Soketin Kırılma Sebebi Seninle Alakalı Bir Durum Değil Soketi Yaparken Bazı İşgüzar Firmalar İçine Karbon Eklemiyor Eğer O Karbon Maddesi Eklenirse Soketin Kırılması İmkansız Olur Maliyeti Düşürüp Senden Daha Fazla Para Alıyorlar Dikkatli Olun Böyle Durumlarda

@suskun62, Aktif Vakumlu Ve Pasif Vakumluları İyi Araştır Mesela İkisinin Arasındaki Fark Aktif Vakumlu Ağırlık Olarak Biraz Daha Ağır Pasife Göre Pasif Vakumlu İse Biraz Daha Hafif Olduğunu Biliyorum İlk Defa Kullanacaksan Silikon Line Pin Kilit Sistemli Olanları Önerebilirler Ama Güdüğün Uzunsa Yukarıda Söylediğim Protezleri Deneyebilirsin Karbon Ayak Takalım Diye Dayatanlara Fazla Aldırış Etmeyin Mafsallı Ayak Bile Alıştıktan Sonra Kaliteli Yürümenizi Sağlıyor Hem Teknolojinin İlerlemesi Hemde Firmaların Neredeyse Aynı Görevi Gören Ayakların Güzellemesini Yapıp Vatandaşa Daha Pahalıya Ayak Satma Çabasından Başka Birşey Değil

Son düzenleme:
@AltayTuna, teşekkür ederim, bana karbon soket yapılmadı. Muhtemelen benim bilgisizliğim onlara haksız bir fırsat kapısı açtı.
Bu arada aktif vakum ve pasif vakum için yaptığınız yorumlar dikkatimi çekti. Aktif vakum daha ağır demişsiniz. Ayakların biri aktif vakum biri pasif vakumsa muhtemelen güdük uzunluk yapıları farklıdır ve aktif vakumun daha ağır olduğu her zaman için gerçeği yansıtmayabilir, çünkü aradaki demir profillerin malzemesi ağırlığı değiştiren önemli ölçütlerden. Bu malzemenin alüminyum, karbon, çelik bunlardan hangisi olduğu önemli. Misal çelikse çok ağırlaştirır protezi evet montaj mesafesi uzunsa.
Karbon ayak için de şunu söylemek istiyorum, mafsallı ayak biraz daha eski nesil bir ayak türü ve oldukça ağırdır karbon ayağa göre, çok düşük aktivite seviyesindeki kişiler için belki uygun olabilir ama aktif ve hafifliğe önem veren birinin tercih etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Naçizane tavsiyem.

@suskun62, protezciden geldim bugün. Össür ve ottobock fiyat aldım. Çift taraf dizaltı için 400-450 bandında bir tutardan bahsedildi bana. Bu yerden yere göre değişir, fiyat araştırması için başka merkezlere de gideceğim. Size şunu söylemek istiyorum yalnızca, nereye yaptırırsanız yaptırın kalem kalem neyi ne kadara alacağınızı listeletin mutlaka. İçinde ne marka model olduğu belirsiz ve ne alacağınızın net bir listesi olmayan bir toplam fiyata direkt el sıkışmayın. Detayları mutlaka konuşun ki bir sürprizle karşılaşmayın. Çok tatsız sürprizlere ve haksızlıklara maruz kalmış biri olarak söylüyorum bunları.

Son düzenleme:
@ironlady, siz de benim gibi mi düşünüyorsunuz bilemem ama bir konu hakkında danışmak istiyorum ben bu zamana kadar 2 adet sıfır araç sahibi oldum bu araçları almadan önce bayi bana test sürüşü yapma imkanı sunuyor milyonluk fiyatı olan araçlardan bahsediyorum danışmak istediğim konu şu protez firmalarına gittiğim de sadece bana mı denk geliyor bilmiyorum ama önüme koydukları son sistem ayakların testini yapamıyorum almanız gerekiyor dayatmaları bana çok saçma geliyor bana gösterilen çok değişik ayak modelleri oluyor ama ben milyonluk arabalarda yaptığım test sürüşünü protezim için ayak seçerken yapamıyorum sizce saçma bir konu değil mi bu sadece benim yaşadığım bir mağduriyet mi bu merak ediyorum

@AltayTuna, bu benim de protez için araştırma sürecinde düşündüğüm konuydu. Yaptırmak istediğim markalar üst segment ve belki kendi alanının en iyileri diyebileceğimiz marka modeller ama dediğiniz yerde takılı kalıyorum çünkü bunların hiçbirini deneyemiyorum bana uygunluk seviyelerini test edemiyorum. Bunu da biraz araştırdım İstanbul gibi büyük merkezli firmalar deneme imkanı sunabiliyorlarmış fakat yine de çok emin değilim. Diğer butik yerler ve butik yerlere oranla bir tık büyük ölçekli merkezlerde de ne yazık ki malzeme gelmeden alıp elinize bakamıyorsunuz bile. Çünkü maliyetli ürünler, sipariş üzerine getirtilen ürünler ve her firma bulunduramıyor bunları. Durumun böyle olması biz müşterileri zor durumda bırakıyor karar aşamasında. Özetle; size katılıyorum. Fakat çaresi nedir bunun, ben de bilmiyorum.

