Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan %48 görme kaybım var. Emeklilik şartlarım nedir?

htcygt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
doğuştan %48 görme kaybım var 2013 sigorta girişim mevcut tahmini olarak 2031 de emekli olacağım raporum daimi anladığım kadarıyla rapor yenileme işlemi yapılacak. çalışma gücü raporu gibi bir şey talep ediliyormuş bununla ilgili bilgi verir misiniz .
2031 de emekli olamayacak mıyım ?

raporunuz sürekliyse neden tekrar rapor çıkarma gereği duydunuz?
sizin burda gün sayınız da önemli. bu şartlarda engelli emeklilik tablosuna göre 18 yıl 4600 günü doldurunca emekli olabilirsiniz de sizden bunu kim talep etti

benden kimse şuan için herhangi bir şey talep etmedi. emeklilik ile ilgili bir kaç araştırma yaptım çalışma gücü raporu engelli raporu yenileme gibi bir çok farklı yazı okudum. tam anlamıyla anlamadığım için doğru bilgiyi alabilmek için buraya yazdım :)

öyle bir şey yok. heyete çıkarsanız yeni rapor oranı yüzde 40 altına düşerse ne olacak. ayrıca artık eski raporlar da e devlete yükleniyor. sizinki de yüklenmiştir.

eski raporum e devlette engelli raporu arşiv gibi bi sekmede çıkıyor şimdi baktım sonuç olarak 2031 e kadar primim dolacak ortalama 500 günüm var dolmasına sürem dolduktan sonra dilekçe verip direk emekli mi olacağım prosedür tam olarak nasıl ilerliyor

evet. 500 gün de dolunca 2031 de erken emekli olabileceksiniz. sakın raporu yenilemek gibi bir işe kalkışmayın.

yok öyle birşey yapmayacağım yapmam da anladığım kadarıyla yazımdan yanlış anladınız emeklilik müracatında raporun yenilenmesi talep ediliyormuş iş arkadaşım emeklilik için başvuruda bulundu ve çalışabilir gibi bir rapor vermişler emekli olamazsın demişler

Arkadaşım adam rapor çıkartıyorum felen demiyor ki.
Emekli olurken istediğin kadar raporun olsun yeni rapor için SGK sevki alıp heyete girmek zorundasın.
Bu elindeki engelli raporuna birşey yapmıyor ama emeklilik için yeni rapor çıkartılıyor.
Durum bildirir raporu çıkartıyorlar.

Hafif -orta-ağır olarak değerlendiriliyor , emeklilik işlemlerinde.

ben hiç öyle bir şey duymadım. raporun yenilenmesi neden talep edilsin ki. saçma bir durum. diyelim ki siz 18 yıl 4600 günü doldurdunuz sgk ya dilekçe verdiniz zaten hakkınız olan bir şeyi istiyorsunuz sgk çalışanı sizden böyle bir şey talep edemez.

tamam okey %48 hafif orana giriyor diye biliyorum bu durumda emekli olunamıyor mu

Sen şuan bu konuları hiç düşünme, çünkü önünde baya zaman var , ve yasa değişebilir.
Zamanın geldiğinde memursan eğer kurum aracılığı ile değilsen kendin SGK ya giderek işlemlerini baslatabilirsin.

Şuan sana kim ne dese işine yaramayacak çünkü 2031 i bekleyeceksin.
Şuandaki işlem yukarıda yazdığım gibi.

Çalışma gücü bakımından, Hafif orta ağır tanısı veriliyor.

Arkadaşım başvururken saçmalığı orada sana anlatırlar.
Ama sen elindeki rapora birşey olacak diye düşünüyorsun.
Merak etme birşey olmuyor , çünkü oran verilmiyor.
Durum bildirir raporu alıyorsun, o rapor SGK ya gidiyor ve SGK kurulu raporu inceleyip emekli olup olmayacağına Hafif-orta-agir kategorilerddn seni emekli yapıyor veya yapmıyor.

zaten düşünsem de bu şartlarda emekli olamıyorum hafife girdiği için çok teşekkür ederim bilgilendirme için

Onu öyle düşünme , emeklilik şartları malum değişiyor.
Belki orta dereceden veya ağır dereceden değerlendirileceksin.
Hastalık listesinde rahatsızlığının ne kategorixe olduğu önemli.
Sen zamanın geldiğinde başvur.

Üst Alt