Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dizüstü bilgisayar nasıl soğutulabilir?

ayyüzlü

Aktif Üye
Konular
101
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarı açtıktan sonra 15 dk geçmeden elimde alev topuna dönüyor. bu bilgisayarı normal ısıya nasıl getire bilirim ?

servislerde 20 liraya soğutucu takıyorlar,geçen gün bir internet kafenin camında böyle bir yazı görmüştüm

çok iyi o zaman.teşekkürler verdiğin bilgi için arkadaşım

birşey değil,herhangi bir bilgisayar servisine ya da internet cafe yetkilisi ile görüşürseniz daha çok yardımcı olurlar,ama fiyatta pazarlık etmeyi ihmal etmeyin,izmirde her servis farklı bir fiyat istiyor ,malum siz de izmirli olduğunuz için bunu söylüyorum,en başta bir kaç yerden fiyat alırsanız daha iyi olur

Bilgisayarında virüs olabilir ayyüzlü birde çok fazla yüklü :)

ufak havalandirmalr var soyle kare note bok altina geliyor ozel onlar iicn yapilmiss altann soguutcuu 15 lira falan onalardan al

sağolasın matay ve beyazgeceler .dediğinizden alayım ben böyle olmuyor çünkü :) bilgisayar acayip sıcak

sen bana virüs programı yüklemedin mi erciiiiii? virüstense neydi o yüklediğin ha de bakayım:)

Yükledim evet yükledim de niye öyle oldu bi sor bakayım:)

Büyük ihtimalle donanımda sorun vardır. normal şartlarda virüs olsa bile 15 dakikada ısınmaz laptop. önce servise gösterin bilgisayarınızı.

daha sonra laptopun altına konan soğutucu sistemler var. tepsiye benzer şekil olarak. ama içinde fan var laptopu soğutur.

İnşallah içine
adszhi4ds3.png
girmemiştir :D

ayy Allah korusun bay-cin demeyin öyle . havalardandır havalardandır:p

ayyuzluu anlasılann senınn laptopp baya bır utangacc hemen dukundugun an 15 dk kızarıyorr.... sorun sednen kaynaklaniyorrr;)

beyazgeceler;

hiç sorma beyazgeceler.o kadarda utanma sıkılma dediysemde serbest bıraktıysamda utanıyo pccik. yine kızardı . biraz kapayımda pc kendine gelsin:)

bide bayanlar için temiz titiz derler :) anlaşılan ayyüzlü sen hiç toz filan almıyosun arada bi açta pc nin içinin tozunuda al :D senin fan kurum bağlamıştır heralde :D

ben ekranı ve klavye temizliğine dikkat ederek galiba yüzeysel temizlik yapmışım bay-cin:p bak şimdi utanarak asıl ben kızardım:)

amann annem giib ciflemee zavalii ilk laptopuumm giit annemin tiitizliigi yuzndenn;) simdii eelltirmiyorum bilee onaa

beyazgeceler şimdilik bi çözüm buldum. ortası cam olan bi sehpa var camı çıkardım pc sehpaya yerleştirdim. alttan hava alıyo bide arada vantilatörü tutuyorum geçici soğutma taktiği işte ama ben kalıcı çözüm istiyorum:)

yok yok temizlik konusun özel losyonu var Allahtan onu kullanıyom:)

oezix ben biraz teknolojik terimlerden anlamıyorum. 2 saat bir cd takıp daha sonra sorun ne olup olmadığını nasıl anlıyacağım.anlamadım hiç :(

ben toshıba marka dizüstü kullanıyorum ve kesinlikle ısınmıyor. bence kullandığınız pc'nin markasına bağlıdır.

teşekkürler oezix.artık görsel destek için servise göstereyim .baksana bu blgisayarda bana dayanamadı:)

PARAPLEJİ 27;

bende aynı markayıı kullanıyorumm almadan once arastırdıgımm kımılerı asırı dercede ısnı verıyor dedıı ama daha oyle bır sıstemle karsılasmadımm..... acaba dız ustu bılgısayrınız kac cekırdeklı ve nekadar aldınız ogrenebılırmıyımm.....

Emre kardeş ben pc'den anlamam da, anlayan bir arkadaşım almıştı. çift çekirdekli olduğunu ve özelliklerinin iyi olduğunu söyledi. 1300 tl'ye aldım. şu an aynısı 1500 tl civarıymış. çok da memnunum.

bende 3 cekırdeklıı aldımmm toshıba daha bır ay olmadıı 1350 tl ye
satellite-a505-s6973-laptop.png

var tabı.... ben de 4 olnnı var oldugunu bılmıyordumm.... evet dısardan aldım mısrdan.... bısey deha merak edyorumm beynı ıngılızce acaba her bılgısayarmı boyleee::?

Emre Mısırda mı Tl kullanımına geçti?:)

işletim sisteminin dilinden bahsediyo sanırım oezix..

Laptopu bir battaniye, yorgan veya kumaş türü bir şeyin üzerine koyuyorsanız çok çabuk ısınır, alttan hava alamaz.Laptopu tahta, cam vb. sert bir yüzeye koymalısınız.Kullanmadığınız gereksiz programları kapatırsanız daha az çalışır.Çalıştır-msconfig-başlatma bölümünden kullanmadığınız programları kaldırabilirsiniz.Gerçi program yükü 15 dakikada ısınmaya yol açmaz.Büyük ihtimal ısı dolaşımı ve fan kaynaklı bir sorun var.Ha bu arada bilgisayarın fanı var mı, fan yoksa ısınma normal.Fan var da yine de ısınıyorsa düz bir zeminde kullanın, ısınma devam ediyorsa fan bozuk olabilir.Fan çalıştığı halde yine de ısınıyorsa bilgisayarın fan sistemi yetersiz demektir, soğutucu almalısınız.Ben 750 tl ye Lenovo aldım 5 6 saat kullandığımda bile ısı sorunu olmuyor.

Üst Alt