@AltayTuna, bu konuda bir çözüme ulaşırsanız lütfen beni de aydınlatın. Ben de olumlu bir sonuca ulaşırsam bilgi eklerim mutlaka buraya.

Ben bir defa elektronik diz eklemi deneyimlemiştim. Össur bu konuda bana destek sağladı. Almayı düşündüğümü söyledim ve bana elektronik micropli diz eklemini 1 hafta süreyle gönderdi deneyimledim ve geri iade ettim. İstanbul össur bu konuda iyi sanırım( tahmin sadece). Sizde en azından deneme talep edebilirsiniz. Pasif vakum tavsiye etmem bu arada tam stabil çalışmıyor. Aktif vakum her zaman daha iyidir tabiki mecbur kalındığonda pasif vakumda nispeten iş görür. Ağırlık konusuda cok kücük prcalardan bahsediyoruz vakum için konusuyorum. Max 150 grdır bence aradaki fark. O da güdük uzunluğu var ise tolere edilebilir. Naçizane fikrim. @ironlady @AltayTuna

@emre derler, össür aracısız, yani protezci olmadan size deneme imkanı sunmamıştır diye tahmin ediyorum. Bir protezci aracılığıyla denediniz, doğru mu anladım? Her protezci bu imkanı sağlamaz ne yazık ki. Size bu imkanı sağlayan neresiydi tam olarak. Şahsen denemeden almayı düşünmediğim için sırf deneme için şehir dışına çıkarım, yeter ki emin olayım.

evet 4 yıldır burasıyla çalışıyorum. Soket konusunda özellikle çok iyiler

İstanbul’da önerebileceğim Google puanları organik olan kendim de aynı şekilde oraya yaptırdığım bir firma önerebilirim ben genel de Google yorumlarını incelerim Luxmed Protez

@AltayTuna, teşekkür ederim, peki burası deneme imkanı sunuyor mu satın almadan? Bu detay önemli benim için. Ve Google yorumları için şunu söylemek istiyorum çoğu olumlu yorumlar eş dost akraba yorumu. Bakılacaksa bence olumsuz yorumlara bakılmalı önce. 🤷‍♀️

@ironlady, maalesef deneme olmadı ama ölçü konusunda nokta atışı yapmışlardı sizin yaşadığınız karbon ayak kırılma olayını bende yaşadım çıt çıt diye ses geliyordu her adımda daha sonra ottobock firmasına gittim orada baktılar kırık olduğunu söylediler ama koskoca ottobock firmasında yeni ayak yoktu 1-2 ay Almanya dan gelmesini bekledim sonra yenisi garanti kapsamında takıldı bilmiyorum da Türkiye de hadi gel dene diyebilen bir firma varmıdır emin değilim eskiden şöyle düşünürdüm en iyi protez firması evine yakın olan firmadır diye ama çok büyük hayal kırıklığı yaşadığım için İstanbul’u tercih ettim ayrıca başka bir firma daha var İnstagram da gördüm kişiye özel güdük için incelik yada kalınlık tercihe göre güdüğün yapısına göre silikon üretiyorlar belki bir sonraki durağım orası olabilir benim güdüğüm biraz sorunlu bir güdük radyoterapi tedavisi aldığım için soğuk ve sıcak alıcısı yok his kaybı var deri ve kas pek fazla olmadığı için böyle güdüklerde silikon kalınlığı iyi gelebilir diye düşünüyorum soket çorapları da bir yere kadar idare ediyor hayatımı biz ölene kadar bacağımıza dikkat etmekle geçecek maalesef

@AltayTuna, teşekkürler bilgilendirmeleriniz için. Maalesef ben de zannetmiyorum "gel dene" diyebilecek bir firma olduğunu ama müşteri talebi doğrultusunda yukarıda bilgilendirme yapan Emre arkadaşımıza deneme imkanı vermişler. Bu demektir ki her yerde deneme imkanı olmasa da talep olduğunda deneme imkanı veren yerler de var.

Üst Alt